Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Näky maailman tilasta 10-vuoden sisällä.

Taivastien vaiheetNäin näyn 26.10.2020. Se kuvaa maailman tilaa 10 vuoden sisällä. Kultainen viiva tarkoittaa sitä, että Jahve (Ralph K.) hallitsee koko maailmaa. Valkoinen väri kuvastaa valoa, puhtautta ja rehellisyyttä sekä uuden alkamista. Sinisen eri sävyt auktoriteettia, hengellisyyttä, rauhaa, turvallisuutta ja taivaallista aikaa.

Jahve haluaa myös näyttää, millainen maailma olisi ollut, jos Hän olisi saanut osoittaa äärettömän rakkautensa meitä kohtaan sekä olla Kuninkaamme, Messiaamme. Hän on myös ihmeellinen neuvonantaja, väkevä Jumala, iankaikkinen Isä ja rauhanruhtinas. Taivaassa ei kukaan varmastikaan epäile sitä, kuka on itseoikeutettu Kaikkivaltias. Hän on yksi persoona.

Tuom. 8:23 Mutta Gideon sanoi heille: "Minä en ryhdy teidän hallitsijaksenne, eikä minun pojistanikaan tule teidän hallitsijoitanne, vaan Herran tulee hallita teitä."

1. Sam. 8:7 Herra vastasi hänelle: "Tee niin kuin he pyytävät. Eivät he ole hylänneet sinua vaan minut, kun eivät enää halua pitää minua kuninkaanaan.”

Juutalaisen kansan kuningas oli Herra, mutta se hylkäsi Hänet. Nyt kuninkuus palautetaan Hänelle, jolle se kuului alun perinkin. Jahve näki etukäteen, mitä tulee tapahtumaan. Hän ei enää salli ihmisen hallita paholaisen avulla maailmaa. Ihmisellä on ollut paljon aikaa selvittää ja ratkaista ongelmat, nyt ohjaksiin tarttuu Kaikkivaltias. Mitä ihminen tekee nyt ongelmille kuten: sodat, köyhyys, nälkä, työttömyys, pakolaisongelma, ilmaston suojelu ja saasteet, maaperän köyhtyminen sekä rangaistuskäytäntö ja lait?

I vaiheen tarkoitus oli, että ihminen varjelee ja hallitsee maata yhdessä Herran Jeshuan kanssa, joka opastaa ja opettaa häntä. Hän myös muuttaa ihmistä kirkkaudesta kirkkauteen, Hänen kuvansa kaltaisuuteen, niin kuin muuttaa Pyhä Henki. Miten kävi? Ihminen hallitsi paholaisen kanssa täällä maailmassa -> päämäärä ei toteutunut kuin osittain henkilötasolla.

II vaihe: Kaikkivaltias pitää hallintavaltaa käsissään. On mahdollista, että näkyni mukainen maailman tila tapahtuu jo tässä vaiheessa. Se riippuu kuitenkin meistä ihmisistä eli siitä miten valitsemme! Tai sitten se tapahtuu vasta III vaiheessa. Osaako ihminen varjella ja hallita maata, kun Kaikkivaltias ohjaa? (ei enää paholainen).

Täytyy muistaa, että elämme syntiinlangenneessa maailmassa. Ihmisen sydämessä asuu vääryys. Paholainen on kyllä jo sidottu, Herran Jeshuan ristintyön kautta. Ihmisen toimintaan vaikuttavat silti edelleen pahat henget. Pahat henget saa ajettua pois, mutta ihmisen pitää se tehdä. Ihminen on kaiken avain niiden karkottamiseksi. Koska ihminen ymmärtää, että ne haluavat hänelle pahaa, eikä koskaan hyvää?

