Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Jes. 25:8 Kuolema on nielty ainiaaksi. Herra Jumala pyyhkii kaikkien kasvoilta kyyneleet ja vapauttaa kansansa alennuksesta ja häpeästä kaikkialla maan päällä. Näin on Herra puhunut.

Minulla on unelma


30.12.2021


Eräs henkilö kysyi minulta kuningas Hiskiasta. Hänen piti kuolla, mutta hän sai lisää elinpäiviä. Auringon varjo peräytyi taakse päin (Jes. 38:8). Kävi ilmi, että Ralf K. oli pyytänyt tätä henkilöä kysymään minulta asiasta. Aloin miettiä asiaa enemmän. Aloin unelmoida siitä, mitä se tarkoittaa tänä päivänä. Tarina on Raamatussa. Siitä seuraa se, että se on toteutettavissa tänäkin päivänä.

Jes. 38:8 "Katso, Ahasin yläsalin portaikkoon lankeaa varjo, joka auringon mukana laskeutuu alas portaita. Minä palautan sitä taaksepäin kymmenen askelman matkan." Ja varjo siirtyi portaikossa taaksepäin, kymmenen askelman päähän siitä, mihin se oli ehtinyt laskeutua.

Olen tehnyt sellaisen päätelmän, että Ralf K. voisi siirtää maailman aikakelloa hetkeen ennen paholaisen luomista (1. Moos. 1:2). Kaikki paha sai alkunsa siitä hetkestä. Muu luominen säilyisi ennallaan.

Elämään kuuluu maailmassa hyvä ja paha. Ne ovat erottamattomat. Herra tuo eteemme kaikki olosuhteet ja ihmiset. Ihmisen sisin, persoona, muodostuu hänen valintojensa kautta.

Jahve ei halunnut luoda valmiiksi vahvaa ihmistä, jolla olisi tietty persoonallisuus. Hän halusi ehdottomasti, että muovaamme itsestämme omannäköisemme persoonan.

Jotkut sielut halusivat ottaa pahan roolin jo taivaassa ennen laittamistamme kohtuun. Toiset taas halusivat valita hyvän roolin. He tulisivat taistelemaan keskenään maailmassa.

Jokaisella sielulla on tähti, enkelijoukko, joka kirittää hänet taivaaseen. Ihminen saa valita polkunsa, mutta lopputulos on selvä: taivas. Kaikki on toteutunut juuri niin kuin Jahve sen näki ennalta. Ralf K. on sanonut, että kaikesta muodostuu juuri se kudelma, jonka Jahve näki. Tästä johtuu se, että ketään ei haluta syyttää tapahtuneista väärinkäytöksistä. Kaikella on ollut tarkoituksensa, mutta nyt haluaisimme puhaltaa pelin poikki.

Kaikilla teoilla ja sanoilla on seurauksensa. Moni näistä pahan tielle eksyneistä on ollut jopa vankilassa. He ovat siten saaneet jo maailmassa rangaistuksensa.

Toinen vaihtoehto olisi se, jos aikakelloa ei siirrettäisi taakse päin, että henkilö, joka ei ole joutunut vastaamaan teoistaan maailmassa, joutuisi tekemään sen 1000-vuotisessa valtakunnassa.

Taivaassa sen sijaan kaikilla on jo omat ”viiniköynnöksensä ja viikunapuunsa” (Sak. 3:10) eli ihmiset ovat yhdenvertaisia toisiinsa nähden.

Mitä, jos tosiaan olisi niin, että aikakello pysäytettäisiin juuri siihen ajankohtaan, kun paholainen tuli? Ja ihminen saisi silti sielunsa rakennusaineiksi kaikki ne hyvät ominaisuutensa ja kokemuksensa, jotka hän on oppinut maailmassa?

Eikö olisikin mahdollista, että eräänä päivänä, kun Herra suo, me havaitsisimme elävämme jo taivaassa täyttä elämää. Ja mieleemme ei voisi tulla mitään, mitä olemme tehneet tai kokeneet maailmassa, koska mitään ei ole koskaan tapahtunutkaan.

Tästä minä unelmoin. Voi kunpa se olisi totta ja tämä maailma olisi oikeasti vain silmänkääntötemppu. Kukaan ei ole tehnyt syntiä. Kukaan ei joudu kadotukseen. Kukaan ei ole vihannut, eikä tappanut ketään. Ei ole ollut sotia, ei mitään. Eikä Jeshuaa ole ristiinnaulittu muiden syntien vuoksi.

Niin, mutta, miten meidän ominaisuutemme voivat siirtyä sielujemme ominaisuuksiksi, jos aikakelloa siirretään? Jahvella oli kaikki tiedossa jo aikojen alussa. Meidät voi luoda sellaiseksi. Siinä vaiheessa, kun Jahven luomat sielut ovat syntyneet maailmaan, ylösnousu voi tapahtua.

Voisiko niin olla, että 1000-vuotista valtakuntaa ei tarvitsisi tulla ja voisimme siirtyä kaikki suoraan taivaaseen yhtenä seurakuntana? Miksi Raamatussa sitten puhutaan 1000-vuotisesta valtakunnasta? Varmaan siksi, että se olisi ollut yksi vaihtoehto, jos tilanne olisi ollut huonompi kuin nyt. Maailmankaikkeus ja Herra hoitavat kyllä asiamme kuntoon. Tässä valtakunnassa ihmisen on vastattava teoistaan. Jos se ei ole tapahtunut maailmassa, se tapahtuu valtakunnassa. Sitä niittää, mitä on kylvänyt. Sen sijaan, jos Ralf K. puhaltaa pelin poikki jo nyt, niin ei tapahdu.

Ihminen ei voi tätä asiaa päättää. Mitä mieltä Ralf K. on? Mitä mieltä ovat sielut? Ihminen ei voi asiaa päättää, koska heidän yhteytensä sieluunsa on katkennut syntiinlankeemuksen vuoksi.

Mikä on oma mielipiteeni? Minullahan on sielu nostatettu ylös. Haluan lähteä Kotiin.


Jälkikirjoitus:
Myöhemmin samana päivänä, kun kirjoitin tätä, kävi ilmi, että on ihmisiä, joille tällainen menettelytapa on suotu. Se on Ralf K:n suurta armoa.