Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Paha henkivalta luulee, että he tekevät kaiken omin voimin ja tahdostaan, mutta Pyhä Henki vaikuttaa kaiken salaa heidän kauttaan, Hengen tahdon mukaan.

Esikoisen asema 2(3)


...Jatkuu edelliseltä sivulta
Ja sitten käsitän aivan selvästi, mistä on kyse. Valo syttyy mielessäni. Olen miettinyt ja pohtinut esikoisen asemaa, mutta en ole ymmärtänyt. Ja sitten tulee yhtäkkiä valo: minä tietämällä tiedän, että kaikki esikoiset ovat olleet valmiita heittäytymään tuleen maailmassa. He ovat vapaaehtoisia. Esikoisuus tarkoittaa aina sitä, että Herralla on vapaat kädet toimia heidän parhaakseen. Maailma merkitsee heille vaivan aikaa. He voivat joutua vankilaan. He voivat olla alistettuja ja poljettuja. He voivat olla pahoin synnin orjuuttamia. He eivät tunne itseään, omaa sieluaan, maailmassa. Jokaisesta kääriytyy sellainen ihminen kuin Jahve on heille taivaassa luvannut. He elävät taivasta varten. Maailma on vain tyhjää täynnä ja pelkkää tomua. Mitä sen on väliä, millainen olet maailmassa ja missä ammatissa toimit? Lopputulos on se, mikä on tärkeää. Jahve tiesi, että harva, itse asiassa hyvin harva ihminen maailmassa sanoo Hänelle: ”Tee, mitäs tykkäät minun kanssani” ja antaa sitten Hänen oikeasti tehdä niin. Sielut sen sijaan ovat rohkelikkoja. Ja esikoisia on paljon, paljon. Olen riemuissani! Mieti sinäkin, mitä tämä tarkoittaa lopun aikana eli nyt? Ajattele esikoisia tänäkin päivänä, kun herra Ralf K. tuo itsensä ilmi. Hän kertoo heille, keitä he ovat ja kun he oppivat tuntemaan oman esikoisasemansa, niin he saavat tietää myös, mikä on heidän sielunsa perimmäinen halu tässä maailmassa. Mikä se on? Pelastaa kaikki sielut taivaan kotiin. Vihdoin he tunnistavat oikean Isänsä. Kaikkien meidän oikea Isä on Jahve itse, sillä todellinen itsemme ei ole tämä kuorikerros päällämme, vaan sielu.

Meidän tulisi muistaa, että maailmassa kylvetään ja taivaassa vasta niitetään. Sadon laatu ja määrä paljastuu kokonaisuudessaan vasta taivaassa. Tämä on sanottu The Gospel of Philip näin:

”Whoever sows in winter reaps in summer. Winter is the world, summer is the other aeon, the eternal realm. Let´s sow in the world to reap in summer. And for this reason we should not pray in winter. From winter comes summer. If someone reaps in winter, the person will not really reap but will pull out the young plants, and such do not produce a crop. That person´s field is barren not only now but also on the Sabbath.”

”Se, joka kylvää talvella, niittää kesällä. Talvi tarkoittaa maailmaa, kesä vastaavasti taivasta. Kylvetään maailmassa, niitetään kesällä (taivaassa). Ja tästä syystä meidän ei pitäisi rukoilla talvella. Talven jälkeen tulee kesä. Jos joku niittää talvella, henkilö ei oikeastaan niitä, vaan vetää nuoret kasvit ylös, ja sellaiset eivät tuota satoa. Tuon henkilön maa on hedelmätön, ei pelkästään nyt, vaan myös myös Sapattina."

Oma huomautus: talvi tarkoittaa siis maailmaa, kesä ja sapatti taivasta. Mitä tarkoittaa tuo, että älä rukoile talvella? Se tarkoittaa, että älä rukoile hyvää satoa maailmassa, koska koi ja ruoste sen raiskaa.

