Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Raamatun tärkeydestä


6.2.2021

Mikä on Raamatun lukemisen yksi päätarkoituksista? Se, että sisimpäsi muuttuu. Vasta, kun maljan sisäpuoli on puhdistettu, niin ulkopuolikin alkaa puhdistua. Raamatun sanan tulisi puhutella meitä kaikkia niin syvältä sisimmästä, että me muutumme Kristuksen kaltaisuuteen, niin kuin muuttaa Pyhä Henki. Meidän tulee lukea Raamatun jakeita hitaasti jae kerrallaan. Mitä tämä jae puhuu minusta? Aina on kyse minusta. Ei kenestäkään muusta. Silloin me kauhistumme omaa tilaamme. Meille tulee halu muuttua. Me kadumme ja vasta kun kadumme, me teemme parannusta. Toisin sanoen Raamatun jakeiden pitää imeytyä niin syvälle sisimpäämme, että kun tulee tilanteita vastaan, niin automaattisesti osaamme toimia oikein. Ensin pitää sisimpäni muuttua, jotta muuttuisin ulkoisesti. Mieti itsekin: tilanteet tulevat kuin lumivyöryt eteemme. Ne tulevat yllättäen ja nopeasti. Niissä tilanteissa me emme hae Raamattua esille ja tutki, mitä Raamattu sanoo. Sen sijaan me toimimme tästä paksusta betonikerroksesta eli egostamme käsin. Mutta jos sisimpäsi on muuttunut, niin sinä toimitkin siitä käsin yllättävissäkin tilanteissa, joissa tarvitaan nopeaa reagointia.

Sanon vielä: Luther käytti tästä egosta nimeä elukka. Mielestäni se on osuva nimi. Vastaani tulee paljon ihmisiä, joissa on pahoja henkiä ja joissa ei enää näy inhimillisyyttä ja ihmisyyttä. He ovat valinneet päinvastoin. Raamattua he eivät tunne. He ovat antaneet vääryyden sydämissään paisua yli äyräiden. Varo tätä piirrettä sinussa. Varo sinäkin, vaikka olisit kristitty. Varo myös arvostelemisen ja tuomitsemisen henkeä sinussa. Se ei ole Jahven luomaa sinussa, vaan paholaisen vaikuttamaa. Kaikki se, mikä nostaa oman arvon tunnettasi lähimmäisesi kustannuksella, on pahaksi sinun sielullesi. Sielusi on aivan erilainen kuin tämä ihmisen irvikuva, ego. Sielusi on puhdas, täydellinen, synnitön ja ainutlaatuinen ja ansaitsee tulla kuulluksi ja nähdyksi.

Oletko huomannut sen, että lähipiirissäsi on ihmisiä, jotka kipuilevat jonkun asian kanssa ja yrität sanoa sanasen, joka heitä ohjaisi ja neuvoisi edes vähän eteenpäin. Pois siitä kuumasta alhosta, mitä he käyvät läpi. Sanot hyvin selvästi, mitä ajattelet asiasta. Henkilö näyttää siltä kuin ymmärtäisi, mitä tarkoitat. Kuitenkin jonkin ajan päästä saat tietää, että juuri tämä ihminen on kuitenkin valinnut aivan päinvastoin. Taas hän on tuskaisan kipuileva. Mistä tämä johtuu? Siitä, että ihmisen pitää itse sisimmässään ymmärtää kaikki. Jos hän ei ymmärrä, niin sanoistasi ei ole paljoakaan hyötyä tai ei lainkaan. Tähänkö perustuu se, kun sanotaan, että meillä on kaksi korvaa, jotta kuuntelisimme, mitä toinen ihminen sanoo ja vain yksi suu? Jotkut ihmiset vaativat paljon koettelemuksia, jotta he ymmärtäisivät sisimmässään, miten heidän tulisi jatkossa toimia, ettei heihin sattuisi niin paljon. Se ei auta, että sinä ymmärrät, hänen itsensä pitää se tajuta sielunsa sopukoita myöten. Ihailen suuresti erästä henkilöä, joka kertoi olevansa vain vierelläkulkija. Hän siis kuuntelee, mitä toinen sanoo ja antaa toisen tehdä päätöksensä itse. Herra tekee tätä samaa. Hän ei aina sano, mitä pitäisi tehdä. Hän antaa sinun myös kehittyä rauhassa. Hän ei pakota sinua tekemään jotakin, mihin et vielä pysty. Hän jaksaa odottaa. Hän odottaa, että sinä itse oivallat ja sisimpäsi muuttuu siitä lähtien. Et ole robotti, vaan tarvitset oman aikasi kehittyäksesi, muuttuaksesi Herran kuvan kaltaisuuteen

