Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Jeshua sanoo Marialle kenties jotakin tällaista: "Seitsemän pahaa henkeä olen sinusta ajanut pois. Haluan, että elät tässä hetkessä ja hymyilet joka päivä. Unohda eilinen kuin sitä ei olisi koskaan ollutkaan. Seuraa minua ja minä opetan sinulle kaikki."

Sukupuolivietistä sekä Magdalan Maria Filippuksen evankeliumin mukaan

5.5.2021, Raisio


Ihmisen yksi suuria ongelmia on sukupuolivietti. Ihmisen on vaikea pitää se kurissa. Paha henkivalta herättää himomme. Taivaassa ei ole himoa. Me uskovat olemme jo nyt taivaan kansalaisia. Meidän pitää toimia arvomme mukaisesti. Tämä unohtuu meiltä helposti.

Sitten on vielä se tosiasia, että seksuaalinen suhde pitäisi solmia vasta, kun pappi on vihkinyt parin. Maailma on muuttunut, mutta Jahven laki ei. Jahve siunaa voimakkaasti tällaista liittoa. Kahden yhdenvertaisen puolison välillä solmitaan avioliitto, ei avoliittoa. Miespappi vihkii heidät. Pappi on aina mies, ei koskaan nainen. Näin on minulle kerrottu. Paavalikin jo sanoi, että seurakunnan kaitsijan pitää olla mies.

1. Tim. 3:2-3 Tämä sana on varma: joka pyrkii seurakunnan kaitsijan virkaan, tahtoo jaloon työhön. Seurakunnan kaitsijan tulee olla moitteeton, yhden vaimon mies, raitis, harkitseva, rauhallinen, vieraanvarainen ja taitava opettamaan, ei juomiseen taipuvainen, ei väkivaltainen eikä rahanahne, vaan lempeä ja sopuisa.

Mietit kenties, että kuka tällaiset kriteerit täyttää? Sinun pitää tiedostaa, että aivoihisi pääsee ihmisiä, joissa on pahoja henkiä (paha henkimaailma). Nämä ihmiset pystyvät kaatamaan kenet tahansa. Saan itsekin tietää näiltä ihmisiltä, mitä pahat henget erityisesti nauraa räkättävät. Etenkin pappi on heidän maalitaulunsa. Ihmisen aivoihin pääsee kerrallaan 1-5 ihmistä, joissa on kaikissa pahoja henkiä. He painavat yhdessä tuumin papin aivokuoren himonappulaa. Nämä pahan henkivallan edustajat sanovat lisäksi, että papit, jotka kuvittelevat olevansa jotakin, pudotetaan aina polvilleen. Mieti, ennen kuin toimit. Tiedän, että tämä on vaikeaa.

Ajattele asiaa tältä kannalta eli järkevästi: joku vieras ihminen tai vieraat ihmiset tekevät sinulle aivoväkivaltaa. Ajattelitko oikeasti toimia heidän pillinsä mukaan? He ovat kuin pillipiipari, jota sinä seuraat ja joudut turmioon. Tästä lähtien poljet jalkaa lattiaan ja kieltäydyt toimimasta Jahven vihollisten mukaan. Mitä alla oleva arvoitus tarkoittaa käytännössä?

Jeshua sanoi: ”Teidät pelastaa se, mikä on sisimmässänne, jos tuotte sen esiin. Jos teidän sisimmässänne ei sitä ole, se, mikä teiltä puuttuu, vie teidät tuhoon.”

Edellytys sille, että pystyt olemaan noudattamatta himojasi on Pyhä Henki. Jatkuva rukous on toinen asia. Sinua auttaisi se, jos sydämesi on ympärileikattu. Kaikkein suurin asia on kuitenkin sydämesi tila. Siihen viittaa myös tuo yllä oleva arvoitus. Kun se on oikea, niin sinua ei kaada edes himot. Ja jos rakastat Herraa enemmän kuin itseäsi, niin silloin tämä onnistuu varmasti. Inhottavaa on mielestäni myös se, että paha henkivalta voi sokeuttaa ihmisen tekemään tyhmyyksiä. Järjen käyttö olisi hyvä, mutta mitä tehdä, kun se sumenee?

