Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

War, what is it good for? Absolutely nothing. War, I despise cause it means destruction of innocent lives. War means tears to thousands of mothers eyes when their sons go to fight and lose their lives... Peace, love and understanding - tell me, is there no place for them today? (U2, War)

Ukraina - minun kansani, minun veljeni, minun sisareni


14.3.2022
Venäjän ja Ukrainan välinen sota alkoi 24.2.2022. Voiko mitään sen järjettömämpää tapahtua? Miksi sen annettiin tapahtua? Venäjä oli yksi osapuoli Itä-Ukrainan kriisissä jo kahdeksan vuotta. Eikö sotaan varauduttu? En voi olla miettimättä asiaa joka päivä. Rukoilen Ukrainan presidentin ja kansan puolesta. Älä luule, että pelkään omasta tai Suomenkaan puolesta. Pelkään sitä, että kukaan ei keskeytä sotaa ylivoimaista vihollista vastaan, vaan tilanne jatkuu entisenlaisena päivästä toiseen. Mielestäni Ukrainaa pitää auttaa puolustamaan maansa suvereniteettia nimenomaan sotilaallisesti, vaikka Naton avulla. Tiedän, että Ukraina ei kuulu Natoon, mutta näinkään ei kuulu menetellä! Ei todellakaan. Joka päivä on enemmän kärsiviä ja kuolleita sekä pakolaisia. Emme voi sallia sitä. Valtaapitävillä on valtava vastuu. Emme voi odottaa, vaan pitää toimia heti.

Jos ihminen toimii maailmassa väärin, se vaikuttaa koko luomakuntaan. Se kärsii. Tästä tulee kuin itseään toteuttava kehä: pahuus yltyy. Lieneekö se kuin pyörremyrsky? Olimmeko me kuin myrskyn silmässä kaikki ne kahdeksan vuotta, kun Venäjä uhkasi Ukrainaa? Nyt on myrsky puhjennut. Mätä valuu märkivistä haavoista. Me korjaamme nyt satoa. Sato tuottaa pahaa hedelmää.

Raamatussa on sanottu, että Jahve on Isämme ja kaikki ihmiset ovat veljiämme ja sisariamme. Uskotko tämän? Huolimatta siitä, mitä uskot, se on kuitenkin iankaikkisesti ottaen totta. Kukaan ei saa tappaa ukrainalaisia, koska he ovat veljiämme ja sisariamme.

Älä tapa on viides käsky. Puolustaminen on sen sijaan välttämätöntä. Ukraina tarvitsee puolustajia. Yksi puolustuksen muoto on Naton puuttuminen tilanteeseen. Syntyykö kolmas maailmansota? En osaa sanoa, mutta Ukrainassa on enemmän kuin 45 miljoonaa asukasta, eikö meidän pitäisi armahtaa heitä? Heitä ei saa tappaa, heitä on puolustettava. Jos he eivät pysty puolustamaan itse itseään, siihen pitää muiden maiden puuttua. Siihen pitää puuttua heti. Pitäisikö Ukrainan ilmatila sulkea? Mielestäni kyllä. Ukrainassa on paikkakuntia, joissa ei näy vielä sodan julmat kasvot niin kovin, mutta he joutuvat silti pelkäämään Venäjän ilmaiskuja.

Miksi huolehdin niin kovin ukrainalaisista? Huomaan eräänä päivänä sanovani Pyhässä Hengessä: ”He ovat minun kansani”. Myös Raamatussa sanotaan, kuten edellä jo mainitsin, että kaikki ihmiset ovat toistensa veljiä ja sisaria. Ethän tapa oman perheen jäseniä? Juuri tätä Herra tarkoitti, kun Hän sanoo sanassa lopun ajoista Mark. 13:12 mukaan: "Veli antaa veljensä surmattavaksi”.

