Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Me elämme kuplassa. UskoJeshuaan, toivo ja rakkaus ohjatkoon elämäämme.

Elät kuplassaMe elämme kaikki kuplassa. Omanlaisessa kuplassamme. Meitä on samanlaisessa kuplassa monta, vaikka emme tiedosta sitä. Meitä opetetaan jatkuvasti elämään Jahven lakien ja säädösten mukaan. Autuas se, joka ymmärtää, että niitä on opittava noudattamaan, muuten ei voi olla. Vielä hääateriallakin meitä opetetaan. Me tulemme kaikki olemaan sielläkin. Siellä on sitten jo peite repäisty pois silmiltä, emme ole enää sokeat. 5000 ihmistä on 1000 -vuotisessa valtakunnassa ja nämä ovat oppineet jo maailmassa noudattamaan Jahven lakia. 1000 -vuotinen valtakunta on palkinto siitä, että ymmärsi ja nimenomaan halusi jo maailmassa, että Jahven lakia noudatetaan.

Kuplia on erilaisia. Niitä opetetaan eri tavalla. Mutta saman kuplan sisällä meitä opetetaan samalla tavalla yksilölliset ominaisuudet huomioiden. Pahimmassa kuplassa on ihmiset, jotka ovat Pyhän Hengen pilkkaajia. He joutuvat aina itse kantamaan syntejään. Kohtasin nuoria 26 -vuotiaitakin, jotka olivat hairahtuneet uudestisyntymisen jälkeen siihen, että kääntyivät pahasti pahan henkivallan teille. He olivat kaikki kantaneet syntejään pari vuotta, eivätkä jaksaneet enää. Raamatussahan sanotaan , että Herra Jeshua ei kanna Pyhän Hengen pilkkaa. Siellä sanotaan, että ”Sitä ei anteeksi anneta” (Luuk. 12:10). Pahemmin ei voi enää käydä. Heidän kuplansa opetustapa oli ahdistus. ”Monen ahdistuksen kautta meidän on mentävä taivasten valtakuntaan” (Ap.t. 14:22). Se tarkoittaa meitä kaikkia, me opimme ahdistuksen ja sen kautta, kun lyömme päämme seinään kunnolla. Muuten emme opi. Mitä tapahtuu parin vuoden jälkeen? Jahve hoitaa nämä ihmiset. Hän joutuu odottamaan aikansa, jotta nämä ihmiset ymmärtävät tekonsa. Heidän pitää tajuta se syvällä sydämessään, etteivät tee sitä toistamiseen. Ahdistuksen myötä heidän sielunsa ei kuole, vaikka se on henkitoreissaan. Nämä ihmiset ovat poikkeuksetta nöyrtyneet. He ymmärtävät jo vihdoin jotakin Jahven valtasuuruudesta ja Jahven laista.

Sinä, joka elät juuri tässä kuplassa, joudut kiertämään pitkän sakkoringin. Paitsi jos opit nopeasti sen, että se oli siinä, et jaksa itse enää yrittää. Ja ymmärrät täydellisesti sen, että Jahven lakia on noudatettava. Silloin pääset tästä kuplasta pois. Näen aina sen, että kärsimyksen myötä näiden ihmisten sielut pääsevät esiin, koska ego eli valhekuori tai -panssari hajoaa. He pääsevät ylenemään toiseen kuplaan, jossa on helpompi elää ja toimia. Elämä ei ole niin vaikeaa.

Kuplasta kuplaan käy tiemme. Jokainen ihminen on uniikki, mutta samanlaisella sydämen tilalla ollaan samassa kuplassa. Samassa kuplassa voi olla ihmisiä, jotka ovat uskoneet, mutta menneet sitten vääryyden eli paholaisen tielle. He ovat ottaneet sisimpäänsä pahan hengen tai useampia. Silloin ihminen ei uskokaan enää Herraan Jeshuaan, vaan paholaiseen. Herra ottaa nämä ihmiset kyllä hoitaakseen, mutta sakkokierros voi olla hyvin pitkä sekä täynnä esteitä ja kärsimystä. Moni näistä ihmisistä kiittää sydämensä pohjasta, kun pääsevät vihdoin eroon pahoista hengistä. Pahan hengen voi vain Jahve ja kristitty ajaa pois. Ennen oli niin, että vain kristitty sai sen ajaa pois. Tai toinen tapa oli se, että tämä ihminen tuli uskoon uudelleen, jolloin pahat henget automaattisesti väistyvät pois.

Toinen kupla voi sisältää ihmisiä, jotka ovat lakihenkisiä kristittyjä. He vaativat itseltään ja toisilta ihmisiltä aivan liikaa. He ikään kuin katsovat itseään mustien silmälasien kautta ja samalla myös muita ihmisiä samalla tavalla. He ovat unohtaneet Paavalin sanan: ”Vapauteen Kristus meidät vapautti.” He kieltävät itseltään kaikenlaiset teot. He eivät ole vapaita. Näen heidät sellaisina ihmisinä, jotka istuvat murhemielellä vankilan sellissä, vaikka Herra on heidän kahleensa irrottanut. Paavali sanoi myös: ”Iloitkaa, vieläkin minä sanon iloitkaa!”

