Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Sinusta tulee oma itsesi, kun annat syntiinlangenneen luontosi tuhoutua. Sielusi on sen sisässä. The Nag Hammadi Scriptures kutsuu egoasi mm. näillä sanoilla: lifeless model, mortal model, garment ja vessel.

Juudaksen evankeliumi, osa 1.




Ralf K. pyysi minua avaamaan teille Juudaksen evankeliumia. Se kertoo ajasta juuri ennen Jeshuan ristiinnaulitsemista. Evankeliumi loppuu sanoihin: ”Ja Juudas sai vähän rahaa ja hän luovutti Jeshuan heille.” En mene varsinaiseen Raamatun tekstiin, koska se on kaikille tuttu. Käsittelen pelkästään Juudaksen evankeliumia. Teksti oli hyvin haastava. Tekstistä puuttuu sanoja ja lauseita. Lisäksi Jeshua käyttää paljon sellaisia taivaallisia sanoja, jotka ovat meille vieraita. Tämä kaikki herätti totisesti mielenkiintoni. Välillä olin tosin suoraan sanottuna tuskastunut, kun yritin löytää vastauksia. Herra haastaa minua kaiken aikaa pohtimaan itse, koska se nostaa henkistä tasoa ja tietoisuutta yhä korkeammalle tasolle. Minun on välttämättä päästävä taivaallisissa asioissa niin tietoiseksi kuin mahdollista. Minun pitää saavuttaa gnosis, jotta totuus valkenee. Totuus on kaiken tietämisessä. Minun pitäisi saavuttaa tämä taso, ennen kuin kohtaan Ralf K:n.

Samalla, kun pääsen selville tekstistä, niin paha henkivalta käy jatkuvasti kiinni minuun. He yrittävät saada minut väärille jäljille. En välitä siitä. Näin jo nuorena unen. Se oli painajainen. Minua ajettiin takaa ampuma-aseet tanassa. Juoksin unessa henkeni edestä. Jo valveen rajamailla käännyn yhtäkkiä ympäri ja nappaan mieheltä, joka on aivan takanani, hänen aseensa ja alan ajaa vuorostani häntä takaa. Olen peloton. Herään siihen. Se oli tosi outo uni. Nyt olen ottanut näitä vainoajiani kohtaan saman asenteen. Minä ahdistan nyt heitä koko ajan nurkkaan ja annan suuni puhua puolestaan kaikki mahdottomammatkin asiat, mitä heistä näen. Irvin heidän kustannuksellaan säälimättä. He tekevät kaiken, kuten pahat henget käskevät. Tässä perusteluni toiminnalleni. Jos edes joku heistä heräisi ikiunestaan?...Ja mennään sitten itse tarinaan.

Eräänä päivänä opetuslapset kerääntyvät murtamaan leipää yhdessä. Sitten Jeshua alkaa nauraa. Opetuslapset ovat ihmeissään, koska he rukoilevat. Mitä nauramista siinä on? Jeshua vastaa: ”En toki naura teille. Ette rukoile omasta tahdostanne, vaan tällä tavalla teidän jumalanne tulee ylistetyksi.”

Mitä Jeshua tarkoitti? Jeshua lisää vielä: ”Mitä tarkoitatte sillä, että tunnette minut? Kerron teille totuuden. Mikään sukupolvi ei tunne minua.”

Meillä kaikilla on enemmän tai vähemmän väärä kuva Herrasta. Se johtuu siitä, että harhaluomme itse omannäköisemme ja omatekoisemme epäjumalan. Pidämme tätä kuvaa Herrasta oikeana. Jos ystäväsi on vielä hyvin samanmielinen, niin sokea auttaa toista sokeaa pysymään virheellisessä kannassaan ja molemmat putoavat kuoppaan (Luuk. 6:39). Tätä epäjumalaa sitten ylistät, kuten Jeshua tuossa yllä sanookin. Hän sanoi myös erikoisesti, että et rukoile omasta tahdostasi. Hän tarkoitti, että et rukoile siten kuin kristityn tulisi rukoilla: hengessä ja totuudessa, vaan kuten syntiinlangennut, pahan henkivallan piirittämä ihminen rukoilee. Miten voisit muuten toimiakaan? Sinun pitää tietää koko totuus. Sinun pitää ymmärtää kaikki sisimmässäsi.

