Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Jumalan suuri suunnitelma osa 1, 1(3) sekä henkivalloista ja valinnoista


Jumalan suureen suunnitelmaan kuului pelastaa kaikki maailman ihmiset iankaikkiseen elämään Hänen yhteydessään. Mutta maailmankaikkeudessa oli alun alkaen Jumalan lisäksi myös henki, kuolema. Vastinpari. Miten saada kuolema pois vaikuttamasta Hänen täydelliseen suunnitelmaansa?

Isä Jumala tekee sopimuksen kuoleman kanssa. Tämä sopimus on pakko tehdä, jos mielii päästä pahuudesta eroon. Jumala on Pyhä. Pyhyys ja pahuus (Valo ja pimeys) eivät mahdu samaan maailmankaikkeuteen. Maa oli autio ja tyhjä, pimeys peitti syvyydet, ja Jumalan henki liikkui vetten yllä (1. Moos.1:2). Pimeys tarkoittaa kuolemaa, joka on henki, ja pahaa henkivaltaa.

Jumala tekee täydellisen sopimusluonnoksen. Siinä on kuvattu kaikki, aivan kaikki. Ihminen, luomakunta, kaikki. Kuolema ei osallistu sopimusluonnoksen tekoon. Mutta siihen tarvitaan hänen suostumuksensa. Sopimus ei käykään sinällään kuolemalle, vaan siihen tehdään isoja muutoksia. Isä on nähnyt tämän ennalta. Mutta se särkee silti Isän sydämen. Hän joutuu sopimaan sellaisia asioita, jotka eivät käy Hänen pirtaansa lainkaan. Hän näkee kuitenkin sen, miten kaikki päättyy. Taivas tulee maan päälle. Kaikki on Hänen kädessään. Kuoleman ja tuonelan vaikutus loppuu iankaikkisesti. Iankaikkinen pimeys väistyy.

Sopimuksen mukaan Isä Jumala ei voi olla ihmisen kanssa suoraan tekemisissä paitsi, jos tämä ihminen on puhdassydäminen. Heitä ei montaa ole, arvaat varmaan sen. Sama tilanne kuoleman kanssa. Hän ei voi olla suoraan ihmisen kanssa tekemisissä. Kiitos siitä Jumalalle! Mutta koska Isä ei voi olla suoraan tekemisissä ihmisen kanssa, jotka Hän kaikki itse luo, niin se särkee Hänen rakastavan sydämensä. Tieto iskee Hänen Sieluunsa syvälle miekan tavoin. Hän haluaa ehdottomasti luoda ihmisen, oman kuvansa kaltaisen täydellisen, ainutlaatuisen sielun. Siksi tilanne on niin raskas kestää.

Isä Jumala pitää kaikkia luomiaan ihmisiä lapsinaan. Niin sinuakin, vaikka et Häneen uskoisi. Hän rakastaa sinua äärettömällä rakkaudella. On ihmeellistä kokea Hänen rakkautensa, vaikka tiedänkin, että se on vain hippunen siitä, mikä on todellisuus.

Miekan iskiessä Hänen Sieluunsa, Hänestä irrottautuu Sielu, joka tunnetaan nimellä Jeesus Kristus. Tilanne on seuraava: Jumala ja kuolema sopivat, että maailmassa saa toimia heidän sijastaan Herra Jeesus ja hyvä henkivalta sekä vastinparina paholainen ja paha henkivalta. Sopimusluonnokseen kuului se, että riittää, että ihminen uskoo Jumalaan, ei kuolemaan. Mutta tämä ei sopinut kuolemalle.

Myöhemmin sopimukseen kirjoitettiin Herran Jeesuksen osuus. Näin ei alun perin ollut. Valo syttyy siis ihmisen sisimpään, vasta kun hän uskoo Herraan Jeesukseen. Alun perin Jumala oli halunnut, että se riittää vallan mainiosti, kun uskoo Jumalaan. Alun perin Jumala halusi, että saatana, joka oli enkeli, olisi valon tuojana eli evankeliumin levittäjänä ihmisille, mutta se käänsi kelkkansa. Se oli mahdollista, koska enkeleillä ja ihmisillä on vapaa tahto valita. Saatana valitsi kumppanikseen kuoleman.

