Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Enlightened Insight 2(2)


...jatkuu edelliseltä sivulta


Aadamissa oleva Elämä (enlightened Insight) herätti kuitenkin hänen mielensä. Raamatussa tätä Elämää kuvastaa hyvän ja pahan tiedon puu paratiisissa. Se on vain symboli, mutta tarkoittaa kykyä erottaa hyvä ja paha sekä totuus ja valhe toisistaan. Oli Herran mielen mukaista, että Aadam ja Eeva syövät juuri tästä puusta, koska silloin he huomasivat vasta häpeällisen alastomuutensa. Samalla he heräsivät alkuperänsä tietämättömyydestä ja unohduksen kahle kirposi heistä. Parhaimmassa tapauksessa heräämme unesta eli suggestioista, jumiutuneista käsityksistämme, valheellisista ”varmuuksistamme” ja kuvitelmistamme, joita pidämme totuutena. Aadam ja Eeva löysivät heille kuuluvan taivaallisen täyteytensä Herrassa. Täyteys tarkoittaa Herran ominaisuuksia, jotka ovat meidän jo, kun uskomme Häneen. Tarkoitan rakkautta Luojaamme ja lähimmäisiämme kohtaan. Samoin kuin laupeutta, armollisuutta, synnittömyyttä, pitkämielisyyttä. Kaikki Herran ominaisuudet on annettu meille ristinkuoleman ja ylösnousemisen kautta.

Milloin ihminen näkee totuuden ja vapautuu siitä, että havainnoi itseään ja muita väärin? The Secret Book of John kertoo näin:

”Adam saw a woman (Eve) beside him. At once enlightened Insight appeared and removed the veil that covered his mind. He sobered up from the drunkenness of darkness. He recognized his conterpart and said: ”This is now bone from my bones and flesh from my flesh.”

Adam näki naisen (Eeva) vieressään. Heti todellinen, sisäinen Näkökyky ilmestyi ja poisti verhon, joka oli peittänyt hänen mielensä. Hän vapautui pimeyden harhoista. Hän tunnisti kumppaninsa ja sanoi: "Tämä on nyt luu minun luistani ja liha minun lihastani.”

Mitä tässä tapahtuu? Aadam näkee Eevan vierellään, jonka Yaldabaoth on saanut aikaiseksi, koska Maailmankaikkeuden Valtias loi taivaan ja kallisarvoiset sielumme, iankaikkiset henkiolennot, mutta maailman ihmisistä nämä kaksi, joista kaikki muut saivat vuorostaan alkunsa, aikaansai Yaldabaoth. Miksi Elämä havahtui heti Aadamissa, kun Aadam näki toisen ihmisen? Koska hän näki Eevassa suuren valon, joka samalla herätti hänetkin elämään Yaldabaothin vastustuksesta huolimatta. Eeva oli myös otettu Aadamista, jolloin myös se edesauttoi heräämistä.

Myös toinen henkiolento, Viisaus (Sophia), on annettu meille kaikille tietyssä määrin, riippuen ihmisestä itsestään ja hänen valinnoistaan. Sophiaa kutsutaan myös nimellä Elämä tai elämän Äiti. Hänen kauttaan elollinen pääsee kaikkeen tietoisuuteen. Minulle on myös sanottu, että kun tapaan silmästä silmään Ralf K:n niin minä tiedän heti kaiken, totuuden. Jo kauan aikaa sitten myös Pyhä Henki sanoi minulle: ”Minä johdatan sinut kaikkeen totuuteen.”

Kun Aadam ja Eeva lähentyivät toisiaan, niin Yaldabaoth suuttui ja kirosi maan. Yaldabaoth itse asiassa heitti ihmisen pois paratiisista sekä verhosi ihmisen ”synkällä pimeydellä,” mikä viittaa juuri siihen tietämättömyyteen, mikä meissä on jo heti syntymästämme asti. Kaikella tällä on kuitenkin Kaikkivaltiaan suostumus: Hän on nähnyt tämän kaiken olevan meille hyväksi. Siksi kaikki tämä on tapahtunut. Meidän ei ole edes annettu muistaa Hänen merkitystään, koska silloin paholainen olisi kiinnittänyt meihin vielä enemmän huomiota. Kun lopun aikojen päätöshetki koittaa, niin Kaikkivaltias ottaa oman paikkansa maailmassa ja tuo itseään ilmi kaikin keinoin.

