Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Sak. 4:2

Y K S E Y S

5. Moos. 6:4 "Kuule, Israel! Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi."

Ef. 4:3 "Pyrkikää rauhan sitein säilyttämään Hengen luoma ykseys."

Ap.t. 4:32 "Ja uskovaisten suuressa joukossa oli yksi sydän ja yksi sielu; eikä kenkään heistä sanonut omaksensa mitään siitä, mitä hänellä oli, vaan kaikki oli heillä yhteistä."

1.Kor. 12:12 "Kristus on niin kuin ihmisruumis, joka on yksi kokonaisuus mutta jossa on monta jäsentä; vaikka jäseniä on monta, ne kaikki yhdessä muodostavat yhden ruumiin."

2. Kor. 5:14 "sillä Kristuksen rakkaus pakottaa meitä. Me näet päättelemme näin: Kun yksi on kuollut kaikkien puolesta, niin kaikki ovat kuolleet."

Ykseys. Mitä se tarkoittaa? Ykseys on sitä, että jokin on (vain) yksi. Ykseys on osista koostuva kiinteä kokonaisuus, yhteenliittymä. Esim. elollisten ykseys tai sielun ja ruumiin ykseys. Ykseys on erottamattomuutta (https://www.suomisanakirja.fi/ykseys, 2019).

Pyhä kolmiyhteinen Jumala on Yksi. Jumala, Jeesus ja Pyhä Henki on Yksi. Erottamattomia. Raamattu sanoo, että Jeesus on ruumiin pää. Ja ruumis on Kristuksen seurakunta. Ruumis on kaikkina aikoina eläneet kristityt, Jeesukseen uskovat ihmiset. Me olemme yksi.

Jeesus on ruumiin pää. Jeesus ohjaa ruumiin toimintaa. Jeesus tekee kaiken puolestamme. Mitään ei ole jätetty meidän varaamme. Jokaisella ihmisellä on yhteys Jeesukseen, koska sinä ja minä olemme luodut Hänessä, Hänen kauttaan ja Häntä varten. Millainen on sinun yhteytesi? Kun uskot Jeesukseen, niin yhteytesi Häneen syvenee. Silloin sinä annat Hänelle luvan puuttua elämääsi. Hän rakastaa, kunnioittaa ja arvostaa sinua. Hän toimii vain niissä rajoissa, kuin sinä annat sydämessäsi luvan.

Voit päästä hyvin, hyvin lähelle Jeesusta. Silloin olet lähellä suurta Rakkautta. Jeesusta lähellä oleva henkilö muuttuu ja uudistuu enemmän Jumalan kuvan kaltaiseksi. Herra voi vallita elämääsi suvereenisesti. Mikään ei voi koskettaa sinua ilman Hänen sallimustaan. Lisäksi voit silloin olla Herran välikätenä kultaisin yhteyksin vaikuttamassa muiden ihmisten hyvinvointiin. Tiedämme, että Jeesus elää. Hän elää myös sinussa, mutta nyt Hänellä on valta, voima ja kunnia (Dan. 2:37). Taivas tulee lähelle maata. Saat valtavat siunaukset. Ja niin saa koko lähipiirisikin, kaikki ne ihmiset, joita kohtaat.

Minä olen sinä. Ja sinä olet minä. Yksi. "Mutta jos te revitte ja raastatte toinen toistanne, pitäkää varanne, ettette lopullisesti tuhoa toisianne" (Gal. 5:15).
"But if you bite and devour one another [in bickering and strife], watch out that you [along with your entire fellowship] are not consumed by one another"
(Amplified Holy Bible). Tässä jakeessa puhutaan riidan ja kiistelyn vaikutuksesta ykseyteemme. Mutta Jeesus ruumiin päänä vaikuttaa asiaan parantavasti. Mille Jumalan valtakunta maan päällä perustuu? Ykseydelle.

