Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Hallitse ajatuksiasi. Älä anna ajatustesi hallita sinua!

Haavoittunut enkeli, Köynnöksenkantajat -fresko ja Kuoleman puutarha osa 2.


..jatkoa edeltävältä sivulta..

Haavoittunut enkeli ja kukat kädessä

Miksi haavoittuneella enkelillä on kukkia kädessään? Ne symboloivat kauneutta. Kauneutta kaiken sen hirveyden ja rumuuden keskellä, jota Simberg kauhistui ja joutui kokemaan. Kukat ovat valkoisia ja nupullaan. Simberg haluaa sanoa, että hän tosin itse kuoli, mutta se osoittautui hänelle siunaukseksi. Hänet ristiinnaulittiin. Siltä hänestä tuntui. Kun näin kävi, niin hän alkoi havaita, että hänessä kasvaa kuolleen tilalle uutta. Se elämä oli vasta nupullaan, mutta siinä se oli valmiina kukoistamaan, kun Jumala antaa sille aikansa.
Mitä muuta kukat symboloivat? Simberg antaa kukat meille. Hän haluaa, että joku kertoo tämän tarinan. Joku sellainen ihminen, joka kuuntelee, mitä Pyhä Henki hänelle sanottavaksi ja kerrottavaksi antaa.


Haavoittunut enkeli ja pirut

Hugo Simberg maalasi kaksi nuoren pojan näköistä pahantuulista poikaa kantopuiden molempiin päihin. He ovat ihmisiä, mutta heidät on kuvattu piruiksi. He ovat paholaisen alaisia. He ovat valinneet paholaisen tiet ja antaneet paholaisen tulla sydämeensä. Suurin osa ihmisistä on piruja. Nämä pirut toimivat paholaisen suuna, käsinä ja jalkoina. Paholaisen ei tarvitse itse tehdä paljoakaan.

Mark. 7:21-23 ”Juuri ihmisen sisältä, sydämestä, lähtevät pahat ajatukset, ja niiden mukana siveettömyys, varkaudet, murhat, aviorikokset, ahneus, häijyys, vilppi, irstaus, pahansuopuus, herjaus, ylpeys ja uhmamieli. Kaikki tämä paha tulee ihmisen sisältä ja saastuttaa hänet."

Kaksi kristittyä painosti Simbergiä muuttamaan maalaustaan. Lopulta Herra Jeesus Kristus puuttui tilanteeseen järeämmin. Hän antoi näille kahdelle miehelle voimakkaan synnintunnon. He joutuivat pyytämään Simbergiltä henkilökohtaisesti anteeksi. Se oli näille miehille kova pala, siitä johtuu heidän myrtynyt ilmeensäkin. Simberg antoi heille anteeksi. Isä meidän rukouksen mukaan näin pitää aina tehdä. Hän tiesi tämän ja toteutti sen käytännössä.


Kuoleman puutarha ja pirut

Hugo Simbergillä oli omintakeinen tyyli. Hän kuvasi taiteessaan enkeleitä, piruja ja kuolemaa. Kaikki nämä hoitelevat toimiaan ihmisten keskuudessa. Pirut siis kuvasivat sellaisia ihmisiä, jotka valitsevat tien, joka on avara sekä paholaisen viitoittama ja orjuuttama. Hän maalasi taulun nimeltään Kuoleman puutarha. Se on pieni taulu ja on nähtävissä Tampereen tuomiokirkossa. Siinä kuolema kastelee heiveröisiä, melkein elottomia kasveja. Kuoleman hahmot kuvaavat kristittyjä, jotka haavoittivat Simbergiä syvälle sieluun asti.

Herran Jeesuksen pyynnöstä he jatkoivat elämäänsä tukien ja kastellen melkein kuolevia sieluja. Simberg itse ei enää ollut näiden ihmisten kanssa tekemisissä. Taulu on maalattu viimeiseksi. Se kuvaa maalarin omaa ristin kuolemaa tämän v. 1903-1906 kestäneen maalausurakan jälkeen. Hän pääsi siis elinaikanaan maanpäälliseen paratiisiin eli taivaaseen. Hän ja ne, jotka sinne pääsevät, ovat valmiita kokemaan elämässään mitä suurimmat orjantappuran okaat ja piikit. Herra Jeesus vie heidät seuraansa kipujen tielle. Kaikkien näiden ihmisten kohtalona on ristiinnaulitseminen. Muutoin ei voi olla. Muuten he eivät ylitä Jordan jokea. Se on välttämätöntä, jotta todellinen ydinitse eli sielu tulee esille. He toimivat Jumalan lain mukaan. Se on heidän sydämissään. He noudattavat sitä kuin unessa. Itse sitä tietämättäänkin. Maailma on roskaa heidän silmissään. Mutta Jumala ylitse kaiken, jopa yli heidän omien pyrkimystensä ja halujensa. Maanpäälliseen paratiisiin ovat päässeet elinaikanaan vain 5000 ihmistä, kun ajanjaksona on koko se aika, kun ihminen on maapallolla elänyt. 2000 ihmistä on suomalaisia. Näin sanoo minulle Pyhä Henki.