Emme osaa edes ylistää oikein. Minulle on kerrottu, että nämä rukoukset ja ylistämiset eivät yllä taivaaseen asti. Kerronko, mikä kuullaan taivaassa asti? Sellainen rukous, mikä on hätää täynnä. Ihminen on aivan lyöty. Ihmisestä putoaa egokuoren hallitsema teennäisyys ja omahyväisyys pois ja ihminen huutaa rukoustaan hädissään kuin Joona aikanaan kalan sisässä.

Ylistys? Mitä se sitten on? Onko se sitä, että menen kirkkoon ja nostan käteni pääni yläpuolelle ja heijaan vartaloani edestakaisin? Ei koskaan. Se voi ulkopuolisen silmissä näyttää jopa teennäiseltä. Varsinainen Jahven ylistys on valtavaa Pyhän Hengen virtaa sinussa. Et pysty, etkä edes halua estää sitä. Se on suurta kiitollisuutta olosuhteistakin huolimatta. Voit jopa herätä keskellä yötä yhtäkkiä vuoteessasi ylistämään ja riemuitsemaan Herran ihmetekoja tai vain Häntä itseään. Sanat ja riemu pursuavat sinusta kuin jokainen solusi haukkoisi ihmetyksestä henkeään jonkin suuren edessä. Yksi asia on varma: Pyhä Henki sen vaikuttaa täysin. Syntiinlangennut ihminen ei siihen pysty itse vaikuttamaan mitenkään.

Tähän kaikkeen meille on tulossa apu, kun Ralf K. ilmoittaa ja paljastaa itsensä meille. Totuuden myötä me väistämättä muutumme. Me muutumme kirkkaudesta kirkkauteen, niin kuin muuttaa Pyhä Henki. Me muutumme taivaallisen Isämme kaltaiseksi. Kyllä me sitten jo osaamme ylistää, koska me tunnemme Hänet, niin kuin meri on vettä tulvillaan (Hab. 2:14).

Seuraavaksi kirjassa kerrotaan kuinka opetuslapset, kuultuaan tämän, vihastuvat ja mielessään pilkkaavat Jahvea. Mitä tämä sitten on? Voiko Herran opetuslapset muka pilkata Häntä? Ennen kuin vastaan mennään seuraavaan selventävään kohtaan. Jeshua sanoo: ”Mistä tämä vihamielisyys? Teidän epäjumalanne ja paha henkivalta ovat teissä vihastuneet.” …Your god who is within you and [his powers] have become angry within your souls.

Jeshua puhuu tässä aivoväkivallasta. Siis niistä ihmisistä, joissa on pahoja henkiä ja ovat aivokuorellasi. Kristitty on jo Herran kuva ja kaltainen. Nyt tulee suuri mutta. Jos sinä et tutustu ajatuksiisi tuleviin ja aivokuorellasi toimiviin ihmisiin, niin sinä kuvittelet olevasi paha, syntinen, julma, kaikkinaiseen pahuuteen valmis. Ei opetuslapset todellisuudessa pilkanneet Jahvea, vaan aivokuorelle pääsevät ihmiset pahoine henkineen pilkkasivat Jeshuaa heidän ajatuksissaan. Jeshua tiesi tämän. Opetuslapset eivät. Se on Jahven testausta ja sinun koettelemistasi. Muulla tavalla et kehity. Miten niin et kehity? Koska maailman olevaisuus perustuu dualismille: paha ja hyvä vuorottelevat ja sekoittuvat toisiinsa. Siten syntyy jotakin erityislaatuista. Siinä syntyy sinä. Olet siis sielusi, mutta maailmallinen Matti tai Maija vaikuttaa myös sielun ominaisuuksiin. Jahve ei tehnyt sinua vahvaksi persoonaksi. Se on sinun tehtäväsi. Sinä kuin muokkaat itse itsesi. Näin Ralf K. on sen minulle sanoittanut. Jahve ei halunnut siis tehdä sinua valmiiksi, vaan antaa sinulle vapaat kädet. Sinulla on vapaus valita ja tehdä itsestäsi sellainen kuin haluat.

