Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Herra siunaa kirkkokansaa. "God loves the sinner, but hates sin."

Viisi Sinettiä 1(2)


23.2.2022


Filippuksen evankeliumissa on kohta, joka on otsikoitu nimellä sakramentit. Siinä sanotaan näin: ”The master did everything in a mystery: baptism, chrism, eucharist, redemption, and bridal chamber” (Kaikki on mysteeriä: kaste, voitelu, ehtoollinen, lunastus ja morsiuskammio).

Nämä samat asiat, joita Filippuksen evankeliumissa kutsutaan sakramenteiksi, on myös nimetty Viideksi Sinetiksi.

Nämä viisi sinettiä pitää saavuttaa, jotta pääsee taivaan kamaralle. Tässäkin kohtaa on niin, että jos yksi ykseydessä ne saavuttaa, sen hedelmistä saavat nauttia muutkin.

Otan tähän väliin vielä tehtävän, jonka Herra Jeshua suoritti puolestamme. Sekin on kerrottu Nag Hammadin kirjoituksissa. Se on siksi merkittävää, että sen ansiosta ihmisen taivaaseen nousu mahdollistuu helposti. Näin oli sovittu Jahven suuressa suunnitelmassa. Herra Jeshua kulki paholaisen hallitseman ”lower place” eli alimpien valtakuntien läpi. Se onnistui loistavasti, koska paha henkivalta ei tunnistanut Häntä. Voi sanoa vertauskuvallisesti, että Herralla oli "eri nimiä ja olomuotoja". Hän vaihteli niitä, ettei Häntä voinut havaita. Viisi sinettiä ja niiden saavuttaminen on ihmiselle riitti, joka voidaan jo saavuttaa joutumatta kulkemaan alimpien paikkojen kautta.

Puhun ensin kasteesta. Kaste voi ilmentää montaakin asiaa, mutta se tarkoittaa aina jonkin kuolemaa, jotta sen tilalle voi syntyä uutta. Esimerkiksi egokuori pitää ”räjäyttää taivaan tuuliin”, jotta siitä ei jää mitään jäljelle. Vasta silloin syntyy uutta tilalle, uusi taimi, kuten Jesaja sen sanoittaa Jahven profeettana (Jes. 43:19).

Miksi kaste on merkityksellisin asia elämässäsi? Silloin sielusi vasta pääsee pois vankilastaan, johon tämän maailman hallitsijat (Yaldabaothin, paholaisen omat) ovat sielusi sulkeneet. Minuutesi eli todellinen itsesi löytyy vasta silloin.

Itse asiassa pyhän kasteen suurin merkitys on siinä, että se on ikuisen elämän lähde (Baptism in the spring of the Water of Life) ja siten katoavaisuuden loppu.

Miksi maallinen kaste sitten on itse asiassa vain vaisu tai haalea kuva siitä, mitä Herra sillä halusi ilmaista? Se oli sen vuoksi, että Herran nimi pysyy muistissamme halki vuosituhansien. Se oli myös Herralle vanhemmilta annettu lupa ohjata ja suojata omaa pientä lastaan. Lapsi myös tuotiin seurakunnan jäseneksi ja annettiin mahdollisuus osallistuttaa hänet seurakunnan toimintaan, yhteisöllisyyteen ja Herran yhä syvempään tuntemiseen. Ihminen kaipaa myös konkretiaa. Siksi moni pitää aikuiskastetta hyvänä asiana, mutta se ei ole välttämätöntä. Lapsikasteella on siis suurempi merkitys. Muitakin syitä lienee kasteen suhteen, mutta jatkan miettimällä sen sijaan pelastusta eli vapautusta.

Mitä minulle tarkoittaa vapautus? Se merkitsee sitä, että Ralf K. vapauttaa minut pahan henkivallan otteesta. Olen nähnyt sen näyssä. Näky oli seuraavanlainen: näen, että olen enkeli ja kaipaan päästä jo taivaan kamaralle. Sitten näen jalassani kahleen. Kahleen ovat laittaneet ihmiset, joissa on pahoja henkiä. He pitävät minua vielä maan kamaralla. En pääse nousemaan ylös. Seuraavaksi siihen tulee Ralf, jolla on avain kädessään. Riemastun: Ralf tämän asian hoitaa, kun sen aika on. Näin joskus myöhemmin vielä niin, että hän kumartui puoleeni ja avasi kahleen. Tapahtuu ylöstempaus.