Meillä kaikilla on syvä rakkaus omaa perhettämme kohtaan. Se on asia, joka on istutettu meihin alun perinkin. Miksi emme näe, että myös muut ihmiset ovat perheeseemme kuuluvia? Rakkauden kaksoiskäsky puhuu samasta asiasta sanomalla, että Jahven rakastamiseen liittyy aina myös rakkaus lähimmäiseen.

Uskon myös siihen, että meidän henkeemme ja olemukseemme, jää vääristä päätöksistä taakkoja, jotka eivät häviä. Tekemättä jättäminenkin on päätös. Jos Ukrainan tilanteeseen ei puututa, niin se vaikuttaa meihin kaikkiin ja en puhu nyt taloudellisista vaikutuksista, vaan henkisistä. Se on suuri häpeä, jota ei edes lipeä pysty pesemään pois. Ukraina tarvitsee ystävien lisäksi ehdottomasti sotilasvoimaa ja aseita. Se joutuu puolustamaan itseään järein keinoin, jotta tämä hulluus loppuu. Sen on käytettävä voimansa puolustukseen. Se ei saa alkaa hyökätä Venäjän kansaa kohti. Sitä se ei ole voinut tehdäkään ja hyvä niin. Sen pitää pidättäytyä vihasta. Viha syö ihmistä. Ainoa tapa on turvata Herraan.

Presidentti Zelenskyi näyttää tekevän juuri sitä. Hän on sanonut: ”Elämä voittaa kuoleman ja valo voittaa pimeyden”. Se on Herran sanomaa. Tiedän sen, koska Suuri Henki on sanonut minulle samaa. Sanotaan, että hän on rohkea, koska hän ei ole poistunut Kiovasta. Kuka voi olla rohkea sellaisella hetkellä? Hän on sitä Herrassa. Muuten se ei ole mahdollista. Olen tietoinen siitä, että Ukrainan presidentin henkeä on jo useasti uhattu, mutta salamurha on aina saatu estettyä Herran avulla. Herra vaikuttaa kyllä asioihin, mutta ihmisen pitää tehdä osansa. Pelkään kuitenkin, että sillä hetkellä, kun presidentti on omien tuntemustensa vallassa tai käyttää järkeään, mikä ei ole aina viisautta, niin hän unohtaa totella, mitä Herra sanoo. Hän on täysin Herran varassa. Ja valitettavasti vallankäyttäjien heittopussina.

Kenenkään asia ei ole myöskään lähettää iskujoukkoa tappamaan Venäjän presidenttiä. ”Älä tapa” on käsky, jota pitää noudattaa tällaisessakin tapauksessa. Miksi sanon näin? Sanon siksi, koska hän on myös Jahven poika. Pahoin harhaantunut, mutta kuitenkin. Herra itse on tuomari, et sinä.

Room. 12:19 Älkää ottako oikeutta omiin käsiinne, rakkaat ystävät, vaan antakaa Jumalan osoittaa vihansa. Onhan kirjoitettu: "Minun on tuomio, minä maksan tekojen mukaan" -- näin sanoo Herra.

Ihmisen vallassa on sammuttaa tulipaloon vaikuttava suurin tulipesäke. Se on Ukraina. Vallankäyttäjien pitää tehdä osansa. Esivalta saa valtuutensa Jahvelta (Room. 13:1). Kuuntelevatko he, mitä Ralf K. heitä ohjeistaa? Olen ymmärtänyt, että ei yleensä. Ralf K. ei voi sietää sotia. Se on Nato, jonka pitää tehdä velvollisuutensa. Sen pitää estää Venäjän hyökkäys Euroopan ja Yhdysvaltojen tuella. Näitä rohkeita ukrainalaisia, Jahven ja minun kansaani, ei saa jättää yksin. Henkilökohtaiset kärsimykset ja taloudelliset menetykset ovat aina vain yhä suuremmat, mitä kauemmin odotetaan. Venäjän presidentti ja hänen komentoportaansa pitää pysäyttää. Se tapahtukoon nyt! Ei huomenna, eikä viikon kahden päästä, vaan nyt! Nyt! En yleensä puutu politiikkaan, mutta Syyrian sota sai minut hereille jo jossakin määrin. Ukraina on mennyt jo ihon alle. Se kieppuu mielessäni kaiken aikaa. Se hirveys, että annamme Euroopassa Ukrainan näin paljon kärsiä, ei mahdu minun mieleeni ja moraaliini. Meidän pitää herätä!