Ralf K. sanoi minulle kerran, että hän sai sen iranilaisen 10-vuotiaan messiaanisen juutalaisen ominaisuudet, jossa hän syntyi olemaan. Ominaisuutemme on lotottu. Siispä Ralf K. sanoi, että hänen oli kehitettävä niitä piirteitä ja ominaisuuksia itsessään, joita hän tiesi tarvitsevansa sekä maailmassa että ikuisuudessa. Sama pitäisi meidän tehdä. Miten tämä onnistuu? Kyllä se onnistuukin, koska sielusi tietää tämän. Jos et kuuntele Ralf K:ta, niin polkusi on mutkainen, mutta lopputulos on juuri se, mitä sielusi haluaa ja kaipaa. Juudaksen evankeliumissa puhutaan ”tähdestä”, joka johtaa sinut perille eli tähti on sama kuin sallimus, kohtalo. Ralf K. on myös sanonut, että kudelma, joka syntyy, on juuri se, jonka Jahve näki ennalta. Sielusi on sen hyväksynyt. Voit silti yhä valita. Tähti johtaa sinut perille, mutta voisit yrittää vaikuttaa siihen nyt, kun se on vielä mahdollista. Samaan lopputulokseen johdattaa monikin polku, mutta sillä on merkitystä, onko se mutkainen, ohdakkeinen, pahuutta täynnä vai Jahvea rakastavaa etenemistä.

Vielä sen verran tähän asiaan, että minua itseäni miellyttää se ajatus, että minun sieluni on jo taivaassa halunnut, että minun tiettyjä ominaisuuksiani vahvistetaan maailmassa ja karsitaan vastaavasti pois kelvottomat oksat, jos niitä kehittyy täällä maailmassa. Tiedätkö, että sinulla on jokin asema taivaassa. Jos sinä valitset aina oikein ja aina vain sinulle tapahtuu kaikkinaista pahaa, niin tiedä: sinut on katsottu arvolliseksi kärsimään. Sinun palkkasi odottaa taivaassa. Sinun asemasi siellä vaatii sinun kehittymistäsi maailmassa tietyllä tavalla ja Herra sen vaikuttaa tuoden eteesi jatkuvasti ennalta määrätyt olosuhteet ja tietyt ihmiset. Kaikki, minkä kohtaat, on tarkkaan suunniteltu jo taivaassa. Ei ole pahaa, eikä hyvää. Kaikki on parhaaksemme.

Jeshua sanoo: ”Let any of you who is a strong enough person bring forward the perfect human being and stand before my face.” They all said: ”We are strong.”

Tässä lauseessa Herra sanoo, että se ihminen voi seisoa hänen kasvojensa edessä, joka tuo esiin itsestään täydellisen ihmisen. Tämä täydellinen ihminen on vahva.

Opetuslapset väittävät, että he ovat kaikki vahvoja. Niin olivatkin – nimittäin egonsa puolesta, mutta Herra ei tarkoita sellaista vahvaa ihmistä, joka uskoo itsestään yli kohtuuden. Sellainen kuvitelma ja valhe pitää murskata. Hän tarkoitti sitä, että egokuoresi on ristiinnaulittava eli tuhottava täysin. Sielusi eli täydellinen ihminen tulee vasta silloin esiin joka aika. Hän on Jahven mielen mukainen. Hänet on Jahve luonut. Jahve ei luonut sinun egoasi. Se on myötäsyntyinen, paholaisen vaikuttama. Siksi se pitää tuhota. Se pitäisi tuhota jo ennen maatumistaan. Sillä ei ole mitään arvoa, ei yhtään mitään, vaan se peittää sielusi ja totuuden valon koittamasta, jos et tähän suostu. The Nag Hammadi Scriptures kertoo kuinka ego on ”vessel” eli sielun säiliö tai sielun vaate. Ego on kuin savipelto, jossa ei kasva yhtään mikään, paitsi rikkaruohot. Savipellon sisällä on timantti, vihreä kallis timantti. Se on sielu. Jahve ei mielisty koskaan egoosi. Ainoastaan sielu kelpaa Hänelle. Mitä muuta Hän tarkoitti? Hän tarkoitti sitä heikkoa ihmistä, joka ei mitään erityistä tunne olevansa. ”Heikkoudessa, minä olen väkevä” (2. Kor. 12:10).

