Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Vedestä ja verestä 2(2)


... jatkuu edelliseltä sivulta

Mitä muuta vesi symboloi kuin Pyhän Hengen toimintaa? Vesi symboloi kastetta, jolloin lapsikasteessa lapsen vanhemmat antavat luvan Herralle Jeshualle (Ralf K:n) seistä heidän lapsensa turvana ja opastajana. Pidä huolta siitä, että sen suorittaa miespappi. Seurakunnan kaitsija on mies. Teko on validi, kun noudattaa Raamatun sanaa. Sivelykaste riittää hyvin.

Kasteohjelmassa pappi siunaa lapsen annettavaksi taivaallisen Isän lapseksi, seurakunnan jäseneksi ja iankaikkisen elämän perilliseksi. Taivaallista Isää pyydetään varjelemaan ja olemaan aina lähellä ja antamaan armonsa ja rakkautensa lapselle turvaksi. Vanhemmat suostuvat tähän ja lapsi valitsee sitten itsenäisesti myöhemmin uskoako vai ei.

Lapsikaste on riittävä, aikuiskastetta ei tarvita. Aikuiskaste on siinä mielessä hyvä, että ihminen itse uskoisi konkreettisesti, että nyt on synnit upotettu veteen ja jäivät sinne – vedestä nousee siis uusi luonto. Vanha luonto kuoli veteen. Upotuskaste on siinä mielessä hyvin konkreettista. Ihminen tarvitsee tällaisia kokemuksia, nimenomaan konkreettisia toimia, että hän uskoisi, että synti on loppu. Ja kun sen uskoo, niin synti on totisesti loppu. Aina kun ihminen tulee uskoon, niin synti on loppu, mutta tiedän kyllä, että ihminen haluaa konkretiaa. Itsekin minun piti uskoa se, mutta kun kerran uskoin, niin olen jatkanut siihen uskomista. Se on helppoa. Ratkaisevan tärkeää on lapsikaste. Juuri tuon Herran suojelun kanssa: vanhemmat vastaavat lapsestaan ja antavat luvan Herralle toimia. Hän tarvitsee lupamme voidakseen toimia. Samoin on rukouksen laita. Jos et rukoile, niin paholainen saa luvan toimia. Jos rukoilet, Ralf K. saa luvan toimia. Muuten toimit itse ja sinun takanasi väijyy paholaisen halu iskeä sinuun kyntensä kuin jalopeura.


Verestä

Olen kirjoittanut jo aikaisemminkin blogin nimeltään ”Jeesuksen verestä.” Jeshuan veri kiertää sinussakin, koska Kristus elää sinussa. Itse egosi on hengetön, kuollut, taivaan näkökohdasta katsoen. Olet Hänen ruumiinsa jäsen ja Hän on pää. Koska olet Hänen ruumiinsa jäsen, niin sinussa on Hänen verensä. Silloin Jahve on myös sinussa, koska Hän on Jeshuassa. Onko vaikea hahmottaa? Vaikka kuulostaa eriskummalliselta, niin on se silti totta. Olet kuullut sanottavan: ”Me olemme ja liikumme Hänessä.” Itse olet kuollut. Se on vain egokuori tai naamari kuten uskonpuhdistaja Martti Luther sitä kuvasi. Oikeasti elät taivaassa. Tämä maallinen minä on oltava, jotta sielu taivaassa kehittyisi. Herra ei halunnut sinun kuitenkaan joutuvan paholaisen haaviin ja tuli itse puolestasi elämään maailmassa paholaisen hallintavallan alle. Uskot eläväsi, mutta tosiasia on, että et elä maailmassa, vaan Kristus elää maailmassa puolestasi. Tämä maailma on kuin koulu, jossa egosi, varjosinä, opit taivaan tavoille ja luonteesi muodostuu omaksi itseksesi olosuhteiden ja valintojesi johdosta. Ainoa tehtäväsi on valita vaihtuvissa olosuhteissa oikein. Valinnoistasi riippuen itse Maailmankaikkeus tuo eteesi vaihtuvia olosuhteita ja ihmisiä kehittääkseen luontosi sellaiseksi, kuin sielusi ja Jahve itse on kaiken jo etukäteen suunnitellut.