Eräs mies sanoo, että seksihimo on kiusannut häntä kaksikymmentä vuotta. Hän on katolinen pappi ja selibaatissa. Ralf K. puuttuu keskusteluumme ja kiittää miestä, koska hän on ollut Kristuksen hyvä palvelija. Ralf sanoo, että hänen palkkansa on suuri taivaassa, koska hänen sydämen tilansa on oikea, vaikka hänellä onkin omat kipuilunsa. Se riittää. Maailmankaikkeus kiittää. Tämä pappi antaa ohjeen, että yksi keino rukouksen lisäksi on, että vie ajatuksensa aina muualle, johonkin kiinnostavaan. Jollekin apu voi olla se, että menee vaimonsa luo. Seksihimo voi olla jatkuvaa pahan henkivallan kiusaa. Kukaan ei voi loputtomiin rukoillakaan. Onneksi on niin, että heti kun aika on kypsä, niin Ralf K. sammuttaa kaikki pahat henget pois.

Mihin muuhun voimme tukeutua kuin sydämemme tilaan? Meidän pitäisi ymmärtää, että Herran Jeshuan ominaisuudet ovat myös meidän. Hänen ominaisuuksiinsa ei kuulu himot, pahat mielihalut, ei avioliiton ulkopuoliset suhteet, eikä muutkaan tähän liittyvät asiat. Kun hän oli ristillä, hän samalla antoi meille kaikki ominaisuutensa. Uskotko sen? Ne ovat sinun, kun uskot. Tämä vaatii jo Raamatun lupauksiin tarttumista, eikä ole ihan helppoa sekään, mutta kyllä se onnistuu. Vähitellen olen huomannut, että tämä ja tämä lupaus pätee. Se lisää entisestään uskoa. Nyt en puhu sukupuolivietin hillitsemisestä, vaan ylipäätään kaikesta.

Väitän vielä, että minun tapauksessani tähän vaadittiin täydellinen antautuminen Kristuksen hallintavallalle. Silloin paholainen ei pääse nokkasemaan minua lainkaan. Mieti näitä asioita. Sanon vielä senkin, että joku voi pelästyä siitä, että koko hallintavallan antaa Herralle. Pelkohan on pahan henkivallan ase. Niin, mutta kun vähempi ei riitä. Jos sinussa on pienikin aukko, niin paholainen löytää sen. Se järsii aina sitä heikkoa puolta sinussa. Loputtomiin, kunnes antaudut Kristukselle. Silloin se lopettaa ja vasta itse asiassa silloin, kun todistat sille, ettet enää takerru ansaan kiinni.

Nag Hammadi Scriptures, The Gospel of Philip:
Wisdom, who is called barren, is the Mother of the angels and the companion of the [Savior]. The [Savior loved] Mary of Magdala more than [all] the disciples, [and he] kissed her often on her […]. The other [disciples] …said to him, ”Why do you love her more than all of us?” The Savior answered and said to them, ”Why don´t I love you like her? If a blind person and one who can see are both in darkness, they are the same. When the light comes, one who can see will see the light, and the blind person will stay in darkness.”

Viisaus, jota kutsutaan hedelmättömäksi, on enkelten Äiti ja [Vapahtajan] kumppani. [Vapahtaja rakasti] Magdalan Mariaa enemmän kuin [kaikkia] opetuslapsiaan [ja hän] suuteli usein hänen […]. Toiset [opetuslapset] […] kysyivät Vapahtajalta: ”Miksi sinä rakastat häntä enemmän kuin meitä?” Hän vastasi ja sanoi heille: ”Miksi en rakasta teitä kuten häntä? Jos sokea ja näkevä ovat molemmat pimeydessä, he ovat samanlaisia. Kun valo tulee se, joka näkee, näkee valon. Ja sokea pysyy pimeydessä. (ote Filippuksen evankeliumista)

Miten Herra rakasti Magdalan Mariaa? Sukupuolivietistä ei ole kyse tässä jakeessa. Mitä Jeshua sanoi himosta?

Matt. 5:28 Mutta minä sanon teille: jokainen, joka katsoo naista niin, että alkaa himoita häntä, on sydämessään jo tehnyt aviorikoksen hänen kanssaan.

Matt. 15:19 Juuri sydämestähän lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, siveettömyys, varkaudet, väärät todistukset ja herjaukset.