Alun perin Jumalan sopimuksessa ei lukenut myöskään Herran Jeesuksen osuutta siihen, että Hän syntyy maailmaan ihmiseksi. Sitä ei olisi tarvittu, jos Jumalan suunnitelma olisi toteutunut sillä tavalla kuin Hän sen alun perin halusi. Sopimusta väännettiin kauan. Sopimus tuli lopulta tyydyttämään myös Herran Jeesuksen tahtotilan. Hänen ehdottoman halunsa auttaa pientä ihmistä maailmassa ja myös henkilökohtaiset tarpeet sitten taivaassa.

Kuolema sai luvan yrittää langettaa saatana. Taivaassa saatana oli testattu monta kertaa ja se oli läpäissyt testit hyvin. Mutta nyt se lankesi, se lankesi heti. Sen jälkeen kuolema astui syrjään ja saatana sai luvan yrittää langettaa ihminen. Näin tapahtui. Samana päivänä, kun saatana sai luvan, ihminen lankesi. Paratiisissa ei voinut olla syntinen enkeli, eikä ihminen. Molemmat häädettiin sieltä pois. Alun perin Jumalan luonnoksessa ei näin ollut, vaan ihminen käyskenteli paratiisissa yhdessä Jumalan kanssa. Saatana sai lankeamisen aikaan, yksin hän. Mikä oli se asia, mikä saatanan langetti? Se olisi halunnut olla ihminen, eikä enkeli, se alkoi kadehtia ihmistä. Sen sydän pimeni.

Saatanalle oli tähdennetty, että jos se lankeaa, niin Jumala ei voi muuta kuin kuolettaa siltä sydämen ja poistaa sielun, koska ne ovat Jumalan luomat ja ne eivät saa joutua kuoleman valtapiiriin. Saatana haluaa yrittää silti. Miten se valitsee? Se uskoo itseensä. Lankeemus tapahtuu. Isä Jumala ottaa sielun pois siltä, mutta haluaa, että se tulee vastaisuudessa käyttöön, tällä kertaa ihmiselle. Sielu on edelleen puhdas, tahraton, koska se otettiin heti pois, mutta sydän kuolettuu. Isä Jumala pitää sitä kämmenellään, kun se kuolettuu. Jumala kuitenkin näkee ennalta, että näin käy. Siksi vaihtoehto A on se, että saatanalta otetaan pois sielu. Näin olen saanut tietää. Vaihtoehto B olisi ollut se, että naispuolinen saatana ei lankea ja saatanasta ja Herrasta Jeesuksesta olisi tullut yhteisyyskumppanit. Miten saatanan käy? Se on pahasti langennut enkeli, niin on ihminenkin ja ihminen pelastuu. Jumala voi kaikki. Kuolettunut kivisydän voi muuttua lihasydämeksi ja kuivat luut voivat virvoittua henkiin. Näin Jumala toimii. Hänessä on paljon armoa ja anteeksiantavaisuutta. Riittääkö sitä myös saatanalle?

Henkivalloista ja valinnoista:

Kerroin tuossa alussa, että maailmassa saa toimia Herra Jeesus ja hyvä henkivalta sekä vastinparina paholainen ja paha henkivalta. Pyhä Henki kertoo, että on uskovia ihmisiä, jotka tekevät aina väärin. He alkavat kuulla paholaisen äänen. Se toimii ensin salassa. Tällöin myös Herra voi puuttua tämän ihmisen elämään, mutta Hän ei tee niin yleensä. Hän antaa kristityn kaatua. Miksi? Hän katsoo sen paremmaksi kasvatusmenetelmäksi. Sillä tämän kristityn pitää oppia, että hän seuraa paholaisen teitä. Ne ovat teitä, joka nostaa tämän kristityn omavoimaisuutta, egoa ja ylpeyttä. Herra ei koskaan sano sinulle, että sinä olet parempi kuin tuo toinen kristitty, koska se nostaa sinun egoasi, mikä on pahasta. Ja myös siksi, koska et ole parempi. Herra ei sano sinulle, että Hän on ylpeä sinusta, koska ylpeys on synti. On kristittyjä, jotka eivät koskaan pyydä lähimmäisiltään anteeksi. On kristittyjä, jotka kaatuvat paholaisen edessä monta kertaa ja pahasti, eivätkä silti ota opikseen. Tällaisia ihmisiä on paljon. Näin kertoo minulle Pyhä Henki.

