Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

https://youtu.be/Q9TEIHAFFgY

Elämän tie, mietelmiä 2(2)... jatkuu edelliseltä sivulta


AVIOLIITTO

Mikä on avioliiton määritelmä? Kaksi ihmistä solmivat liiton, jossa he toimivat kummankin osapuolen parhaaksi. He kunnioittavat, arvostavat ja rakastavat toisiaan. He haluavat mielellään olla toistensa seurassa. He harrastavat ja puuhastelevat yhdessä. He jakavat arjen kokemukset yhdessä. Avioliitto on yhdessä toimimista.

Milloin avioliittosi on hajonnut, lakannut olemasta? Liittoon tarvitaan kaksi ihmistä. Jos olet liitossa vain itsesi kanssa, niin se ei ole liitto ollenkaan. Tilanne on tämä, jos sinä haet pelkästään omaa etuasi ja hyvinvointiasi. Kumppanisi mielipiteet eivät kiinnosta sinua, et arvosta, etkä kunnioita häntä. Teillä ei ole yhteisiä mielenkiinnon kohteita. Sinun pitää vapauttaa puolisosi tällaisesta avioliiton irvikuvasta, jotta hän voi solmia liiton, jossa avioliiton määritelmä toteutuu.

Tyypillisin ei-avioliitto kehittyy uskovan ja ei-uskovan puolison välille. Heidän maailmansa eivät voi kohdata toisiaan missään muodossa. He ovat kuin kaksi purtta, jotka eivät koskaan kohtaa. Heidän välissään on niin syvä, aava meri.


TAPPAMINEN

Jahve loi sielumme, jota voi myös kutsua hengeksi tai henkiolennoksi. Sinulla on aina ihmisarvo huolimatta mielipiteistäsi, tunteistasi, vakaumuksistasi ja teoistasi. Sama koskee veljeäsikin. Milloin sinulla on siis oikeus riistää ihmiseltä hänen henkensä?

Älä tapa on viides käsky. Huomaatko, miten yksiselitteinen se on? Siinä ei ole sivulausetta, joka alkaisi ”mutta jos” sanoilla. Jahve halusi suojella elämää, elämän kallisarvoisuutta.

Mitä tappaminen aiheuttaa? Molemmat kuolevat. Mitä tarkoitan? Uhri kuolee tosin fyysisesti, mutta entä tappaja? Ihminen on maailmassa kuin suuri, monimutkainen tietokone. Hänellä on kuitenkin sydän. Sydän paatuu eli muuttuu kivisydämeksi. Kivisydämen tunne-elämä on kuollut. Hänen omatuntonsa vääristyy pahan teosta, koska hän ei uskalla enää katsoa itseään silmästä silmään. Hän on valinnut siis tappaa itsensä henkisesti.

Jos tapahtuu vääryyttä, niin kuka on Tuomari?

Jaak. 4:12 Yksi ainoa on lainsäätäjä ja tuomari, hän, jolla on valta pelastaa ja valta tuomita kadotukseen. Mutta mikä sinä olet tuomitsemaan lähimmäisesi?

Onko sodat siis oikein? Ei koskaan. Miksi ei?

1. Moos. 18:25 On mahdotonta, että surmaisit syyttömät yhdessä syyllisten kanssa ja että syyttömien kävisi samoin kuin syyllisten. Ethän voi tehdä niin! Eikö koko maailman tuomari tuomitsisi oikein?

Mikä on ihmisen tai koko kansan vastuu ja tuomio Jahven edessä, kun Hänen luomiaan ihmisiä tapetaan?


VÄÄRYYS

Vääryys pimentää oikeuden, kunnes oikeus tapahtuu. Käsityksesi oikeudesta on subjektiivinen ja olet itse jäävi toimimaan.

Jos sinulle tapahtuu vääryyttä, niin mitä sinun voit tehdä? Jos vääryyttä tehnyt osapuoli ei kykene kuuntelemaan sinun kantaasi asiaan, eikä edes kadu, niin jätä asia Herralle. Älä tee itse mitään. Sinun ei tarvitse edes jakaa asiaa kenenkään kanssa. Luota Herraan. Älä siis itse sekaannu asiaan. Anna olla. Anna Herran toimia, itse et voi olla oikeudenmukainen, koska olet vain ihminen. Älä estä omilla toimillasi Herraa. Rukoile vain.

1. Sam. 24:15 Herra olkoon tuomarina ja jakakoon meille oikeutta. Hän saa tutkia minun asiani ja puhua puolestani, ja hän on ratkaiseva riidan minun hyväkseni.

Herra on oikeamielinen ja tutkii sekä ratkaisee asian niin, että molemmat osapuolet eivät tunne kärsivänsä vahinkoa, vaan saavat oikeudenmukaisen kohtelun.


HYVYYTESI JA POSITIIVINEN ELÄMÄNASENTEESI MUUTTAVAT KOKO MAAILMANKAIKKEUTTA

Niin suuri voima se on. Tarkoitan tällä myös sitä että, jos haluat maailman olevan parempi paikka sinulle, perheellesi ja kaikille, niin muutos alkaa sinusta.