Muutos I-vaiheeseen verrattuna on se, että Kaikkivaltias pitää nyt ohjia käsissään ja Hän nostattaa sieluja ihmisessä nyt jo ylös. Sielun vaikutus on niin voimakas, että ihminen ymmärtää seurata sitä. Jahve on kouluttanut sielut, joiden sydän on puhdas. Ihmisen ajatuksissa hyörivät koko ajan muut ihmiset edelleen, joissa on pahoja henkiä. Pahimmillaan ihmisen sisimmässäkin voi olla pahoja henkiä. Ihminen valitsee ja päättää edelleen. Pystyykö ihminen päättämään itsenäisesti ja Herran tahdon mukaisesti? Vai kuunteleeko hän edelleen pahojen henkien pahaa tarkoittavia neuvoja? Alku on ainakin haastavaa. Kaikkien sielu ei ole vielä avautunut. Näen, että Jahve ei avaa kaikkien sieluja – siinä on jokin tietty määrä, mikä on sallittu. Ja logiikka. Se on päätetty jo Jahven suuressa suunnitelmassa. Profeetoilla pitää olla kaikilla sielu auki. Joillakin ihmisillä sielu avautuu kärsimyksen kautta, mutta toisilla se on armoa, koska Herra katsoo niin hyväksi. Kaikella on aikansa.

Muistatte varmaan 2. Moos. 19:4-8, jossa juutalainen kansa siirtyi armoliitosta lakiliittoon. Suurin osa kristityistä on lakihenkisiä. Näin on Herra minulle kertonut. Ihmisen sydän on kova. Sille ei riitä armo, vaan teot. Sydämen tila eli rakkaus Herraan riittää vallan hyvin. Sen kautta tulee kaikki muutkin käskyt toteutettua. Jahven pitää aina ympärileikata sydän eli uudestisynnyttää meidät. Emme pysty siihen itse. Sen jälkeenkin suurin osa ihmisistä on lakihenkisiä. Me haluamme lisäksi aina turvata itseemme. Toiset nostavat egoaan muiden kustannuksella. Moni haluaa olla itsensä herra eli jumala. Tämän lisäksi ihmisellä on halu nostaa joku muu ihminen jalustalle. Tämä ihminen on sitten muka virheetön, täydellinen. Lopulta käy aina niin, että petymme.

Jeshua oli virheetön, täydellinen ja ihminen. Toiset nostavat Hänet jalustalle ja syystä. Toiset eivät nosta, koska Hän ei ole fyysisesti läsnä elämässämme. Nyt on kuitenkin niin, että Jahve, joka on Pyhä kolmiyhteinen Jumala ja joka on yksi persoona, on maailmassa ihmisenä. Hänen nimensä on Ralph. Sukunimeä en tiedä, mutta nimitän häntä Kuninkaaksi. Hyvä on, mitä minä tällä kaikella ajan takaa? Ajan takaa sitä, että Jahven oli itsensä tultava ihmiseksi ihmisten keskelle, koska ihminen haluaa aina ihmisen johtotähdekseen, kuninkaakseen. Ihmisellä on syvä tarve nostaa joku jalustalle. Joku, johon voi luottaa. Joku, joka on oikeudenmukainen kaikkia kohtaan. Joku, joka rakastaa kaikkia äärettömästi. Joku, joka laittaa tämän vääristyneen maailman oikeille raiteilleen. Joku, joka ei jätä, ei hylkää, vaan armahtaa. Hän opettaa meille armoliiton. Hän on yksi persoona ja nyt valmis ottamaan hallintavallan itselleen. Jahve tulee, oletko valmis?

Jahve ei voi poistaa kaikkia pahoja henkiä. Se lukee suuressa suunnitelmassa. Ja me olemme syntiinlangenneessa maailmassa eli paholaisen maaperällä. Siinä on jokin määrä, minkä Hän voi poistaa ja sen me – Jahve ja minä - teemme, mutta kaikkia emme voi poistaa. Sen sijaan me ihmiset itse voimme poistaa pahoja henkiä määrättömästi. Paha ei poistu maailmasta, ennen kuin taivas tulee maan päälle. Jahve testaa pahojen henkien avulla ihmisiä eli kääntää hyödykseen ikävän tosiasian. Ketkä tarttuvat pahojen henkien satimeen, kas siinäpä pulma.