Paha on valjastettu auttamaan Herraa Jeesusta Hänen kasvattaessaan meitä. Valinta on ihmisellä. Ketä sinä seuraat? Paha aiheuttaa pahaa elämässäsi, hyvä hyvää. Meidän egomme, vanha luontomme on tiellä ja se pitää murskata, saada häivytettyä pois. Useammilla ihmisillä vanhan luonnon mukaiset tarpeet ovat niin tärkeitä, että he eivät halua muuttua Kristuksen kuvan kaltaisuuteen. Siihen voi kasvaa vasta, kun vanha luonto murtuu ja uusi tulee sijaan. Kun vanha luonto kuolee eli Herra kitkee sen sinusta pois, kun annat Hänelle luvan, niin sinä puhdistut ja muutut kuin toiseksi ihmiseksi. Olen sen itse kokenut. Vanhassa luonnossa ei ole yhtään mitään, mitä ikävöitsen. Kaikki se oli pelkästään saastaa. Älä siis turhaan (vanhan luonnon) kuolemaa pelkää, se tuo sinulle yltäkylläisen elämän, Jumalan siunaukset.

Pahan valinneet uskovat ihmiset ovat sellaisia, että Herra joutuu aika ajoin, yhä uudelleen, pelastamaan heidät pahan kynsistä. Silti kun he pääsevät jaloilleen, niin he valitsevat jälleen väärin. He eivät opi tekemistään virheistä. Herra joutuu kuitenkin näin toimimaan, koska ihmiselle on annettu valinnan vapaus, niin on sovittu Jumalan suuressa suunnitelmassa. Herra toivoo, että ihminen havahtuisi sokeudestaan ja alkaisi valitsemaan oikein. Silloin hän alkaisi huomaamaan, että hänen elämänsä muuttuu parempaan suuntaan. Jos huonosti käy, he toimivat elämänsä loppuun asti siten, kuin ovat oppineet toimimaan: valitsevat väärin, koska heidän vanha luontonsa niin haluaa. He eivät välttämättä hahmota sitä, että heidän sydämensä paatuu ja sitä kautta sielu ei voi hyvin. Elämästä tulee raskasta ja pahan orjuuttamaa, vaikka Herra haluaisi heidät johdattaa vapauteen ja yltäkylläiseen elämään.

Room. 8:28 Me tiedämme, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa. Näin on, mutta rakastatko sinä, joka aina valitset väärin, oikeasti Jumalaa, vai omaa itseäsi? Omaa egoasi?

Ellet sinä rakasta Jumalaa yli oman itsesi, niin yhdeksi suureksi ongelmaksi tulee lakihenkisyytesi: olet ylitarkka Jumalan lain kirjaimen noudattaja ja vaatimalla vaadit sitä vielä muiltakin. Olet liian vaativa ihmissuhteissasi ja kärsit siitä itsekin, menetät turhaan ystäviäsi. Paavali sanoi näin: Gal. 5:1 Vapauteen Kristus meidät vapautti. Pysykää siis lujina älkääkä alistuko uudelleen orjuuden [tarkoittaen paholaista ja pahaa henkivaltaa] ikeeseen. Herraa kiinnostaa sinun sydämesi ja sielusi tila, sen puhtaus -ei lakihenkisyytesi. Mutta paha henkivalta pitää siitä. Se orjuuttaa sinut.