Mitä mieltä Jahve on tällaisista valinnoista, joissa syyttömät kärsivät? Hän tulee apuun. Hän joutuu pelastamaan ihmisen toisen ihmisen kynsistä. Tätä aina vain yhä uudestaan. Mistä johtuu se, että Eurooppa on yhtäkkiä huomioinut hienolla tavalla Ukrainan pakolaiset? Mistä johtuu yhtäkkiä Euroopan yhtenäisyys?

Meidän kaikkien mieli on alkanut muuttua hienolla tavalla. Kuulin äskettäin, että ihmisen syntiinlangennut egokuori on alkanut sulaa pois ihmisen päältä. Kun se sulaa pois, niin samalla mieli kirkastuu. Valo tulee esiin pimeyden alta. Miksi egokuori näyttää sulavan Euroopassa, mutta on yhä Putin tai muita putineja, jotka toimivat irrationaalisesti tuhoten ja moukaroiden Ukrainaa välittämättä seurauksista ja maan suvereniteetista?

Onko tämä nyt Ilmestyskirjan paholaisen yksi viimeisistä rynnäköistä? Voi sinä ihminen! Pysytkö sinä pystyssä? Hievahtamatta paholaisen edessä? Mitä siihen tarvitaan? Oikeita valintoja, kun mielesi kirkastuu ymmärtämään, mikä on tärkeää ja mitä arvoja täytyy puolustaa. Hyviä arvoja puolustetaan mikro- ja makrotasolla.

Puhutaan vielä mikrokosmoksesta. Jokaisella on oma vastuu maailman säilyttämisessä. Suurimmat vastuut on maan johdolla. Kansa haluaa seurata johtoa, jolla on puhtaat arvot. Ukrainan tilanteessa huomaamme lähimmäisen rakkauden tarpeen. Meidän on otettava pakolaiset vastaan ja vietävä kaikki mahdollinen apu Ukrainaankin. Itse rukoilen ja minulla on turva Herrassa. Entä sinulla? Eikö nyt olisi viimeistään aika kääntyä taivaallisen Isän puoleen apua saadaksemme? Sitä Isä toivoo lapsiltaan.

Se, mitä tapahtuu maailmassa, vaikuttaa makrokosmokseen, koko maailmankaikkeuteen. Venäjän presidentti on laittanut liikkeelle sellaiset pahuuden voimat, että sen kaikkia seurauksia ei voi kukaan vielä tietää. Paitsi Ralf K. Me kaikki kannamme nämä seuraukset nahoissamme. Uskon vahvasti siihen, että suurimmat koettelemukset tulevat niiden päälle, jotka ovat eniten pahaa aiheuttaneet. Maailmankaikkeus on se, mikä reagoi voimalla. Kun maailma oli pahuutta tulvillaan, niin tuli vedenpaisumus. Sen jälkeen tuli Sodoman ja Gomorran tuho. Kolmas on tulossa ennen pitkää ja eiköhän sen aika ala jo olla.