Yritän sanoa niille ihmisille, joita kohtaan, Raamatun lukemisen tärkeydestä. Kun ihminen ei kuule Herran ääntä ja tuntuu kuin Herra olisi hyvin kaukana, niin meillä on aina Raamattu. Siinä on kaikki. Siinä on se balsami, joka parantaa haavat ja kivut. Kun ihminen kärsii, niin hän on yksin kipuinensa. On hyvä pyytää muilta kristityiltä tai ylipäätään muilta ihmisiltä apua, jos kokee saavansa siitä lohdutusta. Hyvä niin. Mutta kun sinä saat alkusi äitisi kohdussa, niin sinä olet yksin. Kun sinä synnyt tähän syntiinlangenneeseen maailmaan, niin sinä olet yksin. Kun elät maailmassa, niin olet oma saarekkeesi: sinussa on aina jotakin, mitä muut ihmiset eivät tiedä ja tunnista. Sinussa on tunteita, joita et kaikille osaa tai halua sanoittaa. Kun kuolet, niin sinä olet silloinkin yksin. Oletko täysin yksin, riippuu sinusta itsestäsi: aina on Herra, jonka puoleen voit kääntyä Raamatun lisäksi.

Tulee kuitenkin tilanteita, joissa ihminen kokee niin suurta yhteenkuuluvuutta toisten ihmisten kanssa, että tuntuu kuin olisimme yksi. Silloin unohtuu se yksin olemisen tunne ja kipu. Yhtäkkiä riemuitsemme yhdessä tai osoitamme mieltä saman asian puolesta. Tällainen tilanne voi syntyä jalkapallo- tai jääkiekko-ottelun voitosta. Tai sitten osoitamme mieltä ilmastonsuojelun tai vaikkapa mielipidevangin puolesta. Tällöin ei ole kyse uskosta, vaan siihen voi osallistua kuka vain. Erilaisuus ja mielipiteiden kirjo unohtuu. Meillä on yksi suuri yhdistävä tekijä.

Raamattu puhuu siitä, kuinka Herra laskeutuu alas taivaasta noutamaan omansa. Se on suuri juhla, jolloin kaikki riemuitsevat. Yhteenkuuluvuuden tunne ja ykseys toteutuvat. Silloin jokainen tuntee Herran niin kuin meri on vettä täynnänsä.

Jes. 11:9 Kukaan ei tee pahaa, ei tuota turmiota minun pyhällä vuorellani, sillä maa on täynnä Herran tuntemusta niin kuin meri on vettä tulvillaan.

Ihmisiä ei jaotella eri kastiin kuuluvaksi, vaan he ovat kaikki yhtä suurta perhettä. Kaikki kuuluvat Jahven perheeseen. Ef. 2:19 Te ette siis enää ole vieraita ja muukalaisia, vaan kuulutte Jumalan perheeseen, samaan kansaan kuin pyhät. Ei ole köyhää, ei rikasta, ei pakanaa, ei juutalaista, ei heteroa, ei homoseksuaalia, ei miestä, ei naista, ei työtöntä, ei työllistä. Ihmistä ei arvioida myöskään ihovärin mukaan. Vaan me riemuitsemme syvältä sisimmästä kumpuavalla yhteisellä ilolla. Voitko kuvitella sitä ilon ja riemun määrää? Lisääntyykö ilo jopa potenssiin ääretön? Kaiketi ei, mutta paljon kuitenkin. Se lisääntyy, koska yhdessä olemme enemmän. Olen ymmärtänyt niin, että Raamattua luetaan taivaassakin. Silloin siitä vain tiedetään paljon enemmän kuin nyt.

Gal. 3:28 Yhdentekevää, oletko juutalainen vai kreikkalainen, orja vai vapaa, mies vai nainen, sillä Kristuksessa Jeesuksessa te kaikki olette yksi.

Miten saisit sisimpäsi muuttumaan ja sydämesi vääryyden poistettua? Täydellisin tieto on Jeshuan lanseeraamassa rakkauden kaksoiskäskyssä. Kirjoita se lapulle jääkaappisi oveen. Lue se joka aamu. Siitä aamu lähtee hyvin liikkeelle. Meditoi sitä. Jokainen ihminen on lähimmäisesi. Yritä lisätä jakeisiin vielä kaksi sanaa: yli kaiken. Rakasta siis Herraa Jumalaasi yli kaiken: kaikesta sydämestäsi, sielustasi, mielestäsi, voimastasi sekä kaikella ymmärrykselläsi ja lähimmäistäsikin samoin. Kun sinun sisimpäsi oivaltaa, että Jahve on yli kaiken, niin ohjaudut siitä käsin. Kun sinä oivallat, että lähimmäisesi on kuin sinä, yhtä tärkeä ja rakastettava, niin se korjaa sydämesi vinoutuman. Aamen.

Luuk. 10:27 Mies vastasi: "Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi ja koko sielustasi, koko voimallasi ja koko ymmärrykselläsi, ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi."