Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

"Tärkeintä on usko, toivo ja rakkaus. Suurin niistä on Jumalan rakkaus"

Jumala ja maailmankaikkeus, osa 1(3)


Julkaistu 25.8.2020


Mikä on ihmisen asema maailmankaikkeudessa? Mikä on ihmisen vastuu? Miksi ihminen toimii koko ajan väärin? Miksi on niin paljon kärsimystä maailmassa? Tähän vastaa 1. Moos. 1.-2. luku: Jumala antoi ihmiselle vallan hallita, vallita ja varjella maata.

William Styron: Sofien valinta kirjassaan esittää seuraavan kysymyksen: ”Sano minulle, missä Jumala oli Auschwitzissa?
Vastaus siihen on: ”Missä oli ihminen?”

Puhutaanpa ensin Jumalan suuresta suunnitelmasta. Jumalan laatima alkuperäinen suunnitelma oli se, että ihminen saa elää paratiisissa yhdessä Jumalan kanssa ikuisesti. Kaikki oli hyvin.

Jumalalla oli kuitenkin yksi iso ongelma: kuolema. Kuolema on Jumalan arkkivihollinen. Miten saada kuolema pois vaikuttamasta maailmankaikkeuden asioihin? Maailmankaikkeus on rakennettu kolmen asian perustalle. Kaksi ovat: Jumalan laki ja säädökset ja numerologia. Kolmas perusta on pyhä kolmiyhteinen Jumala (Elohim).

Maailmankaikkeuden hallitsija on Jumala nyt, aina ja ikuisesti. Jokainen taivaassa hyväksyy tämän perustan. Muuten ei voi olla. Vaikka olisit täällä maapallolla kuinka hyvä presidentti tai kuningas, niin taivaassa et voi sitä koskaan olla. Onko tämä selvää tähän asti?

Ihminen sai siis väliaikaisesti, Jumalan laatiman sopimuksen mukaan, hallintavallan maapallolla. Hän sai myös vallita eläimiä ja kasveja ja kaikkea muutakin täällä. Lisäksi sopimuksessa sanotaan, että ihminen itse valitsee oikean tai väärän eli Jumalan tai paholaisen välillä. Ihmisen elämä on valintoja täynnä. Sopimukseen kirjattiin myös se, että uskooko ihminen Jeesukseen Kristukseen, vai ei. Jos ei usko, niin sopimuksen mukaan ihminen uskoo silloin paholaiseen eli kuolemaan. On siis kaksi vaihtoehtoa. Kolmatta vaihtoehtoa ei ole. Jos ihminen haluaa olla niin sanotusti oman itsensä herra, niin hän on valinnut paholaisen.

Jumala laati suuren suunnitelmansa mukaisesti sopimuksen, jonka kuolema viimein suostui allekirjoittamaan. Jumala tiesi paholaisen vaikutuksen meihin. Sen jälkeen vasta alettiin luoda maailmankaikkeutta sekä ihminen ja enkelit, kun kaikki tekijät oli huomioitu Jumalan ja kuoleman välillä. Sopimus särki Isän sydämen. Jumala joutui luopumaan omista lapsistaan – meistä kaikista - jotta voisimme elää ikuisesti. Ilman Jeesusta Jumalan suunnitelma olisi rauennut. Jeesus oli elinehto sille, että pelastus mahdollistui, muuten olisimme kuoleman omat.

Jumala näki tulevaisuuden, mitä ihminen tekee itselleen, muille ja luomakunnalle. Hän ei pitänyt siitä lainkaan. Mutta Hän näki myös, mitä ihminen saa aikaan, kun häntä ohjaa Pyhä kolmiyhteinen Jumala ja maailmankaikkeus. Lopulta ihminen ymmärtää, että hän itse ei pysty, eikä kykene. Meillä on ollut aikaa ottaa tilanne hallintaamme jo melkein 2000 vuotta. Nyt ihminen luovuttaa vallan Herralle Jeesukselle, jolle valta kuuluukin Jumalan ja maailmankaikkeuden mukaan. Ihminen ja paholainen joutuvat väistymään vallankahvasta. Valtikka siirtyy Jumalalle.

