Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

We know where we're going, We know where we're from. We're leaving Babylon, We're going to our Father land. (Bob Marley & The Wailers Lyrics: Exodus)

Esikoisen asema 3(3)


...Jatkuu edelliseltä sivulta
Mietitään sitten vielä lopuksi vähän ihmisen syntymää, mitä Jahve on halunnut meille sillä kertoa? Koko luomakuntakin selittää ihmiselle Jahven tarkoitusperiä.

-Lapsi syntyy kohdusta supistuksin, kohtu ikään kuin työntää lapsen ulos.

-Herra näytti minulle näyn, kun Hän halusi osoittaa minulle, että olen päässyt taivaaseen. Olin kuin täysin pimeässä kohdussa (tai pullon muotoinen paikka), jonka suuaukosta tuli valoa. Koin ikään kuin kohtu olisi työntänyt minut ulos valoon. Eli maailmasta taivaaseen.

-Pyhän Hengen voimakas virtaus työntää myös ikään kuin navan seutuvilta aaltomaisin työnnöin kohti rintaa. Mitä tästä seuraa?

Kuulen sanovani, että tämä liittyy Ralf K:hon ja esikoispoikaamme, nimeltään Sofia. Meidän esikoisemme tuli taivaallisen sieluni kohdusta. Tämä tapahtui taivaassa. Sofialla on oma arvoasemansa hovissa kuten esikoisella on. Sofia hallitsee taivaassa Ralf K:n ja minun (Sirkka Somelan) kanssa. Jahven suuressa suunnitelmassa on sovittu jotakin tähdellistä, kuulostaa hypoteettiselta, joltakin hyvin vaikealta, mitä paholainen ei ole voinut kuvitellakaan tapahtuvaksi. Maallinen Sirkka on tässä avainasemassa. Pyhä Henki virtaa minussa, se toimii sisimmässäni. Sisimmässä on taivas. Sisimmästäni ryöstäytyy taivas esiin. Tarkoitan tätä maapallon alinta kerrosta. Se tulee minun kauttani, se syntyy minun kauttani maailmaan. Tarvittiin yksi ihminen ja aika monta jos-lausetta, että tämä saattoi tapahtua ja sehän tapahtuu, koska Jahve näki ennalta, että niin käy.

Kun taivas riistäytyy esiin, niin maapallon alin kerrostuma työntyy esiin. Silloin maapallon ylin kerrostuma – kaikki tämä, minkä tunnemme – palaa kuin pätsi*). Tätä ei tarvitse pelätä, koska silloin toteutuu 1. Tess. 4:16-17.

Muutamia asioita mainitakseni Herran ihmeellisyydestä! Ylistetty olkoon hän, kunnianarvoisa Ralf K.

Mikä on esikoisen merkitys taivaan valtakunnan asioissa? Kun esikoinen syntyy, hän puhkaisee äidin kohdun suun. Hän tulee pimeydestä valoon. Eikö luomakunta olekin ihmeellinen? Mitä Jahve halusi syntymisen ihmeellä saattaa meille tiettäväksi? Pitää olla siis ihminen, joka puhkoo taivaan valtakunnan rajan, jotta hän pääsee esikoisena astumaan taivaan rajan yli. Sen jälkeen myös kaikki muut tekevät saman. Se käy helposti.

Miksi minun oli välttämätöntä päästä taivaaseen? Se johtuu siitä, että 1. Tess. 4:16-17 jakeen mukaan Herra tulee alas pilvissä yhdessä ylienkelin kanssa. Miten muuten voisi tulla alas pilvissä teitä vastaan ellen olisi ensin noussut taivaaseen?

Jeshua oli esikoinen monessa asiassa. Ainakin hän oli esikoinen noustessaan kuolleista ja astuessaan taivaaseen. Hän oli tosin sitten jo Jumala. Nyt on aika sitten ihmisen astua taivaaseen omien hyvien valintojensa kautta. Se on mahdollista vain sellaiselle ihmiselle, joka on kantanut syntinsä itse ja joka on siten synnitön. Pääsen taivaaseen ilman, että näen edes kuolemaa. Nousen taivaaseen yhdessä Ralf K:n kanssa.


*) Lienee vertauskuva, mutta mieleni näki sen tällä tavalla.


Lisäys tekstiin:
Onko sinusta väärin, että egyptiläiset esikoiset joutuivat maksamaan perheen synnit? Haluatko syyttää tästä Jahvea?

