Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Hän oli elämän pakolainen: mitä oli olla paossa Jumalaa ja sieluaan?

Milla on paossa omaa sisintään


..jatkuu edelliseltä sivulta

Nyt sitten kerron toisenlaisesta pakolaisuudesta. Siitä, kun ihminen on paossa Herraa Jahvea ja omaa sisintään, sieluaan. Kaksi vuotta sitten mies haluaa, että Milla 50 v. lähtee pois kotoaan. Lapset (23 ja 28 v.) eivät asuneet enää kotonaan. Millalla oli erittäin huonot välit myös lastensa kanssa. Syynä oli hänen käytöksensä. Se johtui pakkomielteestä seksiä ja viinaa kohtaan. Ne kulkivat käsi kädessä. Hän aloitti alkoholikokeilut 12-vuotiaana. 15-vuotiaana hän joi melkein joka päivä. Rahat hän sai kotoaan. 18-vuotiaana tuli seksi mukaan kuvioihin. Seksi tuntui ja tuntuu hyvältä, koska siinä saa olla lähellä toista ihmistä.

25-vuotiaana hänelle oli muodostunut seksihimo. Hän kävi ravintoloissa ja löysi sieltä seuraa itselleen. Hänellä oli suuri elämän nälkä eli kiihko elää täysillä. Milla oli noin 30-vuotias, kun hän tapasi tulevan miehensä. Mies ei juurikaan käyttänyt alkoholia. Alkoholi jäi Millalla lähestulkoon pois, jos hän ei hakenut miesseuraa. Hän hoiti kotinsa ja lapsensa, kun perhettä alkoi syntyä. 41-vuotiaana hän alkoi haluta säpinää elämäänsä. Se alkoi ravintolaillasta – mukana oli alkoholi ja seksi. Siitä alkoi syvempi riippuvuuskierre. Syöksykierre alkoi firman pikkujoulusta. Siellä tuli juotua alkoholia. He jäivät työkaverin kanssa kiinni itse teossa. Oma aviomies oli mukana juhlissa. Hänelle kerrottiin asiasta. Mies heitti hänet ulos ovesta samana yönä.

Millaa hävetti eikä hän palannut koskaan töihin. Milla tunsi itsensä hylätyksi ja häväistyksi. Hänestä tuntui, että hän on ”julmetun hirveä ihminen”. Hän kuljeskeli kaupungilla ja joku mies pyysi hänet matkaansa. Hän meni. Siitä alkoi alamäki. Hänellä ei ollut omaa asuntoa koko kahden vuoden aikana. Hän halusi kompensoida häpeän tunteensa sillä, että hän kelpasi muille miehille. Hän ei päästänyt miehiä lähelleen tunteidensa tasolla, ainoastaan fyysisesti.

Sitten tuli yhtäkkiä muutos. Hän kuulee saarnattavan Herrasta Jeshuasta. Hän pelastuu: hänestä tulee kristitty. Häntä auttaa eräs kristitty mies, joka antaa vähän rahaa syömiseen ilman takaa ajatuksia. Herra otti myös viina- ja seksihimon pois. Hän kertoo tarinansa minulle. Yhtäkkiä kuulen hänen sanovan iloiten itselleen: ”Olen vapaa kuin taivaan lintu. Voin tehdä mitä vain! Kyllä mä aina toisen työpaikan löydän.”

Sitähän Herra haluaa, että hän jatkaa iloisena matkaansa. Hän haluaa, että Milla hymyilee aina. Elämä on annettu hänelle lahjana. Menneet pitää unohtaa, koska Herra Jeshua synnit jo kantoi, Millan ei tarvitse enää tuntea häpeää, eikä syyllisyyttä. Hänen pitää kuitenkin kertoa koko totuus miehelleen ja miettiä sitä vaihtoehtoa, jos hän ja mies haluaisivat jatkaa vielä avioliittoaan.

Näissä kolmessa tarinassa on palanen elämää. Elämä näyttää sinulle nurjan puolensa, jos valitset väärin. Viimeinen tarina on tällainen. Elämä voi näyttää nurjan puolensa myös, kun valtaapitävät eivät toimi oikein kansalaisiaan kohtaan (Ahmad). Syyrian sisällissota on tällainen tapaus. Vastaavasti Melissa on luonnon armoilla, elinolosuhteet ovat vaikeat. Kaikki nämä kolme ihmistä ovat kärsivällisyyden koulussa. Siihen liittyy odottaminen ja kaipuu paremmasta elämästä. Miten käynee? Jaksatko itse odottaa Herran aikaa?

Varmastikin Ahmad odottaa, että pääsisi jo heti pois pakolaisleiriltä. Hänen pitäisi silti elää juuri nyt. Elämä lipuu ohitsemme koko ajan hetki hetkeltä. Elämää pitää elää tässä hetkessä. Askel askeleelta. Mieluiten vielä positiivisella elämän asenteella. Kaikki kolme ihmistä ovat onnekseen ymmärtäneet tarttua Herran Jeshuan käteen. Kaikilla heillä on usko Herraan ja toivoa paremmasta elämästä sekä Jahven ääretön Rakkaus. Jahve siunaa heitä kädellään ja auttaa joka päiväisessä elämässä. Aamen.


(Milla on saanut tekstini luettavakseen ja hän antoi luvan julkaisua varten.
Ahmad ja Melissa tiesivät myös, että julkaisen heidän tarinansa)