Muistatko millainen oli alkuseurakunta? Silloin oli suuria herätyksiä. Ihmisiä tuli uskoon runsaasti. Kysytäänpä itseltämme, miksi niin ei ole nyt? Me rukoilemme paljon Suomessa herätystä. Miksi Jumala ei vastaa rukoukseemme, kun herätys on Hänen mieleistänsä rukousta? Jeesus on seurakunnan pää, Kaikkivaltias, mutta mitä me kristityt voisimme tehdä, että ykseys paranisi ja sitä kautta toivomamme herätys mahdollistuisi? Meidän pitäisi toimia Raamatun sanan mukaisesti. Rakastaa Jumalaa yli kaiken ja lähimmäisiämme niin kuin itseämme. Mitä yhteistä meillä kristityillä on? Me kaikki uskomme Jeesukseen Kristukseen ja meillä on uskontunnustus. Voisimmeko toimia yhdessä ja sovussa näiden kahden peruspilarimme varassa? Kristikunta hajoaa ellei kristityt pidä yhtä! Olemmeko tosissamme Herran asialla vai haluammeko yhä edelleen toimia vain oman suppean piirimme mukaisesti? Seurakunnissamme voi olla henkilöitä, jotka eivät toimi Raamatun sanan mukaisesti, vaan ovat mukautuneet tämän maailman menoon. Asiaan tulisi puuttua. Ykseys häiriintyy tällaisista asioista. Me tarvitsemme sellaisia paimenia ja johtajia seurakuntiimme, jotka luotaavat ihmiset läpi tulevien vaikeiden aikojen Herran avulla. Näillä paimenilla ja johtajilla pitäisi olla läheistäkin läheisempi yhteys Herraamme Jeesukseen. Uskon, että meillä on tällaisia ihmisiä.

Haluaisin vielä ottaa esille alkuseurakunnan. Mieltäni on jo pitkään sykähdyttänyt koinonia, mikä vallitsi silloin seurakunnissa. Koinonia (κοινωνία) viittaa siihen, että ihmiset jakavat kaiken keskenään ja pitävät huolta toinen toisistaan. Yhteisöllisyys ja ykseys kuuluvat tähän. Se on ollut Jumalan tarkoitus. Meillä tulisi olla syvä yhteys ja rakkaus keskenämme. Se on vahva merkki ulospäin ei-uskovillekin kristittyjen yhteisöllisyydestä. Silloin Herra toimii pidäkkeettömästi maailmassa. Millainen paikka maailma on nykyisin elää? Yksilökeskeisyyttä, rahan valtaa, ilmasto-ongelmia, nälänhätää ja sotia. Kaikki tämä voi vielä murtua ja muuttua. Otamme askel askeleelta johtotähdeksemme Raamatun opetukset ja vaellamme Hengessä.

Ymmärrämmekö me, mikä merkitys sillä on, että olemme yksi Kristuksen ruumis? Emme saa riidellä, eristäytyä ja hajota, se ei ole Herran mieleen. Jos ruumis hajoaisi osiinsa, niin vastapooli riemuitsee. Hajottavia tekijöitä on riidat keskenämme ja yksilöön painottuminen. Yhteisöllisyys on tärkeää. Herra on pää ja liima. Hän pitää meidät yhdessä. Hän on yhdistävä tekijä. Mutta ihmisellä on tärkeä osansa. Vihollinen kuvittelee voivansa hajottaa meidät. Emme salli sitä. On jokin suuri merkitys,että pysymme ja toimimme yhdessä. Sitä seuraavat siunaukset. Meissä on voimaa enemmän, kun toimimme yhdessä. Yksilöllisyyden ylistys muuttuu yhteisöllisyyden ylistykseksi.

Meidän sielumme ovat yksi. Sieluumme ei pääse kuin Jeesus. Vasta taivaassa tiedämme mitä tämä tarkoittaa. Me olemme armoitettuja. Meillä on mahdollisuus päästä jo elinaikanamme perille maanpäälliseen paratiisiin. Tätä asiaa kuvaa myös Jordanin ylitys Vanhassa testamentissa ja pääsy luvattuun maahan. Myös Daavid puhui esikartanoista ja Jumalan huoneen kynnyksestä.
"Autuas se, jonka sinä valitset ja otat tykösi, esikartanoissasi asumaan! Salli meidän tulla ravituiksi sinun huoneesi hyvyydellä, sinun temppelisi pyhyydellä" (Ps. 65:5, -38).
"Sillä yksi päivä sinun esikartanoissasi on parempi kuin tuhat muualla; mieluummin minä olen vartijana Jumalani huoneen kynnyksellä, kuin asun jumalattomien majoissa (Ps. 84:10, -38).
Siellä Jumala hallitsee ja meillä on jumalallinen yhteys keskenämme. Yhteys aukenee Jeesuksen kautta. Herra haluaa, että yhdistymme ja autamme toisiamme, koska olemme yksi. Mahdollisimman monen pitää päästä taivaan esipihalle/esikartanoihin. Toimimme yhdessä Suomen ja maailman hyväksi. Herra ilmoittaa meille kaikki armolahjamme. Niitä on paljon. Niillä autamme muita ihmisiä: ei-uskovia ja uskovia. Jos joku kertoo hädästään, sinun pitää auttaa häntä pyyteettömästi. Siis omasta tahdostasi, ei surkeillen. Vaan niin kuin tekisit sen Herralle. Mikset antaisi, kun sinulla kuitenkin on.