Älä anna pahan henkivallan juoksuttaa sinua miten vain. Ala vastustaa sitä aktiivisesti. Mietitäänpä vielä sitä, miten se sinut orjuuttaa. Se syöksee jatkuvasti mieleesi kaikenlaista, jos annat sen niin tehdä tai et huomaa sitä. Mitä paha henkivalta haluaa? Se haluaa osallistua elämääsi orjuuttaen sinut. Se haluaa hallita sinua. Se elää sinun kauttasi. Se on itse vain henki. Se haluaa riistää sinun elämäsi itselleen. Se on täysin välinpitämätön sinulle itsellesi. Sinä olet vain kupattava ihminen, jolla ei ole arvoa. Se imee sinusta elinvoimasi, eikä anna mitään tilalle. Se tekee sen niin hitaasti, ettet välttämättä huomaa sitä. Sinä pidät normaalina sitä, että olosi ei ole hyvä. Ala siis tehdä toisin. Valitse toisin. Se ei voi sinulle yhtään mitään, jos päätät valita toisin. Älä siis kuuntele, mitä ajatuksesi sanovat. Vaan mitä järkesi sanoo.

Muista, että ihmisen normaali tila on olla ajattelematta. Miten se sinulta onnistuu? Samoin on niin, että normaali tilasi on aamulla herätä hitaasti ja rauhallisesti venytellen, ei heti ylös ponkaisten ja miettien mitä sinun pitäisi nyt tehdä. Miksi suoritat? Sinun tulisi olla levossa aina. Ei kiireessä ja hyörinässä. Elämänlaatusi paranee heti. Tee muutoksia elämääsi heti. Ethän halua, että näkymättömän maailman paha henkivalta vaikuttaa elämääsi? Se on pimeyttä, niin kuin blogini alussa sanonkin. Valo on Herra Jeesus Kristus. Anna sen tulla elämääsi. Hän haluaa vapauttaa sinut orjuudestasi. Annatko sinä Hänen tehdä sen? Vai kuunteletko ja totteletko mieluiten ääniä ja loputonta ajatustesi virtaa?

Teen vielä erään toisenkin asian selväksi. Hyvä henkimaailma ei koskaan tule ajatuksiisi. Se pitää sitä sinun yksityisyytesi loukkaamisena. Isä Jumala on sen sijaan antanut sinulle sielusi. Siihen on kätketty kaikki hyvään elämään tarvittava. Isä on myös antanut sinun ympärillesi yhden tai useampia suojelusenkeleitä, taivaallista sotajoukkoa. Vaikka et olisi uskossa, niin sielusi haluaa ohjata sinua ja suojelusenkelisi kuiskia korvaasi hyviä asioita. Mutta ajatuksiisi he eivät sekaannu. Se ei ole sallittu.

Sinun pitää hallita mielesi. Et saa antaa pahan henkivallan määrittää sanomisiasi, eikä tekemisiäsi. Nimittäin on niin, että niin kauan kuin et saa mieltäsi kuriin, niin Herra ei voi käyttää sinua palvelutehtävässään. Ja jos sinusta tuntuu, että sinua ei Herra käytä palvelutehtävässään, niin sinun on katsottava peiliin, kaduttava ja tehtävä parannus valintojesi suhteen. Meillä ihmisillä on velvollisuus ja vastuu täällä maailmassa toimia Herran ja vain Herran tahdon mukaan. Ymmärrätkö sinä tämän? Herra haluaa ottaa sinut palvelukseensa, mutta estätkö sinä sen valinnoillasi? Kun et enää kuuntele ääniä päässäsi, etkä tottele niitä ollenkaan, niin askel askeleelta Hän antaa sinulle palveluksessaan vastuullisempia ja isompia tehtäviä. It´s up to you! Vain sinä olet este, ei Herra.

Pyhä Henki pyytää minua kertomaan sinulle myös siitä, mitä minun elämäni on ollut, kun kuulen pyhän kolmiyhteisen Jumalan äänen. Hän haluaa, että kerron tämän sinulle, koska tästä on sinulle apua. Lisäksi lopun aikoina paha tekee yhä etenevämmässä määrin hyökkäyksiään, koska se tietää loppunsa häämöttävän. Se ryntää kaatamaan kristittyjä, etenkin uudestisyntyneitä kristittyjä. Sinun pitää varautua tähän ryntäykseen yhä paremmin. Sinun pitää juurtua Raamattuun ja noudattaa sitä, niin olet turvassa. Tarkoitukseni ei ole pelotella sinua, vaan vahvistaa taistelussasi pahaa vastaan. Herra pitää sinusta huolen, mutta valinnat teet sinä.