Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Iloitsemista ristillä 2(2)


... jatkuu edelliseltä sivultaMiksi ihmiset olivat valmiita siihenkin, että heidät ristiinnaulitaan? Tiesivätkö he jotakin? Kuulemma Rooman areenalle meni vapaaehtoisesti ihmisiä, koska he toivoivat pääsevänsä parempaan ylösnousemukseen, kuten Raamattukin sanoo. Tämä johtuu varmaan siitä, kun elämme ykseydessä ja kun Jeshua ristiinnaulittiin, niin gnostilaisissa kirjoituksissa sanotaan, että Jeshua oli ristinsä yläpuolella ja iloitsi! Hän sanoo siinä, että sijainen ristiinnaulittiin eli tämä egokuori, mutta hän itse, sielu iloitsi, koska hän tiesi voittaneensa paholaisen. Sitä paitsi hän samalla tiesi, että jos joku kristitty kuolee vastaisuudessa väkivaltaisesti es. marttyyrinä, niin he pääsevät tästä maailman ajasta pois ja Herran yhteyteen. Näin kävi Jaakobillekin, Jeshuan veljelle. Ja lisäksi Jeshuaan, Jaakobiin, marttyyreihin ei satukaan, vaikka järkiperäisesti luulisi, se johtuu ykseydestä. Kun Jeshua ristiinnaulittiin, niin hän kantoi myös kipumme, sanoo Raamattu.

Jes. 53:4 Ja kuitenkin: hän kantoi meidän kipumme, otti taakakseen meidän sairautemme. Omista teoistaan me uskoimme hänen kärsivän rangaistusta, luulimme Jumalan häntä niistä lyövän ja kurittavan.
(Luther 1545 ”schmerz” – kipu)

Näiden ihmisten ei tarvitse enää kärsiä kivusta. Jaakob pudotettiin alas temppelin katolta. Hän ei kuollut. Sitten lainopettajat kivittivät hänet. Hän ei kuollut vieläkään. Sitten paikalle tulee joku, joka lyö teräaseella häntä päähän ja vasta sitten hän kuoli. Herra Jeshua halusi osoittaa lainopettajille Jahven voiman ja ihmeellisyyden sekä opettaa heitä ja siten herättää heidät sokeudestaan, mutta se ei onnistunut, vaan he eivät uskoneet Jeshuaan edelleenkään. Oma kunnianhimo ja rahapussi painoivat enemmän vaa ássa.

Näin näyn, että kun Jaakob putosi temppelimuurin katolta. Hän nousi heti ylös ja riemuitsi, koska häneen ei sattunut yhtään. Jos siis ihminen kuolee väkivallan seurauksena, niin häneen ei satu, vaan hänen henkensä (sielunsa) nousee taivaalle nopeasti kuin ”ohjus” (kuten näin näyssä tapahtuvan Jaakobille). Herra Jeshua oli siellä odottamassa häntä. Jaakob siis pääsi eroon egokuorestaan, joka tulee päällemme jo maailmaan syntyessämme.

Ihmiset huusivat Herran pidättäjille: ”Ristiinnaulitse, ristiinnaulitse”. Niin suuri oli heidän kiihkonsa tappaa viaton mies. Heihin syttyi veren himo. Kuitenkin ristiinnaulitsemisen jälkeen kerrotaan, kuinka osa näistäkin ihmisistä löivät rintaansa kauhistuneena. Mistä tämä johtui? He heräsivät sokeutuneesta tilastaan, minkä pahat henget vaikuttivat. Se oli kuin käärmeen lumous. Milloin ihminen muuttuu niin paljon, että hänestä voi tulla hyvä ja pyhä ihminen? Hän tarvitsee siihen vain yhden asian. Hänen nimensä on Pyhä Henki. Ihminen paranee veren vioistaan.