Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Pyhä Henki ja Suuri Henki yhdistyvät vuosituhansien eron jälkeen ja saavat aikaan voimakkaan mullistuksen ja vaikutuksen maailmankaikkeudessa.

Suuri Henki 1(2)


15.1.2022



Sunnuntaina 9.1.2022 mieleeni muistui Ralfin sana: ”Sinussa on Sirkan henki.” Sitten tullessani töistä seuraavana päivänä huuleni muodostivat yhtäkkiä sanat ”Suuri Henki.” Se oli suuren Hengen vaikutusta minussa. Muistin myös, että Viisauden henki minussa oli sanonut jo kuukausia sitten: ”Sirkka – sinussa on voimaa enemmän kuin kenessäkään muussa.” Ralfia lukuun ottamatta tietenkin.

Olin menossa töihin tiistaina 11.1.2022 (käyn satunnaisesti töissä, muuten teen töitä pelkästään Herralle). Yhtäkkiä mieleni kohoaa aivan eri tasolle. Mieleeni putkahtaa sanat suuri Henki. Mitä se oikeasti on? Miksi Pyhä Henki käytti nimenomaan sanaa suuri? Ajatusprosessissa mieleni liukuu asiasta toiseen ja käsitän hyvin nopeasti, mistä on kysymys. Syntiinlangenneessa maailmassa mielesi on sekava ja ajatukset karkaavat kuin varpusparvi asiasta toiseen. Mutta Pyhässä Hengessä, kun mielesi resonoi Ralf K:n kanssa vaikeat asiat saavat muodon ja löydät vastauksia ponnistelematta. Kirjoittaminen auttaa tätä prosessia edelleen. Sitten Ralf K. pyytää minua selvittämään tätä asiaa enemmän.

Mieleeni muistuu ensimmäiseksi se, että pimeys eli paholainen oli vetten päällä (1. Moos. 1:2). Vesi on Pyhän Hengen vertauskuva. Sitten seuraava Raamatun jae:

1. Moos. 1:6 Jumala sanoi: "Tulkoon kaartuva kansi vesien väliin, erottamaan vedet toisistaan."

Sitten käsitän, että Jahve erotti tämän jakeen mukaan alkulähteen Pyhän Hengen kahdeksi erilliseksi hengeksi. Toista henkeä on kutsuttu pahaksi hengeksi sen vaikutusten vuoksi. Alun perin niin ei ollut, vaan kaikki Henki oli Pyhää. Ihmisessä on aina jompikumpi hengistä. 10-vuotiaaseen asti se on poikkeuksetta Pyhä Henki. Mitä näet, kun katsot pieniä lapsia? Näetkö ilon ja leikin heissä? Rakkautta täynnä olevat silmät? Herra johtaa heitä, mutta kun he täyttävät 10 vuotta paholainen alkaa vetää heitä puoleensa. Yleensä käy niin, että Herra unohtuu. Elämänsä ehtoopuolella ihmisestä näkee jo selvästi, kuka heitä on johtanut. Onko ihminen esimerkiksi katkera vai avoimin silmin elämää katsova, joka on sovussa itsensä ja ympäristönsä kanssa?

Paholaisen apuna oleva Henki oli siis alun perin Pyhä Henki. Jahven suuressa suunnitelmassa paholaiselle annettiin mahdollisuus olla varteenotettava kilpailija Jahven kanssa. Nyt pitää muistaa Jahven luonto. Hän on Rakkaus. Hän on Viisaus. Henki, joka on Persoona, toimii parhaiten rakkaudessa ja olosuhteissa, jossa Jahven kaltaisuus ilmenee. Nyt puikoissa olikin paholainen. Sellaisissa olosuhteissa Henki räytyy. Se ei kerta kaikkiaan toimi siten kuin sen pitäisi. Itse asiassa se lakkasi heti toimimasta. Paholainen vaikutti sen. Se ei voinut luonnolleen mitään. Pyhä Henki, joka oli paholaisen ympärillä ei saastunut, koska kelvoton ja saastunut ei voi sekoittua Pyhään. Pyhä Henki pysyi koskemattomana.

