Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Jokainen ihminen, jonka kohtaat, on lähimmäisesi.

Verenvuodatuksesta - syntejä ei lasketa... jatkuu edelliseltä sivulta
Egokuoremme on maasta, tomusta tehty. Se on syntiinlangennut liha, joka ei ole korjattavissa, se viskataan pois. Siitä ei ole mihinkään.

Joh. 6:63 Henki yksin tekee eläväksi, lihasta ei ole mitään hyötyä. Ne sanat, jotka olen teille puhunut, ovat henki ja elämä.

Otan esimerkin, jotta kaikille varmasti käy selväksi vanhan syntiinlangenneen luonnon eli lihan kelvottomuus. Pyydän anteeksi kielenkäyttöäni, mutta en osannut tätä kertoa muulla tavalla. Jos paistan paistinpannulla paskaa ja lisään siihen paljon voita ja kermaa, niin se maistuu edelleen paskalta. Sen koostumusta ei voi korjata, ei muuttaa, ei mitään! Se viskataan huitsin nevadaan. Siinä se.

Otan toisen esimerkin. Aivokuorelleni tulee nuorten kristittyjen ryhmä, joka ei koetuksesta selviä. Onko lopulta mitään eroa paholaisten ja kristittyjen välillä? Valitettavasti ei. Syntiinlankeemuksen vaikutus on niin vahva, että myös kristityt käyttäytyvät samalla tavalla. Kun heidän egopintaansa vähän raapaisee, niin alta paljastuu kaikki hirveys: lähimmäisen kiusaamisen nautinto ja ryhmäkoheesio. Siksi olen päätynyt siihen ja voihkaissut Ralf K:llekin: jokaisen ihmisen on kaaduttava, koska muuten ihminen ei herää näkemään omaa saastuneisuuttaan, vaan pysyy luomassaan harhamaailmassa.

Toistan vielä senkin, ettet luule olevasi jokin poikkeus. Tämä ei ole ikäkysymys. Sama testi aikuisella kymmeniä vuosia olleella kristityllä toimii aivan samoin. Hän loukkaa jotakuta ja selität hänelle hyvin yksinkertaisesti, toisen ihmisen loukkaantumisesta kyyneliin asti. Seurauksena on puolustusreaktio. Kristitty näkee paljon vikoja rouva X:ssä, ja näkee oman toimintansa oikeutettuna. Kun Raamattu puhuu syntiinlankeemuksesta, niin se puhuu myös sinusta. Heräisitkö? Rukoilisitko, että Herra kaataisi sinut, jotta lopun aikana sinua ei tarvitse enää kaataa? Nimittäin sinä et voi pysyä pystyssä lopun ajan tapahtumissa ja me elämme jo siinä mukana. Kierrokset kovenevat loppua kohden. Sellaista aikaa ei ole ennen nähty, eikä tule. Kun lapsi on syntymässä, niin synnytyskivut ovat kaikkein kovimmat. Sama tilanne on, kun taivas riistäytyy esiin maailman hapatuksen alta.

Syntiinlankeemus toimii toiseenkin suuntaan. Ihmisen syyllisyys syntiensä vuoksi on niin voimakas, että se torppaa hänen kehityksensä. Ihminen kuin pusertuu kasaan taakkansa alle. Olen ennenkin sanonut, että ihmiset, joissa on pahoja henkiä saavat aivokuorellamme aikaan syyllisyyden tunteen. Herralla ei ole sen kanssa mitään tekemistä. Syyllisyys aiheuttaa kaikkinaista pahaa. Se musertaa, ahdistaa ja vihastuttaa. Ja se taas aiheuttaa mielen sekaannusta, mikä voi johtaa siihen, että ei pysty hyväksymään itseään. Jos ei hyväksy itseään, ei hyväksy myöskään muita, vaan potkii muitakin ihmisiä. Tähän on tultava loppu. Kun itse aloin tunnistaa rakkauteni itseäni kohtaan, aloin tunnistaa rakkauteni myös muita, tuntemattomiakin ihmisiä kohtaan.