Kuplassa on myös ihmisiä, jotka ovat vapaita Herrassa Jeshuassa. He iloitsevat ja ylistävät. Heidän osansa on autuas. He eivät pelkää, koska he uskovat Herran sanan: ”Älä pelkää!” He pystyvät luottamaan ja uskomaan Raamatun lupauksiin ja saavat nauttia sen hedelmää. He pystyvät olemaan rauhassa, vaikka olosuhteet olisivat minkälaiset vain. He ovat käyneet kovan koulun ja selviytyneet.

Minun osani on autuas. Olen autuas, koska tajusin ja hahmotin sen, että Jahve on luonut maailmankaikkeuden. Sen lisäksi Hän on luonut sieluni. Hän päättää oman valtakuntansa lait ja säädökset. Et sinä. Jokainen ihminen ei ala itse rakentelemaan omia sääntöjään ja lakejaan, vaikka moni niin tahtoisi. Tästä johtuu sekasorto monen elämässä. Tästä johtuu sodat. Kaikki. Kunnes opimme tekemään oikein.

Olet tottunut siihen, että yrityksissä on niin, että lakeja ja sääntöjä noudatetaan. Jos varastat firmastasi, lennät ulos, siis saat potkut saman tien. Jos et tule toimeen pomon (vrt. Jahve) kanssa, hän siirtää sinut toisiin tehtäviin tai antaa potkut (siirtää toiseen kuplaan). Eikö sinustakin ole oikeudenmukaista niin, että se kuka maailmankaikkeuden loi, saa myös päättää, mitkä ovat lait ja säädökset? Entä demokratia? Katso ympärillesi, mitä maailmassa tapahtuu. Me tarvitsemme yhden Kaikkivaltiaan, joka on Rakkaus eli Jahve, joka hoitaa asiat kuntoon. Ylistetty olkoon Hän, joka tulee Herran nimeen!

Herra ei kuitenkaan halua robotteja. Sekin pitää oppia. Pitää oppia rakastamaan lakia ja Jahvea. Muistatko psykologiasta Pavlovin koirakokeen? Koira ehdollistui kellon ääneen siten, että sylki erittyi jo, kun kellon ääni kuului. Se tiesi saavansa ruokaa. Samoin on ihmisen laita: kun teet hyvää ja Jahven lain mukaisia tekoja, niin saat siunauksia ja sinä opit sitäkin kautta tekemään hyvää. Ja vastaavasti, kun teet pahaa, niin saat synnintunnon. Opit välttämään niitä asioita, jotka synnintunnon saa aikaan. Siunaukset alkavat sataa päällesi, mitä enemmän noudatat Jahven lakia. Ne ovat minulla olleet näitä: hyvä mieli, ilo, nauru, rauha, pelottomuus, osata olla tässä hetkessä, paineettomuus, rakkaus lähimmäistä kohtaan. Eräänä päivänä vain tajusin, että noudatinkin Jahven rakkauden kaksoiskäskyä..ja vielä enemmänkin, koska noudatan sitä näin: ”Rakasta Jahvea yli kaiken: kaikesta mielestäsi, sydämestäsi ja sielustasi ja voimastasi sekä lähimmäistäsikin yli kaiken”. Eli yli oman itsesikin, yli omien halujesi ja toiveittesi. Ja silti osaat huomioida omat rajasi. Rakkaus lähteekin sydämestäsi. Sillä ei ole mitään tekemistä järjen kanssa. Sillä on tekemistä sydämen kanssa, joka täyttyy rakkaudesta, Jahven rakkaudesta, joka on ääretön. ”Sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu sydämiimme Pyhän Hengen kautta.” (Room. 5:5) Uskotko, että sinussa on Jahven suuri rakkaus sydämessäsi? Jos uskot sen, niin kuin minäkin, niin sinä pystyt jakamaan Hänen rakkauttaan myös muille  ihmisille. Kaikki perustuu uskolle.

Me olimme taivaassa sieluna silloin, kun koko maailmankaikkeus alkoi. Olin jo silloin Jahven valittu. Olin luu Hänen luustansa ja liha Hänen lihastaan (1. Moos. 2:23). Minun piti vain tulla maailman kautta näyttämään, että kyllä tämä elämä täällä onnistuu ja vedetään se vielä täysillä läpi. Elämästäni, ikävuodet 10->57, oli haastavaa aikaa, mutta nyt elämä soljuu eteenpäin kuin vuolas virta ilman esteitä. Kyse on aina sydämesi tilasta. Ja tiedoksi vain: Jahvea ei petkuteta. Hän tuntee sydämesi. Ja näyttääkseen, että Jahven lakien sekä ihmisten lakien mukaan voi elää: Jeshua ja Jahve tulivat kumpikin ihmisinä maailmaan ja osoittivat hekin, että olkoon lait millaisia hyvänsä – vaikka vain ihmisten määrittelemiä lakeja - niin niiden mukaisesti pystyy elämään.

Miten kuplasta pääsee ulos? Herra on sanonut, että Hän opettaa vielä kuolinvuoteellammekin. Hänen opetuksellaan on merkityksensä. Meidän on opittava jo nyt tavoille: Jahven valtakunnan tavoille.

Ps. 9:2 Minä iloitsen ja riemuitsen sinusta, ylistän sinun nimeäsi, Korkein.

Ääretön Rakkaus seuraa meitä herkeämättä. "Hän ei torku, eikä nuku" (Ps. 121:4)