EUTANASIA

Jahve loi ihmisen. Valinnoistamme riippuu se, mitkä olosuhteet ja ihmiset tulevat vastaamme. Hänellä on kuoleman ja tuonelan avaimet. Hän päättää, kuka elää ja kuka kuolee. Se ei ole lääkärin tehtävä. Eutanasia on lääkärietiikankin vastaista.

Elämään kuuluu myös kärsimys. Sekin on meille annettu. Mikä on kärsimyksen päätarkoitus? Se on herätä elämään eli tulla uskoon. Kyse on iankaikkisesta elämästä tai kuolemasta. Jahve ei halua antaa sinua arkkiviholliselleen Kuolemalle. Yksi tarkoituksista on myös kärsivän henkinen ja hengellinen kasvu, koska taivaassa se on hyvin paljon monimutkaisempaa. Taivaassa ei voi olla sellaista kärsimystä kuin maailmassa, eihän se taivas muuten olisikaan. Kärsivällä voi olla myös lähisukulaisia ja muita tuttavia, joiden kuuluu palvella ja auttaa häntä. Sen tarkoitus on siis lähiympäristössä olevien ihmistenkin kehitys.

Kuoleman aiheuttaminen toiselle ei ole auttamista. Se on tappamista, 5. käsky kieltää sen. Kaikkia Herran tarkoituksia emme voi tietää, mutta on tärkeää luottaa Häneen.

Jes. 55:9 Sillä niin korkealla kuin taivas kaartuu maan yllä, niin korkealla ovat minun tieni teidän teittenne yläpuolella ja minun ajatukseni teidän ajatustenne yläpuolella.

Me emme saa jouduttaa elämän päättymistä. Elämällä on tarkoituksensa iankaikkisuutta silmällä pitäen. Älä pakene elämää ja todellisuutta. Kärsimyksen tarkoitus on pysäyttää, jos et suostu kuulemaan, mitä Jahve ja sielusi haluaa sinulle kertoa. Ihminen voi käydä vielä kuoleman lähestyessä läpi tärkeää vaihetta elämässään, jossa hän näkee kirkkaammin omien valintojensa seurauksia. Hän näkee ne Herran avulla, koska Herra haluaa selvittää kaiken kuolevan kanssa. Voit silloin myös vielä mahdollisesti paikata tekemiäsi virhevalintoja pyytämällä anteeksi. Sitä kutsutaan Raamatussa tuleksi: pääsemme uskovien välitilaan tulen läpi eli totuus paljastetaan sinulle. Ralf K. on myös sanonut, että vielä kuolinvuoteellaan hän kasvattaa ihmistä. Hänen tarkoituksensa on myös nostattaa sielu ylös. Sillä on suuri merkityksensä niille, jotka jäävät maailmaan, koska tämän ihmisen valo jää, vaikka hän itse kuolee.

Jos et usko Herraan Jeshuaan, niin joudut tuonelaan. Silloinkin Herra näyttää sinulle totuuden sitä mukaan, kun teet uusia syntejä tuonelassakin.

Suurin syy siihen, että ihminen haluaa kuolla ja jopa jouduttaa sitä, ei ole kivut. Kivut voidaan poistaa tai vähentää lääkkeillä ja rukouksella. Elämä voi tuntua tarkoituksettomalta, tyhjältä ja ihmisellä voi olla vaikeaa kohdata totuus. Herra auttaa siinä. Olisi tärkeää käsittää, että et kuole yksin, vaan sinulla on taivaallinen Isä.


VAISTOT: NÄKEMISTÄ ILMAN NÄKÖKYKYÄ

Tiesitkö, että meillä on taivaassa erittäin hyvin viritetyt vaistot? Mitä vaisto tarkoittaa jo nyt käytännössä? Herkät ihmiset, joissa on Pyhä Henki, oppivat palvelutyössään käyttämään vaistojaan suurenmoisesti hyödykseen. Herra haluaa käyttää näitä ihmisiä tekemään hyvää. Kyseinen ihminen on yhteydessä Luojaansa ja saa tietoa taivaallisista ilman, että välttämättä ymmärtää, miten se on mahdollista.

Tapaan erään hienon Herran palvelijan Raision markkinoilla. Hän selittää: ”Henkinen herääminen on alkanut. Se on ollut nähtävissä viisi vuotta. Luokseni tulee nykyisin jopa parikymppisiä nuoria miehiä. Opetan heitä henkisen kehityksen polulla eteenpäin. Olen onnellinen, kun saan heissä sen sysäyksen aikaiseksi, että he pystyvät hyppäämään tuntemattomaan.” Hän nostaa kätensä yläilmoja kohti ja kertoo, että hän saa avun sieltä. Ei hän itsessään pystyisi näitä ihmisiä auttamaan, mutta nyt hän vaistoaa, mitä hänen pitää kysyä seuraavaksi tältä potilaaltaan. Kysymykset seuraavat toisiaan ja hän löytää kuin löytääkin ihmisen sisimmästä sen valon, timantin, joka aukaisee potilaan silmät käsittämään ongelmansa ytimen. Potilas siis löytää vastauksen itse Herran ja tämän naisen johdattamana. Kun ihminen käsittää sisimmässään asian, niin hän on valmis muutokseen. Sitä ennen opittu valuu pois kuin vesi hanhen selästä.