Simberg lahjoitti myös tämän taulun seurakunnalle. Simbergin tauluvalinnat ovat suurta viisautta. Kuka muu kuvaa kirkkojen maalauksissa kuolemaa? Kuolema on Jumalan arkkivihollinen. Miksi kirkko ei julista ja esitä sitä maalauksissaan? Siitä ei uskalleta puhua. Se on kuitenkin olennainen asia: synti johtaa kuolemaan, ikuiseen eroon Luojastasi. Toiset valitsevat Iankaikkisen Isän hylkäämisen. He ovat sokeutuneet maailman turuilla. He seuraavat sokeina, melkein kuolleina, paholaista. Elämän ristiriitaisuutta kuvaa se, että paholainen on heidän johtotähtensä, vaikka nimenomaan se haluaa tappaa heidän sielunsa.


Kuoleman puutarha ja korvaan kuiskuttelevat pirut

Kuoleman puutarha taulussa on yksi paholaisen lapsi selkä päin. Tämä musta hahmo on piru, jota ihmiseksi kutsutaan. Ihminen, joka vuosien varrella paholaisen lapsena on muuttunut paholaisen kuvan kaltaisuuteen pimeydestä pimeyteen, niin kuin muuttaa paha henki. Paha henki sokeuttaa ihmisen käärmeen myrkyllään. Onneksi Herra Jeesus Kristus puuttuu aina asiaan. On sitten kyseessä uskova tai ei-uskova. Tällainen ihminen tosin saa valita pitkään väärin, koska Jumala haluaa, että hän itse ymmärtäisi tilansa ja tilanne muuttuisi. Herra puuttuu asiaan viimeistään siinä vaiheessa, kun kauniista täydellisestä sielusta on jäljellä enää vain pieni elon kipinä. Tämä siksi, koska Herra haluaa opettaa sinulle, ettei kannata valita pahan teitä.

Miksi Simberg on halunnut maalata miehen selkäpuolelta? Tämä mies ei ole tullut arvostelemaan häntä kasvotusten. Hän ei ole nähnyt tätä miestä lainkaan. Tämä mies voi olla vaikka piinaava lehtikirjoitus tai somehyökkäys. Lähinnä tämä kuitenkin tässä taulussa tarkoittaa pahan lapsia, jotka tulevat kotiisi kutsumatta. Simberg kuulee korvissaan äänen, jonka hän oppi tunnistamaan piruksi. Hän tunnisti, että tuo ja tuo ajatus ei ole hänen ajatuksensa, vaan pahan henkivallan. Hän oppi tunnistamaan tämän Herran avulla. Herra opasti häntä.

Nämä pirut, kuten Simberg heitä osuvasti kutsui, tulevat paholaisen pyynnöstä ja käskystä. He haluavat osallistua toisen ihmisen elämään. He eivät näe siinä mitään pahaa. He eivät vaikuta ihmisen elämään mitenkään. Näin he sen mieltävät ja perustelevat tämän vääryyden itselleen. Toiset pirut taas haluavat vahingoittaa sinua ajatuksin, sanoin ja teoin. He sekaantuvat ajatuksiisi huomautellen sinulle kaikenlaista sellaista, jolla ei ole merkitystä tai sitten niillä on paha merkityksensä.

He aiheuttavat sinulle tunnereaktioita: masennusta, ahdistusta, pelkoa, välinpitämättömyyttä sekä väsymystä, äkillistä nukahtamisen tarvetta. Myös vatsaongelmia, hikoiluja ja kylmyyden tuntemuksia. Nämä ihmiset, jotka ovat pahan teillä, käyttävät siis fyysistä, henkistä ja hengellistä väkivaltaa. Heidän paikkansa olisi vankilassa. He eivät välitä yksityisyyden suojasta, saati kotirauhasta. Tämän kolmannen kasvottoman kristityn vaikutus Simbergin elämään oli niin suuri, että hän piirsi sen tauluunsa. Henkilö näpertelee siellä itsekseen piilossa seuraavia konnankoukkujaan Simbergin pään menoksi.

