Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Pohdintoja loka-marraskuulta 2021
Ylistämisestä

Kun puhutaan rakkaudesta, niin ketä me rakastamme? Teoilla me osoitamme rakkautemme.

Jos puhutaan ylistämisestä, niin millä teoilla me osoitamme ylistyksemme? Jos tekojasi ohjaa rahan ansaitseminen, niin ylistät mammonaa eli Jahven vihollista paholaista.

Ja kirkossa tapahtuva ylistys sitten? Laulatko muiden mukana? Istut hiljaa penkissä, laulaen virsikirjasta? Onko kirkossa tilaa spontaanille ylistykselle? Millä mielellä laulat? Laulatko syvältä sydämestä lähtevällä ylistävällä rakkaudella? Onko se liikaa vaadittu?

Ylistyksessä, kuten kaikessa toiminnassamme, näkyy syntiinlangennut egokuoremme, joka toimii. Se estää sisimmässäsi olevan ylistyksen purkautumisen huuliltasi. Ihminen ei ole oma itsensä, ennen kuin egokuori, ts. ”naamari” kuten Martti Luther siitä puhui, on revitty päältäsi pois. Se johtaa sinut harhaan, siksi se on hävitettävä. Silloin vasta tulee Jahven luotu esiin. Sinä.

Ketä sinä itse asiassa ylistät, kun uskot ylistäväsi Herraa? Tartu mieleesi ja löydät vastauksen! Se, jolla on vielä egokuori päällään, ylistää omatekoista ja omannäköistään Herraa. Herraa ei voi ylistää niin, että se kuuluu taivaaseen asti, ellet tunne Häntä. Tunnet Hänet vasta sielusi kautta eli sisimmästäsi käsin.Ajatukseton mielen tila

Kun olet huolissasi, murehdit, levoton tai et vain muuten pysy paikallasi, vaan tunnet tarvetta olla liikkeellä, niin juuri silloin sinun on pysähdyttävä.

Ota mukava asento lempituolissasi. Sulje silmäsi. Anna ajatustesi lipua ohitsesi. Pyri ajatuksettomaan olotilaan. Ole siinä hyvän aikaa. Huomaat, että mielesi rauhoittuu. Sen jälkeen voit jatkaa töitäsi.

Pidä mielesi aina ajatuksettomassa tilassa. Levottomuus on hyvä mittari. Jos levottomuus yhä uudelleen saa sinut valtaansa, niin toista tämä harjoitus päivän mittaan niin usein, että rauhasi palautuu.

Miksi sinun on opittava elämään ajatuksettomassa, rauhan tilassa? Sinun mielesi on osa Jahven mieltä, mutta se onnistuu vain rauhasi ja ajatuksettoman tilan kautta.Dualismi

Maailmassa oleminen perustuu dualismille eli vastakohtaisuuksille.

Niiden avulla kehitymme ja kasvamme omaksi itseksemme. On aineellinen maailma ja toisaalta aineeton, näkymätön, maailma, joka on suurempi ja vaikuttavampi kuin näkyvä.

On aika itkeä, on aika nauraa.
On aika surun ja kivun, on aika levon ja rauhan.
On aika repiä ja aika on sitoa.
On aika vihan, on aika rakkauden.
On aika pahan, on aika hyvän.
On aika kuolla ja aika elää ikuisesti.

Taivaassa on toisin. Jahve loi pelkästään täydellistä. Siksi taivaassa ei ole enää mitään sellaista, mitä Jahve ei ole luonut. Kaikki sellainen, kuten pahuus, häviää olemattomiin. Kaikki väärä häviää omaan alkulähteeseensä. Sen sijaan sielut, rakkaus, hyvyys, vanhurskaus, laupeus, kauneus, empatia, ykseys ja totuus pysyvät ikuisuuksista ikuisuuksiin.
Taivas on dualismin loppu.Ymmärrys 

Ymmärrystä edeltää tietäminen. Ymmärrys on sitä, että olet sisäistänyt tiedon niin, että voit nopeastikin pohtia, analysoida, kehittää ja löytää uusia, luovia ratkaisuja.

