Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Kristitty saastuu tekemästään synnistä 2(2)


..jatkoa edelliseltä sivulta


Jeesus halusi sanoa tarinalla laupiaasta samarialaisesta, että lähimmäisen rakkaus pitää mennä yli perinnäissäädösten. Jumala on kuitenkin antanut säädökset ja lain. Eikö ne ole iankaikkisesti voimassa? Kyllä ne ovat iankaikkisesti voimassa, mutta niiden täyttäjä on Messias Jeesus.

Lain täyttäjiä ei siis ole papit tai pappissukuun kuuluvat leeviläiset -eikä Jeesukseen uskovat ihmiset, vaan aina Herra Jeesus, joka kaikki kaikissa täyttää. Jumalalle pyhitetty ei voi olla synnin kanssa tekemisissä. Siitä on sanouduttava irti. Vanha sanonta sanoo: ”Kun annat paholaiselle pikkusormesi, se vie koko käden”. Itse asiassa synti ja paholainen vievät sinut kokonaan, jos annat siihen luvan. Ensin pikkuhiljaa, niin ettet sitä edes huomaa. ”Tämä on niin pikkiriikkinen asia, voin toki näin tehdä”. Sormen kynnestä aloitetaan ja siitä se lähtee. Ennen kuin huomaatkaan, olet kaulaasi myöden juoksuhiekassa. Se vetää sinua puoleensa, eikä irrota otettaan. Ainoa, mikä irrottaa on Herra Jeesus.

Ongelma on se, että kun olet jo kaulaasi myöten juoksuhiekassa, niin sinä et ymmärrä enää edes huutaa apua. Sinä sokeudut, jos teet yhä uudelleen syntiä. Teet kuinka lihasi haluaa sinun toimivan riippumatta siitä, mitä Raamattu sanoo, silloin sinun elämäsi muuttuu vaikeaksi ja sinä aiheutat sen itse itsellesi. Sen vuoksi Raamatun opettajien tulisi yhä uudestaan puhua synnin vahingollisuudesta, sen pettävyydestä ja parannuksen teon välttämättömyydestä. Sekä sen välttämättömyydestä, että tuntuu, miltä tuntuu, niin Herran Jeesuksen puoleen on aina ja kaikissa tilanteissa käännyttävä. Miksi näin? Koska Hän on ainoa, joka Sinut vapauttaa tästä ikeestä. Älä yritä itse. Et pysty, vaan tunnusta Isälle syntisi ja ano häneltä sitä, että saat kyvyn ja halun parannuksen tekoon. Olkoon syntisi kuinka verenpunaiset tai purppuranpunaiset hyvänsä, niin Jumalalla on aina Sinua kohtaan anteeksiantavainen mieli, iankaiken kestävä armo ja äärimmäinen rakkaus. Älä siis koskaan lähde ristin luota pois.

Me haluamme kilvoitella, eikö niin? Me halajamme voida täyttää laki. Onko se mahdollista? Toki on, mutta nyt tulee suuri mutta: meidän pitää aina ensin pystyä täyttämään suurin ja tärkein käsky. Mitä Luuk. 10:27 sanoo siitä?

"Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi ja koko sielustasi, koko voimallasi ja koko ymmärrykselläsi.” Näitä sanoja seuraa vielä: ”..Ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi”, josta Jeesus sanoo Matt. 22:37-38, että myös lähimmäisen rakastaminen on yhtä tärkeä käsky.

Kun luet Johanneksen evankeliumia ja kirjeitä, niin sinä tiedät kyllä, että apostoli Johannes pystyi siihen. Hän rakasti Jumalaa yli kaiken. Hänestä tuli rakkauden apostoli, Jumalan lähettämä. Hän sai jopa vaikeaselkoisen ilmestyksen, joka koskee lopun aikoja, joka on löytänyt tiensä Raamattuun: Johanneksen ilmestys, jossa hänelle selitetään kaikki taivaasta käsin. Hän näkee ilmestyksen ja sanoja, käsittämättömiä sanoja, joita ihminen ei voi kuulla kuin siten, että Herra Jumala asuu hänessä (Joh. 14:23).