Kun ensimmäistä kertaa kuulin Pyhältä Hengeltä, että paha henkivalta tarkoittaa kristittyjä, jotka ovat liukuneet tai olleet jopa vuosikymmeniä paholaisen ohjaksissa, niin raivostuin. Huusin kuin palosireeni. Osa heistä vaikuttaa kuolleilta, kuten edellä olen kertonutkin. Yksi heistä oli ollut vain pari viikkoa paholaisen leivissä ja näytti olevan suhteellisen kunnossa. Eräs henkilö oli ollut pahan valtapiirissä seitsemän vuotta. Mieleni tuli surulliseksi hänen puolestaan. Hän oli lääkkeiden väärin käyttäjä, yksinäinen ihminen. Ohjasin hänet menemään psykologin tai psykiatrin puheille. Hänelle oli tullut tavaksi seurata minua ja varmasti muitakin ihmisiä. Hänellä on näköyhteys minuun. Olin sitten olohuoneessani, makuuhuoneessani, suihkussa tai missä hyvänsä kotona. Hän näkee pari metriä minun ympärilläni. Kasvoni näkyvät kunnolla. Herra katkaisee yhteyteni häneen ja hänen yhteytensä paholaiseen. Se on selvä. Tämä henkilö tilitti minusta tietoja paholaiselle. Tieto on valtaa eli vallankäyttö siirtyi paholaiselle.

Yritän sanoa, että ihmisen pitää ottaa vastuu itsestään ja hyvinvoinnistaan. Sinulle, juuri sinulle on Jumala antanut elämän lahjaksi. Miten sinä sen käytät? On herkkiä ihmisiä, jotka eivät kestä elämää maailmassa ja tarttuvat kuin oljenkorteen tällaisiin pahoihin tilaisuuksiin. Se tuo heille heidän kaipaamaansa sisältöä elämään. Heidän tulisi toisten elämän seuraamisen sijasta tarttua elämäänsä ja alkaa elää sitä täysin rinnoin. Tehdä elämästä niin hyvä kuin mahdollista. Jumalan sekä maallisten lakien mukaisella tavalla.

Tätä blogia kirjoittaessani huomaan selvemmin kuin koskaan kuinka paha henkivalta yrittää vastustaa minua. Pyhä Henki pyytää kirjoittamaan ja paha henkivalta pyrkii estämään sen, minkä voi. Se yrittää väsyttää minut. Se ei halua, että julkaisen tämän blogin. Paha henkivalta, kadotuksen tien valinneet ihmiset, eivät halua, että totuus paljastetaan. Tästäkin blogista jää paljon kertomatta. Aion julkaista kaiken, minkä Herra minulle kertoo, mutta se kestää aikansa. Jos henkivalta sinua kiusaa, niin sano: ”Herra Jeesus auta! Sinulla on kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Tiedän, että teoistani huolimatta, minä olen Sinulle rakas. Tahdot auttaa minuakin. Luotan siihen, että teet minussa sen työn, minkä olet jo aloittanutkin. Sinä voit katkaista yhteyteni paholaiseen ja sen henkivaltoihin. Sinä voit puhdistaa minut kaikesta synnistä. Sinä voit antaa minulle halun ja kyvyn muuttua, kun en itse voi. Kiitos vapahtajani Jeesus Kristus.”


Ihminen on ihmiselle susi

Väkivaltaa! On ihmisiä, jotka haluavat sinulle väkivaltaa. Toistan sen, mitä jo kerroin edellä: He haluavat tehdä sinulle fyysistä, henkistä ja hengellistä väkivaltaa. He tunkeutuvat kotiisi kutsumatta. He seuraavat elämääsi kuin se olisi realitysarja. Yhteys avautuu heille näkymättömiä kaapeleita pitkin. He jäävät koukkuun. He eivät osaa lopettaa. He ovat aina kristittyjä ihmisiä. Mukana on lainkuuliaisia ihmisiä, jotka kuitenkaan eivät tunnusta totuutta itsestään. Totuus on, että he väkivallan lisäksi rikkovat uhrinsa kotirauhaa ja yksityisyyden suojaa...jatkuu seuraavalle sivulle..

Ajatuksiisi tunkeutuja (piru) on kuvassa selkä katsojaan päin (Hugo Simberg)

Contact us

Click here and write your email address, phone number, address, or any other contact information your website visitors can use to get in touch with you.
Nimi*
Sähköpostiosoite*
Viesti*

Opening hours

If you have a store, use this space to let your website visitors know when it's open.