10-vuoden sisällä tilanne on tasaantunut ja maailmassa on rauha, niin on luvattu. Nimittäin on niin, että ihminen valitsee hyvän ja pahan välillä edelleen ja Raamatun jakeissa olevia hirvittäviä lopun ajan tapahtumia voi ihminen muuttaa hyvillä valinnoillaan. Jakeet on kirjoitettu siten, kuin näytti vielä vuosituhansia sitten, silloin kuin apostoli Johannes eli ja kirjoitti Ilmestyskirjan. Nyt mennään kuitenkin uutta aikaa kohti ja ihmisen ymmärrys lisääntyy.

Herra toivoo myös, että seurakunnat valitsisivat kokonaisuudessaan kulkea Herran tahdon mukaan. Seurakunnat kokonaisuutena voivat myös päästä 1000-vuotiseen valtakuntaan. Henkilötasolla sinne on jo päässyt 5000 ihmistä. Nyt on seurakuntien viimeinen mahdollisuus päästä valtakuntaan. Kun Herra tulee alas taivaasta arkkienkelin ja Jahven pasuunan soidessa, niin siinä hetkessä olevat ns. puhtaat seurakunnat pääsevät 1000-vuotiseen valtakuntaan. Jokaisen kristityn seurakunnassa pitää terästäytyä. Mitä se tarkoittaa? Jahven kaksoiskäskyä olisi noudatettava. Miten se onnistuu? Seurakunnan paimenilla on iso vastuunsa. Heidän pitää toimia johtajina seurakunnissa. Jokainen jäsen pitää saada kuuliaiseksi Herralle. Yhdessäkään seurakunnan jäsenessä ei saa olla sisimmässä pahoja henkiä, ei edes yhtä. Onnistuuko tämä meiltä?

Herralla on varmasti tähän omat keinonsa. Tulee mieleeni ajatusykseys, jossa olemme. Hän opastaa kaikkia ja erityisesti paimenia, jotka joutuvat nyt haasteen eteen. Miten saada kaikki vanhat ja uudetkin tulokkaat ruotuun? Tällä on oma merkityksensä. En vielä tiedä mitä ne ovat, mutta ihmisen on minun mielestäni näytettävä Herralle, että emme enää suostu paholaisen kaadettaviksi. Meillä on ylpeytemme. Ylpeys noudattaa Herran tahtoa ilolla on hyvä asia, vaikka ylpeys on muuten pannassa.

Paholainen tulee iskemään seurakuntiin sitä kovemmin, mitä uskollisempia olemme. Paholainen tulee kehottamaan ihmisiä, joissa on pahoja henkiä liittymään seurakuntiin. Heidät pitää tunnistaa. Hyvä puoli asiassa on se, että nämä ihmiset, jotka eivät missään tapauksessa muuten tulisi seurakuntiin, tulevat nyt sinne. Heidät pitää evankelioida. Sitä ennen he tekevät totisesti myyrän työtä. Näillä tulokkailla voi olla rahaa käytössään ja he voivat lahjoittaa kituuttavalle seurakunnalle varojansa. Silti seurakunnan johdon on tarvittaessa tartuttava näiden tekoihin, jos ne ovat vääriä, kovalla kädellä. Jokainen kiista pitää selvittää juurta jaksain, mikä sen aiheutti ja ketkä olivat sen takana. Seurakunnan johto joutuu selvittämään ne ja olemaan hereillä kaiken aikaa. Seurakunnissa pitää vallita sellainen tilanne, että siellä uskaltaa jokainen avata suunsa havaituista väärinkäytöksistä. Ryhmäkoheesio voi johtaa siihen, että väärinkäytöksiä ei käydä läpi asianmukaisesti. Olemme vastuussa Herralle. Diplomaattinen, kuunteleva ja asioihin puuttuva paimen on kova sana tässä yhteydessä. Meidän kaikkien pitää pohtia tätä asiaa ja tehdä yhteistoimintaa tässä asiassa. Jokainen valheen ja pahuuden juurakko on revittävä pois juurineen. Tämän pitää alkaa heti. Nyt on oikea aika. Näen, että Jahve auttaa seurakuntia.