Häviäjä on paholainen ja se häviää kaiken! Sopimuksen ehdot olivat, paholaisen vaatimuksesta, sellaiset, että ihmisestä tuntuu kuin Jumala olisi hänet hylännyt, vaikka siitä ei ole todellakaan kyse. Ihmisestä tuntuu kuin Jumala ei puuttuisi maailman kulkuun. Kumpikaan sopimuksen osapuoli ei ole saanut puuttua suoraan maailman asioihin. Jumala sai luvan puuttua asioihin vain siinä tapauksessa, että ihminen on puhdassydäminen. Se tarkoittaa sitä, että ihmisen sydämessä ei asu vääryys.

Jumala puuttui maailman kulkuun alkuseurakunnan aikaan n. 33-100 jKr ja nyt taas 21.8.2020 alkaen. Kyse on ihmisen valinnoista. Jahve sanoo minulle: ”Nyt mennään uutta aikaa kohti.” Me saamme luottaa uskolliseen Luojaan, yhdessä käydä uuteen aikaan nyt (virsi 600).

Alkuseurakunnan aikana eli apostoli Johannes, jonka myötä itse Jumala sai vaikuttaa maailman tapahtumiin. Apostoli Johannes oli puhdassydäminen. Sen vuoksi Jumala saattoi asua Johanneksen sydämessä. Matt. 5:8 Autuaita puhdassydämiset: he saavat nähdä Jumalan. Pyhä Henki kertoi minulle, että nyt on maailmassa kolmas ihminen, joka on valinnut aina oikein, siksi Jumala voi taas puuttua maailman kulkuun ja Hänhän puuttuu. Ensimmäinen oli Jeesus.  

Riittää, kun Jeesuksen lisäksi oli kaksi ihmistä, jotka valitsevat aina, joka kerta, oikein. Tämä on mahdollista, koska he ovat antaneet luvan Jumalalle, että Hän kirjoittaa lakinsa heidän sydämeensä. Nämä kaksi istuvat Herran Jeesuksen oikealla ja vasemmalla puolella taivaassa.

No onko sitten maailmassa ollut joku tai joitakin ihmisiä, jotka ovat aina valinneet väärin? Ei koskaan. Muuten olisi käynyt niin, että kuolema olisi voinut puuttua maailman tapahtumiin. Ihminen on siis itse saanut aikaan kaiken synnin, mitä maailmassa tapahtuu. Ihminen on aiheuttanut kaiken Saatanan myötävaikutuksella. Kuolema ei ole voinut puuttua asiaan, paitsi tietenkin neuvomalla ja käskemällä Saatanaa. Koko ajan myös Jumala on, jo luomansa omatunnon ja Pyhän Hengen kautta, neuvonut ihmisiä, mutta ihminen tekee omat valintansa niin hyvässä kuin pahassa..

Meille kaikille käy uudestisyntymisemme jälkeen kerran elämässämme niin, että sieluumme iskee miekka. Tämä miekan isku on kova ja hyvin kipeä isku. Se voi olla lapsesi kuolema tai toisen, läheisen ystäväsi pahat sanat, jotka haavoittavat sinua syvälle sieluusi asti. Miekka on aina toinen ihminen. Se iskee aivan sielun perimmäisiin nurkkiin asti halkaisten sielusi kahtia. Toinen puolikas sielustasi jää sinulle, mutta toinen osa erkanee sille henkilölle, josta tulee yhteisyyskumppanisi. Vastaavasti minun tapauksessani sain jo tulevan mieheni sielusta puolikkaan.