Job 31:1 Olen tehnyt silmieni kanssa sopimuksen: koskaan en katsele naisten puoleen.

Ihmisen sydämen tila ratkaisee. Jos hän on sisäistänyt Herran Kaikkivaltiuden ja hänessä on Pyhä Henki, joka kaikille erottamatta annetaan uskoon tullessa, niin hän kykenee tekemään päätöksen, että hän ei katsele naisia. Hän ymmärtää, että ensin on katse. Sen jälkeen sydän menee siihen mukaan. Himo lähtee syntiinlangenneesta sydämestä – kaikki mahdolliset aistit, tuntemukset ja ajatukset heräävät henkiin. Mutta jos sydämen tila on oikea, niin se vastustaa. Sydämen ympärillä on Herran vahva muuri – siveellisyys. Jos ihminen on ei-uskova, niin kykeneekö hän vastaavaan? Tekeekö tilaisuus varkaan? Hän seuraa himojaan, koska se tuottaa niin suurta mielihyvää. Tosin vain hetkellisesti. Se vaikuttaa egon vahvistumiseenkin väärällä tavalla. Ihmisen omatunto paatuu ja sydän kylmenee kerta kerralta. Ihminen alkaa selitellä itselleen, miksi hän pettää. Hän keksii aina jonkin selityksen, miksi hän saa toimia väärin. Väärinteosta on aina seurauksensa. Hän tekee syntiä itseään, lähimmäisiään ja taivasta kohtaan. Se ei ole hänen todellinen luontonsa. Sielusi mieleenkään ei astu se, että hän pettäisi. Ihminen ei voi oikein tällaisessa tapauksessa muuta kuin siirtää katseensa pois eli kääntää selkänsä houkutukselle ja lähteä tilanteesta pois. 

Oma sisäinen turmeltuneisuus olisi hyvä tunnistaa. Se on meissä kaikissa niin syvällä, emmekä halua sitä tunnustaa, mutta tosiasia se on, kunnes Herra sinut puhdistaa. Puhdistus tapahtuu egon ristiinnaulitsemisen kautta.  Ralf K. ohjaa sinut siihen, jos hän näkee, että se on sinulle hyväksi. Vahvat helmasynnit, jotka vaivaavat sinua liikaa on yksi tällainen syy.

Mitä kertoisin vielä Magdalan Mariasta ja yllä olevista Filippuksen evankeliumin jakeista? Tiedän, että Jeshua pääsi Luvattuun maahan ennen kuin hän aloitti evankeliointinsa ja julkisen työnsä. Taivaallinen Isä oli kouluttanut ja testannut hyvin Poikansa. Kun paholainen testasi hänet erämaassa, niin toki se olisi käyttänyt naista lyömäaseena, jos se olisi tehonnut. Taivaassa ei ole himoa ja Jeshua oli jo taivaan kansalainen. Hän piti itsensä kyllä kurissa, vaikka olikin vain ihminen.

Filippuksen evankeliumissa Maria kuvataan Jeshuan läheisimmäksi oppilaaksi. Kirjoituksessa Keskustelu Vapahtajan kanssa Magdalan Mariaa ylistetään naiseksi, joka ymmärsi hyvin Jeshuan erityistä opetusta, joka koski salaista tietoa. Hän siis näki maailman pimeydessä jotakin enemmän kuin muut opetuslapset. Opetuslapsi Tuomas on selvästi myös ollut tällainen erityinen oppilas. Nämä ihmiset näkivät sisimmästään käsin jotakin muutakin kuin mitä fyysiset silmät ja ymmärrys voivat parhaimmillaan tietää. Maria hylkäsi ”naisten teot,” joka tarkoittaa Elaine Pagelsin mukaan sukupuoliyhteyttä ja synnyttämistä (E. Pagels on Princetonin yliopiston uskonnonhistorian professori, Gnostilaiset evankeliumit).

Mark. 16:9 Kun Jeesus oli varhain sapatin jälkeisenä päivänä noussut kuolleista, hän ilmestyi ensiksi Magdalan Marialle, josta hän oli ajanut ulos seitsemän pahaa henkeä.