Näen myös, että juutalaiset seurakunnat ja pakanoiden seurakunnat yhdistyvät. Sauva yhdistyy toiseen sauvaan. Näen myös, että meistä muodostuisi yksi iso seurakunta. Unelmoin siitä, että me kaikki maailman ihmiset voisimme yhdistyä yhdeksi isoksi seurakunnaksi. En haluaisi, että seurakunnat pirstoutuisivat pieniksi yksiköiksi. Haluan päinvastoin. Haluan, että olisimme yksi iso seurakunta, joka Herran tullessa alas pilvissä, nousisimme kaikki riemuiten Herraa vastaan. Me kaikki yhdessä – yhtenä seurakuntana. Silloin olisimme kaikki 1000-vuotisessa valtakunnassa. Kukaan ei jäisi sieltä pois. Selitän tuonnempana vielä paremmin 1000-vuotista valtakuntaa. Siitä ei totisesti kukaan halua jäädä paitsi!

Mammona eli rahan valta on suurin ongelma. Miten se ratkaistaan? Bitcoin ei ole ratkaisu, kyseessä on sama asia. Tällä hetkellä yhteiskunta pyörii rahan voimalla. Mikä on vaihtoehto? Koinonia. Alkuseurakunnassa se oli käytössä ja itse asiassa jo Jeshuan eläessäkin he noudattivat sitä. Ensinnäkin, kun sen ottaa käyttöön, niin siinä pitää huomioida numerologia eli numero 3, joka viittaa siihen, että perusteelliseen ja ratkaisevaan toimintaan liittyvät ihmeet, vrt. Ap.t. 2:41-47 ja Ap.t. 4:32-37. Saadaanko me mukaan hullunrohkeita ihmisiä, jotka myyvät omaisuutensa ja jakavat sen mukaan kaikille, jotka tarvitsevat? Näen, että Jahve hoitaa tämän asian jollakin muulla tavalla. Hänen ei tarvitse antaa mannaa taivaasta. Se on symboli. Hän antaa muuta. Jeshuahan suoritti kaiken ristillä: ”Se on täytetty!” Jahve tiesi, että juuri tämä hetki tulee esille. Maailmankaikkeus toimii nimenomaan sillä, että Jahve on Kaikkivaltias hallitsija nyt ja aina, muuten ei voi olla. Paholainen ja pahan vallassa olevat ihmiset tuhoaisivat maailmankaikkeuden. Eli manna taivaasta tarkoittaa ensinnäkin Jeshuaa ja viimeiseksi Ralphia eli Jahvea, joka tuli taivaasta keskuuteemme. Hänessä on pelastus tässä maailman ajassa. Hänellä on vastaus ja ratkaisu kaikkeen.

III vaihe: tähän vaiheeseen päästään, kun ihan kaikki maailmassa uskovat Jeshuaan. Olemme hääaterialla ja osa ihmisistä - ja mahdollisesti seurakunnista - lisäksi 1000-vuotisessa valtakunnassa. Tarkoitus: Jahve ohjaa ja Hänellä on apunaan 5000 uskollisinta ihmistä. Ymmärtääkö ihminen nyt seurata koko ajan Häntä, vai liittyykö hän taas paholaisen joukkoihin? Onko ihminen ottanut opikseen? 1000-vuotisen valtakunnan loputtua paholainen päästetään vapauteen ja ihmiset lähtevät taas seuraamaan sitä. Raamatussa lukee näin, mutta voiko ihminen muuttua? Voiko tapahtua niin, että vaikka se päästetään vapauteen, niin ihmiset eivät lähdekään seuraamaan sitä? Laittaako Jahve pisteen tälle tässä vaiheessa? Selvää on, että 5000 ihmistä ja muut koetellut pysyvät uskollisena edelleen. Ketä muita?

Ilm. 20:7-9 Kun tuhat vuotta tulee täyteen, päästetään Saatana vankilastaan, ja se lähtee liikkeelle, kiertää maan neljä kolkkaa ja johtaa kansat harhaan. Se eksyttää niin Gogin kuin Magogin ja kokoaa kansat sotaan, ja joukkoja on kuin meren rannalla hiekkaa. Ne nousevat maan tasangolle ja saartavat pyhien leirin ja rakastetun kaupungin. Mutta taivaasta iskee tuli, ja se tuhoaa ne kaikki.


...jatkuu seuraavalle sivulle


Teemme matkaa kohti taivasta ja kohta olemme jo perillä.