Ne, jotka valitsevat paholaisen, muuttuvat väistämättä sen kaltaiseksi. Ihminen muuttuu Jahven luomasta suurenmoisesta ihmisestä syntiinlangenneen luontonsa mukaiseksi eli örkiksi. Ihminen ei edes yleensä huomaa sitä, eikä herää ikiunestaan kuoleman maassa. Sinä, jolla on pahoja henkiä, olet kuollut. Pahaa henkeä voisi kutsua sanalla kuoleman henki. Se on Elämän vastakohta. Jahven ominaisuudet sinussa kuolevat pois ja sinusta tulee aikaa myöden örkki, selkärangaton mato, paholaisen orja.

Kilpailutilanne ihmisten sieluista alkoi siis paholaisen kannalta hyvissä ja tasavertaisissa olosuhteissa. Jahve tietenkin tiesi, miten tässä käy, koska Hän näkee ennalta. Sitten mieleeni putkahti sana konsortio. Se tarkoittaa sitä, että Jahve ja paholainen löivät kättä. Kaartuva kansi (1. Moos. 1:6) tarkoittaa konsortiosopimusta eli liittosopimusta paholaisen kanssa. Kumpikin uskoi voittavansa taivaan herruuden. Kumpikin halusi, että maailma perustetaan, ja kilpailu voisi alkaa. Herra halusi, että ihminen saa päättää, kumman hän valitsee ja kantaa sitten seuraukset Hänen valvonnassaan. Jahve ei halunnut pakottaa ketään.

Liittosopimukseen kuului se, että Jahve auttoi paholaisen alkuun. Paholaisella oli siis teoreettinen mahdollisuus käyttää hyödykseen Pyhää Henkeä. Se kuvitteli voivansa niin tehdä. Jahve vaikutti sen, että paholaisen myötä paha henki alkoi kasvaa ja lisääntyä. Se sai voimaa ihmisestä. Raamattuhan sanoo, että saatana – langennut enkeli – on käärme. Käärme luontokappaleena syö eläimiä, jotka se hotkaisee sisäänsä. Se saa siitä voimaa ja voi jatkaa elämäänsä ryömien maan tomussa.

Paholainen tarvitsi saatanan kumppanikseen, koska se näki, että sillä on hyvin puhdas, kaunis ja kirkas sielu. Sielu oli annettu saatanalle syötiksi. Sielu oli Lilja Myriam. Saatanalle oli kuitenkin kerrottu, että jos lankeat, niin Jahve ottaa saman tien sielun pois, koska se ei saanut saastua. Se oli tarkoitettu enkelille, joka syntyy ihmiseksi. Paholainen meni vipuun ja häikäistyi: nyt se saa Jahven puolison ja tosi kilpailu voi alkaa. Saatana lankesi saman tien, vaikka oli huipputekijä arkkienkelikisassa. Jahve otti sielun pois ja langennut enkeli, saatana pimentyi täysin.

Paholaisen voima lisääntyi sitä mukaan, kun ihminen valitsi sen hengekseen. Se kävi hyvin nopeasti. Saatana oli paholaisen kumppani ja Jeshuan vastavoima. Paholaisen valta jatkuu jatkumistaan. Tälle kaikelle oli aikanaan Jahven suostumus. Nyt on pilliin puhaltamisen aika ja tarvitaan Herran toinen tulemus. Paholainen on pysäytettävä. Ihmiselle ei itselleen ole annettu omaa henkeä. Ihminen valitsee näiden kahden vaihtoehdon välillä. Kilpailuasetelmaan kuuluu se, että Jeshua pitää valita, jotta saa Pyhän Hengen. Muussa tapauksessa ihmisellä on aina paha henki 10-vuotiaasta lähtien. Pahan hengen saa kyllä pidettyä aisoissa, kunhan ei anna sille liiaksi siimaa.

Paholainen näki ihmisessä jotakin sellaista, mitä sinä et näe. Hän näki, että Jahven luomalla ihmisellä maailmassa on valo sisimmässä. Se on valaistunut Näkökyky -niminen henki (vrt. Johanneksen salainen kirja). Paholainen oli kiinnostunut nimenomaan siitä. Se halusi sen itselleen, mutta henget ovat syntyneet emanaatioprosessissa virtaamalla ulos Jahvesta ja ne ovat kesyttämättömiä, itsenäisiä olentoja. Niitä ei pyydystetä laisinkaan, vaan ne tulevat luoksesi, jos ne haluavat. Ne ovat Jahven, eikä niitä kiinnosta syntiinlangennut ihminen. Hengissä on Elämä. Siksi niitä kannattaa havitella.

