Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

https://youtu.be/AdcZC7YEauc (sirkkasomela youtube, #käytännönkristitty)

Hedelmistään puu tunnetaan

17.4.2020


Jeesus sanoo Raamatussa lauseen ”Hedelmistään puu tunnetaan”. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Jeesushan sanoi: ”Minä olen viinipuu, te olette oksat. Se, joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, tuottaa paljon hedelmää. Ilman minua te ette saa aikaan mitään”(Joh. 15:5). Tätä voisi lukea niin, että se, joka uskoo Herraan tuottaa paljon hyvää hedelmää. Jos haluat tuottaa ympäristössäsi AINA hyvää hedelmää, sinun on pysyttävä Hänessä, joka sinut loi. Sinut on luotu Herran Jeesuksen kautta.

Hedelmää syntyy hedelmäpuussa, mutta oksan on pysyttävä kiinni puussa, jos se irtoaa puusta, niin hedelmien tuotanto tietenkin loppuu siihen. Ei oksa sinällään ole mitään, vaan puu ja puun juuret, jotka toimittavat ravinteet oksillekin. Itsessäsi et voi mitään.

Raamattu puhuu ”lihassa toimimisesta”, siitä kun omavoimaisesti toimit oman mielesi mukaan. Hyvän hedelmän tuottaminen on jotakin sellaista, että se tuottaa hyvää lähiympäristöösi, mutta myös sinulle. Sillä on siunauksensa. Ihmissuhteesikin paranevat. Jos annat hymyn vastaantulijalle, hän hymyilee sinulle takaisin. Jos kohtelet ihmisiä kunnioittavasti ja arvostavasti, niin he kunnioittavat ja arvostavat sinua. Ainakin yleensä.

Huonoa hedelmää näyttäisi syntyvän, jos sinulla on jatkuvasti vaikeuksia ihmissuhteissasi. Omavoimaisuutesi ja ylpeytesi on este, eikä hyve.

Näissä seuraavissa Raamatun kohdissa on rabbi Jeesuksen opetusta asiasta.

Matt. 7:16-20
16 Hedelmistä te heidät tunnette. Eihän orjantappuroista koota rypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita.
17 Hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, huono puu kelvottomia hedelmiä.
18 Ei hyvä puu voi tehdä kelvottomia eikä huono puu hyviä hedelmiä.
19 Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, kaadetaan ja heitetään tuleen.
20 Hedelmistä te siis tunnette heidät.

Mieti millaista hedelmää sinä tuotat? Mitä voisi päätellä jakeesta 19? Aika pelottavasti Herralta sanottu. Herralla oli tapana sanoa suoraan asiat, mutta vertauskuvilla, kuten siihen aikaan muutkin opettajat kertoivat asioita. Se jäi mieleen paremmin.
Kyllä Herra kaataa tällaisen ihmisen, joka ei tuotakaan hyvää hedelmää. Kyllä Hän sellaisen ihmisen pysäyttää. Se voi vain kestää, koska Hän odottaa, että tämä ihminen huomaisi asian itse. Hän on pitkämielinen ja odottaa aikansa.

Luuk. 6:43-45
43 "Yksikään hyvä puu ei tee kelvotonta hedelmää eikä yksikään kelvoton puu hyvää hedelmää.
44 Hedelmästään jokainen puu tunnetaan. Eihän orjantappuroista koota viikunoita eikä piikkipensaasta poimita rypäleitä.
45 Hyvä ihminen tuo sydämensä hyvyyden varastosta esiin hyvää, paha ihminen tuo pahuutensa varastosta esiin pahaa. Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu.

Käytännössä Jae 45 tarkoittaa sitä, että Herra voi käyttää tällaista ihmistä, jolla on hyvä sydän, omassa työssään. Mutta sitä, jonka sydän on toisenlainen, Hän ei voi kertakaikkiaan käyttää. Tämän ihmisen on ensin kaaduttava. Hänen on muututtava.

Matt. 12:33-37
33 Jos puu on hyvä, sen hedelmäkin on hyvä, mutta jos puu on huono, sen hedelmäkin on huono. Hedelmästään puu tunnetaan.
34 Te käärmeen sikiöt, kuinka teidän puheenne voisi olla hyvää, kun itse olette pahoja! Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu.
35 Hyvä ihminen tuo hyvyytensä varastosta esiin hyvää, paha ihminen pahuutensa varastosta pahaa.
36 Minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, jonka ihmiset lausuvat, heidän on tuomiopäivänä tehtävä tili.
37 Sanojesi perusteella sinut julistetaan syyttömäksi, ja sanojesi perusteella sinut tuomitaan syylliseksi.

Kuinka paljon sitten on hyvässä hedelmäpuussa, sanotaan vaikka omenapuussa, joukossa pahoja omenoita? Madon syömiä tai mätiä omenoita? Jos omenapuita on hoitanut kunnon puutarhuri, niin voiko olla, että ei ole lainkaan matoja, eikä mädäntyneitä joukossa?

Jos annamme Herran Jeesuksen hoitaa omenapuutamme, siis meitä, niin hedelmät ovat aina hyviä. En voi olla kyllä huomauttamatta, että tuntuu hyvältä nämä Raamatun jakeet. Tämän mukaan kaikki kristityt tuottavat hyvää hedelmää, jos Herra saa sinussa vaikuttaa estämättä.

Entä sitten hedelmät, jotka näyttävät ulospäin hyviltä ja kauniilta, mutta sisältä hedelmä ei olekaan hyvä, vaan jopa mätä? Mitä tämä sitten tarkoittaa? Ulospäin kristitty lammasten vaatteissa, mutta sisältä raateleva susi joka ei laumaa säästä? Niinkö?
Millainen tällainen ihminen on? Se voi olla myös henkilö, joka on kristitty. Onkohan se pahinta, että on kristitty, jossa Pyhä Henki ei olekaan saanut tehdä työtään estämättä. Kristitty, joka pitää ylpeydestään, kunniastaan kiinni? Joka ylentää itseään jollakin tavalla? Syitä voi olla monia.
Tällainen ihminen voi olla henkilö, jonka suulla ei näytä olevan vartijaa, vaan joka loukkaa ja haavoittaa muita ihmisiä. Henkilö, joka ei annakaan hyvää kuvaa kristityistä ja sitä kautta ei anna hyvää kuvaa myöskään Herrasta Jeesuksesta. Päinvastoin.

Me kristityt välitämme parhaimmillamme Herran Jeesuksen tuoksua maailmassa. Etten sanoisi yhä pimenevämmässä maailmassa. Meidän tulee rohkaistua kulkemaan sitä tietä, mitä Herra osoittaa, jotta tuottaisimme parempaa hedelmää.

Meidänhän pitää Raamatun mukaan olla ne loistavat tähdet maailmassa. Sellaiset tähdet, jotka näyttävät valoa maailmassa. Sellaisia, jotka saavat ihmiset pohtimaan, mikä tämän ihmisen salaisuus on? Mikä on se rauha, mikä hänellä on? Miksi hän on kaikille noin ystävällinen ja miellyttävä, mukava? Silloin me näytämme sitä hedelmää ulospäin, mitä Herra alun perin on sanonut jo 2000 vuotta sitten. Se on se hyvä hedelmä!!

Rukoilkaamme meidän kaikkien puolesta, että tuotamme hyvää hedelmää, jotta maailma olisi kaikille hyvä paikka elää. Ja että muutkin, uskosta osattomat, tuntisivat halua liittyä meihin. Aamen.