Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Pietari rakastaa Jeesusta

Jatkoa edelliseltä sivulta..

Jeesus ilmoittaa Pietarille heti, että hän tulee kuolemaan väkivaltaisesti. Mutta Pietari ei sano tähän mitään, koska sillä ei ole hänelle merkitystä. Hän vaikenee. Muistatko, mitä hän on sydän rakkautta tulvillaan sanonut aikaisemmin Jeesukselle: ”Vaikka minun pitäisi kuolla kanssasi, minä en ikinä sinua kiellä." (Matt. 26:35). Nyt hän on valmis kuolemaan Jeesuksen kanssa.

Pietari ristiinnaulittiin. Tiedetään sekin yksityiskohta, että hän kuoli pää alaspäin. Tiedetään, että hän oli sanonut: ”En ole kelvollinen kuolemaan samalla tavalla kuin Herrani Jeesus”. Siksi hän pyysi kuolla pää alaspäin. Tällä teollaan Pietari kirkasti Jeesuksen kunniaa ja kaikkivaltiutta. Oliko Pietari yli-ihminen? Ei ollut, vaan ihan tavallinen mies. Mies, joka pelkäsi hirveästi ristiinnaulitsemista. Mutta Jeesuksen avulla pelko voi loppua. Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkottaa pelon, sillä pelossa on rangaistusta; ja joka pelkää, se ei ole päässyt täydelliseksi rakkaudessa (1. Joh. 4:18). (Olen käsitellyt asiaa blogissani: Jeesuksen ristiinnaulitseminen)

Mitä sinun mielestäsi osoittaa se, että Pietari suostuu ristiinnaulittavaksi pää alaspäin? Hän osoittaa sillä sen, että heikko ihminen voi palaa niin paljon Jeesukselle, luottaa Häneen, että tekee tällaisen teon rakkaalleen. Tästä tiedät, että ihmiselle on mahdollista vahva sitoutuminen Herraan. Tämä asenne on suloisesti tuoksuva uhri Herralle. Pietari luopuu elämästään vapaaehtoisesti ja antaa sen Herralle. Herra kiittää ja ottaa sen käyttöönsä -paljon ihmisiä pelastuu, kun Pietari on kanava Jeesuksessa Kristuksessa.

Pietari sisäisti sen totuuden, että hänelle on paljon anteeksiannettu ja siksi hän rakasti paljon. ”Sentähden minä sanon sinulle: tämän paljot synnit ovat anteeksi annetut: hänhän näet rakasti paljon; mutta jolle vähän anteeksi annetaan, se rakastaa vähän" (Luuk. 7:47).

Pietarin rakkaus Jeesukseen ei ollut tunne, jonka Jeesus hänessä vaikutti tai sai aikaan, vaan se oli Pietari itse, hänen sydämensä sykki vahvasti Herralle, se oli sitä syvästä sisimmästä kumpuavaa toisen ihmisen, tässä tapauksessa, Jumalan, syvää kunnioittamista, arvostamista ja rakastamista. Pietari oppi kolmen vuoden aikana tuntemaan Herran henkilökohtaisesti. Kun tuntee Herran henkilökohtaisesti, niin tunne syvenee rakkaudeksi Hänen lämmössään, huolenpidossaan ja rakkaudessaan. Alat tuntea Herran Raamatun kautta. Sekä Vanha testamentti, että Uusi testamentti kertoo Hänestä. Siellä on kaikki, mitä tarvitsee tietää Hänen tuntemisekseen. Siksi sitä on niin tärkeä lukea. Lue sitä sillä tavalla, mitä Raamattu kertoo Herrasta ja Hänen luonteestaan. Näe se sisäisillä silmilläsi. Keskity pohtimaan sitä, miten paljon Hän on juuri sinua rakastanut. Kun ymmärrät sen, niin alat itse rakastamaan häntä, koska me ihmiset olemme sellaisia: me rakastamme niitä, jotka rakastavat meitä.

Tämä rakkaus tekee myös sen, että kun menet sanankuuloon kirkkoon saarnaa kuuntelemaan, niin ajattelet, että mitä sinä voit oppia tänään lisää Jeesuksesta? Olet kuin kaivo, joka on täynnä vettä (Jumalan sanaa), mutta kaivo ei silti ehdy, vaikka siitä ammentaa vettä pois. Se vesi, mikä jo kaivossa on ei riitä, vaan siihen virtaa vettä lisää. Mikään ei riitä. Tai olet kuin autiomaa, joka kärsii veden puutteesta, se on Jumalan Sana. Kun sade on kastellut autiomaan, niin jo hetken päästä se huutaa kuivuuttaan.

Pietari oli tällainen ihminen. Ja Raamattu kertoo, että tällaisia ihmisiä oli paljon muitakin. Niin tänä päivänäkin. Jos uskot Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut. Pelastut, koska kukaan, eikä mikään voi riistää sinua pois Hänen kädestään. Voit olla huoletta.

