Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Psykiatri ja filosofi Erich Fromm:”Kaikki me olemme enemmän tai vähemmän mielisairaita ja joka ikinen meistä on enemmän tai vähemmän unessa.”

Maailma on autio ja tyhjä sekä henkisestä heräämisestä 2(2)


... jatkuu edelliseltä sivulta


Room. 8:18-23 Minä päättelen, etteivät nykyisen ajan kärsimykset ole mitään sen kirkkauden rinnalla, joka vielä on ilmestyvä ja tuleva osaksemme. Koko luomakunta odottaa hartaasti Jumalan lasten ilmestymistä. Kaiken luodun on täytynyt taipua katoavaisuuden alaisuuteen, ei omasta tahdostaan, vaan hänen, joka sen on alistanut. Luomakunnalla on kuitenkin toivo, että myös se pääsee kerran pois katoavaisuuden orjuudesta, Jumalan lasten vapauteen ja kirkkauteen. Me tiedämme, että koko luomakunta yhä huokaa ja vaikeroi synnytystuskissa. Eikä vain luomakunta, vaan myös me, jotka olemme ensi lahjana saaneet omaksemme Hengen, huokailemme odottaessamme Jumalan lapseksi pääsemistä, ruumiimme lunastamista vapaaksi.

1. Piet. 1:18 Tiedättehän, ettei teitä ole lunastettu isiltä perimästänne tyhjänpäiväisestä elämästä millään katoavalla tavaralla, hopealla tai kullalla..

Olemme surkuteltavia, jos panemme toivomme tämän maailman houkutuksiin ja rikkauteen. Se on henkistä köyhyyttä. Pietari puhuu tässä tyhjänpäiväisestä elämästä. Se katoaa, se on tyhjää täynnä. Meitä ei tyydytä tämän maailman anti kuin vähäksi aikaa. Todellinen elämä on sisimmässämme. Tämä jae viittaa siihenkin, että tämä kaikki, mitä näemme fyysisin silmin, katoaa lopulta ja taivas riistäytyy esiin. Kun Raamatussa puhutaan suurista mullistuksista, niin se tarkoittaa juuri tämän maailman katoavaisuutta, kuolemaa, koska sitä ei ole koskaan ollutkaan. Tämä maailma oli vain paholaisen astinlauta hetken verran, jotta me kaikki Jahven luomat voimme elää elämämme yhdessä ykseydessä ilman pahan henkivallan vaikutusta täydessä harmoniassa ja toinen toistamme tukevassa ja kunnioittavassa ilmapiirissä.

1. Kor. 15:44 Kylvetään ajallinen ruumis, nousee hengellinen ruumis. Jos kerran on olemassa ajallinen ruumis, on myös hengellinen.

Meillä on tosin ajallinen ruumis, mutta on sinusta itsestäsi kiinni, voiko henkinen ja hengellinen ruumis tulla jo nyt esiin. Se tosin vaatii todellista näkökykyä eli heräämistä todellisuuden havainnoimiseen. Olen kirjoittanut asiasta blogissani nimeltä Enlightened Insight.

Yaldabaothin (paholaisen) luoma Aadam oli syntynyt katoavasta siemenestä, joka maatuu kuoltuaan, mutta pyhä Aadam katoamattomuudesta. Herra Jeshua oli esikoinen ylösnousemuksessa. Katoava ruumis nousee Herran tullessa toisen kerran katoamattomana ja yhtyy katomattomaan sieluunsa. Kumpikin tarvitaan ikuista elämää varten.

Hepr. 10:5 Kristus sanoo maailmaan tullessaan: -- Uhreja ja lahjoja sinä et halunnut, mutta sinä loit minulle ruumiin.

Sielu tarvitsee ruumiin, se ei halua olla pelkästään henkiolento ikuisesti. Koko luomakunta odottaa, jotta sielu ja ruumis voisivat yhdistyä. Ruumiimme on Pyhän Hengen temppeli. Älä siis aliarvioi ruumistasi, vaan kohtele sitä arvostaen ja kunnioittaen.

Meidän oli pakko syntyä maailmaan. Olemme kaikki hyväksyneet tämän jo taivaassa, ennen kuin meidät hedelmöitettiin äitimme kohdussa. Sille oli monta syytä. Paholaisen vaikutus piti saada loppumaan ikuisiksi ajoiksi. Tämän lisäksi edellä mainittu ruumiin ja sielun yhdistämisaspekti sekä perheen perustamismahdollisuus taivaassa Jeshuan ristintyön ja ylösnousemuksen kautta. Hän halusi myös, että sielumme kehittyisi, koska taivaassa sielu ei enää kehity. Jos sinussa on pahoja henkiä, niin sielusi ei kehity ollenkaan, koska se nostatetaan taivaaseen turvaan taivaallisen Isän luo. Tosin, kun tulet uskoon, niin kärsimyksestäsi johtuvan kirkkauden saa myös sielusi taivaassa hyödykseen. Mikään kärsimys ei ole silloinkaan turha.

Jos kerran maailma on itsessään tyhjä ja autio, niin täällä ei ole yhtään mitään. Ei mitään sellaista, mikä säilyy taivasta varten. Entä mammona ja pankkitilisi muhkeus? Uskon, että taivaassa ei ole rahaa. En tiedä, millä siellä eletään, mutta raha se ei käsittääkseni ole. En ole saanut tähän vahvistusta taivaan joukoilta, mutta mammonahan on paholainen. Tähän tosiasiaan perustan väitteeni. Tiedän kuitenkin, että lopun aikana sinua ei auta pankkitilisi, ei yhtään. Köyhä ja rikas on samalla lähtöviivalla. Kuulostaakin oikeudenmukaiselta, että kaikki kohtaavat lopun ajat rinta rinnan Herraan luottaen.

Onhan täällä maailmassa kuitenkin kaikkea aineellista, materiaa, sanot sinä. Olen ymmärtänyt, että materia on itse asiassa energiaa, jonka koemme tavarana tai esineenä. Ne ovat kaikki lahjaa Jahvelta, jotta täällä voi elää. Paholainen ei ole tuonut mitään muassaan. Se ei osaa luoda. Se ei edes halua ihmiselle mitään hyvää. Kaikki aineellinen kuitenkin on katoavaa, kuolee, loppuu tai väistyy silmistämme iankaikkisesti, kun sen merkitys loppuu siirtyessämme taivaan kotiin.

Ihmiset eivät myöskään ole täällä. No missä he sitten ovat? He ovat jo taivaassa. Me olemme kaikki täällä maailmassa sokein silmin, kuuroin korvin ja ymmärtämättömin huulin. Nukumme kaikki omaa untamme, toiset painajaista? Psykiatri ja filosofi Erich Fromm on sanonut:”Kaikki me olemme enemmän tai vähemmän mielisairaita ja joka ikinen meistä on enemmän tai vähemmän unessa.”

Selitän seuraavassa blogissani Tuomaan evankeliumin jaetta 28. Siinä Herra puhuu siitä, kuinka olemme kuin juovuksissa täällä maailmassa.