Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Mikä on saatana?


Olen aikaisemmissa blogeissani kirjoittanut paljon Jumalasta, Kristuksesta ja Pyhästä Hengestä -pyhästä kolmiyhteisestä Jumalasta. Hänellä on kaikki valta, voima, kunnia ja kiitos. Aamen.

Tein yhden päätöksen jo heti, kun aloin kirjoittamaan blogejani: en kerro mitään saatanasta. Sitä kutsutaan myös perkeleeksi, paholaiseksi, sielunviholliseksi, syyttäjäksi, siimahännäksi ja käärmeeksi. Kirjoitan siitä pienellä alkukirjaimella, en koskaan isolla. Kun ajattelen sitä, niin ajattelen sitä pienellä alkukirjaimella. sillä on valtaa -onhan se Herran Jeesuksen vastavoima maailmassa -mutta se on niin vähäpätöinen ja sen valta murrettu, että se ei ansaitse edes mainintaa missään kirjoituksessani. Näin sen alun perin ajattelin.

Mutta. Ongelma tulee siitä, että vaikka kristitty selviää sen hyökkäyksistä Jeesuksessa Kristuksessa, niin ei-uskova ei selviä. Sitä kutsutaan myös sielunviholliseksi, koska se haluaa tuhota ihmisen sielun. se haluaa eksyttää ja tappaa ihmisen. Sen hyvän minkä Jumala on kaikkiin ihmisiin luonut. se haluaa, että mahdollisimman moni ihminen valitsee sen johtotähdekseen Jeesuksen sijasta. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa A tai B, mutta C vaihtoehtoa sinulla ei ole. Ymmärrätkö sen?

Lähden liikkeelle siitä, että kun uudistuin uskossa v. 2012, niin Raamattu alkoi yhtäkkiä kiinnostamaan toden teolla. Se lähti sitä liikkeelle, kun aloin katsomaan TV7:n yhtä ohjelmaa, jossa opettajana ja evankelistana oli Joyce Meyer. Hän puhui ihan käytännön kristittynä olemisesta, perheen elämästä -ja saatanasta. Mietein itsekseni, että erinomainen julistaja: innostuin kovasti Jeesuksesta, mutta nuo puheet saatanasta..ei napannut. Jätin ne huomioimatta pitkän aikaa, kunnes lopulta ymmärsin, että se, saatana, on maailmassa.

Missä Raamatussa siitä puhutaan? Katsotaanko yhdessä ensin jakeita? Ethän sulje silmiäsi kuten minä? Luethan tämän blogini loppuun, jos olet ei-kristitty. Tai jos et ole kuullut saatanasta mitään. Kiitos!

Jumala loi enkelit. saatana oli enkeliruhtinas. se ylpistyi ja kapinoi Jumalaa vastaan. Jumala joutui heittämään sen pois silmiensä edestä, koska Jumalan edessä ei voi olla syntinen. Se on mahdotonta. Jumala heitti sen maahan. Voit lukea siitä lisää es. http://www.luterilainen.net/saatana/

1. Moos 3. luku kokonaisuudessaan kertoo kuinka käärme, saatana, viekoitteli Aadamin ja Eevan omalle tielleen, lavealle tielleen. Sitten Herra Jumala sanoi: "Ihminen on nyt kuin me: hän tietää sekä hyvän että pahan. Ettei hän nyt vain ota elämän puusta hedelmää ja syö ja niin elä ikuisesti!" (jae 22) Synnin seurauksena ihminen karkotettiin pois paratiisista, Jumalan yhteydestä. Hänet jouduttiin karkottamaan, ettei synti ja pahuus pääse pilaamaan paratiisia, jonka Jumala on luonut myös ihmistä varten. Nämä ihmiset joutuivat sen jälkeen tähän maailmaan viljelemään ja varjelemaan maata. Siksi me olemme nyt maailmassa, missä synti kukoistaa. Katsopa ympärillesi, mitä täällä tapahtuu. Ihan paratiisilta tämä ei vaikuta.

Millaista keskustelua Jumala ja ihminen kävivät? Silloin Herra Jumala sanoi naiselle: "Mitä oletkaan tehnyt!" Nainen vastasi: "Käärme minut petti, ja minä söin." Herra Jumala sanoi käärmeelle: -- Koska tämän teit, olet kirottu. Toisin kuin muut eläimet, karja ja pedot, sinun on madeltava vatsallasi ja syötävä maan tomua niin kauan kuin elät. Ja minä panen vihan sinun ja naisen välille ja sinun sukusi ja hänen sukunsa välille: ihminen on iskevä sinun pääsi murskaksi, ja sinä olet iskevä häntä kantapäähän. [sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille] (1. Moos. 3:13-15).

Näissä jakeissa ensinnäkin Jumala joutuu puuttumaan asiaan, koska ihminen oli rikkonut Häntä vastaan paratiisissa. Nyt paratiisi oli uhattuna käärmeen vuoksi ihmisen toimien seurauksena. Käärme halusi varastaa paratiisin itselleen ihmisen avulla. Mutta sitten huomaa jae 15, jossa Jumala lupaa, että vielä tulee ihminen, joka kääntää ihmisen kohtalon. Kuka tämä ihminen oli, joka hajotti käärmeen, saatanan, vallan? Kuka oli se, joka voitti Kuoleman ja Tuonelan avaimet? Kuka oli se, jonka kantapäähän iskettiin naula ristillä?

