Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Sukupuolisuhteista ja avioliitosta


19.3.2022
Aamulla 5.3.2022 olin syvässä läsnäolon tilassa. Se on varteenotettava keino, kun haluan päästä eroon pahasta henkivallasta edes joltiseenkin. Tässä tilassa kuulin kaksi sanaa: ”Koitus” ja ”avainsana". Koitus tarkoittaa sukupuoliyhdyntää. Olen ennenkin kirjoittanut siitä, kuinka tärkeää on puhdas avioliitto. Nyt käsitän enemmän. Olen kertonut Pimeyden Mielestä edellisessä blogissani. Kerron sinulle, miten se käytännössä vaikuttaa.

Ensinnäkin tänä päivänä ei pidetä mitenkään ihmeellisenä sitä, jos henkilöllä on useita seksipartnereita. Mieleeni tulee muutama ongelmallinen asia siihen liittyen.

Puhutaan vaikka sukupuolisuhteesta, jossa toinen osapuoli on kristitty, mutta toinen on ottanut sisimpäänsä pahan tai pahoja henkiä. Kun suhteessa tapahtuu kliimaksi, niin näiden henkilöiden mielet yhtyvät ja myös kristitty saastuu. Hänen mielensä saastuu.

Tähän liittyy myös se, kun olen nähnyt avioliittoja, joissa molempien puolisoiden oikealla puolella seisoo paholainen, vaikka toinen on ilmiselvästi kristitty. Kuitenkin näissä nimenomaisissa tapauksissa, kun puoliso kertoi puolisolleen syrjähypystään, niin paholainen hävisi kristityn puolison oikealta puolelta. Oliko tässä kyseessä erityinen Herran armon osoitus vai jotakin muuta? Tämä osoittaa sen, että paholaisen lonkerot ulottuvat suhteeseen valheen myötä. Toinen puoliso ei uskalla tai tahdo kertoa kumppanilleen. Valheen vaikutusten lisäksi paholainen tulee mukaan suhteeseen saastuttaen molempien mielet.

Mitä jos olet naimisissa tai avoliitossa ja teissä molemmissa on pahoja henkiä? Olettaen, että pysytte yhdessä, kuinka paljon sinä ja puolisosi aiheutatte pahoine henkinenne globaalistikin ongelmia? Pimeys lisääntyy lisääntymistään, jos teillä on kliimakseja. Mikä avuksi? Teidän pitäisi tulla uskoon, jotta tilanne muuttuisi. Pahojen henkien tilalle pitää tulla Pyhä Henki. Näissä tilanteissa auttaa sitten vasta seuraavat valintanne. Voitte alkaa valita toisin ja valo alkaakin lisääntyä ja pimeys vähetä.

Tekstissä jota luen, sanotaan, että Jahve repäisi ”Pimeyden Mielen pois vesistä” – tarkoittaen sitä, että paha henkivalta takertuu kiinni vahvasti (cling) juuri mieleen. Vaikka Jahve teki näin, niin Pimeyden olemus on niin voimakas, että ihmisen mieli muuttuu silti juuri takertumisen vuoksi. Jos tämä Mieli olisi näissä syvissä vesissä edelleen, niin maailmaa ei olisi enää olemassa. Sielumme olivat kuitenkin hyväksyneet tämän mallin. Sanon silti: meillä kaikilla olisi ollut mahdollista valita oikein. Pahalla on seurauksensa. Kirjoittamiseeni puututaan taas: ”Mitä sen sitten on väliä?!” Kyllä pahuudella on väliä! Me elämme pahojen voimien keskellä. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja Maailmankaikkeus reagoi tietyillä tavoilla. Missä meidän selkärankamme on? Meillä on se fyysisesti, mutta siinäkö kaikki?