Mutta Herra lupaa tehdä kuvaksensa ja kaltaisekseen. Se on, mitä Hän lupasi. Se ei toteudu tässä maailman ajassa kuin osittain, ja vasta taivaassa lopullisesti. Autuas se, joka muuttuu Hänen kaltaisekseen jo maailmassa. Joku kehittyy omaksi itsekseen suurten epäonnistumisten kautta. Joku toinen onnistumistenkin kautta, jossa paha henkivalta kirittää hänet maaliin. Tosiasiassa sinulle on räätälöity ihan oma elämä. Tarvitset iskuja toisensa perään, mutta myös ne onnistumisen tunteesi. Herra saa sen aikaan olet sitten esikoinen tai et.

Israelin kuninkaiden esikoispojat olivat kruunun perimysjärjestyksessä ensimmäisinä. Heille opetettiin kuninkaan tehtävät. He osasivat varautua tuleviin töihinsä. Ralf K. kouluttaa nimenomaan esikoiset. He ovat hänen. He ovat hänen, vaikka he olisivat tällä hetkellä paholaisen tantereilla sotimassa. Sekin on Ralf K:n opetusta. Maailma on kuin suuri koulutuskeskus meille kaikille. Moni sellainen piirre, joka vaatii hioutumista ja parantelemista tapahtuu juuri nimenomaan maailmassa. Henkinen ja hengellinen kehitys on tällaisia ja muutakin varmasti on.

Tarvitsemme esikoisia myös lopun ajan päätöshetkiin. Jokaisessa perheessä on esikoinen. Hän on siis aina miespuolinen, jos sellainen löytyy perheessä, muuten hän on naispuolinen. Ralf K. kasvattaa heille luonteenpiirteinä etenkin vahvuutta ja uskollisuutta. He ovat vastuussa perheensä tulevaisuudesta. Heidän kanssaan Ralf K. on tekemisissä. He sitten vastaavasti informoivat sisaruksensa ja ohjaavat heidät totuuden ja Ralf K:n tuntemisessa. Muut sisarukset antavat tukensa esikoiselle. Mitä sitten, kun perheessä on isä ja poika, molemmat esikoisia? Jos poika on täysikäinen, niin perheestä vastaa poika, ei isä. Vaikka täysikäinen poika olisi jo naimisissa ja itsekin isä, niin hän vastaa kaikista sisaruksistaan. Jos täysikäisen isän lapset ovat alaikäisiä, niin hän vastaa sekä sisaruksistaan, että lapsistaan. Mies pitää huolen vaimostaan. Mitä, jos on leski? Silloin esikoispoika pitää hänestä huolen.

Kun Herra saa valmentaa sinua olemaan oma itsesi (sielusi), niin sinä saat tietää, mitä sinä olet tuleva tekemään lopun aikojen päätöshetkillä perheesi ja ihmiskunnan hyväksi. Meillä on suuri vastuu toinen toisistamme. Taivas tarkoittaa suurta yhteisöllisyyttä. Se ei tarkoita vain omasta perheestä huolehtimista.

Näen mielessäni jotenkin esikoisten merkityksen kasvun lopun aikana. Koko kylä kasvattaa lapsen -periaatteesta on kertonut myös Hillary Clinton kirjassaan It´s take a village. Jotta herätys mahdollistuisi, niin etenkin esikoispojat pitää saada esiin. Muutos lähtee perheen sisältä. Ja etenee siitä kyliin ja edelleen suuriin yksiköihin. Ei saa väheksyä pieniä alkuja, koska se on kaikki (Sak.4:10).

Itse asiassa polku vapauteen ja taivaaseen kulkee mikrotasolta makrotasolle: usko Herraan Jeshuaan - sielun avautuminen ja tiedostaminen - esikoispojan asema - muiden lasten asema perheessä - seurakunnat ja pienyhteisöt - kyläyhteisöt - kaupungit - maat - maiden yhteenliittymät.

Unelmoin siitä, että voisimme muodostaa yhden ison, maailmanlaajuisen seurakunnan. Tämä unelmani perustuu täysin sille ajatukselle, että me tunnistamme Ralf K:n isäksemme ja sille, että hän nostattaa sielumme ylös eli alamme tuntea oman ydinitsemme hänen yhteydessään.