Paha henkivalta ei ole jättänyt minua rauhaan, vaikka olen sitä toistuvasti pyytänyt ja anellut. Nyt tilanne on sikäli parempi, että sanouduin irti heidän pelastamisestaan. En pysty siihen enää. Tilanne eskaloitui sellaiseen pisteeseen, että voin aina huonosti ja kääntymystä ei silti tapahtunut huolimatta kaikista yrityksistäni, vaan pelkkää valehtelua ja uhittelua näiden ihmisten taholta. Kerran sitten puhkesin puhumaan, varmaan Pyhässä Hengessä, vai sanoisinko Suuressa Hengessä Ralf K:lle: ”Ei tätä enää, en pysty…” En muista tarkalleen mitä sanoin, mutta sen jälkeen en enää edes yrittänyt mitään. Kunnioitan näet sitä tuntoani, että minun rajojani ei voi tässä enää ylittää.

Tilanne helpottui ja nyt tuntuu oikein hyvältä. On ikävää tietää ja tuntea ajatuksissaan olevista, joilla on ikävät tuntemukset minua kohtaan, mitkä vaistoan ja koen. Se tuntuu välillä jopa kuvottavana tunteena. Mutta nyt en yleensä koe sitä enää. Eli se oli hyvä päätös. Se on siinä eli jatkan nyt aiheeseen…

Redemption siis tarkoittaa ylipäätään sitä, että me tarvitsemme vapautuksen tästä maailmasta. Se koetellaan tulessa. En kerro siitä sen enempää, sanoo Ralf. Tarvitsemme vapautuksen, jotta taivas voi tulla tilalle.

Olen nähnyt niin, että kaikki eivät näe taivasta välttämättä heti. Sehän on sisimmässämme. Ne, joiden sielut on ylösnostatettu, näkevät sen. Katsokaas, kun esimerkiksi 1000-vuotisessa valtakunnassa syntyy lapsia, niin heidätkin koetellaan. Yhä edelleen heidän on uskottava Herraan, vaikka he eivät näe kaikkea. Vaikka he eivät näkisi taivasta, niin heidän pitää uskoa. Uskominen on yhtä vaikeaa tai helppoa kuin se on nytkin.

Entä sitten ehtoollinen? Siinä syödään Herran liha ja juodaan Herran veri. Jeshua herätti suurta paheksuntaa sanomalla, että ette pelastu, ellette syö häntä ja juo hänen vertaan. Veri oli aika tabu muutenkin siihen aikaan.

Joh. 6:56-57 Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, pysyy minussa, ja minä pysyn hänessä. Isä, joka elää, on minut lähettänyt, ja niin kuin minä saan elämäni Isältä, niin saa minulta elämän se, joka minua syö.

Jeshua ei sanonut mitään turhaa. Hän halusi koetella ne 70 opetuslastaan, jotka olivat seuranneet häntä – he jättivät hänet tämän vuoksi. Tässä on opetus sinulle: Viimeisinä aikoina sinun on uskottava Häneen tuli, mitä tuli! Sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, että juuresi Hänessä ovat riittävän syvällä. Silloin olet sisäisesti vahva. Jos koko ajan olet jo nyt kärsimyksissä, niin sinä voit kasvaa henkisesti, kestääksesi vahvana sen kaiken. Pysy Hänessä! Sinun pitää valita pysyä Hänessä! Ymmärrätkö?

