Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Vertaus viikunapuusta

 

9.1.2022Luen parhaillaan al-Qasrin kylästä löytyneitä kirjoituksia, jotka tunnetaan nimellä Nag Hammadin kirjoitukset ja siitä osiota The Testimony of Truth. Eräässä tekstissä mainitaan ohimennen viikunapuu. Yhtäkkiä minulle tulee tarve selvittää, mitä Raamattu puhuu viikunapuusta.


1. Moos. 3:7 Silloin heidän silmänsä avautuivat, ja he huomasivat olevansa alasti. He sitoivat yhteen viikunanlehtiä ja kietoivat ne vyötärölleen.


Eeva ja Aadam söivät puusta, joka oli keskellä paratiisia, jolloin heidän mielensä avautui ja he verhosivat itsensä viikunapuun lehtiin. He tajusivat, että vanhurskauden valoverho oli riisuttu heiltä pois synnin teon seurauksena.


Luuk. 13:7-9 Silloin hän sanoi puutarhurille: 'Jo kolmena vuotena olen käynyt etsimässä hedelmiä tästä viikunapuusta, mutta en ole löytänyt. Kaada se, sehän vain vie voiman maasta. Mutta puutarhuri vastasi: 'Herra, anna sen olla vielä yksi vuosi. Minä muokkaan ja lannoitan maan sen ympäriltä. 'Jospa se ensi vuonna tekee hedelmää. Jollei niin käy, käske sitten kaataa se.'"


Nämä jakeet kuvastavat Kaikkivaltiaan pitkämielisyyttä ja armoa. Jos ihminen, jossa on pahoja henkiä, ei kerta kaikkiaan herää paholaisen palvonnasta, niin Ralf K. ja minä hänet sitten kaadamme. Se on aivan välttämätöntä, jotta tämä ihminen tulisi omaksi itsekseen. Paholainen on sokaissut hänen mielensä täysin. Mitä kauemmin pahat henget ovat sisimmässäsi, sitä sokeutuneempi ja paatuneempi sinusta tulee. Se käy siten, että lähiympäristö huomaa muutoksen, mutta sinä itse et. Kun Pyhä Henki saadaan pahojen henkien tilalle, niin tämä ihminen alkaa muuttua, jopa nopeasti, aivan toisenlaiseksi. Niin suurista voimista puhumme.


Matt. 21:19 Hän näki tien vierellä viikunapuun ja meni tutkimaan sitä, mutta ei löytänyt siitä muuta kuin lehtiä. Silloin hän sanoi puulle: "Ikinä et enää tee hedelmää." Siinä samassa viikunapuu kuivettui.


Kaikista viikunapuuvertauksista nämä jakeet ovat kaikkein oudoimmat. Siinä täytyy piillä jotakin suurta. Herra ei kiroa mitään tuosta vain. Ei sittenkään, vaikka jae 18 kertoo hänen olleen nälkäinen.

Viikunapuulla ja sen lehdillä on jokin suurempi merkitys. Aadam ja Eeva verhosivat itsensä viikunapuun lehdillä. Sitten on viikunapuu, joka ei tee hedelmää ja Jeshua on suuttuvinaan puulle, jopa niin että se kuivettui. Se ei ollut lainkaan Jeshuan tapaista.

Se mistä Jeshua oikeasti suuttui, on yhteydessä pahaan. Hedelmätön viikunapuu ei tuota taivaallista hedelmää. Jos sinulla on pahoja henkiä, niin sinä et tuota yhtään mitään taivasta ja ikuisuutta varten.

Herra oli tämän jakeen perusteella itse asiassa suuttunut ihmiseen. Hänen kykenemättömyyteensä tuottaa taivaallista hedelmää.

Sakarjan kirjassa on jae, jossa istumme viikunapuun alla – onko siinä hedelmiä, kukkia, mitään? Se riippuu elämästäsi täällä maailmassa. Elämälläsi on merkitystä. Sekin jae on erikoinen. Jakeessa ei puhuta siitä, että sinulla on talo ja rahaa. Ei todellakaan. Siinä annetaan ymmärtää yhteydestä naapurisi kanssa ja ilon pidosta ja sanotaan, että kukin istuu viikunapuunsa alla.

