Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

666 ja tuomiopäivä 2(2)Haluan puhua sinulle numerologiasta. Ralf sanoo, että Vanhassa ja Uudessa testamentissa on numerologiaankin pohjautuvaa salakirjoitusta. Kun Raamattu on kirjoitettu, niin kukin jae tarkoittaa montaa eri asiaa. Ne odottavat vain Pyhän Hengen välittämää ymmärryksen laajenemista. Samoin Raamatussa on paljon piilomerkityksiä. Siellä on kuulemma avain, joka aukaisee koko Raamatun.

Ensinnäkin haluan varoittaa sinua lukijani, että opettelen itsekin vasta numerologiaa eli en ole asiantuntija, mutta tiedän perusteista jo jotakin. Mitä luku 666 tarkoittaa? Numero 666 muodostuu luvuista 3*6*37. Numero kolme viittaa pyhään kolmiyhteiseen Jahveen (Jahven täydellisyys) sekä perusteelliseen ja ratkaisevaan toimintaan. Numero kuusi on synnin (pahan) lukuarvo ja se on ihmisen lukusymboli. Numero 37 viittaa maailman luomiseen, joka on luotu Jahven sanalla. (lähde 1 ja 2).

Mitä tämä tarkoittaa selväkielisessä muodossa? Olen käsitellyt jo asiaa ohimennen blogissani ”Paha ja kärsimys.” Jahve siis loi pimeydestä, joka oli vetten päällä konkreettisen vihollisen itselleen ja meille. Sen lisäksi Hän loi ihmisen, joka on hänen kuvakseen luotu, mutta jolla on valinnanvapaus hyvän ja pahan suhteen. Numero 666 muodostuu tästä kokonaisuudesta.

Mitä sitten tarkoittaa 6*111? Luku kuusi on meille nyt selvä asia, mitä se tarkoittaa. Numero 111 tarkoittaa Luojan ykseyttä (Jukka Niemisen mukaan, lähde 2). Analysoin tätä lukua vähän enemmän. Ihminen kuuluu Luojan ykseyteen, Luojan huomaan ja Pyhän Hengen kautta ykseys toteutuu. Mutta 666 on pedon luku. Tiedämme, että koska se nousee merestä eli ihmisten joukosta – peto on siis ihminen. Nythän ihminen pahoine henkineen käyttää Jahven luomaa ykseyttä – käytän nyt kovaa sanaa – törkeästi hyväkseen. Jos noudatat ajatuksiasi, mielitekojasi ja himojasi, niin et noudata Jahven, etkä edes oman sisimpäsi ääntä ja halua, vaan toteutat ulkopuolisten ihmisten ilkeää hyväksikäyttöä. He haluavat aina sinulle pahaa, koska ihminen jossa on pahoja henkiä ei voi koskaan tahtoa hyvää, vaan aina pahaa. Se on heidän myrkyttyneen mielensä tuotosta. Siksi evankeliointi on äärettömän tärkeää. Kun tällainen ihminen ottaa Jeshuan elämäänsä, niin he muuttuvat pimeydestä valkeuteen. Kun näemme näitä ihmisiä, niin on kuin Herra sytyttäisi valon näiden ihmisten sisimpään. Näen heti heidän sisimmässään tapahtuvan muutoksen. Heidän silmiensä ja ruumiinsa pimeys tulevat valaistuiksi.

Puhutaanpa vielä numerosta kolme: maailmassa toimii kolme tahoa. Nämä ovat Jahve, paholainen ja ihminen. Jahven vastapooli on paholainen, joka on vain henki. Huomattakoon, että Jeshuan ristinkuolema syrjäytti paholaisen kokonaan. Nyt eletään sitä vaihetta, että ihmiset, joissa on pahoja henkiä, pyörittävät osaltaan maailmaa. Niin pyörittävät myös ne ihmiset, joissa ei ole pahoja henkiä. Miellän, että kyseessä on kuin jana, jonka toisessa päässä, äärimmäisenä oikealla on Jahven ääretön rakkaus. Janan äärimmäisellä vasemmalla puolella on paholainen. Ihminen sijoittuu näiden kahden voimakaksikon väliin. Ihminen sijoittuu siihen sen mukaan, mitkä ovat hänen omat valintansa elämän aikana.

