Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Juudaksen evankeliumi, osa 1.


... jatkuu edelliseltä sivultaSamassa Jeshua lähtee pois hänen luotaan ja jättää Juudaksen kysymykseen vastaamatta. Miksi? Jeshua ärsytteli Juudasta, nähdäkseen miten paha henki hänessä vaikuttaa. Toki Juudakselle oli koko ajan myös ovi auki taivasta myöten, jos hän olisi katunut ja tehnyt parannusta teoistaan. Muistakaamme myös se, kun Jeshua sanoo opetuslapsilleen, että paholaiselle on annettu lupa seuloa heitä kuin viljaa (Luuk. 22:31). Opetuslapsillehan on luvattu se, että he saavat hallita kahtatoista Israelin heimoa. Ne, joille on paljon uskottu, niiltä paljon vaaditaan. Juudaksen testaus oli käynnissä ja kuten tiedämme, hän missasi tämän matsin.

Matt. 19:28 Jeesus sanoi heille: "Totisesti: kun Ihmisen Poika uuden maailman syntyessä istuutuu kirkkautensa valtaistuimelle, silloin tekin, jotka olette seuranneet minua, saatte istua kahdellatoista valtaistuimella ja hallita Israelin kahtatoista heimoa."

Ralf K. on kertonut minulle seuraavaa: Juudaksen sielu tulee Jahven eteen, kuten kaikki tulivat vuorotellen taivaassa, ennen kuin heidät laitettiin äitimme kohtuun. Hän näki, mikä Juudaksen tulevaisuus on maailmassa. Hän näki ennalta ja selittää Juudakselle, että tässä tulee tilanne, että sinä hylkäät Jeshuan ja se on jopa toivottavaa. Tekisitkö sen? Sinulle on luvassa siitä suuri palkkio. Saat hallita kansoja. Sanoo Jahve Juudakselle muutakin. Hän sanoo, että Juudaksella on kuitenkin koko ajan mahdollisuus valita toisinkin. Jeshua otti asian esille maailmassa useita kertoja.

Mitä tämä sitten on? Saako ihminen tehdä pahaa maailmassa ja saa siitä jopa palkkion? Muista nyt kuitenkin, että Jeshualla oli suurimmista tehtävistäkin suurin: kuolla ristillä ja sovittaa syntimme. Tämä on poikkeustilanne. Tiedän jo, että myös niitä ihmisiä, jotka toimivat pahojen henkien tahdon mukaan kiusaten minua niin, että pääsin paratiisiin jo elinaikanani ja nopealla aikataululla – hekin saavat palkkion. Tosin he saavat palkkion, joille se työ oli suotu. Jos he noudattivat sitä, mitä Jahve heille oli ohjeistanut, niin asia on näin. Muuten ei. He saavat väärinteostaan sen tuomion, mikä heille kuuluu.

Mitä gnostikot sanovat Juudaksesta? He sanovat, että Juudas auttoi Jeshuaa pelastamaan ihmiskunnan. Siitä hänelle kiitos. Se oli Jahven tarkoitus ja sen tavoitteen Juudas täytti hienosti.

Seuraavana aamuna Jeshua palaa opetuslastensa pariin. Opetuslapset kysyvät: ”Mihin lähdit eilen?” Herra jatkaa heidän ärsyttämistään. Hän sanoo: ”I went to a different generation, one that is great and holy.” Herra siis käväisi taivaassa moikkaamassa tuttuja. Enemmän kuin tuttuja, sillä taivaassa on jokin tietty yksi erinomainen ja pyhä suku. Sitten opetuslapset kummeksuvat sitä, että mikä se sellainen suku on, joka olisi parempi kuin he. Kuka tässä oikeasti puhuu? Paha henkivalta heidän paisuneiden egojensa kautta. Varo tätä piirrettä sinussa. Oletko huomannut sen saman sinussa itsessäsi? Jos et ole, niin olet sulkenut silmäsi, et halua nähdä itseäsi totuudessa, vaan sepität itsellesi jonkun omannäköisesi, valheellisen kuvan itsestäsi.

Jeshua sitten selittää heille, mikä tällainen suku on. Osia lauseista ja sanoista on jäänyt arvailujen varaan eli en puutu niihin. Yksi asia tulee selväksi: syntiinlangenneella ihmisellä ei ole tähän sukuun mitään asiaa. Viisauden henki kertoo minulle, että heidän pyhyytensä on vailla vertaa. He ovat syntyisin ainosyntyisestä Pojasta.

Jesus said, ”I tell you the [truth, there is no authority] or angel [or] power that will be able to behold those [realms] that [this great], holy generation [will behold].”
Jeesus sanoi: "Minä kerron teille totuuden, ei ole auktoriteettia tai enkeliä tai voimaa, joka voisi nähdä ne valtakunnat, jotka tämä erinomainen, pyhä suku tulee näkemään."

Sana realms tarkoittaa tässä kohtaa taivaassa olevaa Kaikkeinpyhintä. Tiedän, että tämä pyhä suku näkee ja kokee jotakin valtavaa, innostavaa, ihmeellistä ja sanoinkuvaamatonta kauneutta siinä maailmankaikkeudessa, jonka Jahve loi. Miksi he näkevät enemmän kuin sinä? Sydämen tilansa ja pyhyytensä vuoksi. He eivät tulleet koskaan syntiinlangenneeseen maailmaan. He ovat kaikki henkiä ikuisesti. Heidän joukossaan on vain kaksi ihmistä, jotka saavuttivat Kaikkeinpyhimmän elinaikanaan jo maailmassa ollessaan. Pyhä suku on jo selvillä kokonaisuudessaan.

Juudaksen evankeliumi on niin hieno, että minä palaan siihen vielä kenties toiste, koska osa tekstistä jäi vielä selittämättä. Seuraavassa blogissa kerron vielä erikseen opetuslasten näystä, joka on kirjattu myös ylös Juudaksen evankeliumiin.