Sak. 3:10 Silloin -- sanoo Herra Sebaot -- te saatte elää rauhassa, te kutsutte ystäviänne viiniköynnöksen ja viikunapuun alle.

Mitä Jesaja sanoo hedelmän kantamisesta?

Jes. 11:1 Iisain kannosta nousee verso, vesa puhkeaa sen juuresta ja kantaa hedelmää.

Iisain yksi pojista oli Daavid ja Jeshua on Daavidin jälkeläinen sekä isänsä että äitinsä puolelta. Hän on kyseessä oleva vesa. Hedelmän kantaminen on ihmisen osa, jossa Jeshua näytti esimerkkiä.

Viikunapuu tuottaa hedelmiä, mutta sen kukat ovat näkymättömissä luumarjan sisässä. Sen kukat eivät tule lainkaan näkyviin. Ensin sinä tuotat maailmassa hedelmät, jotka näkyvät myös taivaassa. Kukat kuvastavat hedelmäsi siunauksia taivaassa, näkymättömässä. Ne näkyvät vasta, kun Herra Jeshua tulee takaisin pilvissä.

Sitten vihdoin ymmärrän, mitä Jeshua tarkoitti jakeella Matt. 21:19. Jeshua sanoi niin, koska hän halusi meidän kiinnittävän huomiomme tämän jakeen kummallisuuteen. Mitä hän oikeasti halusi meille sanoa? Viikunapuun lehdet auttoivat Aadamia ja Eevaa verhoutumaan, että heidän alastomuutensa häpeä ei näkyisi. Nyt hän tässä jakeessa ilmoittaa meille, että hän haluaa, että viikunapuun lehdet eivät pääse enää meitä verhoamaan. Hän haluaa, että viikunapuu menettää voimansa. Tässä vertauksessa viikunapuu on, yllättävää kyllä, pahan vertauskuva. Se kuivettuu, sammuu pois. Se ei tule koskaan enää tuottamaan pahaa hedelmäänsä. Ralf haluaa sanoa teille: ”Aamuruskon valo pyyhkii jo maan kaarta.” Valo korvaa pimeyden ja kointähti syttyköön sydämissämme.

Mitä minulle vielä tulee mieleen viikunapuusta? Luumarjan sisällä on kukintoja, jotka pölyttyvät ampiaisten avulla. Luumarja kehittyy suoraan puuhun kiinni. Valmistuttuaan ne varisevat maahan. 

Puu kuvastaa ihmistä. Se tuottaa hedelmää, mutta vain tätä maailmaa varten. Tuotamme hedelmää, joka ei kestä. Ampiaiset hedelmän sisässä kuvastavat sitä, että hedelmän sisin on täynnä pahan henkivallan vaikutusta, josta emme ole tietoisia. Hedelmä syntyy näiden vaikutuksesta, jonka lopputulos ei ole hyvä. Hedelmä näyttää hyvältä ja maistuu makealta, mutta sen sisin on kelvoton.

Hyvä viikunapuu sen sijaan tuottaa paljon hedelmää taivasta varten. Hyvässä viikunassa on paljon vitamiineja ja kivennäisaineita ja sillä on hyvät terveysvaikutukset. Etenkin varhaisviikunat ovat hyviä. Milloin sitten tuotat hyvää hedelmää? Tuotat sitä vasta, kun sielusi on nostatettu ylös. Hedelmäsi ei ole enää kelvoton, vaan siinä on taivaan kirkkaus.

Kun olen jo julkaissut tämän blogin, mieleeni juolahtaa yksi selitys lisää. Puu on vertauskuva syntiinlangenneesta maailmasta ja kypsä viikuna sielun ylösnostattamisesta. Viikuna on ensin vain luumarja. Samoin me olemme keskeneräisiä, kunnes sielumme on nostatettu ylös. Silloin vasta hedelmämme on ihana ja maukas. Näin jokaisesta luumarjasta tulee valmis hedelmä ja kun se on valmis, se varisee pois puusta. Kun hedelmäsi on kypsä ja varisee puusta, sinä pääset taivaan kotiin.