Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Raivatkaa itsellenne uudispelto! Älkää kylväkö enää orjantappuroiden sekaan 2(2)

..Jatkoa edelliseltä sivulta

 

Mitä sitten tarkoittaa Jer. 4:4 .. Muuten minun vihani leimahtaa teidän pahojen tekojenne tähden ja palaa kuin tuli, eikä kukaan voi sitä sammuttaa.

Näin oli Vanhan testamentin aikana. Mietin oikeasti vähän aikaa, että suuttuuko pitkämielinen ja armollinen Herra meihin kristittyihin uuden liiton aikana? Onko se mahdollista? Pidätkö sinä kynsin, hampain kiinni siitä, mikä ei mitään ole eli vanhasta luonnostasi? Istutko ryteikkösi päällä, niin ettei kiviä voi siirtää tuumaakaan? ”Aina olen näin toiminut ja jatkukoon edelleen näin”. Niinkö? Olet tottunut hirttosilmukkaasi..Sillä vanha luonto on paholaisen vaikutuspiirissä ja se ei voi olla Herran tahto, saati Herran palvelemista tyydyttää millään tavalla. Se on riisuttava pois. Suuttuuko siis Herra pahan päiväisesti, kun pidättäydyt vanhassa? No ei suutu! Hän ihmettelee kyllä, että aikooko tuo ja tuo ihminen tosiaan havahtua vasta taivaassa huomaamaan kallisarvoisen sielunsa, vaikka se on alkanut avautua jo uskoon tullessa. Isä Jumala näkee sinut Jeesuksessa Kristuksessa, eikä Hän sinulle voi suuttua. Olet siis ehdottomasti hyväksytty Jeesuksessa Kristuksessa. Sielusi aukeneminen täyteen kukkaan olisi saavutettavissa, mutta se riippuu sinusta ja vain sinusta 😊

Miksi tässäkin kirjoituksessa Pyhä Henki osoittaa minulle sielun merkitystä? Hän osoittaa sitä siksi, että kun uudispeltomme on raivattu, niin sielusi pääsee tulemaan esiin ja ulkoinen olemuksesi häivytetään pois. Siitä alkaa todellinen muutos sinussa.

Hyvä on ja sitten kysyt, miten saat sielusi esille? Mielestäni sinun pitäisi ensin hahmottaa ja ymmärtää, mikä sielu on. Sielu on enkeli, suojelusenkeli. Sielu suojelee, varjelee ja ohjaa sinua koko elinikäsi, jos vain annat sen tapahtua. Sielun on oltava enkeli, koska Jeesushan sanoo, että ylösnousseet ovat kuin enkelit taivaassa (Mark. 12:25). Ja kun Herra Jeesus tulee takaisin toisen kerran, niin me nousemme yläilmoihin Häntä vastaan. Miten tämä voi tapahtua, ellet ole enkeli? Ydinsinä sisimmässäsi on siis enkeli. Jumalan luoma ainutkertainen, ainutlaatuinen Sinä, sielu. Sielu on se, mikä menee taivaaseen, koska se on Jumalan luoma ja kelvollinen Jumalan kasvojen eteen. Ruumiisi, ulkoinen olemuksesi kuolee ja maatuu ja kun taivaassa meillä on ruumis, niin se on taivaallista ainetta ja kirkkautta, se ei ole se sama mikä nyt meillä on täällä maailmassa.

Haluan huomauttaa: kaikilla meillä on lisäksi yksi tai useampia suojelusenkeleitä ympärillämmekin, mutta nyt en siis puhu siitä.

Uskoessasi Jeesukseen sielusi alkaa avautua, mutta et havaitse sitä vielä, mutta uudestisyntyessäsi avautuminen tehostuu. Mutta jos et usko, että sinulla on sielu, niin et voi ottaa omaksesi kaikkea sitä, mitä Jumala on sinulle halunnut tarjota: yltäkylläisen elämän. Yltäkylläinen elämä ei lähde siitä, mitä näet ympärilläsi tai varallisuudestasi tai maallisesta hapatuksesta. Yltäkylläinen elämä on sitä, että uudispeltosi alkaa tuottaa hyvää, kaunista hedelmää ja satoa kaikkinaista. Sielusi puhkeaa kukkaan, se avautuu kuin kukka auringon paisteessa. Aurinko on aina Jeesus, ei kukaan muu, eikä mikään muu. Tämä siksi koska sinun sielusi on kuin suljettu puutarha, lukittu tarha, sinetöity lähde, jota ei avaa kukaan muu kuin Herra (Laul.l. 4:12).

Sielusi avautuminen kukkaan näkyy siinä, että olet iloinen jokaisesta päivästä. Jokainen päivä tuntuu merkitykselliseltä. Elät sitä yhdessä Herran Jeesuksen kanssa. Sinussa on energiaa ja lämpöä muillekin jakaa. Valosi alkaa näkyä myös muille ihmisille. Olet kiinnostunut kaikesta ja kaikista ihmisistä. Elämällä on suuri merkitys. Näin minulle tapahtui ja niin tapahtuu sinulle, koska Jumala ei katso henkilöön.

Jotta sinulle voi näin tapahtua, niin Herra raivaa ryteikköäsi viljelyskelpoiseksi. Hän ravistelee ja seuloo sinua pitkin elämääsi, kun tulet uskoon. Sinut puhdistetaan eli pyhitetään. Kun kaikki se on tehty, niin Hän alkaa puuttua pieniinkin asioihin, millä ei näyttäisi olevan mitään merkitystä. Mutta niillä on, koska pienet ketut syövät satomme viinitarhastamme (Laul. l. 2:15). Uudispellostamme pitää raivata kaikki sinne kuulumaton pois. Mutta sinun pitää olla tähän valmis, muuten työ keskeytyy ja satosi heikkenee ja sitä kautta elämänilosi.