Mieti Jumalan pitkämielisyyttä: Hän puhuttelee ihmistä: olet tehnyt väärin, mutta saman tien Hän sanoo petetyille jotakin tällaista kenties: ”Älä sure, äläkä itke, sillä olen tiennyt tämän tilanteen jo maailman perustamisesta lähtien ja minulla on siihen kyllä ratkaisu: ihminen, joka suostuu vapaaehtoisesti kuolemaan sinun rikkomustesi ja kaikkien ihmisten rikkomusten vuoksi, jotta kaikki synnit saadaan sovitettua ja vääryys oikaistua.” Kuka mahtaa tämä ihminen olla, joka tämän suuren teon teki? Herrani ja Herramme Jeesus. Suurella alkukirjaimella. Niin tiedän isot alkukirjaimet näyttävät joskus hassulta kirjoituksissani, mutta en voi muuta. Niin suuri on kunnioitukseni Häntä kohtaan. Oikolukiessanikin tekstiä myös tietokone ärsyyntyy isoista alkukirjaimista, mutta näillä mennään.

"Kukaan ei voi palvella kahta herraa. Jos hän toista rakastaa, hän vihaa toista; jos hän toista pitää arvossa, hän halveksii toista. Te ette voi palvella sekä Jumalaa että mammonaa” (Jeesuksen sanat, Matt. 6:24 -mammona viittaa saatanaan).

Mikä on tämän epelin lempiharrastus? Valehtelu, syyttäminen ja tappaminen (sielu). se ei välitä yhtään ei-uskovista, koska kadotukseenhan he ovat menossa. Kristityt ovat sen temmellyskenttä. Miten saisi näiden hyvien kristittyjen välit rikkoutumaan? Miten synnin paineen kasvamaan, niin että kristitty horjuu? Miten saisi joka hetki syyllistää kristittyä. Ihan mistä vain: jos ei muusta, niin ruuasta, pukeutumisesta, siivouksesta. se syyttää kaikesta aamusta iltaan. Se on syyttäjä, ei Jeesus. Ei koskaan.

Ihan oikeasti: menetkö tähän mukaan? Annatko sen voittaa? No way! vaihda suuntaa, ymmärrätkö? Jos menee ihmissuhde/ihmissuhteita, niin kun pöly on laskeutunut -se voi toki kestää 😊, niin solmi ne uudelleen. Älä luovuta. Jos se syyttää sinua joka aika, niin kuin varmasti tekee, niin kai ymmärrät, että se ei ole Herrasta! Silloin käännät katseesi Jeesukseen eli käytännössä lakkaat syyttämästä itseäsi ja siirrät AINA ajatuksesi muualle. Muistat vain joka aika: ”Tämä ei ole Herran Jeesuksen tahto, että syytän itseäni, tämä on saatanan tahto.” Jeesus rakastaa sinua, Hän ei syytä! Se ei ole Hänen tehtävänsä. Hän on se, joka rukoilee Jumalaa puolestasi ja on sinun puolustusasianajajasi. Hän kurittaa ja huomauttaa, jos täytyy, mutta ei syytä, ei koskaan. Hän piut paut välittää sinun nutturastasi, pukeutumisestasi, ulkoisista asioista. Mutta Hän rakastaa sinua.

Hän on kaikki tehnyt puolestasi ristillä. Voisitko jo sen ymmärtää? Hän haluaa, että naurat ja iloitset. Paavalikin sanoi Pyhässä Hengessä: ”Iloitkaa! vieläkin minä sanon iloitkaa.”Herra Jeesus haluaa, että harrastat mitä tykkäät ja elät elämääsi, joka on sinulle lahjaksi annettu ja uskot Häneen, jotta pääset iankaikkiseen elämään Hänen kanssaan. Hän ei vaadi sinulta mitään: ei pukeutumista, ei toisten puhuttelemista (eikä ainakaan herjaamista), ei harrastustesi lopettamista, ei sitä, eikä tätä. Hän haluaa ainoastaan, että uskot Häneen, jotta pelastut saatanan käsistä ja iankaikkisesta kadotuksesta.

