Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Pahat henget 2(2)


Herra peräänkuuluttaa kaiken pahankin kautta sitä, että sinä, juuri sinä, valitset. Pahoissakin olosuhteissa ihminen pystyy valitsemaan oikein, jos hän kuuntelee omaatuntoaan ja tuntee Raamattunsa. Sydämen tila vaikuttaa paljon. Siksi sinun pitää antaa Herran ympärileikata sydämesi. Jos annat pikkusormesi paholaiselle, se haluaisi syödä sinut kokonaan kuin käärme. Onneksi Jahve puuttuu tilanteeseen monta kertaa matkasi aikana. On sinusta kiinni, miten elämäsi jatkuu tästä lähtien. Annatko paholaisen vai Herran vetää vankkureitasi? Paholainen johtaa sinut orjuuteen. Se haluaa sinussa hallintavallan ja myötävaikuttaa sinussa kyvyttömyyttä omiin ratkaisuihin ja itsenäisyyteen. Herra antaa sen sijaan sinulle vapauden toimia ja valita itse. Parhaimmassa tapauksessa saat useita voiton seppeleitä taivaassa. Tiedän, että on muitakin syitä, miksi Jahve sallii ihmisten harjoittavan ajatusväkivaltaa. En tiedä kaikkia syitä. Sen tiedän, että kaikki on sovittu jo Jahven suuressa suunnitelmassa.

Mietitäänpä asiaa vielä. Ei ole sattumia. Ne ihmiset, jotka tulevat ajatuksiisi on Herra hyväksynyt. Hän koettelee ajatusväkivaltaa harjoittavat ja myös sinut, joka olet uhri. Ajatusväkivaltaa harjoittava valitsee pahimmassa tapauksessa kuunnella pahoja henkiään. Sinä valitset myös, kuunteletko ajatuksiasi vai et. Ja noudatatko niitä sekä kaikkia mielitekojasi ja himojasi. Sinulla on oma vastuusi ja ajatusväkivallan tekijällä omansa. Mitä kylvää, sitä niittää. Jos kaikki nämä valitsevat väärin usein, niin Raamatun mukaan heitä kohtaa kirous. Kirous tarkoittaa jotakin sellaista, mitä Pyhä Jahve ei sinulle ole tarkoittanut. Se kuitenkin opettaa sinua siitä, mitä ei kannattaisi tehdä. Ongelma on se, että siinä tulee viive. Herra kuitenkin sanoo, että vääriä valintoja tehnyt kuitenkin ymmärtää sen, miksi hänelle käy huonosti.

Mitä jos ajatusväkivaltaa tehnyt saa uhrin tekemään huonon valinnan? Vaikka itsemurhan tai alkoholistin ryyppäämään vielä enemmän tai huumeiden käyttäjän käyttämään lisää huumeita? Tiedän, että pahimmassa tapauksessa Jahve poistaa henkilöltä kokonaan mahdollisuuden tehdä ajatusväkivaltaa. Se on raju toimenpide. Se pudottaa ihmisen ykseydestä. Tällainen ihminen on saanut monta kertaa varoituksia, mutta hän ei kuuntele, eikä ota Jahven varoituksista vaarin. Hän lakkaa kuitenkin tekemästä pahaa toisille, kun se on estetty, mikä on hyvä asia. Herra olisi kuitenkin halunnut, että tätä ihmistä ei pakoteta, vaan hän olisi käyttänyt järkeään ja valinnut oikein.

Mitä ykseyden menetys on? Se on sitä, että paholainen osoittaa tälle ihmiselle vastaisuudessa tietä. Tie on kuitenkin sekin Jahven hallintavallan alla. Paholainen ei voi tehdä mitään ilman Herran suostumusta. Paholainen voi tehdä vain sen välttämättömän, mitä ilman ihminen ei herää elämään. Jahve on kertonut heille etukäteen, mitä heidän teoistaan seuraa, jos he eivät tee parannusta. Kaikki eivät siltikään halua parannusta tehdä. Jahve seuraa kyllä vierestä ja tutkii ihmisen sydämen, koska hetki on valmis, jotta ykseyden voi palauttaa.

Entä uhri, joka valitsee tehdä pahoin itselleen? Jahve varoittaa häntäkin. Toiset ymmärtävät asian, toiset eivät, mutta aina Jahve puuttuu asiaan, oli sitten kyseessä uskova tai ei-uskova. Entä se ihminen, joka päättää tehdä kuitenkin itsemurhan? Jahve on nähnyt sen jo ennalta. Hän yrittää vaikuttaa tähän ihmiseen kaikin mahdollisin tavoin ja herättää hänessä uskon Herraan. He vain eivät jaksa elää. Se on lopputulema. Täytyy muistaa, että taivaaseen hekin pääsevät, jos uskovat Jeshuaan.