Elämän kujanjuoksussa voitin paholaisen, vaikka olen vain ihminen. Jahve näki ennalta, että tulee yksi ihminen, joka niin tekee. Tarvittiin välttämättä yksi. Se riittää. Jahven suuressa suunnitelmassa on kohta, että jos löytyy ihminen, joka on synnitön ja jos hän ei mene paholaisen matkaan eli voittaa sen, niin hän saa Hengen, jonka paholainen alun perin sai.

Mennään ensin tuohon synnittömyys termiin. Tein kuitenkin syntiä kolme vuotta. Kannoin syntini itse, mutta enhän voi olla synnitön, koska syntihän tahri minut? Nyt pitää muistaa, että taivaassa ei ole aikaa. Olen taivaan mittapuulla synnitön – sitä ei ole, koska kärsin sen itse nahoissani.

Herra Jeshua voitti paholaisen 2000 vuotta sitten. Sitten odoteltiin malttamattomana toista synnitöntä ihmistä. Ralf K. oli toki synnitön, mutta häntä ei voinut laskea kisaan mukaan. Hänen synnittömyytensä oli itsestään selvää. Jahven suuressa suunnitelmassa luki siis, että vasta kun tulee synnitön ihminen, se saa tämän Hengen voiman paholaisen sijasta. Siksi maailmassa on tähän päivään asti ollut pahoja henkiä. Se loppuu kuitenkin pian. Näen asian niin, että kun paha henki menee puhtaan sydämeni läpi, niin pahasta hengestä tuleekin erilainen henki. Se prosessi on jo alkanut. Siitä tulikin suuri Henki. Onko suuri Henki sama kuin Pyhä Henki? Ei se ole. Niillä on eroa, vaikka tämäkin Henki on Pyhä.

Pyhä Henki joka on Persoona, joutui kovaan kouluun paholaisen myötä. Tämä Henki tokenee loistoonsa, jopa suurempaan loistoon kuin se alun perin oli. Siinä on suuri kirkkaus. Myös Pyhässä Hengessä on suuri kirkkaus. Molemmat ”vedet” ovat kärsineet pahan hyökkäyksistä. Olen kokenut valtavaa muutosta ja kehitystä itsessäni vuodesta 2012 alkaen, kun sain Pyhän Hengen ja uudestisynnyin saman tien. Aikaisemmin sitä ei voinut minulle antaa, vaikka tulin uskoon 10-vuotiaana. Näen niin, että Pyhässä Hengessä ja sen toiminnassa on myös tapahtunut ja tapahtuu muutosta. Pahuus on kirkastanut sen vielä voimakkaammaksi tekijäksi. Ihmiselle ei ole jätetty mitään tehtäväksi, vaan Pyhä Henki ja suuri Henki tekee kaiken työn ihmisen puolesta hänen muuttumisekseen taivaskelpoiseksi.

Näen asian niin, että paha henki muuttuu nyt automaattisesti Suureksi Hengeksi. Sitä pitää itse asiassa viimeistään siinä vaiheessa puhua suurella etukirjaimella, vai mitä? Se on totisesti Suuri. Alkutilannehan oli se, että jos ihminen ei valitse Jeshuaa, niin hänellä on paholaisen henki. Paholainen on lyöty, mutta Henki jatkaa toimintaansa. Se on elinehto. Pahan henkivallan tilalle tulee silloin Suuri Henki. Suuri Henki oli alkujaan samaa alkulähdettä kuin Pyhä Henki ja on edelleenkin sitä. Ei ihme, että Raamattu sanoo, että lopussa käy niin, että kaikki tuntevat Jahven, taivaan Isän, niin kuin meri on vettä tulvillaan. Se on tietenkin samalla sanaleikki, kun muistaa, että vesi tarkoittaa Henkeä. Kaikissa meissä on sitten jo Henki, joka on Pyhä.