Jeshua sanoo: ”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.” Yleensä on niin, että sinä rakastat itseäsi yli kaiken, mutta se ei varsinaisesti ole rakkautta laisinkaan. Se on viheliäistä itserakkautta. Sinä näet itsesi kuin valossa ja muiden yläpuolella. Olet vain pukenut syntiinlangenneen luonnon päälle kauniin pukineen eli hyvät käytöstavat. Näin eräänä päivänä niin, että ihmisen sisin oli täysin musta, mutta hänen päällään oli valkoinen nilkkoihin asti ulottuva alban tyylinen puku. Tiedätkö, kun tulee tarpeeksi tiukka paikka, niin itsetehty vanhurskauden puku ei kestä, vaan syntiinlankeemus puskee läpi. Et pysty estämään sitä mitenkään.

Sitten on niinkin, että jos et arvosta, kunnioita, etkä rakasta itseäsi, niin et kykene siihen muitakaan ihmisiä kohtaan. Ihmisellä on myös kummallinen taipumus nostaa toisia ihmisiä jalustalle. Väistämättä käy niin, että hän putoaa sieltä alas. Ihminen on ihminen. Häntä ei voi nostaa jalustalle. Ihmistä ei voi palvoa. Hän ei ansaitse sitä. Sinä et voi luottaa siihen, että hän tietää paremmin kuin sinä, mitä tehdä kaikissa olosuhteissa. Sinä olet itse oman elämäsi sankari. Sinun on mietittävä itse, mikä on parasta. Mikä se on? Rakkauden kaksoiskäsky. Se on hoettava mantra: lähimmäinen, lähimmäinen, lähimmäinen… Jokainen ihminen on sinun lähimmäisesi. Sinä voit pitää häntä vihollisena ja hän voi tappaakin sinut, mutta hän on silti lähimmäisesi. Se, joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu. Käsky älä tapa on totta tänäkin päivänä.

Rakkauden kaksoiskäskyssä Jahve pyytää rakastamaan itseään kaikesta sydämestäsi ja mielestäsi (Matt. 22:37-39). Onko se sinusta mahdotonta? Silloin se johtuu siitä, että vanha luontosi, egokuoresi, on sinussa edelleen. Jos egokuortasi on hiukankin jäljellä, niin se saastuttaa sinut, eikä sielusi saa Jahveen sitä yhteyttä, mitä sen kuuluisi saada. Sielusi rakastaa Jahvea. Näin on aina. Kun egosi on kuollut, se laitetaan arkkuun ja naulat lyödään kiinni arkun kanteen. Egosi maatuu. Egosi ei kykene koskaan rakastamaan Jahvea, koska se rakastaa paholaista.

Mitä tapahtuu sielullesi? Se saa hallintavallan ja vasta silloin alat tuntea oman taivaallisen Isäsi. Mitä vielä? Alat tuntea oman itsesi totuudesta käsin. Opit rakastamaan itseäsi ja kaikkia muitakin. Iloitset elämästäsi, vaikka olosuhteet olisivat minkälaiset hyvänsä. Ihminen ei tarvitse kaikkea sitä, mitä hän on ympärilleen haalinut. Kaunis sisimpäsi alkaa hehkua, se riittää kaikkeen. Tulkoon korona, tulkoon sota, sinä olet rauhassa. Herra on sinun Rauhanruhtinaasi, sinun neuvonantajasi. Näin kävi minulle. Näin käy sinulle. Rukoile siis: ”Kaada Herra minut, kaada! Haluan oppia tuntemaan sinut, koska siinä on kaikki.”