Esikoisasema on edelleenkin voimassa taivaan kannalta katsottuna. Herra valvoo sanaansa, mutta kuka on tietoinen esikoisasemasta tänä päivänä? Siunaako isät esikoispoikansa vielä samoin sanoin kuin Vanhan testamentin aikana? Vanhan testamentin aikana vanhimmalla pojalla oli taloudellinen tilanne lähtökohtaisesti parempi. Sillä varmistettiin, että tila pysyi vanhimman pojan hallussa ja nimissä. Kun Jaakob siirsi Ruubenin esikoispojan aseman Joosefin kahdelle pojalle, niin nämä kaksi poikaa sai Luvatusta maasta eli Kanaanista kaksinkertaisesti muihin nähden. Tänä päivänä tätä ei enää noudateta ainakaan Suomessa. Hyvä niin. Lapset saavat tasavertaisen osuuden. Vanhana aikana se oli välttämätöntä, koska israelilaiset perivät sukunsa tilan – sitä ei laajennettu toisen perheen alueelle. Tässä on ollut takana elinkelpoisen tilan pysymisestä elinkelpoisena ja jatkuvana sukupolvelta toiselle.

Moni suurmies ei ole kuitenkaan ollut esikoinen. Näitä olivat mm. Joosef, Mooses, Daavid ja Salomo. Onko esikoisella jokin suurempi vastuu? Mikä tällainen tilanne on? Otetaan esimerkiksi Jaakobin esikoinen Ruuben. Hän makasi Jaakobin sivuvaimon kanssa (1. Moos. 35:22) ja menetti esikoisoikeutensa. Sen sai Joosefin pojat (1. aikak. 5:1). Esau oli esikoinen, mutta hän myi esikoisoikeutensa Jaakobille pelkän keiton hinnalla ja lisäksi Jaakob sai esikoiselle kuuluvat siunauksetkin.

Tässäkin on ollut kyse kaikkien näiden miesten kasvatuksesta. Myös siis Ruubenin ja Esaun kasvatuksesta. Pahasta aiheutuu kuitenkin aina hyvää.

”The rulers thought they did all they did by their own power and will, but the Holy Spirit was secretly accomplishing all through them by the Spirit´s will.” / ote kirjasta The Nag Hammadi Scriptures/The Gospel of Philip.

Ja suomeksi: "Hallitsijat luulivat, että he tekivät kaiken omin voimin ja tahdostaan, mutta Pyhä Henki vaikutti kaiken salaa heidän kauttaan, Hengen tahdon mukaan.”

Hallitsijat tarkoittaa tässä tänä päivänä ihmisiä, joilla on pahoja henkiä. He kuvittelevat olevansa oman itsensä herroja tai paholaisen puolella, mutta tietämättäänkin ja tahtomattaankin he toimivat siten kuin Ralf K. haluaa. Uskon itsekin tähän vahvasti.

Haluan avata  vielä kolmen peräkkäisen sukupolven tarinan, josta kaikki lähti liikkeelle. Käsitin jotakin tähdellistä, kun sanoitin tämän. Tämän olisi voinut jättää kyllä blogistani poiskin. Abram, esikoinen, asui alun perin Urissa, Mesopotamiassa. Herra kutsui Abramia lähtemään synnyinmaaltaan ja jättämään kaiken vanhan taakseen. Hän lähti kohti tuntematonta. Herra lupasi osoittaa hänelle maan, mihin hän jää asumaan. Herra lupasi tehdä hänestä suuren kansan ja siunata hänet ja hänen nimensä. Hänestä tuli myöhemmin Abraham – ”paljouksien isä”. Abramin esikoinen oli kuitenkin Ismael, joka syntyi hänen vaimonsa orjattaren kanssa. Tätä Herra ei ollut tarkoittanut. Abram ja Sarai eivät jaksaneet odottaa, että he vielä vanhalla iällä saavat lapsen ja kiirehtivät asiaa puuttumalla asiaan itse. He eivät odottaneet Herran aikaa. Mutta Herra oli alun pitäenkin tarkoittanut suuren kansansa syntyvän nimenomaan Saarasta, hänen vaimostaan. Herra halusi siis siunata kansakseen nimenomaan Abrahamin ja Saaran kohdun ensihedelmän Iisakin. Aabraham oli jo 100-vuotias, kun lapsi vihdoin syntyi. Hän oli ainut lapsi. Hän sai esikoisoikeudet.

