Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

It´s party time!

Juhla-ateria Siionin vuorella


”Tällä vuorella Herra Sebaot valmistaa pidot kaikille kansoille, herkkuruokien aterian, valioviinien juhlan: ydinrasvalla maustettuja herkkuja, kypsiä, kirkkaaksi seestettyjä viinejä.” (-92, Jes. 25:6)
”Ja Herra Sebaot laittaa kaikille kansoille tällä vuorella pidot rasvasta, pidot voimaviinistä, ydinrasvasta, puhtaasta voimaviinistä.” (-38, Jes. 25:6)
Amplified Holy Bible: ”On this mountain [Zion] the Lord of hosts will prepare a lavish banquet for all peoples [to welcome His reign on earth], a banquet of aged wines -choice pieces [flavored] with marrow, of refined, aged wines.” Tällä [Siionin] vuorella Herra Sebaot valmistaa yltäkylläisen juhla-aterian kaikille kansoille [toivotetaan tervetulleeksi Hänen valtansa maan päällä]..

Enkeli sanoi minulle: "Kirjoita: Autuaita ne, jotka on kutsuttu Karitsan hääaterialle." Ja hän jatkoi: "Nämä ovat tosia Jumalan sanoja" (Ilm. 19:9). -Karitsa on Raamatun arvonimi Jeesukselle. Hän on Karitsa, joka vapaaehtoisesti uhrautui meidän vuoksemme. Hän on uhri, jotta Hänen vanhurskautensa ja synnittömyytensä voitaisiin laskea meidän hyväksemme. Olemme Hänessä Jumalalle otollisia ja täydellisiä. Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus [Aadam paratiisissa] tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan [Jeesus] vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän. Niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuus teki kaikista syntisiä, niin yhden kuuliaisuus tekee kaikista vanhurskaita (Room. 5:18-19).

Oletko koskaan nähnyt, kun lehmät päästetään ulos navetasta laitumelle? On ollut pitkä ajanjakso, jolloin ne ovat olleet pimeässä navetassa. Mutta nyt avautuu ovi aurinkoiselle ja vehreälle laitumelle. Voi sitä riemun määrää! Näyttää siltä, kuin ne melkein sotkeentuisivat jalkoihinsa. Ne hyppivät korkealle tohkeissaan. Voisin kuvitella, että vasikat toimisivat samoin. Mitä Raamattu sanoo? Mutta teille, jotka pelkäätte minun nimeäni, on nouseva pelastuksen aurinko, ja te parannutte sen siipien alla. Te astutte ulos, hypitte riemusta kuin vasikat laitumella (Mal. 5:2). Tämä Raamatun kohta kertoo siitä, kun tulee Herran päivä. Jeesus tulee takaisin. Se on kuin leimahdus taivaalla. Se näkyy idästä länteen (Matt. 24:27). Kaikki voivat sen nähdä. Me kristityt olemme kuin nuo vasikat, jotka hyppivät riemuissaan ilosta. Me laulamme Hänelle uuden virren sävelin. Se on täynnä kiitosta ja ylistystä. Vihdoinkin pääsemme todellisesti vapaiksi pimeydestä valoon. Raamatussa sanotaan, että valon lähteenä on Jeesus. Hääateria voi alkaa.

Hääateriahan viittaa ylenpalttiseen juhla-ateriaan kutsuttujen ystävien ja rakkaiden kanssa. Ketkä sinne kutsutaan? Kaikki ovat kutsutut, mutta haluaako kaikki tulla? Jumala kutsuu sinuakin nyt Hänen yhteyteensä. Kaikki on valmiina sinua varten. Haluatko tulla suureen juhlaan mukaan, vai jäätkö mieluummin ulkopuolelle? Sinä saat valita itse. Se on riemujuhla meille kristityille. Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ”Ja minä sanon teille: tästedes en maista viiniköynnöksen antia ennen kuin sinä päivänä, jona juon uutta viiniä teidän kanssanne Isäni valtakunnassa." (Matt. 26:29).