Olin kuuntelemassa Leif Nummelan puhetta. Siitä on jo aikaa muutama vuosi. Hän puhui Pyhässä Hengessä. Se iski syvälle tajuntaani. Mitä hän sanoi? ”Vaikka enkeli taivaasta tulisi sanomaan sinulle jotakin, mikä ei ole Raamatun mukaista, niin älä tee sitä!” Sama koskee mitä tahansa muutakin tilannetta. Jos vaikka minä tai Ralf K. pyytäisimme sinua tekemään jotakin, mikä ei olisi rakkauden kaksoiskäskyn mukaista, niin et saa toimia siten. Muista, että sinua testataan jatkuvasti. Sinun pitää havahtua ja pystyä sanomaan ei. Sinä itse olet vastuussa teoistasi. Sinulla on oma vastuusi. Et voi nojautua seurakuntasi viisaisiin, jos heissä on rahtuakaan egoa jäljellä. Älä tee niin kuin muut tekevät ja käskevät. Joukossa tyhmyys tiivistyy. Selviäminen on omissa käsissäsi. Rukoile jatkuvasti. Käytä myös järkeäsi. Opi tämä jo nyt.

Mitä Herra haluaisi sanoa sinulle rakas kristitty? ”Mene pois edestäni saatana!” (Matt. 16:23). Hän halusi sanoa sen rakkaalle opetuslapselleen Pietarille, jonka sydämen tila oli oikea ja jonka varassa syntyi ensimmäinen kirkko. Hän sanoi sen Pietarille, joka rakasti häntä enemmän kuin sinä. Pietarille, jonka sanotaan seisovan taivaan portilla, katsomassa kenet päästetään sisään. Hän sanoi nämä sanat sinulle opiksi. Sinä, juuri sinä, olet saatana niin kauan, kunnes egokuoresi on kuollut. Koska Pietari kuoli? Hän kuoli, kun Jeshuan sanat kävivät toteen ja kukko kolmesti lauloi. Pietari oli kieltänyt hänet kolmesti. Pietari havahtui hereille, kun kukko lauloi. Iso mies itki itkemistään, se oli syvää pettymystä omaan itseensä ja suurta tuskaa rakkaan ystävän kohtalon vuoksi. Paikalle ei jäänyt kuin apostoli Johannes. Hän jäi, koska hänellä oli puhdas sydän. Muut pelkäsivät. Tämän tapauksen jälkeen Pietari ja osa opetuslapsista lähtivät kalaan. Jeshua oli ristiinnaulittu, mutta koska Hän elää, niin hän ilmestyy rannalle. Johannes käsittää ensimmäiseksi, että rannalla on Herra. Mitä tekee Pietari? Hänen sydämessään läikähtää, hän tuntee sielunsa mielenliikutuksen, koska hänen egokuorensa oli kuollut ja sielu ylösnostatettu. Hän hyppää heti, toisin kuin muut, veteen ja juoksee vedessä mahdollisimman pian saavuttaakseen rannan. Rannalla hänen tuntemuksensa aivokuorella saavat vallan ja hän tuntee syyllisyyttä ja häpeää, mitä paholainen aiheuttaa. Hän alkaakin häärätä laskemalla kaloja. Herra Jeshua oli tullut paikalle juuri hänen vuokseen, sanoakseen hänelle: ”Sinä et ole enää saatana. Sinä olet minun rakas lapseni. Olen mielistynyt sinuun!”

Pietari sanoo: ”Kulkaas nyt kaverit. Teillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tämä, minkä Sirkka teille kertoo. Älkää pelätkö sitä. Se on väistämätöntä. Niin on käyvä kaikille. Mitä aikaisemmin, sen parempi. Aamen.”

Huomaan Suuressa Hengessä kirjoittaneeni yllä olevat kappaleet. Muista opetuslapsista en tiedä, mutta uskon, että ristiinnaulitseminen oli yksi suurimmista vaikuttajista. Miksi opetuslapset olivat niin rohkeita? Miksi Maria lähti Johanneksen matkaan ja jätti perheensä? Heidän kaikkien egokuori kuoli ja haudattiin. Heidän kohtalonsa oli sinetöity jo taivaassa. Nyt puhutaan suuren suurista tapahtumista. Evankeliumi oli levitettävä koko maailmaan. Sen oli välttämättä tavoitettava myös pieni ja syrjäinen suomaa. Myöhemmin oli Suomeen syntyvä toinen Herra, joka johdattaisi ihmispoloiset takaisin taivaan kotiin. Tämä on yksi viimeisimmistä blogeistani, mitä kirjoitan. Maailma on täysin sekaisin ja se vaatii Ralf K:n ja minun väkevää puuttumistamme itse tapahtumiin.