Valitettavasti ei riitä, että osaat Raamatun ulkoa. Se pitää syödä. Sinä syöt sen, jotta se imeytyy sisimpäsi kaikkien solujen mitokondrioihinkin. Hes. 3:1 sisältää hienon viittauksen juuri tähän: profeetta Hesekieliä pyydettiin syömään kirjakäärö.

Jahve tuntee sinut läpikotaisin, mutta sinä et voi tuntea Häntä. Tunnet Hänet vasta, kun Hän tuo itsensä ilmi nyt lopun aikojen päätöshetkillä. Voit ymmärryksesi kautta tietää jotakin Hänen ominaisuuksistaan. Jonkin pintaraapaisun ehkä, sen mikä lukee Raamatussa, mutta oletko sisäistänyt asian?

Jos paha henkivalta käy rynnäkköön, niin kaadut varmasti, jos et ole sisäistänyt sitä tosiasiaa, että Hän on Rakkaus. Hänellä on aina hyvä tarkoitus sinun ja lähimmäisesi suhteen.Jahven suuruus on suuruutta ikuisuuksista ikuisuuksiin (16.11.2021)

Yhtäkkiä tajuan Jahven suurta suunnitelmaa taas enemmän. Itse asiassa jotakin hyvin oleellista, jota en ole aikaisemmin täysin hahmottanut. Jahve oli alun perin Henki, Pyhä. Hän halusi kaiken. Hän halusi luoda ihmisen ja jakaa kaiken heidän kanssaan. Se kävi helposti. Hänestä virtasi ulos miespuoliset sielut eli henget. Ja naispuolet Jahve teki tulevien taivaallisten miestensä kylkiluusta.

Pienenikö tässä Jahven valta, voima ja kunnia? Hän suunnitteli asian niin, että Hänestä itsestäänkin tulisi ihminen, joka olisi yksi meistä – samanlainen kuin me. Hänenkin luonteensa ominaisuudet on ”lotottu.” Se on sattumankauppaa meillä kaikilla, mutta meillä kaikilla on mahdollista maailmassa kehittää niitä kuinka paljon vain. Hyvä on. Jahvesta tuli siis ihminen. Kolme Persoonaa yhdistyi 4.9.2020 yhdeksi persoonaksi Ralf K:ssa. Hän on totisesti ihminen. Mitä muuta hän on? Hän on myös Jahve.

Maailmankaikkeudesta ei hävinnyt valta ja suuruus sen myötä, että emanaatioprosessissa henget irtautuivat Jahvesta, Maailmankaikkeuden Luojasta. Eikä siitäkään, että Jahvesta tuli ihminen, Ralf K. Miksi näin oli? Jahve halusi kaiken, aivan kaiken. Siksi Hän loi Maailmankaikkeuden, joka on Pyhä ja Lahjomaton Persoona.

Se ihminen, joka sieluineen voittaa Maailmankaikkeuden suosion ja palvonnan, voittaa myös kaiken Voiman, Vallan ja Kunnian. Alkutilanteeseen verrattuna tilanne on se, että Jahvesta tuli ihminen, mutta hänellä on silti kaikki Maailmankaikkeuden valta, viisaus ja voima takanaan.

Jahve loi sielut. He virtasivat ulos Hänestä. Alkoi erillisyys. Maailmassa me olemme taivaan määräämässä koulussa iankaikkisuutta silmällä pitäen. Me virtaamme kuitenkin takaisin Maailmankaikkeuden Persoonaan, kun aika on kypsä. Lopussa on alku. Erillisyys loppuu ja ykseys toteutuu. Kaikki, minkä Jahve on suunnitellut, tulee toteutumaan pienintä piirtoa myöten. Mitä The Nag Hammadi Scriptures (The Second Revelation of James) sanoo pelastuksen vaikeudesta?

Everyone who [was] forced down to this place will come [to me like] little children.
Kaikki, joiden oli pakko tulla tähän paikkaan (maailmaan), tulevat luokseni kuin pienet lapset.

Miten tämä on mahdollista? Herra ottaa peitteen pois silmiltämme ja me muistamme kaiken. Me muistamme, kuka on taivaallinen Isämme. Me muistamme, koska sielumme tietää Totuuden.