Kerrataanpa vielä. Jos mielesi saastuu pahasta hengestä ja tiedämme, että sydämestäkin lähtevät kaikki pahat ajatukset, siveettömyydet, varkaudet ja murhat (Mark. 7:21), niin mikä on ihminen tällaisissa tapauksissa? En lähde soimaamaan ketään. Eihän tätä ole edes tiedetty. Tai en ainakaan minä ole tiennyt. Kerron silti teille, koska totuus on tärkeää, vaikka se tekee kipeää. Taivaan väki kutsuu ihmistä paholaiseksi, jos hänessä on pahoja henkiä. Hänestä tulee Pimeyden Mielen kaltainen, jos hän on avuton sen edessä, eikä laita yhtään hanttiin. Miten Maailmankaikkeus reagoi? Tulee tulvia, sotia, maanjäristyksiä, kaikkea mahdollista, koska ihminen ja pahuus saavat sen aikaan. Jos ihminen haluaa olla oman itsensä herra, eikä halua Herraa elämäänsä, niin puutupa tekoihisi, jotta maailma olisi parempi paikka elää! Sitten, kun olet yrittänyt teoillasi pelastaa maailmaa, niin käsität ettet pysty siihen. Me tarvitsemme aina Herran Jeshuan avuksemme.

Miksi Jahve on sallinut, että tällaista tapahtuu? On se niin väärin! Niinkö? Jahve loi siis maailman. Pimeyden varaanko se sinun mielestäsi olisi pitänyt luoda? Pimeys on kuolema. Joko ymmärrät? Mitä kannattaa luoda maailma, jos se kuolee lopulta? Mikä on taivas? Siellä ei ole pahuutta, ei pahaa henkivaltaa, ei pahoja henkiä, ei tuskaa, ei murhetta, ei kuolemaa, ei sotia, ei nälänhätää, ei pakolaisia, ei tyranneja, ei sadisteja, ei eriarvoisuutta, ei toisen ihmisen halveksimista, ivailua, tallaamista jalkoihin, ei siis sitä eikä tätä. Kuka niitä kaipaa?

1. Kor. 12:26 Jos yksi jäsen kärsii, kärsivät kaikki muutkin jäsenet, ja jos yksi jäsen saa osakseen kunniaa, iloitsevat kaikki muutkin sen kanssa.

Otan jakeesta 26. yhden esimerkin, koska Ukrainan kohtalo pyörii niin paljon mielessäni. Se ei kuulu varsinaisesti blogini otsikon alle, mutta Ukrainan sota tulee näyttämään meille, että se vaikuttaa meihin kaikkiin. Ukraina kärsii ja me kärsimme kaikki sen kanssa. Se johtuu siitä, että me kaikki olemme vaikuttaneet siihen, että se kärsii. Mitä minä oikein väitän? Väitän, että kaikki, mitä meille tapahtuu, on meidän itsemme tai muiden ihmisten vaikuttamaa. Me elämme ykseydessä. Siksi näin tapahtuu. Me emme ole irrallisia vaikuttajia toisimme nähden, vaan me olemme toinen toistemme veljiä ja sisaria, jotka liittyvät toisiinsa lukemattomin sidoksin.

Mitä tapahtuu, kun henkilö harrastaa irtosuhteita ja heillä on pahoja henkiä? Pahat henget saavat uutta voimaa. Sitä se tarkoittaa. Sama koskee myös tietenkin mitä tahansa suhdetta, jossa toisena osapuolena on ihminen pahoine henkineen. Paha lisääntyy ja kierre on valmis. Jahven kymmenes käsky puhuu tästä: ”Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa". On ollut myös aika, jolloin esiaviollinen seksi ei ollut arkipäivää, vaan siihen suhtauduttiin negatiivisesti. Ihmisen käsitys oikeasta on muuttunut olennaisesti vuosituhansien saatossa. Silti Maailmankaikkeus rakentuu kymmenen käskyn varaan edelleen. Siltä osin ei mikään ole muuttunut.

Kun ajattelemme Ilmestyskirjan tapahtumia, niin ihminen on itse asiassa se, joka on jo laittanut tämän kehityksen alulle. Maailmankaikkeus on rakentunut tietyllä tavalla. Sitä ei voi muuttaa. Olisi ollut mahdollista, että Ilmestyskirjan kaikki tapahtumat eivät olisi toteutuneet niin voimakkaalla tavalla, mutta katsotaan voimmeko vielä kääntää tapahtumia niin, että se helpottuu. Se riippuu sinusta ja minusta ja meistä kaikista. Kuulemani mukaan kuitenkin Ilmestyskirjan tapahtumat tapahtuvat kaikessa laajuudessaan. Mitä tästä voi ajatella? Ihminen ei pysty muuttumaan ilman Pyhää Henkeä.