Missä Raamatussa puhutaan luvusta 666, joka on pedon merkki?

Ilm. 13:17-18 Kenenkään ei ole lupa ostaa eikä myydä mitään, ellei hänellä ole tätä merkkiä, joka on pedon nimi tai sen nimen luku. Tässä vaaditaan viisautta. Se, jolla on ymmärrystä, laskekoon pedon nimen lukuarvon: se on erään ihmisen luku, ja se luku on kuusisataakuusikymmentäkuusi.

Heprean (ja kreikan) kirjaimia käytetään myös numeroina. Siten kunkin ihmisen nimelle voidaan laskea lukuarvo. Nimen lukuarvoksi voi toki tulla 666 ilman, että hän on Ilmestyskirjan peto. Numero 666 eli peto viittaa kuitenkin siihen, että synti saa helposti sinusta otteen ja nielee sinut pahimmassa tapauksessa kokonaan. Siksi numerologiaankin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Tässä on esimerkkejä luvusta 666. Mitä voimme oppia näissä kohdissa paholaisesta ja synnistä?
Lähde 1): Moshe Zew, http://www.kolumbus.fi/gematria/lukuja.htm

- Σ (1- 36) eli lukujen 1 + 2 + 3 + ... + 36 summa on 666

- Paavin päähineessä lukee VICARIUS FILII DEI eli Jumalan Pojan sijainen. Tämän lauseen lukuarvo on 666.
(Oma huomautus: Raamattu ei puhu mitään Jumalan Pojan sijaisesta. Sitä ei ole. Siksi luku 666 on tässä varteenotettavaa numerologiaa. Sitä paitsi paavi on vain syntinen ihminen. Hän on perisyntinen, niin kuin kaikki muutkin ihmiset. Ainoa perisynnitön on ollut Jeshua. Paavi ei ole erehtymätön.)

- Uudessa testamentissa on vain 5 sanaa, joiden lukuarvo on 666: Matt 8:25, Mark 4:38 ja Luuk 8:24, missä kerrotaan myrskystä Galileanjärvellä esiintyy kaikissa sama sana 'apollumetha' eli me hukumme, jonka lukuarvo on 666
(Oma huomautus: me hukumme syntiin, ellemme ota vastaan Herran ristintyötä. Lisäksi näissä jakeissa puhutaan suuresta myrskystä ja vesi vyöryi veneeseen. Kun tulee suuria myrskyjä, koettelemuksia, niin me hukumme, jos meidän juuremme eivät ole syvällä Kristuksessa. Jeshuakin ihmetteli opetuslapsiaan, että eikö heillä ole uskoa, he olivat vähäuskoisia.)

- 'Paradosis' perinnäissääntö (tai traditio) = 666.
(Oma huomautus: juutalaisten ja muiden kansojen perinnäissäännöt ja Jahven lain tiukka noudattaminen eivät auta ihmistä pelastumaan iankaikkiseen elämään, vain usko Herraan Jeshuaan pelastaa. Perinnäissääntöjen lakihenkinen noudattaminen on vastakohta sille sydämen tilalle, joka rakastaa Jahvea yli kaiken.)

- Joh 19:34 kohdassa, jossa sotilas puhkaisi keihäällä Jeshuan kyljen, sana 'pleuran' kylki = 666

Jae kuuluu näin: Yksi sotilaista kuitenkin työnsi keihään hänen kylkeensä, ja haavasta vuoti heti verta ja vettä.

