Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Jeesuksen verestäTämä on tarina minusta ja Jeesuksen verestä. Uskon Jeesukseen. Se riittää aivan kaikkeen. Jopa veripisara riittäisi. Mutta, kun minulla on käytössäni koko Jeesuksen veri, niin se on ruhtinaallista.

Miten hengellinen laulu ”Golgatan veressä voima on” kuuluu?

1.Golgatan veressä voima on,
Voima niin siunattu verraton.
Pyhässä veressä Jeesuksen
Voima on suuri ja ihmeellinen.
Golgatan veressä voima on,
Voima niin siunattu verraton.

2. Veri voi puhdistaa syntisen,
Veri voi uudistaa jokaisen.
Pyhässä veressä Jeesuksen
Voima on suuri ja ihmeellinen.
Veri voi puhdistaa syntisen,
Veri voi uudistaa jokaisen.

3. Väsyneet kulkijat tulla saa,
Sairaat ja heikot hän parantaa.
Pyhässä veressä Jeesuksen
Voima on suuri ja ihmeellinen.
Väsyneet kulkijat tulla saa,
Sairaat ja heikot hän parantaa.

4. Karitsan häihin jo kutsu soi,
Karitsan häät kohta alkaa voi.
Pyhässä veressä Jeesuksen
Voima on suuri ja ihmeellinen.
Karitsan häihin jo kutsu soi,
Karitsan häät kohta alkaa voi.

Hengellinen laulukirja nro 187
Tekijä tuntematon
Paavo Virtanen 1967

Me laulamme tätä laulua ajattelematta, mitä se tarkoittaa. No, mitä se tarkoittaa?

Muistatko kuinka Daavid Wilkerson kertoo, että sydämen alttari on pirskottu Jeesuksen verellä yltympäriinsä? Se on totta. Mutta totta on sekin, että koko ruumiimme on pirskottu Jeesuksen verellä. Luepa uudelleen 2. säkeistö. Mitä siinä sanotaan? Jeesuksen veri puhdistaa meidät kokonaan. Voinko tehdä syntiä? En todellakaan! Miten voisin? Jeesuksen veri on riittävä voima. Älä väheksy sen arvoa. Usko se. Ellet usko, niin Jeesuksen veressä ei ole sinulle riittävää voimaa. Ymmärräthän, että kaikki riippuu uskosta.

Aloitetaanpa alusta. Se minun tarinani? Minulla on vahva usko. Jos sinulla ei ole vahvaa uskoa, niin pystytkö sisäistämään ja ottamaan käyttöön sanomani. Tai pitäisikö sanoa: Jeesuksen sanoma. Mitä kolmas säkeistö sitten tarkoittaa? Miten Herra Jeesus minut parantaisi? Minua väsyttää kovin, kun tulen töistä kotiin. Vain antaakseni esimerkin itsestäni. Mitä tehdä? Sanon: ”Herra Jeesus sinun veresi virtaa minussakin, anna sen puhdistaa minut kokonaan.” Mitä tapahtuu? Kerron sen teille, mutta en nyt. Nyt on testaus menossa. Osapuolina Jumala ja minä. Kumpi voittaa?

Haluan kertoa teille sen, miten päädyin tähän lopputulemaan. Pyhä Henki pyytää minua tutkimaan vanhan Testamentin uhrikäytäntöä. Innostun siitä kovin. Se herättää minussa ihmettelyä. Miksi kummassa uhrialttarilla oli lihapalojen päälle laitettu rasva? Miksi uhrieläimen jalat piti pestä, kun ne kuitenkin poltettiin alttarilla? Ja sitten: rasva, munuaiset ja rasvahäntä olivat Jumalalle arvokkaimmat osat uhrista. Miksi ei sydän? Miksi se ei ole tärkeä elin? Luin wikipediasta, että sydän on ontto elin, jonka kautta veri virtaa aina samaan suuntaan vieden happea keuhkoista sydämen kautta myös muualle kehoon, kaikkialle. Mutta sydän ei ole sellainen elin, joka olisi päätynyt alttarille ”suloiseksi tuoksuksi Herralle”, vaan se poltettiin muiden osien kanssa. Mutta veri oli ensiarvoisen tärkeä. Se pirskottiin polttouhrialttarilla yltympäriinsä alttarin seiniä.

Mitä Pyhä Henki tästä minulle kertoo? Eikö ole kummallista, että kun Jeesusta ristiinnaulittiin, niin herra antoi sen tapahtua kaikkineen. Hän olisi hyvin voinut keskeyttää koko toiminnan. Mutta hän ei tehnyt sitä. Muistatko, mitä profeetta Jesaja näki ennalta tästä tapahtumasta? Hän kertoo siitä luvussa 53: ”Sillä niin runneltu oli hänen muotonsa, ei enää ihmisen kaltainen oli hänen muotonsa”. Voitko kuvitella miltä näyttää koko yön ruoskittu vartalo? Se näyttää veriseltä. Miksi siis Jeesus ei keskeyttänyt tätä hirvittävää näytöstä? Kerron kohta.

Ihmettelen aina kaikenlaista. Niin nytkin. En ymmärtää saata miksi Jeesus ei ajattele pahoin kiusaajistaan, ruoskijoistaan? Koska hän ei voinut. Jumalan suunnitelmaa ei voinut rikkoa. Mitä tarkoitan? Jos Jeesus olisi ajatellut pahoin kiusaajistaan, niin Jumalan suunnitelma olisi mennyt myttyyn. Mikä se suunnitelma oli? Jeesus piti runnella ja haavoittaa vereslihalle. Mitä enemmän sen parempi! Halleluja sille! Mitä ihmettä enkö yhtään sääli Jeesusta? Useinkin, mutta en tässä tapauksessa. Nyt palaan asiaan.