Marian evankeliumissa opetuslapsi Leevi sanoo Pietarille: ”Vapahtaja tunsi Marian hyvin ja siksi rakasti häntä enemmän kuin meitä.” Jeshua rakasti juuri syntisiä, koska he tarvitsivat parantajaa, eivät sairaat. Jeshua oli ajanut Magdalan Mariasta pois seitsemän pahaa henkeä. Se tarkoittaa suurta määrää pahoja henkiä, jolloin henkilön päättäminen omista asioistaan on ratkaisevasti heikentynyt. Mariasta ei kerrota juuri mitään Raamatussa, mutta sen Raamattu kertoo, että Maria oli yksi niistä naisista, jotka seurasivat Jeshuaa. Hän jätti vanhan elämänsä ja alkoi elää uutta elämää ilman pahoja henkiä. Hänen kiitollisuutensa ja rakkautensa oli suuri pelastajaansa kohtaan. Maria oli siten otollinen opetuslapsi. Mikään kärsimys ei ole turha. Uskon, että suurissa kärsimyksissä ihminen vapautuu syntiinlangenneen egonsa puristuksesta ja sitä kautta sokeudestaan. Silloin hänen palvelutyönsä alkaa kunnolla tuottaa hyvää hedelmää. Ihmisen egon pitää olla kuollut ennen kuin Herra voi käyttää ihmistä. Muuten palvelutyö saastuu ja antaa väärän kuvan Herrasta myös muille ihmisille. Luojan luomistyö pääsee kunnolla esille ihmisessä vain egon kuoleman kautta, jolloin Kristus saa elää ja vaikuttaa täällä maailmassa.

Joh. 20:13-18 Enkelit sanoivat hänelle: "Mitä itket, nainen?" Hän vastasi: "Minun Herrani on viety pois, enkä tiedä, minne hänet on pantu." Tämän sanottuaan hän kääntyi ja näki Jeesuksen seisovan takanaan, mutta ei tajunnut, että se oli Jeesus. Jeesus sanoi hänelle: "Mitä itket, nainen? Ketä sinä etsit?" Maria luuli Jeesusta puutarhuriksi ja sanoi: "Herra, jos sinä olet vienyt hänet täältä, niin sano, minne olet hänet pannut. Minä haen hänet pois." Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Maria." Maria kääntyi ja sanoi: "Rabbuuni!" -- se on hepreaa ja merkitsee: opettajani. Jeesus sanoi: "Älä koske minuun. Minä en vielä ole noussut Isän luo. Mene sinä viemään sanaa veljilleni ja sano heille, että minä nousen oman Isäni ja teidän Isänne luo, oman Jumalani ja teidän Jumalanne luo." Magdalan Maria riensi opetuslasten luo ja ilmoitti: "Minä olen nähnyt Herran!" Sitten hän kertoi, mitä Herra oli hänelle sanonut.

Näissä Johanneksen evankeliumin jakeissa Herra ilmestyi nimenomaan Marialle eikä muille opetuslapsilleen, mikä oli tavatonta, koska naisella ei ollut samanlaista arvoa kuin miehellä tuohon aikaan. Miksi Jeshua ei rakastanut opetuslapsiaan kuten Mariaa? Maria oli hengellisesti kehittyneempi johtuen varmaan kärsimyksistä. Oliko hänen egokuorensakin ristiinnaulittu? Jeshua näki hänen halunsa oppia. Marialla oli motiivi saada tietää. Ihmiselle tapahtuu näin, kun hän herää sokeudestaan. Hän katuu ja tekee parannusta mielihyvin. Maria oli kuin kuiva erämaa, joka imi Jeshuasta kaiken tiedon, mitä irti sai. Hän oli innostunut. Tiedätkö, että Herra Jeshuan tyydyttää täysin se, että ihminen tulee omaksi itsekseen. Jahven kuva hänessä palautuu. Ihminen haluaa aina suorittaa, mutta se ei tyydytä Herraa. Häntä tyydyttää nähdä se valtava muutos, mikä ihmisessä tapahtuu, kun hän jättää kaikki paholaisen tiet ja antautuu omasta halustaan täysisydämisesti Herralle ja Herran palvelukseen. Aina on ollut tällaisia ihmisiä, vaikka olemmekin syntiinlangenneessa maailmassa.


...jatkuu seuraavalle sivulle