Jeshuan veri puhdistaa meidät tekosynneistämme. Veressä on sielu (3. Moos. 17:11, käännös -38). Puhdas sielu annetaan syntiesi peittämiseksi, sinusta tulee totisesti puhdas. Pieni tippakin verta olisi riittänyt. Nyt tipan sijasta ristin vaakapalkki ja pystypalkki olivat aivan verisiä. Miksi näin oli? Jahve olisi voinut keskeyttää koko väkivallan teon. Hän ei tehnyt sitä. Oliko pahuudella kaikki voima ja valta? Ei ollut, koska Jahve on aina hallinnut kaikkea. Paha henkivalta meni liian pitkälle. Nyt on revanssin aika. Mikä se on?

Ralf K. kertoo: ”Oli aivan välttämätöntä, että Jeshua kuoli ristillä. Miksi, kysyt sinä. Sen vuoksi, että Herra halusi itse suorittaa kaiken, mikä vain on mahdollista.”

Yksi yksittäinen suuri asia mikä liittyy revanssiin on se, että Ralf K. voi nyt sammuttaa itse kaikki loput pahat henget pois, kun se hänelle sopii. Paholainen ei voi puuttua siihen millään tavoin. Toinen vai sanoisinko paras ja tähdellisin revanssi on se, että kaikki ihmiset pelastuvat lopulta taivaan iankaikkiseen elämään. Jeshuan pahoinpitely, ristinkuolema ja ylipäätään hänen itsensä saattaminen alttiiksi rakkaudessaan muiden vuoksi aiheuttivat sen, että kaikki on loppuun saatettu jo kaikille meille.

Meidän tulee ymmärtää Jahven suunnitelma täysin, jotta me voimme ottaa käyttöön täydellisesti se, mitä Jeshua puolestamme teki. Jeshuan veri puhdistaa meidät kokonaan. Voinko tehdä syntiä? En todellakaan! Miten voisin? Jeshuan veri on riittävä voima. Älä väheksy sen arvoa. Usko se. Ellet usko, niin Jeshuan veressä ei ole sinulle riittävää voimaa. Ymmärräthän, että kaikki riippuu uskosta. (Lähde: blogi Jeesuksen verestä)

Maailma on jo nyt tyhjä ja autio, koska elämme jo taivaassa, mutta emme näe sitä, niin kuin meidän tulisi nähdä. Meidän henkinen kehityksemme on liian vähäinen, heikko. On siinä kyllä muutakin. Meillä kaikilla on peite silmiemme edessä. Se vaikuttaa meissä unenomaisen tilan, jossa emme havainnoi maailmaa todellisuuden valossa, vaan luomme itse harhakäsityksiä, joita pidämme oikeina. Harhaluominen tapahtuu sisäisestä, henkisestä kokemusmaailmastamme käsin. Me projisoimme itsemme ulospäin ja se vääristää näkemämme. Emme käsitä sitä, että olemme jo taivaassa. Ralf K. irrottakoon tämän peitteen pois silmiemme edestä. Ihminen itse ei voi sitä tehdä, vaikka kuinka yrittäisi. Henkistä tasoaan hän voi ja hänen pitääkin kehittää, koska se kehittyy ainoastaan täällä maailmassa. Siksi lopun ajan koettelemuksetkin ovat paikallaan. Sanon vain sen, että kaikki, aivan kaikki, on meille suotu. Jos pääset vähällä koettelemuksissa, niin sinä olet jo elinaikanasi kärsimyksesi kärsinyt ja henkinen tasosi on jo hyvä tai jopa erinomainen. Mutta moni meidän sieluistamme on halunnut jättää maailman lopulle kärsimysten kokemisen ja niin olkoon. Muistat varmaan, että maailmassa tapahtuu sielun vahvistuminen, ei enää taivaassa. Kaikki siis mikä sinulle tulee tulevina myrskyisinä aikoina eteesi, on Jahven ja sinun oman sielusi yhteistä suunnitelmaa, sinun omaksi parhaaksesi. Sinun pitää ymmärtää tämä, ettet turhaan vaivu murheeseen ja valituksiin, vaan otat pää pystyssä kaiken sen vastaan, minkä Herra sinulle antaa, koska se on sinun omaksi hyödyksesi iankaikkisuutta silmällä pitäen.