Kun olimme jo näin pitkällä kasvatuksessani ja kehityksessäni, niin Herra osoittaa minulle selvästi Raamatusta jakeita, joihin minun tulisi kiinnittää huomiota. Ensimmäinen oli se, että ei pidä keskittyä ulkoiseen olemukseen ja koristella itseään. Älkää pitäkö tärkeänä ulkonaista kaunistusta, älkää hiuslaitteita, kultakoruja tai hienoja vaatteita (1. Piet. 3:3). Hän halusi, että mietin sisäistä olemustani. Voit toki ihmetellä, että miksi minun piti jättää meikkaaminen ja hiusten värjääminen? Mitä merkitystä sillä oikein oli? Mutta kyllä sillä oli. Koska se, mihin keskityt se saa tilaa sinussa. Koska aloin ulkoisen olemukseni sijasta keskittyä sisäiseen itseeni, sieluuni, niin se alkoi kasvaa minussa.

Toinen Raamatun jae, minkä Hän minulle näytti oli tämä: Auttakaa meitä, ottakaa kiinni ketut, ketunpojat, jotka turmelevat viinitarhat! Köynnöksemme ovat juuri nupullaan! (Laul. l. 2:15). Toinen samanveroinen Raamatunjae, joka löytyi sitten myöhemmin on Saarn. 10:1 Kuollut kärpänenkin saa voiteentekijän öljyn pilaantumaan, ja vähäinen tyhmyys voi vaikuttaa enemmän kuin viisaus ja kunnia.

Annetaan kahden kristityn selittää puolestani, mitä nämä y.o. jakeet tarkoittavat. Nee Watchman sanoi näin: ”Kaikki vähäisetkin merkit vanhasta ihmisestä -jokin tapa, vähäinenkin itsekkyys, ylpeys, jota ei ole ristiinnaulittu, taipumus muistella asioita, joissa tuntee kärsineensä vääryyttä -ovat pieniä kettuja. Ne turmelevat pahoin sen, mikä voisi tuottaa Jumalalle suurta iloa!” (kirjan nimi ei ole tiedossani).
Ja Hudson Taylor sanoo kirjassaan ”Yhtä Kristuksen kanssa” s.46 näin: ”Pieni kukkanuppu, niin pieni, että sitä tuskin huomaa, voidaan helposti tuhota, mutta sen vuoksi koko oksan hedelmän tuotanto voidaan tuhota ikuisiksi ajoiksi. Ja kuinka monilukuisia pienet ketut ovatkaan! Viholliset voivat olla pieniä, mutta niiden aiheuttama vahinko on suuri. Vähäiset myönnytykset maailman kanssa, tottelemattomuus pienelle, hiljaiselle äänelle pienissä asioissa, vähäinen periksi antaminen lihalle laiminlyömällä velvollisuudet, pahan tekeminen pienissä asioissa oikean päämäärän hyväksi -kaikki nämä aiheuttavat sen, että viinipuun kauneus ja hedelmällisyys tulee uhratuksi!”

Tiesin tasan tarkkaan, että pienetkin asiat vaikuttavat: on saatava pienetkin asiat raivattua pois elämästäni. Suuret asiat, kuten ylpeyteni, väärä omanarvon tunne, oman kunnian tavoittelu eivät voi minussa enää nousta, koska minut on seulassa koeteltu ja raskaasti sittenkin. Ja uskallan väittää näin, koska se on totta ja voin sen sinullekin sanoa.

Katsotaan lopuksi vielä alaviitteitä Jeremian kirjaan. Hoos. 10:12 (King James käännös) Kylväkää itsellenne vanhurskaudessa, niittäkää armossa; raivatkaa kesantomaanne, sillä on aika etsiä Herraa, kunnes hän tulee ja antaa sataa vanhurskautta päällenne.

Mitä tässä jakeessa sanotaan suomeksi? Siinä kehotetaan antamaan Herran raivata itsestämme kaikki väärä pois. Meidät halutaan siis puhdistaa, pyhittää. Herra suo meille vanhurskautensa ja satona saamme nauttia vanhurskauden lisäksi Jumalan suomaa armoa ja siunauksia, jotka suorastaan satavat päällemme.

Matt. 13:7 Osa taas putosi ohdakkeisiin, ja ohdakkeet kasvoivat ja tukahduttivat oraan. Jos emme anna Herran raivata itsestämme pois kaikkea sitä väärää, mitä meissä on, niin Hänen vanhurskauden kylvönsä tukahtuu.
Jeesus sanoo Matt. 15:13, että jokainen istutus, joka ei ole taivaallisen Isän istuttama olisi revittävä juurineen pois.

Jokainen päivä on nyt kuin kirkkaudella täytetty, kaunis ja iloa kupliva päivä. Haluan nojata Herran lämmintä rintaa vasten kuin apostoli Johannes. Saan turvani Hänessä. Ylistetty olet Sinä kolmiyhteinen Jumala, Isä Kaikkivaltias, Herramme Jeesus Kristus ja Kunnianarvoisa Pyhä Henki, joka minut saa kirjoittamaan sen, mikä kulloinkin on tarpeen. Aamen.

Sielusi pääsee vankilasta vapauteen