Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

1. Tess. 5:7 Sillä ne, jotka nukkuvat, ne yöllä nukkuvat, ja jotka juovat itsensä juovuksiin, ne yöllä juovuksissa ovat.

Tuomaan evankeliumi, jae 28.Olen työstänyt Tuomaan evankeliumin selitysosaa, jakeet 1-114. Haluan julkistaa jo jakeen 28, koska se itse asiassa liittyy edeltävään blogiini.

Jeesus sanoi, ”Otin paikkani keskellä maailmaa, ja lihassa ilmestyin heille. Löysin heidät kaikki juoneina, eikä heissä ollut yhtään janoista. Minun sieluani särki ihmisyyden lasten tähden, koska he ovat sydämissään sokeita eivätkä näe, sillä he ovat tulleet tyhjään maailmaan, ja myös etsivät ulospääsyä tyhjästä maailmasta. Mutta sillä aikaa he ovat juovuksissa. Kun he ravistavat viininsä pois, he muuttavat tapansa.”

Jeshua on tämän jakeen mukaan jo itse päässyt sisälle taivaan valtakuntaan ja näkee näkymättömän. Hän on ottanut paikkansa, sen mikä hänelle kuuluu. Hän tiesi olevansa se luvattu Messias, josta Vanha testamentti kertoo. Samalla hän on kuitenkin ihminen näkyvässä maailmassa, joka on autio ja tyhjä. Mitä ovat sitten saastuneet maat, ilmaston muutos, maanjäristykset ja sen sellaiset? Ne ovat Jahven siunaamia lopun aikojen tapahtumia. Ne ovat lupaus siitä, että kaikki muuttuu ja herättää ihmisen synkeästä unestaan. Tämän valhemaailman sijasta meille riistäytyy taivas vielä esille. Enempää en tiedä tällä hetkellä. Maailmankaikkeus avautuu minulle vähitellen. Me saamme ilmaisena lahjana kaiken sen, mitä meille on tähän maailman tyhjyyteen ja autiuteen tullut, vaikka sitä ei ymmärretä.

Jaak. 1:17 Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, taivaan tähtien Isältä, jonka luona ei mikään muutu, ei valo vaihdu varjoksi.

Paholainen on vain varas ja valheen isä, näin Jeshua sanoi. Se yrittää valloittaa taivaan ihmisen avulla, vaikka Jahve ihmisen loi. Kaiken lisäksi se on luonut silmiemme eteen valheellisen kuvan maailmasta, mutta se alkaa säröillä vähitellen, kunnes totuus paljastuu ja kaikki salattu tulee ilmi. Maailma on vain paholaisen silmänkääntötemppu. Sen lisäksi paholainen tappaisi sielusi, jos annat, mutta Jahve ei salli sitä.

Ihminen on kuin muurahainen, joka ei pysy aloillaan, vaan hyörii ympäriinsä joka hetki kuin olisi kirottu. Ihminen ei osaa pysähtyä, vaikka se olisi välttämätöntä. On paholaisen halu, että ihminen ei ehdi tutkia sisintään ja luovuuttaan, vaan pitää itsensä niin kiireisenä. Ihminen etsii sisimmässään kyllä ulospääsyä. Hän etsii ja pysähtyy silloin, kun hänet pysäytetään. Jahve hänet pysäyttää. Mitkä tapahtumat ne sitten kenelläkin on.

Meidän ongelmamme on se, että kun voimme huonosti, niin me emme ala tutkia sisimpäämme, vaan haemme lohdutusta ulkoisista asioista. Silloin totuus ei meille paljastu, vaan pelaamme koko ajan paholaisen pussiin. Ota vihdoinkin vastuu elämästäsi!

Jeshua vertaa ihmistä humalaiseen, joka tuskin pysyy pystyssä ja hoipertelee sinne tänne. Hän tarkoitti sitä, että olemme kaikki täysin erilaisia kuin Jahve meidät loi. Heissä ei ole yhtään janoista tarkoittaa sitä, että ketään ei kiinnosta Jahven sana. Ilman vettä ei voi kuitenkaan kukaan elää. Ilman Jahven sanaa ei voi kukaan elää iankaikkisesti. Ilman Jahvea olemme kuolleita.

Ihmisen pitää suoristaa selkärankansa, mietittävä elämäänsä, sen valintoja. Kun he miettivät, he katuvat. Ja kun he katuvat, he tekevät parannuksen ja kääntyvät Herran puoleen. Vain katumuksen kautta ja oman syntisen tilan havaitsemisen kautta ihminen voi tehdä ylipäätään parannusta ja muuttua oikeasti.

Ihmistä kiinnostaa vain olla juovuksissa eli toimia maailman mukaan. Herra sanoo tässä vielä: kun he ravistavat viininsä pois eli kun he itse heräävät – tässä ei sanota, että joku ulkopuolinen voi asiaan vaikuttaa. Heidän pitää itse tajuta, jotta sokeus heistä lähtisi, muuten sokeus pysyy edelleen. Kaikki tieto on jo meissä sisimmässämme, mutta sokeus estää meitä näkemästä.