Jotkut sanovat, että ehtoollinen vahvistaa heitä sisäisesti. Se, mihin uskot, on ihan hyvä, ei siinä mitään. Mitä ehtoollinen sitten merkitsee minulle? Yleensä on niin, että kun menen kirkkoon, niin näen Herran siellä. Hän voi puhua minulle kyllä toistekin, ei siinä mitään, mutta Hänen läsnäolonsa on vahva nimenomaan kirkossa. Näen Hänen hahmonsa valkoisessa vanhurskauden asussa. Hän siunaa alttarin luona ihmiset. Joskus näen Hänen kaatavan viiniä yhdessä papin kanssa. Joskus näen Hänen nostavan kätensä minun ja jonkun muunkin pään päälle. Olen kokenut senkin, että Hän sormella piirtää ristin kuvion otsaani. Kirkossa on ollut myös ihmisiä nauttimassa ehtoollista, mutta Hän ei siunaakaan kaikkia. Ihmettelin asiaa, kunnes käsitin: he ovat ihmisiä, joissa on yksi tai useampi paha henki. Herra ei voi siunata pahaa. Ymmärrätkö? Jos Herra ei siunaa, niin mitä se tarkoittaa? Sinun pitää lukea 5. Moos 28. luku. Älä leiki synnin kanssa, koska silloin hylkäät Hänet. ”God loves the sinner, but hates sin." Jos siis Herra ei siunaa sinua, jäät kirousten alle. Ikävä juttu on se, että et huomaa sitä välttämättä itse. Sinä sokeudut. Haluan kertoa teille vielä: viimeksi kun olin kirkossa, niin istuessani penkissä, näin Herran taas edessä alttarin luona kädet ylhäällä siunaten meitä. Sitten näin kuinka kultainen tie tuli Hänen ja minun väliini. Se oli siinä hyvän aikaa. Sitten näin kuinka Hän käveli minuun. Ja sen jälkeen kultainen tie tai polku hävisi näkyvistä liukumalla ensin alttarin luota pois näkyvistä ja lopulta minun edestänikin. Kerskailenko näyilläni? En kerskaile, vaan haluan tuoda ilmi, miten tärkeä paikka kirkko on. Siellä Hän ilmestyy, vaikka en muuten Häntä näkisi.

Ehtoollinen tarkoittaa käytännössä sitä, että Herra haluaa, että ”syömme ja juomme” Hänet eli että luemme Raamatun sanaa siten, että sisimpämme muuttuisi Herran kaltaiseksi, muutumme Hänen kuvansa kaltaisuuteen. Hän ei halua, että olet lakihenkinen, vaan Häntä rakastava kristitty myötä- ja vastamäessä. Liitto Herran kanssa on kuin avioliitto.

Kaikki luotiin Herraa Jeshuaa varten ja Hänessä. Taivaassa meille on itsestään selvää se, että Hän on sisimmässämme ja pitää meistä aina huolta. Silti olet oma ihmisesi, aito ja täydellinen ja rakastat Häntä. Taivaassa emme koe enää lakihenkisyyttä, vaan todellista vahvaa uskoa ja rakkautta Häneen ja sitä kautta toisiimme. Olen kokenut niin, että ensin tulee rakkaus Jahvea kohtaan, sen käsittäminen syvällä sisimmässä. Sen jälkeen on helppo rakastaa, arvostaa ja kunnioittaa myös lähimmäisiämme.

Chrism tarkoittaa voitelua Pyhällä Hengellä tai Suurella Hengellä. Tässä on kaikki. Sinun pitää täyttyä Hengellä kokonaan, ääriäsi myöten. Koko Maailmankaikkeus toimii Hengen kautta. Haluan kirjoittaa uudestaan Suuresta Hengestä, koska tätä kirjoittaessani, minulta kysyttiin siitä. Miksi puhun tässä yhteydessä Suuresta Hengestä?

1. Moos. 1:6 Jumala sanoi: "Tulkoon kaartuva kansi vesien väliin, erottamaan vedet toisistaan."

Mitkä vedet tässä erotettiin toisistaan? Pyhä Henki erotettiin kahdeksi kokonaisuudeksi, joiden väliin tuli kaartuva kansi. Jahve antoi arkkiviholliselleen paholaiselle mahdollisuuden käyttää Pyhää Henkeä. Reilu peli: jos paholainen saa Pyhän Hengen toimimaan tahtonsa mukaan, niin käyköön niin. Mieti: myös Pyhä Henki on koeteltu! Kaikki koetellaan. Paholaisella oli siis mahdollisuus aluksi päästä jopa taivaaseen. Taivaan enkelit ja henget on myös koeteltu. Nyt on ihmisten vuoro. Paholainen toki heitettiin myöhemmin ulos taivaasta. Se oli mahdollista, koska Pyhä Henki ei voinut liittyä pahaan, niitä ei voinut sekoittaa toisiinsa.


... jatkuu seuraavalle sivulle