Jos sinä et ymmärrä syvällä sisimmässäsi tätä tärkeintä käskyä, niin sinä et ymmärrä mitään muutakaan. Tätä käskyä sinun pitää jankata itsellesi yhä uudelleen ja miettiä mitä se tarkoittaa. Ja nyt sitten minä sanon sinulle: sinä et koskaan löydä vastausta itsesi ulkopuolelta. Sinä et voi lukea Raamatun selitysoppaita ja kilauttaa kaverillesikaan. Sinä otat tämän asian sydämellesi: sinä mietit sitä ylös noustessasi aamulla, päivän askareissasi, työssäsi, kitkiessäsi puutarhaa, kävellessäsi kadulla, rukoilet sen puolesta, että käsität ja vielä maata mennessäsi (5. Moos. 6:7). Sinä kirjoitat tämän käskyn jääkaappisi oveen ja mietit mitä se tarkoittaa sinulle.

Sinä huomaat kyllä, kun tajuat sen syvällä sisimmässäsi. Sillä siellä se pitää tajuta -sydän juuriasi myöten sinä ymmärrät ja sinä kuin valaistut: tätä siis se suurin ja tärkein käsky tarkoittaa. Ja kun minulle kävi näin, niin minä suutuin itselleni ja myös muille ihmisille. Emmekö me tolvanat mitään ymmärrä. Emme ymmärrä edes tätä simppeliä käskyä kunnolla, niin että se saisi vaikuttaa meissä kaiken. Jopa sen että pystymme pitämään Hänen käskynsä, eivätkä ne ole raskaita noudattaa. (1. Joh. 5:3).
Koska Herra Jumala on siitä niin ihmeellinen, että Hän vaikuttaa meissä sen, minkä Hän haluaa meidän tekevän!

Ja nyt sanon vielä lisää: jos et ymmärrä tätä nimenomaista käskyä, niin sinusta tulee lakihenkinen. Tämä johtuu siitä, että me haluamme niin paljon olla Herralle mieliksi. Me puserramme itsestämme väkisin kaikenlaista. Teemme sitä ja tätä ja luovumme siitä ja tästä. Lopulta puuskahdamme Jumalallekin: ”Olen luopunut siitä ja tästä -eikö Sinulle mikään riitä!”. Ja kaikki aivan turhaan, koska ei Herra halua sinulta yhtään mitään! Ei mitään muuta kuin, että rakastat häntä yli kaiken, yli oman lihasikin. Tämä on ainut kelvollinen teko, mitä Jumalalle voit tehdä. Kaiken muun, mitä Hän haluaa, Hän tekee itse sinussa. Sinä voit edelleen käydä teatterissa, tanssimassa, elokuvissa, kuunnella mitä tahansa musiikkia, et cetera. Tämä koska sinun sydämesi kuuluu Herralle, niin sinulla on yhtäkkiä vapaus tehdä mitä vain, koska sinä rakastat Jumalaa yli kaiken teatterin, musiikin, yli kaiken muun, yli itsesikin! Sinun sydämesi iloitsee Herrassa, muu on roskaa sinun silmissäsi. Mutta se antaakin vapauden, ei väkisin runnomista ja luopumista itselle rakkaista asioista. Ja sinä löydätkin yhtäkkiä itsestäsi ihmeellisiä kykyjä ja uusia mielenkiinnon kohteita; runouden, klassisen musiikin ja mitä hyvänsä se sinun kohdallasi onkaan. Elämä avartuu sinun edessäsi ihmeellisellä tavalla, olkoon ulkoiset olosuhteet minkälaiset hyvänsä. Tämä käsky rakastaa Jumalaa on hyvin, hyvin tärkeä, koska se itse asiassa on se, mikä sinulle itsellesi on kaikkein parasta. Siksi toistan: kaikki muu, mihin nyt keskityt, anna sen mennä ja mieti sen sijaan tämän käskyn avaruutta ja voimaa, mitä se sisältää itsessään.

Aamen.