Viisaus sanoo minulle näin: ”Minä Viisaus sanon tämän: Ei väellä, eikä voimalla, vaan Pyhällä Hengellä. Haluan armahtaa ihmisen. Haluan vapauttaa ihmisen. Haluan, että kuulet minua Sirkan välityksellä. Haluan, että maailma, koko maailma herää tietoisuuteen siitä, mitä on tapahtunut jo aikojen alusta.”

Palataan Raamattuun ja kiellettyyn puuhun. Apostoli Johannes kysyy: ”Eikö Raamatussa kuitenkin kerrota, että käärme houkutti Aadamin syömään kielletystä puusta?” Herra vastaa kysymykseen sanoen, että käärme yritti sen sijaan saada Aadamin ja Eevan syömään seksuaalisen halun ja tuhon puusta. Käsittääkseni Aadam olisi silloin ollut paholaisen pihdeissä. Tämä seksuaalisen halun puu on symboli himon seurauksista, mitä paholainen on menestyksekkäästi käyttänyt maailmassa hyväkseen. Taivaassa sellaista ei ole, koska Herran tahto on hyvä. Herra ei luonut mitään kiellettyä puuta, koska Hän ei olisi voinut istuttaa sellaista puuta paratiisiin, jos ihminen sitä kautta lankeaa syntiin.

Kiinnostavaa on se, että The Secret Book of John kertoo kuinka ensin Herra loi Pigeradamasin, jonka voisi kääntää ”holy Adam” eli pyhä Aadam. Sen jälkeen kirjassa kerrotaan kuinka Yaldabaoth halusi saada aikaan samanlaisen taivaallisen olennon. Silloin hän nimitti sen Aadamiksi, mutta kuten edellä kerroin hän tarvitsi siihen taivaallista apua, jotta tämä ihminen nousi jaloilleen, pystyi toimimaan ja luonteenpiirteet tulivat näkyviin.

Jokaista taivaallista sielua vastaa maallinen ihminen ja lopulta he yhdistyvät yhdeksi siten, että maallisen ihmisen hyvät ominaisuudet vain siirtyvät taivaallisen sielun ominaisuuksiksi. Tämä maailma on kuluva – mikään ei kestä loputtomiin, vaan muuttuu koko ajan ja kuolee lopulta. Sitten, kun Ralf K. näkee sen hyväksi. Tämä on vain harjoitusmaailma taivasta varten. Olemme tulleet tänne oppimaan taivaan tavoille, kehittääksemme itseämme ja vahvistaaksemme sieluamme. Täällä saadaan tietää, kuka oikeasti haluaa seurata Herraa, kuka uupuu matkalla ja kuka on paholaisen orja. Lopulta kaikki uskovat Herraan. Näitä maailman asioita ei enää taivaassa muistella, koska mikä taivas se silloin olisi. Kaikista eniten kärsivät ne ihmiset, jotka ovat eniten paholaisen kynsissä. Ei ole oikein, että kärsimys jatkuisi vielä taivaassakin. Kyllä me kaikki jätämme tämän vaiheen taaksemme. Onneksi käärinliinoissa ei ole taskuja, vaan menemme kaikki tyhjin käsin taivaaseen. Paha jää kokonaan taaksemme, koska Herra Jeshua löi täysin paholaisen ja pahan henkivallan. Loput pahat henget sammutetaan pois Ralf K:n toimesta ja myötävaikutuksellani. Maailma on kuin uni, joka lipuu ohi, eikä mieleemme enää astu. Näen, että maailma on merkityksetön varjomaailma. Mitään mitä varjomaailmassa on tapahtunut, ei olekaan oikeastaan tapahtunut taivaan mittapuulla katsottuna.


Lähteet:
Foundation for Inner Peace (Ihmeiden Oppikirja)
Nag Hammadi Scriptures:
The Secret Book of John

Ralf K. antoi blogiaiheen sekä kirjat, joihin hän pyysi tutustumaan.