Jeshua ristiinnaulittiin ja eräs sotamies työnsi miekkansa häneen, jolloin hänestä valui verta ja vettä. Se oli paholaisen isku, mikä ei ollut sallittua Jahven suuren suunnitelman mukaan. Taivaan sotajoukot saivat siitä revanssin, mitä ei ole vielä käytetty. Mitä Ralf K. sanoo tähän?

Ralf: ”Virtahepo olohuoneessa, mikä se on? Sirkka luulee, että se on hän, jos hän saisi päättää, kuka täyttää viimeisen revanssin. Me teemme sen yhdessä. Mikä se on, kysyt sinä. Emme kerro. Sirkka voi kertoa, kun saa sen tietää, mikä ei ole vielä aivan heti.”

Seuraavana päivänä havahdun siihen, että käsitän, mitä se on. Paha henkivalta on kiusannut minua rutosti. Viimeinen revanssi on pääpaholainen itse. Haluan täsmentää sitä, että pääpaholaisella en siis tässä yhteydessä suinkaan tarkoita ihmistä, jossa on pahoja henkiä, koska ihminen itse on vain kuin heikko saviastia. En halua vahingoittaa ketään ihmistä, koska he ovat meille rakkaita. Palaamme vielä tähän revanssiin myöhemmin.

Lopuksi vielä lisää Raamatun jakeita vedestä ja verestä:

Joh. 19:34 Yksi sotilaista kuitenkin työnsi keihään hänen kylkeensä, ja haavasta vuoti heti verta ja vettä.

Mitä tämä jae tarkoittaa? Juuri sitä, että veri ja vesi puhdistavat sinut täydellisesti. Vesi eli Pyhä Henki annetaan sinulle uskoon tullessasi ja se tuo sinulle iankaikkisen elämän. Pyhä Henki on lähde, joka virtaa iankaikkiseen elämään. Ristillä siis tapahtui kaikki tarvittava. Syntien anteeksiantamus ja mahdollisuus iankaikkiseen elämään. Gloria in excelsis Deo!

Joh. 7:38 Joka uskoo minuun, 'hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat', niin kuin kirjoituksissa sanotaan.

Elävän veden virrat tarkoittaa Pyhää Henkeä, jonka kautta saamme iankaikkisen elämän.

Jer. 2:13 Minun kansani on tehnyt syntiä kaksin verroin: minut, elävän veden lähteen, se on hylännyt ja hakannut itselleen vesisäiliöitä, särkyviä säiliöitä, jotka eivät vettä pidä.

Särkyvillä vesisäiliöillä tarkoitetaan ihmisten valintoja. He turvaavat itseensä, pankkitiliinsä, valtaan, maineeseen, siihen, että heistä pidetään tai muihin epäjumaliin, mutta ei Herraan. He eivät voi saavuttaa sisäistä rauhaa ja lepoa näillä valinnoillaan.

Meidät on suggeroitu kuvittelemaan, että tarvitsemme näitä epäjumalia. Meillä pitää olla omistusasunto, auto, mieluummin kaksi, mökki, vene ja mitä vielä? Meidät on kuin aivopesty luulemaan, että niissä on ilo, riemu ja tyytyväisyys elämään. Totuus on jotakin ihan muuta. On siunattua, että ei omista yhtään mitään ja ainoa mihin turvaudut, on Herra. Sen verran, että saa syödäkseen, se riittää (Sananl. 30:8).

Onni ja ilo, rauha ja lepo. Mistä ne tulevat? Henkisestä kehittyneisyydestäsi, pelkästään. Ulkoinen ei ole mitään, sisäinen on kaikki. Moni asia on eskapismia – todellisuutta ei edes haluta nähdä. Herra on totuus ja totuuden kautta vapaudumme elämään itsemme näköistä elämää (Joh. 8:32).