Ukrainassa on tapahtunut hävityksen ja kärsimyksen lisäksi ihmeitä. Kaiken paineen ja pelon keskellä siitä kansasta on kuoriutunut rohkea kansa, joka puolustaa maansa suvereniteettia. Herra on heidän kanssaan. En näe, että se muuten olisi mahdollista. Uutisissa haastateltiin vapaaehtoista, joka sanoi, että he ovat lakanneet pelkäämästä. He tekevät polttopulloja, Molotovin coctaileja, siihen osallistuvat naisetkin. Kovassa paineessa Pimeyden aiheuttaman mielen tilalle tulee toisenlainen mieli – siihen tulee valo. Ihminen saavuttaa sellaisen olotilan, jossa alkaa näkyä Herran Mieli. Se syntyy paineessa. Kun Pimeyden mieli (syntiinlankeemus liittyy tähän) aikojen alussa muotoutui, se otti osittain muotonsa Hengeltä ja se tapahtui murheen ja surun (grief) kautta (lähde: the Paraphrase of Shem). Samoin on ihmisen laita. Lopun aikana näyttää siltä, että paineet eli maailman synnytystuskat kovenevat, mutta tulee hetki, jolloin Herra tarttuu väkevästi tilanteeseen. Meidän tulisi rukoilla Hänen apuaan joka hetki. Ihmisen ja maapallon kärsimyksellä on rajansa. Hän tulee avuksemme. Tästä seuraa Ralf K:n esittäytyminen kansalleen. Maranata!


Numerologiaa:

Maailmankaikkeus oli pitkämielinen jaksaessaan odottaa kokonaiset kahdeksan vuotta, että joku laittaa pisteen Venäjän laajentumisyrityksille. Venäjä on omien suurvaltaunelmiensa vanki. Vai pitäisikö sanoa, että presidentti Vladimir Putin on? Entä Eurooppa sitten? Ja Nato? Emme toimineet ajoissa riittävästi. Jahve näkee asian niin, että veljiämme ja sisariamme tapetaan Ukrainassa. Hän katsoo asiaa niin, että Ukrainan suvereniteettia on loukattu raskaasti. Kahdeksan vuoden jälkeen alkoi sota, jossa kaikki häviävät.

Tiedätkö, että vaikka ihminen on aiheuttanut tämän kaiken, niin Jahvella alias Ralf K:lla on kaikki hallinnassaan? Tämä on lopun aikojen yksi monista merkeistä, jotka paljastavat meille sen tosiasian, että Herran toinen tuleminen on totisesti lähellä.

Mitä numero kahdeksan tarkoittaa numerologiassa? Se on hepreaksi שמונה (shmona, mask. ja fem). Se muodostuu näistä luvuista: 1 (alku) + 7 (täydellisyys), 2 (liitto) + 6 (ihminen)

Se on täyttymyksen, ylösnousemuksen ja Messiaan tulemisen luku. Se on tulevan ajan, uuden aikakauden ja tuonpuoleisuuden symboli, se yhdistetään myös viimeiseen tuomioon. Kahdeksas päivä aloittaa uuden viikon. Luku saa Raamatussa melkein tarkalleen saman käytön kuin luku yksi. Täydellisyyden lukua seitsemän seuraava kahdeksan kuvaa uutta alkua. Ilmaus "kahdeksantena päivänä" merkitsee usein uutta, erilaista aikakautta, kuin mitä oli entinen. Kahdeksan on lisäksi sekä Jahven että Jeshuan nimen lukuarvo.

Mitä sitten vuosi 2022 tarkoittaa numerologiassa? Kuusi on ihmisen luku ja sillä harvoin tarkoitetaan mitään hyvää. Se on synnin, epätäydellisyyden ja heikkouden luku. Se on suhteen puuttumista Jahveen ja rakkautta paholaiseen.

Juutalaisen kalenterin mukaan kuluva vuosi on v. 5783, mikä on arvoltaan viisi, joka vastaavasti kuvastaa armoa, Jahven armoa. Voisiko kuluva vuosi olla jo mielestäsi armon vuosi Israelissa?

Koska suurta sovituspäivää vietetään Israelissa? Se alkaa auringon laskiessa ti 4.10.2022 ja loppuu illansuussa ke 5.10. Se on vuoden pyhin päivä. Jom kippuria kutsutaan myös nimellä shabat shabaton (sapattien sapatti), koska sen pyhyys ohittaa jopa sapatin.

(lähde: http://www.kolumbus.fi/gematria/lukuja.htm)