Mutta voisitko ajatella: alan tutkia Raamattua? Mitä siellä puhutaan Herrasta? Opetuslapset olivat olleet Jeesuksen seurassa kolme vuotta ja he kaikki rakastivat häntä. Paitsi se yksi, jonka jo Kirjoitukset (Vanha testamentti) kertoi joutuvan kadotukseen. Hän valitsi toisin. Miksi jättäisit koko elämäsi Herralle? Antaisit Hänelle itsesikin, elämäsi, kaikki. Se lukee kaikki tuossa yllä olevassa tekstissä. Mieti, miksi nämä opetuslapset päättivät sen tehdä. Se on tietoinen päätös.

Me kaikki, jotka kasvot peittämättöminä katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kirkkauden kaltaisiksi, kirkkaudesta kirkkauteen. Tämän saa aikaan Herra, joka on Henki (2 kor. 3:18).

Mitä tarkoittaa sanat ”kasvot peittämättöminä”? Se tarkoittaa sitä, mitä Pietarille tapahtui: hänet riisuttiin Herran edessä kaikesta omastaan. Peite hänen kasvoiltaan riistettiin pois. Kun ihminen rysähtää alas maan pinnalle ja menettää kuvitelmansa hallita omaa elämäänsä, niin hänellä on kaksi tietä edessään: ahdingossaan tukeutua itseensä ja ystäviinsä. Tai tehdä kuten Pietari: tukeutua yksin Herraan Jeesukseen. Kumman vaihtoehdon valitset? Pietarin tapauksessa Jeesus herätti Pietarin kysymyksillään. Pietari alkoi nähdä: hän näki Jeesuksen ja Hänen luontonsa mahtavuudessaan. Hän tukeutui Herraan Jeesukseen. Hän jätti elämänsä Herralle. Sen kautta hän alkoi muuttua suuresti, koska Pyhä Henki alkoi muuttamaan häntä. Itse et voi mitään tehdä. Hän voi. Herra Jeesus voi. Muutut siksi, miksi Jumala, Isäsi, on sinut luonut.

Herra Jeesus teki kaikki edestämme ristillä. Nyt on sinun ja kaikkien meidän vuoromme. Nyt haluamme tehdä kaikki Hänelle, Hänen vuoksensa. Sanomme: ”Herra, nyt on minun vuoroni. Tiedän, että kaikki, mitä minulle tapahtuu -olkoon hyvää tai pahaa- tapahtuu Sinun tahtosi mukaan. Haluan, että otat elämäni täysin taitaviin käsiisi. Ole hyvä ja riistä peite pois kasvoiltani. Rakastan Sinua. Tahdon nähdä Sinut sellaisena kuin olet. Haluan muuttua kirkkaudesta kirkkauteen Jeesuksen Kristuksen kaltaisuuteen. Haluan olla valittu aseesi tänä lopun aikana. Haluan olla ”suloisesti tuoksuva uhri” Jumalalle ja lähimmäisilleni, kiitos. Aamen.”

Me saamme muutoksen aikaan. Oletko valmis muutokseen? Se on suurimerkityksellistä iankaikkisuutta silmällä pitäen. Nyt on vielä armon aika. Muutos lähtee sinusta ja minusta ja meistä kaikista. Olemme yhdessä yksi, Kristuksen ruumis. Kaikkien uskovien pitää lähteä Jeesuksen viitoittamalle tielle ylittämään punaista merta kuivaa maata pitkin. Herran johdossa, Hänen jalanjäljissään. Meidän tulisi olla Antti Rokan kaltaisia, joka sanoo esimiehelleen: ”Kuule vänskä, mis sie tarviit oikein hyvvää miestä. Täs siul on sellanen!”

Mihin Hän haluaa meidän menevän, sinne menemme. Emme voi tietää Herran viitoittamaa tietä tarkasti ellemme anna Hänelle koko elämäämme. Mikä johdattaa meidät luopumaan elämästämmekin? Meidän pitää vihata omaa elämäämmekin, että haluamme siitä luopua (Joh. 12:25). Tai rakastaa Herraa niin paljon, että emme enää välitä turhasta elämästämme. Kun pääsemme lähelle, aina lähemmäksi Jeesusta, niin tiedämme myös täsmälleen sen, mitä me teemme, jotta evankeliumi leviäisi kaikkialle maailmaan ja Raamatun lupaus voisi täyttyä . Emme katso olosuhteisiin, vaan Kristukseen Jeesukseen. Me voimme yrittää aikaistaa Jeesuksen tulemusta maan päälle, eikö niin? Sanassa sanotaan näin: Tämä valtakunnan evankeliumi julistetaan kaikkialle maailmaan, kaikille kansoille todistukseksi, ja sitten tulee loppu (Matt. 24:14). Evankeliumin levittämiseen tarvitaan jokainen kristitty. Olethan valmis avaamaan auttavat kätesi kaikkien hyväksi?

My heart belongs to Jesus