Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Uskollisuudesta


... jatkoa edelliseltä sivulta, joka käsitteli uskottomuuttaSananen uskollisuudesta

Lisäys 17.10.2021. Otteita The Gospel of Philip (The Nag Hammadi Scritures):


The mystery of marriage is great. Without it, the world would not exist. The existence of the world depends on people, and the existence of people depends on marriage. Then think of the power of pure intercourse, though its image is defiled…the wedding chamber is for free men and virgins...

Juuri tämä kohta todistaa samaa, minkä Ralf K. on kertonut minulle jo aikaisemmin. Nimittäin puhtaan, viattoman yhtymisen voimasta, mistä kerroinkin jo edellisellä sivulla blogissani Uskottomuudesta.

The bridal chamber has come into being from water, fire, and light. Kun pariskunta odottaa vihkimiseen asti yhtymistään, niin toteutuu se erityisyys, minkä Jahve siunasi. Vesi ja tuli ovat vastakkaisia suuria voimia. Sana light tarkoittaa tässä yhteydessä syttymistä toisilleen rakkaudessa. Se tarkoittaa käsittääkseni itsensä antamista rakkaudessa toiselle, itselleen kuolemista, joka saa aikaan sulautumisen toiseen ihmiseen. Silloin yhtyminen täydellistyy ja kahdesta viattomasta, eri sukupuolta olevista, tulee yksi ihminen niin kuin Aadam ja Eevakin oli ennen kuin Eeva erotettiin Aadamista. Morsiuskammio on siis palaamista alkuun.

The holy of holies is bridal chamber. Our bridal chamber is the image of the bridal chamber above.
Morsiuskammio on pyhistä pyhin. Morsiuskammiomme on kuva taivaallisesta morsiuskammiosta.

Se on silti vain haalea kuva taivaallisesta morsiuskammiosta. Taivaallista morsiuskammiota voi selittää vain epätyydyttävästi. Elämä on kuin portaat, jotka ulottuvat taivaaseen asti. Mille portaalle ylenet? Sillä on vaikutusta iankaikkisesti. Ylin porras löytyy morsiuskammiosta. Tällä tarkoitan uskollisuutta Jahvelle. Morsiuskammiossakin on eri tasoja, joissa voi vielä yletä tietoisuuden tasolta toiselle. Älä luovuta, vaan jatka loppuun asti. Maailmassa kehityt vastakohtaparien hyvän ja pahan vuorotellessa. Taivaassa et sitten enää kehity, koska paha on katoavaa, se loppuu aikanaan.

Mitä The Gospel of Philip sitten sanoo tästä taivaallisesta morsiuskammiosta?

The bridal chamber is within a realm superior to what we belong to, and you cannot find anything like it
Morsiuskammio on valtakunnassa, joka on ylitse kaiken, mitä tunnemme ja johon me kuulumme, - etkä voi löytää mitään sen kaltaista.

Samassa evankeliumissa kerrotaan myös näin: ”A woman is united with her husband in the bridal chamber, and those united in the bridal chamber will not be separated again”, mikä viittaa siihen, että kun seksuaalinen kanssakäyminen tapahtuu vasta vihkimisen jälkeen, niin maailmassa oleva puolisosi on sama myös taivaassa. Taivaassa tällainen avioliitto palkitaan runsaasti. Tämä säädös on voimassa, jos molemmat puolisot ovat uskollisia toisilleen koko avioliiton ajan, eivätkä riko avioliittoa. Avioliiton voi rikkoa muutenkin kuin lakiteitse. Yksi syy on väkivalta. Tällaista väkivaltaa voi olla tietyissä tapauksissa fyysinen, henkinen, hengellinen ja esim. sosiaalinen väkivalta.

The Gospel of Philip luettelee sakramentit. Niiden joukossa on bridal chamber. Niin tärkeä on puhdas avioliitto. Täytyy silti muistaa, että kaikilla meillä tulee olemaan taivaassa kuitenkin puoliso, jota kutsutaan yhteisyyskumppaniksi. Tämä yhteisyyskumppani on sama koko ikuisuuden, koska nainen tehdään tulevan taivaallisen miehensä kylkiluusta. Olen ennenkin sanonut, mutta sanon silti uudelleen: taivaassa yhteisyyskumppanit rakastavat toisiaan enemmän kuin itseään. Tämä toteutuu varmasti.

Avioliiton mysteeri on suuri. Morsiuskammio on Filippuksen evankeliumissa kuvattu sakramentiksi. Aviouskollisuus palkitaan taivaassa. Tällä tarkoitetaan sekä uskollisuutta avioliitossa että uskollisuutta Herralle.