Miksi ihmeessä Jes. 25:6 puhuu niin paljon rasvasta? Kuka nyt haluaa rasvaa syödä juhla-aterialla? Jos palataan ajassa taakse päin, aikaan jolloin Jesajan kirja on kirjoitettu, niin rasva oli haluttu ruoka-aine. Se oli ja on hyvin energiapitoista. Rasva poltettiin uhrialttarilla arvokkaimpien osien mukana Jumalalle suloiseksi tuoksuksi, ns. lepytysuhriksi. Sitä ei saanut syödä. Se oli pyhitetty Jumalalle. (www.luterilainen.net/vanhan-testamentin-kaksi-paauhrilajia-polttouhri-ja-yhteysuhri, Juuso Mäkinen).
Rasva kuvastaa myös meitä kristittyjä. Me viemme itsemme Jumalan eteen. Me olemme Jumalan luomistyön mestarinäyte. Sen arvokkain osa. Olemme Jumalalle suloiseksi tuoksuva uhri. Milloin olemme erityisen suloisena tuoksuna? Silloin kun turvaamme Häneen ja rukoilemme Häntä. Haluamme antaa itsemme Hänelle vapaaehtoisesti ja ilolla. Jeesus kuoli ristillä vapaaehtoisesti meidän puolestamme syntiemme sovitukseksi. Hän teki sen mielellään, ei pakosta. Hän oli esikuva suloisimmasta tuoksusta, mitä ihminen vain voi olla. Mikä on Raamatun mukaan Jumalalle myös erityisen suloinen tuoksu? Minä sanon teille: samoin on ilo taivaassa suurempi yhdestä syntisestä, joka tekee parannuksen, kuin yhdeksästäkymmenestä yhdeksästä vanhurskaasta, jotka eivät parannusta tarvitse (Luuk. 15:7). 

Tuskinpa me voimme kuvitella sitä, millaista hääaterialla oikeasti on. Mutta voimme toki yrittää. Itse ajattelen, että jos istumme pöydissä, niin Herra Jeesus kiertää pöydästä pöytään juttelemassa kaikkien kanssa. Hän keskustelee yksityisesti jokaisen kanssa erikseen, niin sinunkin. Hän ei luokittele ihmisiä. Siksi näin tapahtuu. Miten tämä on käytännössä mahdollista, en tiedä, mutta tätä on hauska ajatella. Muistathan, kun Jeesus eli, niin suuret väkijoukot seurasivat Häntä. Häntä kosketeltiin ja tönittiin. Kaikki tungeksivat Hänen lähellään. Kaikki halusivat nähdä Hänet ja halusivat kuulla jokaisen sanan, mikä Hänen suustansa lähtee. Sama tilanne on Karitsan hääateriallakin. Voi sitä riemun määrää! Me kaikki saamme vaihtaa Hänen kanssansa sanasen. Puhumme rakkaan veljemme, ystävämme, puolustajamme, Isämme ja Luojamme kanssa.

Raamattu puhuu välillä hyvin konkreettisesti tulevista tapahtumista. Välillä taas Raamattu puhuu symbolisesti asioista. Juhla-ateria tarkoittaa lisäksi sitä, että meidän haavamme ja kipumme paranevat. Kaikki kyyneleemme pyyhitään pois. Ei ole masennusta, eikä alakuloa. Ei riitaa, eikä vihaa. Ei itsekkyyttä, vaan rakkautta toinen toisiamme kohtaan. Ei kuolemaa, vaan ikuinen elämä. Ei yksinäisyyttä, ei murhetta, ei väkivaltaa, ei sotaa. Nyt olemme Jeesuksen hallitsemassa valtakunnassa, Jumalan valtakunnassa. Se on paratiisi. Valoa, onnea, iloa, riemua, yltäkylläisyyttä, yhdessä toimimista, naurua, rauhaa, rakkautta, ystävällisyyttä, hyvyyttä. Se on uskollisuutta ja ylistystä Jumalalle. Kunnia sille, jolle kunnia kuuluu. Aamen. Jumalan valtakunta ei ole syömistä eikä juomista, vaan vanhurskautta, rauhaa ja iloa, jotka Pyhä Henki antaa (Room. 14:17).

Tällä vuorella hän repäisee pois verhon, verhon kaikkien kansojen yltä, vaatteen joka on levitetty niiden ylle. Kuolema on nielty ainiaaksi. Herra Jumala pyyhkii kaikkien kasvoilta kyyneleet ja vapauttaa kansansa alennuksesta ja häpeästä kaikkialla maan päällä. Näin on Herra puhunut. Sinä päivänä sanotaan: "Tämä on meidän Jumalamme! Häneen me panimme toivomme, ja hän pelasti meidät. Tämä on Herra, häneen me kiinnitämme toivomme, iloitkaamme ja riemuitkaamme! Hän pelastaa meidät. Herran käsi suojaa tätä vuorta” (Jes. 25:7-10).

Jihuu!