Jeesus antoi runnella itsensä hänestä vuotavan veren vuoksi. Voitko uskoa, että tie Golgatalle, pääkallopaikalle niin kuin sitä nimitetään, oli verinen. Hänen ihonsa oli kauttaaltaan veressä. Hän ei jaksanut kantaa ristiään Golgatan mäelle. Niin runneltu hän oli. Tiedätkö, Jumalan suunnitelma oli, että hän jaksoi kävellä Golgatalle. Jumalan suunnitelma oli, että hänet ristiinnaulittiin. Jumalan suunnitelma oli, että risti, johon hänet ristiinnaulittiin, oli kokonaan veressä. Pystypalkki ja vaakapalkki aivan veressä kaikki tyynni.

Kun puhumme Jumalasta, sanomme usein: ”En ymmärrä Hänen tarkoitusperiään”. Meidän tulee ymmärtää Jumalan suunnitelma täysin, jotta me voimme ottaa käyttöön täydellisesti se, mitä Jeesus puolestamme teki. Hänen rakkautensa meitä kohtaan oli ja on mittaamaton. Hän antoi runnella itsensä verille. Voi vain kuvitella kuinka hän mielessään halusi saattaa loppuun kunnialla Jumalan hänelle suodun tehtävän. Hän ei ajatellut lainkaan sitä, että hänestä on tuleva koko maailman hallitsija, valtias ja kuningas. Toki hän sen tiesi. Hän ajatteli sitä, että hän haluaa, että sinä, juuri sinä, pelastut iankaikkiseen elämään. Hän tiesi, että hän on ainoa mahdollinen tähän mahdottomaan tehtävään. Hänen oli oltava synnitön ja nuhteeton ajatuksiaan myöten. Muu ei käynyt, koska Pyhän Jumalan lähellä ei voi olla syntinen ihminen, ei koskaan. Hän suorittaa Jumalan hänelle määrätyn tehtävän loistavasti. Niin loistavasti, että pelastumme kaikki, jotka häneen uskomme, iankaikkiseen elämään Hänen kanssaan.

Nyt tulee se helpoin ja vaikein asia tässä minun tarinassani. Minun on helppo uskoa Jeesukseen. Vaikea asia on se, että uskon myös olevani synnitön ja terve. En voi muuta ollakaan. Minä uskon tämän, mutta uskotko sinä? Parempi olisi. Emmehän halua, että Jeesuksen ristintyö valuu hukkaan? Otetaanpa asiaksemme joka aamu herättyämme sanoa itsellemme: ”Kyllä minä olen hyvä -Jeesuksessa Kristuksessa!”.

Selitänkö lisää siitä ristinpuusta, miksi sen piti olla kauttaaltaan veressä? Veren piti ulottua joka paikkaan. Ristin piti olla kauttaaltaan verinen. Muistathan, että vanhan Testamentin uhrikäytännössä veri pirskottiin yltympäri alttaria. Se oli ennakkokuva Jeesuksen ristin työstä. Mitä tapahtui, kun veri oli pirskottu alttarille? Jumala hyväksyi syntisen kokonaan aivan kaikkineen. Mitään ei jäänyt sovittamatta. Syntinen oli täydellisen puhdas. Hänet oli pesty pirskotussa eläinuhrin veressä.

Mitä veri ja vesi symboloi? Veressä on sielu. Jeesus laittaa kätensä Häneen uskovan ihmisen pään päälle. Näin Hänen ominaisuutensa tulevat uskovan hyödyksi. Jeesuksen veri ei siis vain puhdista synnistä. Se myös tuo Jeesuksen ominaisuudet uskovalle. Entä vesi sitten? Kumpi tuli ensin ristillä Jeesuksen ruumiista, kun sitä pistettiin keihäällä? Ensin tuli veri. Ja sen jälkeen vesi. Ensin tulee sovitus synneistämme ja sitten Herra puhdistaa meidät ulkoisesta itsestämme. Tarkoitan ulkoisia tekoja.

Kuoliko Jeesus turhaan? Mitä tarkoitan? Riittääkö sinulle se, että uskot Jeesukseen? Vai? Voisitko ajatella, että tämä on totta. Tämä, mitä Pyhä Henki minulle kertoo.

Jeesus kysyy opetuslapsiltaan: "Kuka minä teidän mielestänne olen?" Simon Pietari vastasi: "Sinä olet Messias, elävän Jumalan poika." Jeesus sanoi hänelle: "Autuas olet sinä, Simon, Joonan poika. Tätä ei sinulle ole ilmoittanut liha eikä veri, vaan minun Isäni, joka on taivaissa (Matt. 16:15-17).

Kun sinä luet näitä minun Pyhän Hengen siivittämiä kirjoituksiani, niin ovatko ne sinulle rakennukseksi ja ojennukseksi? Vai ovatko ne vain ajankulua? Mietiskele näitä asioita. Testaa Jumala. Mitä tämä kohdallasi tarkoittaa? Sovella tämä käytäntöön. Ethän anna yhdenkään murusen pudota lattialle? Murusella Pyhä Henki tarkoittaa kallisarvoista Jumalan sanaa.