Kun uskot Jeesukseen Kristukseen, niin Hän ei anna sinulle tapahtua mitään pahaa saatanan taholta, ellei Hän sitä salli kasvatusmielessä. saatana ei voi koskea sinuun koskaan fyysisesti, ei koskaan. Ei uskovaan, eikä ei-uskovaan. Muista se! Itselleni kävi kerran niin, että minusta tuntui siltä, että minun päätäni silitetään. Se tuntui hyvin lohduttavalta ja hyvältä. Se oli armoa, että tunsin sen. Mutta sitten mieleeni putkahti ajatus: tämä ei ole Herra, vaan saatana. Ja tunne oli aikamoinen, voit kuvitella. Kukahan se oli, joka sen mieleeni pullautti? Mutta Herra vahvisti minulle eilen, että se tapahtui Hänen toimestaan. Hän haluaa, että kerron siitä sinulle. Nyt haastan Herran Jeesuksen. Sinä, joka luet tätä blogiani rukoilemme yhdessä: ”Herra Jeesus, sinä voit silittää ihmisen päätä, koska sinulla on se valta. Haluat todistaa sen, että lukijani ja kaikki ihmiset ovat sinulle tärkeitä. Nyt haluamme, että silität myös lukijoitteni päätä sillä samalla rakkaudella, mitä sinä tunnet yhtäläisesti kaikkia meitä kohtaan, kiitos”

saatana on kuin Jumalan rakkikoira, joka on tiukasti Jumalan hallinnassa. En pelkää sitä yhtään. Sanon sinulle uudelleen: en yhtään. Se on yrittänyt rusikoida minua ja onnistunutkin..mutta vain Herran sallimissa rajoissa. Kysy aina itseltäsi, kun sinulle käy näin: mitä Herra haluaa minulle opettaa tässä tilanteessa? Ja sitten rukoilet ja pyydät että Hän avaa sisimmät silmäsi näkemään ja sokeat silmäsi avautumaan asialle. siitä ei ole mitään vastusta sinulle, jos uskot Herraan. Miten voisi olla? Puhutaanko taas ristin työstä?

saatana kihisee innoissaan, jos lähdet seuraamaan sitä. Heti aamusta, kun heräät, se odottaa, miten voisi sinut kampittaa. se työntyy ajatuksiisi muita arvostelevilla asiaankuulumattomilla viesteillään. On suurta, kun erottaa sen, että onko tämä todella minun ajatukseni, vai jotakin ihan muuta. Se on tajunnan räjäyttävää eron havaitsemista. Tämä ja tämä ajatus ei olekaan minun suurta syntisyyttäni, vaan se on ujutettu minun mieleeni. se menee aina liian pitkälle, sitä ei voi olla huomaamatta, tiedätkö? Opettele olemaan tässä hetkessä, opettele tyhjentämään ajatuksesi. Teethän sen? Herra sanoi minulle joskus näin: ”Ajatukseton tila on ihmisen normaali tila”.

saatana voi uhkailla sinua kaikella mahdollisella, jopa kuolemalla. Tiedätkö: tässä sitä silti porskutetaan ja potkaisen sitä aina, kun mahdollista. Jos on haastava tilanne, niin kannattaa miettiä, mikä sitä eniten ärsyttää, eikö? Ja sitten teet niin. Puhu ystävällisesti niille, jotka sinua vainoavat. Älä riko ihmissuhteitasi, vaan käännä toinenkin poskesi. Tässä on minullakin opettelemista, mutta hei! sitä tämä kristityn elämä on! Rosoista ja vaikeaa, mutta se on suuri Seikkailu ja on vain niin ihmeellistä olla Herran kanssa ❤ 

Tiedätkö, että melkein koko tämän kirjoituksen ajan olen voinut pahoin. Loppuosan sen sijaan kirjoitin kuin sormet olisivat saaneet siivet näppäimistöllä. Alkuosassa minua oksetti. Tämä kirjoitus oli pakko kirjoittaa, niin ymmärsin, koska Herra sai minut ymmärtämään, että on ihmisiä, joille siitä pitää puhua. Jos et ole vielä valinnut Herraa Jeesusta johtotähdeksesi, niin tiedätkö: sinä olet valinnut saatanan. Se kauhistuttaa ja hirvittää minua. Siksi voin pahoin.

Tiedätkö sinä, mihin askeleesi sinut johtavat? Jos valitset saatanan, niin joudut iankaikkisesti kärsimään kadotuksessa, jossa Jumalaa ei ole. Joudut helvettiin. Missä kunnossa on sielusi? Sitä ei enää ole, se kuolee, koska ei Jumala anna luomaansa täydellistä sieluasi saatanan haltuun. Mutta sinä joudut. Hirvittävää on se, että jos et koskaan ota asioista selvää, vaan kohautat vain olkapäitäsi ja käännät selkäsi toistuvasti Herran herättämisyrityksille. Sinun pitää tehdä päätös tietoisesti. Pahinta on, jos et tiedä. Ja teet haluamattasi sellaisen teon, jota saat katua koko ikuisuuden. Sillä me kaikki elämme ikuisesti, vaikka ensin kuolemme.

Laitan tähän loppuun vielä kuulemani tarun, joka kuulostaa ihan oikeanlaiselta: Taru kertoo miehestä, jolle sanotaan: ”Tuolla toisella puolen aitaa on Jeesus ja toisella saatana. Kumman valitset?” Mies ei halua valita kumpaakaan, vaan hän päättää valita puolitien: hän menee aidan päälle ja horjahtelee siinä. Mutta sitten kuuluu saatanan ääni, joka sanoo: ”I have been waiting for you!” (Olenkin tässä sinua odotellut..)

satan says to You: ”I have been waiting for you!” (Olenkin tässä sinua odotellut..)