Jumalan armosta on myös niin, että kun tämä välttämätön haavoittaminen tapahtuu, niin yhteisyyskumppanisi saa sinut suojelusenkelikseen. Eli sinä olet aina kumppanisi sydämessä, sielussa ja rinnallakulkijana. Jumala käyttää siis tilanteen hyödyksi, koska rakastaa sinua. Siksi tämä tapahtuu. Alun perin se oli paholainen, joka ihmistä haluaa haavoittaa kuolettavasti. Paholaisen tahdosta se kuului sopimukseen. Ihminen, joka saa tämän miekan iskun, kärsii haavasta, joka tuntuu vuotavan verta ja sen kipu kestää kauan. Paholainen haluaisi, että sinä hylkäisit Herran Jeesuksen tämän asian takia. Samalla Jumala tutkii sinut. Oletko hänelle lojaali ja uskollinen, vaikka tuska sielussasi on voimakas?

Jumalan sopimukseen kuului se, että Herra Jeesus saa kaiken. Kun Jeesus oli maailmassa, niin hänellä ei ollut vaimoa eikä lapsia. Se kuitenkin toteutuu. Jes. 53:10 Mutta Herra näki hyväksi runnella häntä, lyödä hänet sairaudella. Jos sinä panet hänen sielunsa vikauhriksi, saa hän nähdä jälkeläisiä ja elää kauan, ja Herran tahto toteutuu hänen kauttansa. (-38 käännös).

Hagg. 2:21-23 "Sano Juudan käskynhaltijalle Serubbabelille näin: -- Minä järisytän taivaan ja maan. Minä kaadan kuninkaitten valtaistuimet ja hävitän maailman mahtavat valtakunnat. Minä työnnän kumoon sotavaunut, niin että hevoset kaatuvat ja ajajat syöksyvät toinen toisensa miekkaan. Näin sanoo Herra Sebaot: -- Serubbabel, Sealtielin poika, minun palvelijani, sinulle sanoo Herra: Tuona päivänä sinusta tulee minun uskottuni, minä teen sinusta sinettisormukseni. Sinut minä olen valinnut, sanoo Herra Sebaot."

Kun olen kirjoittanut yllä olevat jakeet, niin Jumala puuttuu tilanteeseen sanomalla näin:

Minä Jumala Kaikkivaltias sanon teille seuraavasti: ”Ei väellä, eikä voimalla, vaan minun hengelläni. Sodat on nyt sodittu. En salli enää enempää kärsimystä kenenkään osalle. Ja tästä jatkaa Sirkka.”

Ja minä jatkan: Jakeessa sanotaan, että Jumala Kaikkivaltias Isä järisyttää taivaan ja maan. Se tarkoittaa mielestäni sitä, että Hän ottaa kaiken kunnian eli sen, mikä Hänelle on kuulunut jo maailman perustamisesta lähtien. Kuolema eli paholainen on syösty lopullisesti pois vallasta. Vallasta, jonka ihminen alun perin sai itseltään Jumalalta, mutta siirsikin vallan paholaiselle turvautumalla siihen.

Nyt kun vallan valtikka ja kruunu siirtyy paholaiselta Jumalalle, niin totisesti siinä taivas ja maa järkkyy. Kaikki, aivan kaikki muuttuu nyt. Jumala lupaa sen tässä jakeessa. Jahve sanoo lisäksi minulle 21.8.2020: ”Suomi on nyt Jumalan silmäterä omien valintojensa johdosta.”

Jumala on Pyhä. Se tarkoittaa sitä, että Hän ei voi kaikille meille näyttäytyä kuin vasta 1000 -vuotisessa valtakunnassa ja taivaassa. Syntinen ihminen ei kestä Jumalan pyhyyden edessä. Syntinen ihminen, joka uskoo Herraan Jeesukseen, voi Hänet sen sijaan nähdä. Samoin juutalainenkaan ei voi nähdä JHVH ennen kuin hän uskoo Herraan Jeesukseen Kristukseen.

Esivalta on Jumalan kädessä. Se esivalta, joka ei noudata Jumalan lakia ja säädöksiä joutaa mennä. Tilalle saamme Jumalan itsensä valitsemat henkilöt Jumala ei halua sotia vallan vaihdon seurauksena. Vallanvaihto tapahtuu verettä.

Veli veljeä vastaan olevia sotia ei saa enää käydä. Se on meistä itsestämme kiinni. Siihen puututaan kovalla kädellä.


..jatkuu seuraavalle sivulle