Mitä vielä? Koko elämäsi ajan olet tehnyt valintoja. Suuriakin valintoja. Olet valinnut itsellesi puolison. Olet valinnut itsellesi ammatin. Olet valinnut harrastuksesi. Uskot väkevästi, että olet omalla alallasi, eikö niin? Kuka on tehnyt valintasi? Syntiinlangennut ihminen. Mitä se tarkoittaa? Ellei Herra ole saanut sinua johdattaa, niin olet väärässä ammatissa, ja sinulla on mahdollisesti väärä puolisokin. Jatkanko vielä? Kun minusta tuli sieluni, niin miltä minusta tuntui? Minusta tuntui, että aloin elämään! Ennen olin kuollut, mutta nyt minä elän. Kaikki vanha sai jäädä. Oli kuin olisin päässyt vankilasta ulos. Olin kuin vasikka, joka pitkän talven jälkeen päästetään kesällä ulos laitumelle – se hyppii iloissaan ja melkein sekoaa jalkoihinsa.

Niin, mutta eikö olisi jotakin muuta tapaa? Ei ole. Ei ole vaihtoehtoja. Sinun pitää kuolla, jotta voisit herätä elämään. Egosi on pakko kuolla, jotta totuus, joka on ihaninta, mitä olla voi, puhkeaisi esiin. Pyhän Hengen virrat puhkeavat esiin, kuten Hes. 47.luku sanoo. Minne vain se tulee, siellä kaikki virkoaa elämään. Virtojen varsilla on puita, jotka kesät talvet antavat hedelmänsä ja niiden vedet juoksevat pyhäköstä. Hedelmäpuut on vertauskuva niistä, joiden ego on kuollut ja sielu elää jo iankaikkista elämäänsä. Ajattele: se on jo nyt mahdollista tässä maailman ajassa.

Jahve halusi antaa meille aivan kaiken. Se on lahja. Syntiinlangennut ihminen pelkää ottaa lahjan vastaan, koska hän haluaa aina jotakin muuta kuin Jahve. Ihminen myös pelkää muutosta, vaikka se olisi autuasta. Voi kunpa sinä havahtuisit huomaamaan, mitä Herra kultalautasella sinulle tarjoaa. Pyydä ristiinnaulita egosi. Vasta silloin sielusi tulee esiin. Voi kuule minua, se kannattaa!

Matt. 7:8-10 Sillä jokainen pyytävä saa ja jokainen etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan. Ei kai kukaan teistä anna pojalleen kiveä, kun hän pyytää leipää? Tai käärmettä, kun hän pyytää kalaa?

Joh. 6:54 Mutta sillä, joka syö minun lihani ja juo minun vereni, on ikuinen elämä, ja viimeisenä päivänä minä herätän hänet.

Tämä Johanneksen evankeliumin jae pyörii myös mielessäni. Siitä tiedän, että se liittyy tähän kirjoitukseeni jotenkin. Ensinnäkin jae on niin outo, että se jää helposti mieleen. Se liittyy ehtoollisen viettoon eli siten Herran nimi säilyi mielissämme kaikki nämä vuosituhannet. Kun puhutaan Herrasta, niin tiedämme, että Hän tarkoittaa aina montaa eri asiaa. Tämän jakeen kautta hän koetteli opetuslapsensa. Se kuulosti aikalaisten korvissa niin hirveältä.

Mitä Jeshuasta jää jäljelle, jos ihminen syö hänet ja juo vielä hänen verensäkin? Ei mitään! Mitä leipä ja veri symboloi tässä nimenomaisessa merkityksessä? Ajattelin joskus, että meistä tulee hänen kaltaisensa. Se on liian yksinkertainen vastaus, vaikka onkin oikein. Hän siunasi ja mursi leivän ja antoi opetuslapsilleen. Hän antoi siis itsensä kokonaan meille syntisille. Hän halusi tehdä niin kaikesta sydämestään.


... jatkuu seuraavalle sivulle