Room. 12:2 Älkää mukautuko tämän maailman menoon, vaan muuttukaa, uudistukaa mieleltänne, niin että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä.

Me vaikutamme teoillamme Kristuksen ruumiiseen maailmassa. Kristus on toki pää, ja kykenevä meitä auttamaan kaikin keinoin. Ihmisellä on kuitenkin oma vastuunsa teoistaan. Ihmisellä on vastuu siitä, aiheuttaako hän Kristuksen ruumiiseen ajoksia, haavoja ja sairautta, vai toimiiko hän Pyhässä Hengessä rakkaudellisesti ja lisäten Kristuksen ruumiin hyvinvointia ja terveyttä. Mitä luulet, miltä Kristuksen ruumis näyttää?

Room. 12:4-5 Niin kuin meillä jokaisella on yksi ruumis ja siinä monta jäsentä, joilla on eri tehtävänsä, samoin me kaikki olemme Kristuksessa yksi ruumis mutta olemme kukin toistemme jäseniä.

1. Kor. 6:18 Pysykää erossa haureudesta! Kaikki muut synnit, joita ihminen tekee, kohdistuvat muualle kuin hänen ruumiiseensa, mutta siveetön teko osuu ihmisen omaan ruumiiseen.

Tässä on sanoitettu se, että se osuu ihmiseen, koska sukupuoliyhteydessä nainen ja mies tulevat yhdeksi. Kun kirjoitan tätä, niin minulta kysytään homoseksuaalisuudesta. Tulevatko he yhdeksi? He eivät tule yhdeksi, mutta pimeys lisääntyy heissä ja maailmankaikkeudessa paljon, paljon enemmän. Entä itsetyydytys? Se ei kuulu varsinaisesti tähän aihealueeseen, koska nyt puhun kumppanin saastuttamisesta pahoilla voimilla. Käsittelen sitä silti vähän. Malli siihen on saatu Pimeydeltä, mutta niin on saatu lähes kaikki muukin, mitä maailmassa tapahtuu. Tarkoitan tällä sitä, mitä edeltävässä blogissani kerroin Pimeydestä ja sen itsetyydytyksestä. Sen osalta voisi sanoa, että jos se on kohtuuden rajoissa, niin mitään ongelmaa ei synny. Sen sijaan, jos se vie aikaasi harrastuksilta, työltä, luovuudesta ja harjoitat sitä yhä useammin, niin silloin liha on ollut yllykkeenä (Gal. 5:13) ja sinun tulisi kiinnittää siihen huomiota ja tehdä parannusta.

Kun mielesi ja sydämesi puhdistuvat valon Hengen saadessa herättää sinut ja Pyhän Hengen toiminnan kautta, niin automaattisesti alat toimia kestävämmällä tavalla tämänkin asian suhteen. En usko siihen, että minä tai kukaan muukaan voi vaikuttaa päätöksiisi, vaan oma mielesi pitää ensin muuttua. Sinun pitää haluta muutosta. Tämä koskee kaikkea, mitä teemme maailmassa. En puhu pelkästään seksuaalisuudesta.

Haureus (kts. edeltävä jae 18) on jotenkin vanhakantainen ja luotaantyöntävä jo sanana. Moni suomalainen raivostuu jo tässä kohtaa. Se tarkoittaa kuitenkin seksuaalista moraalittomuutta. Mitä nykypäivänä ylipäätään pidetään enää yleistä seksuaalimoraalia loukkaavana toimintana? Kaikki tuntuu olevan sallittua, mutta totuus on, että kaikki ei ole hyväksi. Ihmisen mieli ja omatunto vääristyy. Välillä eteeni tulee ihmisiä, jotka toimivat seksuaalisesti hyvin vapaasti, mutta jotka tulevat toisiin aatoksiin, mietittyään sitä, että kaikkea, mikä herättää mielihyvää, ei tarvitse tehdä. Haluaisin uskoa, että ihminen itse asiassa tietää sen, mikä on oikein ja väärin, mutta ei halua kuitenkaan tehdä niin. Jahven käskyt on tarkoitettu ylläpitämään elämää maapallolla sekä suojelemaan ja auttamaan meitä. Hän halusi, että Pimeydelle annetaan mahdollisimman vähän, jos ollenkaan, työkaluja tehdä meistä sen kaltaisia.