En osaa tulkita tätä jaetta ja numerologiaa riittävästi, mutta voin yrittää. Ensinnäkin sanalla kylki voi olla hepreassa jokin sellainen merkitys, mistä kieltä osaamattomana en voi tietää. Sotilas teki toki synnin, koska puhkaisi Jeshuan kyljen, jo kuolleen ihmisen kyljen. Mutta sana kylki on tässä se peto, 666. Miten kylki voi olla peto? Kyljessä on kylkiluut. Onko se vastaus? Huomiota herättää myös se, että miksi sotilas puhkaisi kyljen, kun hän halusi varmistaa sen, oliko Jeshua vielä elossa? Kylkeen pistettäessä tuli heti kyljen luut keihään esteeksi. Miksi sotilas ei iskenyt häntä johonkin muuhun helpompaan kohtaan? Miksi paholainen halusi pistää Jeshuaa juuri kylkeen? Puolisohan otetaan juuri kylkiluusta, mutta silti?

Miten tämä liittyisi minuun? Itse olen eronnut. En ole yhteisyyskumppani ex-mieheni kanssa. Olen yhteisyyskumppani Ralf Kuninkaan (ei ole vielä varmuutta sukunimestä) eli Jahven kanssa. Jos tarkkoja ollaan, niin tein yhteisyyskumppanuussopimuksen ihmisen, Jeshuan kanssa. Yhteisyyskumppanuus tehdään aina ihmisten välille. Kun Jeshua oli vielä ihminen, niin keihäs iskettiin hänen kylkeensä. Hänen käsissäänkin oli naulan jäljet. Onko Hänen kyljessäänkin jäljet? Onko minussa, Hänen kylkiluussaan, keihään jäljet? Miksi kerran näin näyn taivaasta, jossa eräs läheinen tuntemani ihminen oli niin onnellisen näköinen, etten ole koskaan häntä sen näköisenä nähnyt, mutta minun suuni oli veressä. Silmäni olivat sikkaralla naurusta, mutta kasvoni näyttivät kummallisilta, pieniltä ja vaivalloisilta ja suuni tienoo oli verinen. Tarkoitan vain sitä, että kun Jeshua kuoli, niin hänestä otettiin kylkiluu silloin pois. Koska kun hän ylösnousi, silloin Hän oli jo Jumala ja kylkiluun pois ottaminen olisi ollut liian myöhäistä. Ralf K. vahvistaa minulle, että tämä kirjoittamani kappale on totta.

- Apt 19:25: 'euporia' toimeentulo = 666 (-92 käännöksessä sana: vauraus
(oma huomautus: Suuri mellakka syntyi Efesoksessa, koska Artemin temppelin hopeisia kuvia ei enää vastaisuudessa kenties valmistettaisi niin paljon kuin ennen. Se uhkasi näiden uskottomien toimeentuloa. Sen aiheutti kristinuskon vahvistuminen Efesoksessa. Muut jumalan kuvat saivat jäädä. Lisään vielä: toimeentuloon tarvitaan mammonaa, mikä on synti silloin kun sydämesi kiintyy siihen ja juuri tästä oli kysymys tässäkin mellakassa.)

- 1Piet 1:1: 'diasporas' hajallaan = 666
(Oma huomautus: kristityt joutuivat hajaantumaan eri paikkakunnille ja maakuntiin, koska Jerusalemista alkoi kristittyjen vaino, josta kertoo myös Ap.t. 8. Sen lisäksi paholainen vaikutti diasporan, mm. juutalaisten pakkosiirtolaisuuden, vrt. blogi Herra ja minä 6.)