1. Joh. 1:7 Mutta jos me vaellamme valossa, niin kuin hän itse on valossa, meillä on yhteys toisiimme ja Jeesuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.

Joh. 3: 5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan.

Hepr. 10:22 Astukaamme sen tähden Jumalan eteen vilpittömin sydämin ja varmoina uskossamme, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä.

Vesi tässä jakeessa 22 on vertauskuva sille, että Herra Jeshua pesee pois syntiset tekomme, koska niitä ei voi olla taivaassa.

3. Moos. 8:6 kertoo tilanteesta, jossa Mooses pesi vedellä papit eli Aaronin ja hänen poikansa. Nämä eivät voineet pestä itse itseään, koska he eivät pystyneet pesemään itseltään pois syntiä. He eivät voineet mennä Herran eteen ilman pesoa. Mitkään sinun tekosi eivät riitä siihen myöskään sen paremmin, vaan tarvitset Herran, jotta Hän tekee sen puolestasi. Meidän pitää uskoa tämä sana todeksi. Se tarkoittaa siis sitä, että sinun ei tarvitse enää tuntea syyllisyyttä, koska Herra on sen jo sovittanut kokonaan ristillä. On paholaisen tahto, että tunnet syyllisyyttä siitä ja tästä. Se vääristää sinun näkökykysi. Syyllisyys tarkoittaa itsensä tuomitsemista, mutta koska Jeshua on jo tuomittu ja Hän oli sijaiskärsijäsi, niin sinun kärsimyksesi on turha.

Itse olen sitä mieltä, että olisi toki asiallista, jos toisit syntisi Herran eteen, katuisit, tekisit parannusta ja pyytäisit anteeksi asianomaisilta, mikäli se on mahdollista. Sen jälkeen unohtaisit koko asian ja jatkaisit iloisena matkaa kuin konsanaan etiopialainen hoviherra (Ap. t. 8:27).

Tit. 3:5 hän pelasti meidät, ei meidän hurskaiden tekojemme tähden, vaan pelkästä armosta. Hän pelasti meidät pesemällä meidät puhtaiksi, niin että synnyimme uudesti ja Pyhä Henki uudisti meidät.

Joh. 4:10, 13, 14 Jeesus sanoi naiselle: "Jos tietäisit, minkä lahjan Jumala on antanut, ja ymmärtäisit, kuka sinulta pyytää juotavaa, pyytäisit itse häneltä, ja hän antaisi sinulle elävää vettä [lisäys minun: elävä vesi on Pyhä Henki]… Jeesus vastasi hänelle: "Joka juo tätä vettä, sen tulee uudelleen jano, mutta joka juo minun antamaani vettä, ei enää koskaan ole janoissaan. Siitä vedestä, jota minä annan, tulee hänessä lähde, joka kumpuaa ikuisen elämän vettä."

Hymni, virsi 126:
Me kiitämme sinua,
me sinua rukoilemme,
me ylistämme ja kunnioitamme sinua.
Me sinua kiitämme
sinun suuren kunniasi tähden.
Oi Herra Jumala,
taivaallinen kuningas,
Isä, kaikkivaltias Jumala!
Oi Herra, kaikkein korkeimman ainoa Poika,
Jeesus Kristus!
Oi Herra Jumala,
Jumalan Karitsa,
Isän Poika,
joka pois otat maailman synnit,
armahda meitä!
Sinä yksin olet pyhä,
sinä yksin olet Herra,
sinä yksin olet korkein,
Jeesus Kristus,
Pyhän Hengen kanssa
Isän Jumalan kunniassa.
Aamen.

Keräätkö särkyviä vesisäiliöitä, jotka eivät vettä pidä? Ulkoiset asiat eivät voi janoasi tyydyttää kuin hetkiseksi. Sitten pitää ostaa taas uusi säiliö ... ja taas yksi ... loputtomiin.