Maailmankaikkeus on Persoona. Pimeys on Henki, jonka matkii Persoonaa. Ihminen on persoona. Vaikka ihminen on pienempi voima, niin hänen tekonsa omaa ruumistaan kohtaan vaikuttaa ensiksikin häneen itseensä, mutta myös siten, että sukupuoliyhteys on siemen, joka edesauttaa joko pimeyden tai valon lisääntymistä. Mistä tämä kaikki lähtee? Pimeys ejakuloi ja levitti siemenensä maailmaan, jota kutsutaan syntiinlangenneeksi juuri tämän takia. Tästä kertoo the Paraphrase of Shem.

Ajatelkaa sitä, että kun kaikki totuus paljastuu ja salat tulevat ilmi, niin sinä saat tietää, mikä oli sinun vaikutuksesi koko maailmankaikkeuteen. Mikä oli vaikutuksesi esimerkiksi nälänhätään, pakolaisuuteen, autioitumisiin, sotiin (Ukrainan sotaan), koska se, miten toimimme ja jopa sanomme vaikuttaa myös globaalisti. Se näkyy myös ulospäin. Näin on minulle kerrottu. Toisissa on suurempi kirkkaus kuin toisissa. Toisissa ihmisissä on suuri Valo. Se tulee Herralta. Mutta pimeys tulee Pimeydeltä.


AVIOLIITOSTA

Onko sitten rakastelu syntiä, jos Pimeys on levittänyt siemenensä maailmaan? Ei ole, sillä Jahvehan sanoi 1. Moos. 1:28 mukaan: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa”. Hän oli tarkoittanut, että avioliitto kestäisi koko eliniän. Aina niin ei käy. Ei minullakaan. Avioliitto on parhaimmillaan taivaallinen Bridal Chamber. Oma siunauksensa on sillä, jos avioliitto on onnistunut. Maailma ei tue uskollisuutta avioliitossa. Silti sen merkitys on suuri. Herra ei tarkoittanut siunauksilla avoliittoa.

Raamattu ottaa kantaa siihen, että mies on aina perheen pää. Mitä tästä voisi päätellä? Miehen luonteenpiirteisiin kuuluu luontainen suuri vastuuntunto vaimostaan ja lapsistaan. Tämä asema on annettu miehelle. Tässä ei ole kyse naisen aseman aliarvostamisesta. Perheen pää ei ole nainen, vaikka hän olisi paremmin ansaitseva tai kovempi suustaan.

Jos kyseessä olisi yritys niin pitäisimme itsestään selvänä, että johtoon palkataan vastuullinen johtaja. Sama on perheessä. Jonkun pitää olla päävastuullinen. Avioliittoon kuuluu olennaisesti arvostus, kunnioitus ja rakkaus puolisoaan ja lapsiaan kohtaan. Mies on perheen päänä päävastuussa kasvatusperiaatteista ja lasten kasvatuksesta, vaikka vaimo osallistuukin niiden suunnitteluun ja itse kasvatukseen. Hyvään avioliittoon kuuluu myös turvallisuus, hyvä ja sopuisa keskusteluyhteys puolisoiden ja lasten välillä. Perheessä ei saisi olla klikkejä, vaan koko perheen on pidettävä yhtä. Lapset osallistetaan heitä koskeviin päätöksiin. Erimielisyydet pitää selvittää heti ja niistä pitää voida keskustella avoimesti ja rakentavasti. Elannon suhteen puolisot tekevät parhaansa, jos vain kykenevät siihen. Voihan olla, että vamma tai sairaus estää sen.


... jatkuu seuraavalla sivulla