Miten sitten kävi Iisakin kanssa? Esikoinen oli Esau, mutta Jaakob sai esikoisoikeudet. Herra oli sanonut jo etukäteen hänen äidilleen Rebekalle, että vanhempi on palveleva nuorempaa (1. Moos. 25:23). Rebekka kuitenkin puuttui asiaan Jaakobin kanssa itse ja petti Iisakin ja Esaun, jonka johdosta Jaakob sai esikoisoikeudet pelkän keiton hinnalla ja siunauksetkin tekeytymällä Esauksi. Hekään eivät jaksaneet odottaa Herran aikaa.

Entä Jaakobin esikoinen? Jaakobia petettiin ja hän huomasi vasta häitä seuraavana aamuna, että hänen haluamansa morsian olikin vaihtunut sisareen, Leaan. Jaakob joutui odottamaan seitsemän vuotta, kunnes hän sai puolisokseen myös rakastamansa Raakelin. Jaakobin esikoinen oli Ruuben, joka syntyi liitosta Lean kanssa. Ruuben kuitenkin toimi edesvastuuttomasti ja hän menetti esikoisoikeudet, jotka peri Jaakobin ja Raakelin esikoispojan Joosefin lapset. Herra oli pitänyt huolta Joosefista ja siunannut häntä kaikin tavoin. Siksi Jaakobin siunaus ei mennytkään hänelle, vaan hänen lapsilleen. Erityinen siunaus tarvittiin erityisesti, kun israelilaiset pääsivät lopulta omaan maahansa, joka on ikuisesti heidän. Joosef oli itse silloin jo kuollut, mutta hänen poikiensa jälkeläiset pääsivät Kanaanin maahan.

Mitä ihmettä tapahtui näissä kolmessa tapauksessa? Oli välttämätöntä, että nämä kolme sukupolvea, joista Herra itse ja Herran kansa on peräisin, olivat kaikki esikoisten kautta syntyneitä Herran erityisten siunausten ja ohjauksen vuoksi. Herra ei salaa pahalta henkivallalta mitään. Hän on suora ja totuudellinen. Hän sitten toimii niillä korteilla, mitkä hänellä on kädessään. Paha henkivalta kävi jokaisen sukupolven kimppuun. Nyt puhuttiin suurista asioista: esikoisoikeuksista ja siunauksista…ja Herrasta. Suurin syy oli Herran sana siitä, että tästä suvusta nousee siemen, joka hakee vertaistaan muiden joukossa. Jahve jopa paljasti, että Immanuel tulee juuri tästä suvusta.

Pysähdytäänpä tähän sitten hetkiseksi. Mikä mielestäsi on maailman tapa? Salaileminen ja pettäminen. Nyt täytyy ymmärtää Jahven viisaus, joka on erilaista viisautta kuin ihmisellä. Ihmisen viisaus näyttäytyy sen sijaan pahuutena, mikä ei ole viisautta ollenkaan, sillä viisaus on jotakin sellaista, joka on Alkulähdettä. Siinä ei ole sijaa vääryydelle ja salailulle, ei edes valkoisille valheille. Jahve toimi rehdisti, mutta paha henkivalta iski näppinsä aina väliin. Silti on niin, että koska Jahve oli päättänyt jo ennalta, mikä on Hänen sukulinjansa, niin sitä ei voinut edes ihminen muuttaa väärillä teoillaan. Jahve on suuri. Sen, minkä hän haluaa tapahtuvan, se tapahtuu. Aina.


...Jatkuu seuraavalle sivulle