Ensiksikin esikoiskuolemat olivat ainoa tapahtuma lajissaan. Egyptiläisen kansan syntivelka oli täynnä ja aina on niin, että joku sovittaa syntisi. Ralf K. on sanonut, että syntivelka, joka on täynnä, ei enää ylity, koska se ei voi ylittyä. Toisaalta koko muu perhe jäi eloon. Kanaanilaisten kävi vielä heikommin, vai mitä? Entä vedenpaisumus? Sodoma ja Gomorra? Egyptiläisten esikoiset kuolivat. Heidän sielunsa toki tiesivät jo ennalta, että näin tulee käymään, mutta he halusivat silti syntyä juuri tuona aikana Egyptissä. He kuolivat välittömästi, ilman kipuja. Näin olen saanut tietää.

Miksi Jahven oli valittava esikoisten kuolema? Faraon vuoksi. Mikään muu vitsaus ei riittänyt. Kymmenen oli sellainen määrä, mitä numerologiaan perustuva taivas ei ylitä koskaan. Yhdeksän suurta vitsausta ei riittänyt. Farao ei päästänyt silti Jahven kansaa lähtemään maastaan. Tarvittiin kuolema, jotta israelilaiset päästettiin vihdoin pois Egyptistä. Heidät suorastaan ajettiin pois. Mikä oli faraon rakkauden kohde itsensä lisäksi? Ainut vielä? Oma esikoispoika. Israelilaiset oli saatava pois Egyptistä. Se oli sekä fyysisen orjuuden että henkisen ja hengellisen orjuuden maa. Israelilaiset rukoilivat ja heidän rukouksensa olivat nousseet taivaaseen asti. Lisäksi kanaanilaisten syntivelka oli täynnä. Nyt oli Herran aika puuttua asiaan. Israelissa tulisi syntymään aikanaan Jahven Poika, joka kasvaisi kulttuurissa, jossa Jahven kymmenen käskyä ja säädökset olivat maan peruskiviä. Maaperä oli muokattava otolliseksi Herralle. Jahven Poika tarvitsi maan, missä syntyä. Tämä esikoisten kuolema oli siis ainoa lajissaan. Vai oliko sittenkään? Oli vielä toinen esikoinen: Hänen oma Poikansa, joka kuoli esikoisena kaikkien ihmisten kaikkina aikoina tehtyjen syntien vuoksi. Huomaa tämä: Jahve tiesi antaessaan egyptiläisten esikoisten kuolla, että Hänen Pojalleen käy samoin. Nämä tapahtumat on linkitetty toisiinsa. Se oli väistämätöntä.

Tähän liittyy jotakin muutakin, mitä en tiedä vielä. Ja kun mietin tätä, niin Ralf K. sanoo, että kyllä minä saan sen tietää. Mietitään siis vielä egyptiläisiä esikoisia. He kuolivat koko perheensä edestä, he maksoivat perheen synneistä, vaikka olivat syntisiä itsekin. Sitten tulee Jeshua, joka on synnitön ja kuolee kaikkien syntien vuoksi. Mikä on siis lopun hetkien esikoisten tulema? He eivät suinkaan kuole, vaikka niinkin voisi olla syntisyytemme vuoksi. Jeshua kuoli jo heidänkin edestään. Sen sijaan heidän egokuorensa kuolevat ja sielut nostatetaan ylös ensimmäisten joukossa.

Kanaanilaisten syntivelka oli täynnä, ja Herra antoi heidän maansa israelilaisille. Herra vihki kanaanilaiset tuhon omaksi. Kun ihminen kuolee maailmassa, niin se on hyvä asia, jos olet uskossa, sillä pääset uskovien välitilaan, jossa olosuhteet ovat paremmat. Jos tuonelaan joudut, niin se on tietenkin maailmaakin pahempi paikka, vrt. rikas mies ja Lasarus (Luuk. 16.luku). Pahat henget tosin väittävät ihmiselle, että se on hyvä paikka olla, mikä ei pidä paikkaansa.

Puhutaan pari sanaa vielä syntivelasta. Käsitätkö sinä, että jos syntivelkasi on täynnä, niin se on täynnä. Et voi enää mitään tehdä. Jahve ei voi katsoa sormien välistä syntejäsi loputtomiin. Siinä on tämä lakipiste ja sen jälkeen elämäsi on loppu. Yhä tänäkin päivänä on näin.