Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Onko polku, jonka valitset tällainen? Täynnä kiven murikoita vai tasainen?

Pohdintoja uskon elämästä


Polku, jonka valitset: murhe vai ilo?


Kynttilät palavat, on aamu ja rauhallista. Jeshua oli valkeus, mutta hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan. Sama on tänä päivänä. Sinä nukut syvää unta, se on kuoleman uni. Sinut pitää herättää kuolemasta elämään. Voit väittää, ettet sinä kuollut ole, koska hengität ja hoidat työsi. Olet oravanpyörässä. Olet kuin pakotettu tekemään paholaisen tahdon, vaikka et sitä ymmärrä. Ajatuksesi pauhaavat kuin suuri meri, yhä uudelleen. Toimit ajatussaastan, mielihalujesi ja himojesi mukaisesti, ilman että mietit mitä teet. Kaikkea, mitä mieleesi juolahtaa ei kannata tehdä. Sinun pitää ajatella ja harkita aina tekojesi seuraamuksia.

Kun valitset jonkun tien, niin sinä helposti kuljet sen loppuun asti. Et kritisoi matkan varrella, onko tämä nyt oikeasti sellainen tie, joka kannattaa kulkea laput silmillä loppuun asti. Se sinun kuitenkin kannattaisi tehdä. Mistä tiedät, että polku, jota kuljet, on hyvä ja tasainen polku ja valitsemisen arvoinen? Sinulla on levollinen ja rauhallinen mieli. Et aiheuta sanoillasi tai teoillasi kenellekään lähimmäisellesi mitään pahaa. Olet iloinen ja naurat joka päivä.

Yritän miettiä myös sitä, milloin polku ei olekaan hyvä, vaan siinä on kivenmurikoita ja se mutkittelee pimeydessä. Lähtökohtaisesti se polku, jonka valitset, on tämä. Se näyttää ensin hyvältä. Siellä polun alkupäässä loistaa timantit ja mammona. Valitset sen. Jos olet kriittinen ja yrität koko ajan miettiä valintojasi, niin tajuat ennen pitkää, että sinun on valittava toisin. Tässä polussa näkyy pimeys sillä tavalla, että voit havaita jo tunteittesikin tasolla muutoksen. Olet murhemielellä, ärsyyntynyt ja välinpitämätön lähimmäisiäsi kohtaan. Olet kiinnostunut vain siitä, että omat halusi ja pyrkimyksesi tulevat toteutettua. Puolisosi mielipiteetkään eivät kiinnosta. Aamulla, kun heräät, ajattelet aina ensimmäiseksi millainen on olosi ja mitä tämä päivä voisi sinulle tuoda. Sinä olet siis oman itsesi epäjumala. Olet korottanut itsesi taivastakin ylemmäksi?

Huomaatko, että valo sinun elämässäsi pienenee pienenemistään? Koska ajattelit alkaa muuttamaan elämääsi? Monesti on niin, että ihminen herää syvästä unestaan vasta kun hänen lähipiirissään tapahtuu mullistavia asioita: kuolemaa, avioero, maanjäristyksiä, työpaikan menetys, työttömyys jne. Älä siis nuku! Sinun pitää miettiä elämääsi. Mitä elämä haluaa sinulle juuri nyt sanoa? Elämään ei kuulu murhemieli ja huoli. Elämään kuuluu ilo ja nauru jopa olosuhteista huolimatta. Pystytkö tähän?

Jos et pysty, niin sielusi ei ole tullut esiin ja sinä nukut ikiunta edelleen, vaikka olisit kristitty. Onneksi Herra tulee alas taivaasta arkkienkelin ja Jahven pasuunan soittaessa. Pasuunan ääni on niin kova, että sinä heräät sen ääneen, jos olet kristitty. Silloin viimeistään. Sinun pelastuksesi olisi nyt sielun avautuminen. Ennen oli niin, että se avautui mullistavien ja pahojen kokemusten kautta. Nyt on toisin. Olen todistanut monta kertaa, kun ihmisen sielu ponkaisee esiin. Niin myös itselläni. Et voi mitenkään tuntea itseäsi, jos sielusi ei ole sinulle tuttu. Sielun esiin tuleminen on hyvin tärkeää senkin puolesta, että olet hereillä, etkä nuku. Valintasi menevät Jahven tahdon mukaan. Herra Jahve on ylin kaikista, rakastat Häntä. Pystyt ottamaan vastaan Hänen suuren rakkautensa ja armonsa ja sitä kautta välittämään niitä myös muille ihmisille.