Mitä voisi tarkoittaa numero 66? Vanhassa testamentissa on 39 ja Uudessa testamentissa 27 kirjaa eli yhteensä 66. Ainakaan Moshe Zew ei ota Raamatun valossa erikseen esille lukuja 39 ja 27. Hän ei myöskään avaa numeroa 66. Itselläni on kuitenkin se käsitys, että nämä kirjat liittyvät olennaisesti ja merkityksellisesti kaikki toisiinsa. Kristityn pitäisi lukea myös Vanhaa testamenttia ja juutalaisen Uutta testamenttia. Tulee mieleeni eräs keskustelu Herran kanssa aivan uudestisyntymiseni alkuvuosina. Illalla nukkumaan mennessäni rukoilen ja pyydän Häntä osoittamaan minulle jokin kirja, mitä minun pitäisi seuraavaksi lukea. Seuraavana aamuna herään ja nousen ylös sängystä – huuliltani purkautuu, ilman että siihen itse vaikutan millään tavalla, sana septuaginta. En edes tiennyt, mitä se sana tarkoittaa. Se oli Herran huumorintajua! Tämä viittaa Jahven huumorintajun lisäksi myös siihen, että kristitylle myös Vanha testamentti on hyvin tärkeä.

Yritetäänpä sitten toista lähestymistapaa: 39+27=66 Eli numerologian mukaan 3+9+2+7=21=3. Numero kolmehan viittaa, kuten edellä sanon, pyhään kolmiyhteiseen Jahveen. Raamattu on kokonaisuudessaan Pyhän Hengen henkäyttämää. Kolme on jakamattomuuden, katoamattomuuden ja täydellisyyden luku. Kolme on ensimmäinen lukumäärä, josta voidaan käyttää sanaa kaikki. Kolmeen sisältyy alku, keskikohta ja loppu. Henkisessä ponnistelussakin edetään teesistä ja antiteesistä synteesiin (Lähde 1). Kaikki tämä sopii Raamattuun. Vanhan testamentin kirjojen lukumäärä on 39 eli numerologiassa 3+9=12=3 ja Uuden testamentin 27 eli 2+7=9. Mitä numero 9 kuvastaa Moshe Zewin mukaan? Se on totuuden luku. Herra Jeshua oli tie, totuus ja elämä. Raamatussa on mainittu yhdeksän Hengen hedelmää. Ne ovat kaikki Herran Jeshuan ominaisuuksia. Yhdeksän on jumalallisen kolmen neliö: se saadaan kun kolme kerrotaan itsellään. Koska kolme on täydellisyyden luku, niin sama ominaisuus on myös sen neliöllä. Se edustaa loppuun saattamista, täyttymystä ja täydellistymistä (lähde 1).

Miettikäämme sitä, että paholainen on sysätty syrjään jo 2000 vuotta sitten. Miksi pahuus sitten vain jatkuu edelleen maailmassa? Ihminen on halunnut edelleen valita paholaisen tiet. Jos tilanne jatkuisi tämänkaltaisena, niin me ihmiset tuhoaisimme maapallon ennemmin tai myöhemmin. Me osoitamme joka päivä valinnoillamme, että meille ei ole tärkeää Jahven luoma lähimmäisemme ja hänen hyvinvointinsa, eikä muu luomakuntakaan, vaan aina oma etu ja raha. Tästä voimme päätellä sen, että ihminen ei kykene hallitsemaan, eikä varjelemaan maapalloa oikeudenmukaisesti ja viisaasti. Se, että elämme ykseydessä eli elämme, liikumme ja olemme Hänessä, tarkoittaa sitä, että Hän on valtias. Jahvella on ”kaikki tai ei mitään periaate” – Hän hallitsee, ei ihminen. Emme voi enää toimia siten kuin ennen. Emme voi toimia siten, että ihminen pyytää apua, rukoilee ja noudattaa sitten Herran tahtoa, jos se sattuu hänelle sopimaan, koska me näemme sen vaikutukset edessämme. Tämä tarkoittaa mielestäni sitä, että valtioiden johdossa tulee olla Jahvelle uskollisia ihmisiä, jotka noudattavat Hänen tahtoaan. Hän sitten hoitaa asiat yhteistoiminnassa luomiensa ihmisten kanssa.


Numerologia/ lähteet:
1. Moshe Zew (messiaaninen juutalainen), http://www.kolumbus.fi/gematria/lukuja.htm
2. Jukka Nieminen: Alefin salaisuus (numerologia J.N. mukaan, mutta selitykset y.o. blogissa ovat omaa analysointiani)