Tässä on vielä sellainenkin selvitystä vaativa kohta, jossa käy niin, että opetuslapset ottavat Jeshuan sanat kirjaimellisesti. Loppujen lopuksi muut jäävät paikoilleen, mutta Juudas Iskariot ponnahtaa pystyyn ja menee Jeshuan eteen seisomaan. Nyt tulee erikoinen kohta. ”Yet, he could not look him in the eye, but he turned his face away.” Miksi Juudas ei voinutkaan katsoa Jeshuaa edes silmiin, vaan käänsi katseensa pois hänestä? Juudaksessa oli tuolloin jo yksi paha henki. Se oli tosi ilkeä. Hän oli tehnyt tietyn määrän syntiä ja silloin paha henkivalta on oikeutettu kysymään sitä häneltä. Jos et tee syntiä kyseistä määrää, niin ne eivät saa kysymystä edes sinulle esittää. Juudaksen lupa siihen siis tarvittiin, päätös oli hänen. Herralla on valta ja voima, ja hän salli sen mennä Juudaksen sisimpään. Paha henki vaikutti hänessä sen, että silmäkontakti ei onnistunut, koska Jeshuan puhtaus ja valo vaikutti sen. Samaa sanoo laulu ”Päivänsäde ja menninkäinen.” Juudas rakasti yötä ja Jeshua valoa. Valo voi saada pimeyden valtaan joutuneen havaitsemaan tilansa ja tekemään parannuksen. Siksi Jeshua salli Juudaksen nähdä hänen valonsa. Juudas sanoo heti tämän kokemuksensa jälkeen Pyhässä Hengessä sanat: ”Minä tiedän, kuka sinä olet ja mistä paikasta sinä olet tullut [tänne maailmaan]. Sinä olet tullut ikuisesta Barbelon valtakunnasta. Minä en ole kelvollinen lausumaan Hänen nimeään, joka on lähettänyt sinut.” Tässä siis Jeshua yritti herättää Juudasta huomaamaan tilansa ja sen kuka on Kaikkivaltias.

Sitten Jeshua yrittää vielä toisin sanoin saada Juudas havahtumaan. Hän sanoo: ”Tulepa tänne erilleen muista ja minä selitän sinulle valtakunnan salaisuudet, ei sillä, että sinä sinne voisit päästä. Sen sijaan joudut kokemaan paljon surua, murhetta. Sillä joku toinen ottaa paikkasi kahdentoista opetuslapsen joukossa saadakseen olla jumalansa kanssa.”

Mitä Juudas sanoo Jeshualle, Jeshuan kovien sanojen jälkeen? ”Milloin selität minulle nämä asiat? Ja koska suuri päivän koitto valkenee..” Juudaksen sanat ovat yllätykselliset, kun ajattelee, mitä Jeshua juuri sanoi. Se todistaa, että Juudaksella oli kuurot korvat ja sokeat silmät, mitä paha henkivalta vaikuttaa. Hän oli sokeutunut jo tässä vaiheessa, mutta juuri sopivasti ennen Jeshuan hylkäämistä. Juudas ei edes pelästy, että mitä ihmettä eikö hän pääse taivaaseen? Mitä minulle oikein tapahtuu? Miksi joku muu ottaa minun paikkani opetuslasten joukossa. Se on minun paikkani, enkä siitä luovu!” Hän ei ihmettele yhtään, sillä tähän tulee pahan henkivallan vastaisku. Juudas puhuu epäjumalansa eli pahan hengen välittämää sanaa Jeshualle. Pahan henkivallan vastaisku tuli siis heti Juudaksen Pyhän Hengen sanan jälkeen. Tällainen on ihminen: vain saviruukku, joka ei hallitse itseään, eikä sanomisiaan. Ihminen ei siis aina havahdu näkymättömän maailman taisteluun hänen sielustaan.


...jatkuu seuraavalle sivulle