On ihmeellistä huomata, että ei arvostele, eikä tuomitse ketään, vaan rakastaa ja se on suurin syy siihen, että ilo ja nauru alkavat sinussa purkautua ulos. Se on kuin tulivuori, se pulppuaa syvältä sisimmästäsi käsin. Olet jo nyt kuin taivaassa. The end.


**********************************************************************


Onko Jahven seuraaminen lopulta niin vaikeaa? 


On niin paljon sellaista taivaallista ja Jahven suureen suunnitelmaan liittyvää, jota ei taida ymmärtää. Näen palasia sieltä täältä. Se on kudelma, näen sen nurjalta puolelta ja osin oikealtakin puolelta. Kokonaiskuva on vielä hyvin epätarkka. Minun pitäisi selittää Ilmestyskirja. Olen vasta alussa ja se työ kestää koko loppuelämäni täällä maailmassa. Sen pitää kuitenkin valmistua aikanaan, koska muut ihmiset tarvitsevat sen tiedon lopun aikoina. Mitä uutta voisin siitä kertoa? Eikö siitä ole jo monenlaisia selitysteoksia kirjoitettu? Se on salakielellä, se pitää aukaista ja tiedät, että ymmärrys lisääntyy lopun aikana. Se on nyt. Olen luvannut tehdä sen Herran pyynnöstä.

Ihmettelen niitä ihmisiä, jotka ovat olosuhteista huolimatta halunneet seurata Herraa loppuun asti. Toiset ihmiset ovat paholaisen vietävissä, mutta on aina ollut ihmisiä, jotka ymmärtävät Herran suuruuden ja Kaikkivaltiuden. He ovat valmiita myöntämään, että minä olen pieni, mutta Sinä suuri. Sinä tiedät, en minä. Sinä haluat minun parastani, muut eivät.

Jobinkin usko säilyi, vaikka hän joutui menettämään kaikki lapsensa, karjaansa, ystäviänsä ja terveytensä. Miten on mahdollista, että usko säilyy toisella ihmisellä vaikeissakin olosuhteissa, mutta vastaavasti toinen ihminen haluaa heti luopua Herrasta? Kristitty voi jopa ottaa sisimpäänsä pahoja henkiä, jolloin hän ei ole enää kristitty, vaan paholaisen seuraaja. Tämä on minulle yllätys, mutta näitä ihmisiä tulee paljon vastaan.

Opetuslapsista Johannes ja Pietari olivat sellaisia ihmisiä, jotka uskoivat Herraan syvästi. Pietari kielsi tosin Jeshuan kolmesti, mutta palasi takaisin Hänen luokseen. Miksi? Jobin ja näiden kahden miehen sydämen tila oli oikea. Otan tässä esimerkkinä esiin vain pari Raamatun henkilöä.

Lähtökohtaisesti, kun me synnymme, niin meidän sydämissämme asuu vääryys. Se johtuu syntiinlankeemuksesta. Silti on ihmisiä, jotka ymmärtävät syvällä sisimmässään noudattaa Jahven lakia. Jos ei täysin, niin hyvin lähelle sitä. Itsekin seurasin kuin unessa koko ajan Jeshuan jalanjäljissä. Se ei ollut mielestäni tavatonta ja vaikeaa, vaan se tuli luonnostaan. En oikein voinut muulla tavallakaan toimia. En edelleenkään tunne Raamattua tarpeeksi. Mutta tunnen sen sydämessäni ja sielussani. Tunnen myös Jahven läsnäolon elämässäni. Ja vaikka en tuntisi sitä, niin tiedän varmasti, että Hän on kanssani 24/7 ja tiedän senkin, että Hän on myös sinun kanssasi koko ajan. Hän herkeämättä ojentaa käsivartensa sinua kohti auttaakseen sinua, jos vain sallit sen Hänelle. Jätäthän itsesi Hänen haltuunsa. Voisitko lopettaa olemasta oman itsesi suuri ihailija ja epäjumala?

********************************************************************* 

Mikä on tavoitteesi iankaikkisuuden kannalta?