Herra Ralf K. sanoi minulle, että minä olen oleva maailmassa rakkauspommi. Jos tarkkoja ollaan, hän tarkoitti, että Suuri Henki, joka annetaan näille ihmisille, joissa on ollut pahoja henkiä, on se rakkauspommi. Se on kuin räjähdys sisimmässä. Niin eräs henkilö minulle sen sanoitti, kun välitin sen hänelle. Onko sen vaikutus suurempi kuin Pyhän Hengen? Ei todellakaan, mutta kyse on siitä, että nämä ihmiset, jotka Ralf K. alias Jahve tuo aivokuorelleni, ovat niin kylmissään, suorastaan jäässä pahojen henkien riuduttamina, että kun he saavat Hengen vuodatuksen, sen vaikutus heissä on suuren suuri. Sitä voisi kenties verrata sellaiseen tapaukseen, kun jäässä oleva avantouimari menee lämpimään saunaan, niin veri alkaa kiertää jäsenissä ja aiheuttaa euforisen olotilan. Jäinen sydän herää eloon.

Ja minulle tulee Suuren Hengen vaikutuksesta mieleeni seuraavat Raamatun jakeet:

Joh. 7:37-39 Juhlan suurena päätöspäivänä Jeesus nousi puhumaan ja huusi kovalla äänellä: "Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon! Joka uskoo minuun, 'hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat', niin kuin kirjoituksissa sanotaan." Tällä Jeesus tarkoitti Henkeä, jonka häneen uskovat tulisivat saamaan.

Nyt he tulevat luokseni hakemaan Suurta Henkeä ja minä välitän sen mielihyvin heille, kärsiville. Perheessämme Ralf K:lla on Pyhä Henki ja minulla Suuri Henki, mutta on perheitä, joissa vanhemmilla on kummallakin sama Henki. Se riippuu siitä, mikä heille parhaiten sopii. Valitin joskus Ralf K:lle sitä, että mikä profeetta minä olen – eikö minun pitäisi olla Jahven äänitorvi? Hän vastasi minulle, että hän haluaa tietää, mitä ajattelen ja kirjoitan blogeissani. Olen kertonut, että mieleni on osa Jahven mieltä ja ajatukseni resonoi hänen mielensä kanssa. Niin onkin, mutta mieleni toimii vähän eri tavalla kuin hänen. Siinä on eroja. Siksi hän haluaa, että profetoin asioita, joita ei ole edes minulle kerrottu. Ne ovat asioita, jotka nyt jo Suuri Henki minulle ilmoittaa. Se sopii meille kummallekin. Haluamme vähän rosoisuutta suhteeseemme. Se on auvoisampaa.

Jos en olisi päässyt kaikkeinpyhimpään, niin Suuri Henki olisi palautunut Ralf K:lle. Silloin hän ei olisi päässyt kuin käymään kaikkeinpyhimmässä, mutta ei olemaan kuten nyt on asian laita. Suuri Henki hänessä olisi kuitenkin vienyt hänet hyvin lähelle vastaavaa olotilaa. Näetkös, että Jahve halusi kaiken ja toteutti sen myös. Kaikkeinpyhimpään olisi ollut teillä muillakin toki mahdollisuus päästä, mutta Jahve ei voinut luoda ihmistä yhtään viisaammaksi kuten on osoittautunut, koska ihminen käyttää pääsääsääntöisesti ns. viisauttaan pahuuteen, mikä ei ole viisautta lainkaan, koska Viisauden henget eivät kiinnostu teistä, eivätkä halua olla kanssanne yleensä missään tekemisissä. Taivaassa on toki toisin ja osittain myös 1000-vuotisessa valtakunnassa. Siellä alatte tietää ja tunnistaa itsessänne olevan viisauden. Kaikki hyvä lahja tulee taivaalliselta Isältämme ja Viisauden henget ovat myös alun perin tällaisia lahjoja. Jahve ei pakota ketään, eikä itsenäisiä Viisauden henkiolentojakaan, tekemään tahtoaan vastaan. Siksi myöskään taivaaseen ei ole pakko tulla, mutta olen jo kauan nähnyt, että kaikki haluavat tulla. Ero pahaan henkivaltaan on niin ylettömän suuri.


... jatkuu seuraavalle sivulle