Jeesuksen seurakunta on nyt löyhä. Jeesus on sotavoimien päällikkö. Hän ei katso sivusta, vaan on sodassa etulinjassa. Meidän tehtävänämme on olla yhdessä, yhteistoiminnassa, sopia riidat, kaikki. Jeesus Kristus on se, mikä meitä sitoo. Ja uskontunnustus. Pidetään niistä kiinni. Lisäksi on hyvä, että meillä on johtajia ja paimenia, jotka sanovat, mikä ei ole oikeaa Herran silmissä. Missä pitää tehdä parannusta. Mitkä asiat ovat pahasta. Herran tulemus on lähellä.

Neh. 5:16 "Olin myös tarmokkaasti mukana rakentamassa muuria, ja samoin kaikki palvelijani olivat siellä työssä." Meissä itsessämme on ikään kuin linnake, linnake joka suojaa pahalta. Olen käsitellyt asiaa blogissani "ilo". Sen lisäksi meidän kristittyjen tulee pitää huolta kristikunnasta. Muuri suojaa kristikuntaa, Jeesuksen ruumista, maallisuutta vastaan. Samoin kuin linnaketta suojasi muuri entisaikaan. Kun kristikunta on löyhä, niin meidän kristittyjen tulisi olla rakentamassa ja korjaamassa muuria entistä ehommaksi, paikata muurin aukot ja suojata sitä toimillamme. Muuri tarvitsee vartijat. Vartijat ovat ne, jotka suojaavat muurin pahan hyökkäyksiltä ja hälyttävät muut kristityt apuun, kun heitä tarvitaan. Muurin aukoissa, niitä paikkaamassa, ovat ne jotka pitäytyvät Raamattuun. Raamattu on kokonansa totuus. Me tarvitsemme kaikessa näissä toimissamme Jeesuksen apua ja neuvoa. Kaikkina aikoina Jumala on lähettänyt kristikunnan keskuuteen profeettoja, johtajia ja paimenia, kun heitä kipeimmin on tarvittu. Niin nytkin. Emme toimi yksin, vaan yhdessä koko kristikunnan voimassa. Voimassa, mitä ykseys parhaimmillaan tuo mukanaan.

Taisteluhuuto!

Muuri on suojamme
Jeesuksessa Kristuksessa.
Nyt pahoin kohdeltu.
Aukkoja täynnänsä.
Moukarin iskuin
haavoitettu.
Vihollisten piirittämä.

Muuri suojaa yhä.
Yhdistämme voimamme.
Puolustamme sitä,
mikä hyvää on.
Mikään mahti
maailman
ei voi voittaa
Herrojen Herraa!

Nyt on aika
pukea ylle
taisteluvarustus!
Rakkaus,
toivo, uskallus,
rohkeus ja lujuus sekä
Ylistys
Herra Sebaotille!

Mark. 10:4-9 He sanoivat: "Mooses salli kirjoittaa erokirjan ja hyljätä vaimon". Niin Jeesus sanoi heille: "Teidän sydämenne kovuuden tähden hän kirjoitti teille tämän säädöksen. Mutta luomakunnan alusta Jumala 'on luonut heidät mieheksi ja naiseksi. Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa. Ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi.' Niin eivät he enää ole kaksi, vaan yksi liha. Minkä siis Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako."

1. Kor. 7:14 "Mies, joka ei usko, on uskovan vaimonsa pyhittämä, ja vaimo, joka ei usko, on uskovan miehensä pyhittämä. Muutenhan teidän lapsenne olisivat epäpuhtaita; nyt he kuitenkin ovat pyhiä."
"For the unbelieving husband is sanctified [pyhitetty/puhdistettu synnistä -that is , he receives the blessings granted] through his [Christian] wife, and the unbelieving wife is sanctified through her believinghusband. Otherwise your children would be [ceremonially] unclean, but as it is they are holy."

Mark. 10. luvun mukaan myös mies ja nainen tulevat yhdeksi lihaksi seksuaalisen kanssakäymisen kautta. En voi olla lisäämättä: miettikäämme sitä Jumalan siunausten määrää, jos tuleva aviopari odottaa seksuaalista ykseyttään avioliiton solmimiseen asti ja toivottavasti solmivat elinikäisen liiton. Näin on Jumala säätänyt. Ihmeellinen ykseys.
Ykseyden synnyttää siis seksuaalinen suhde miehen ja naisen välillä. Entä mitä, jos toinen ei uskokaan Jeesukseen? Vrt. 1. Kor. 7:14 mies tai nainen, joka ei usko kuuluu silti Kristuksen ruumiiseen! Hän saa Jumalan siunauksia ja hyvyyttä elämäänsä uskovan vaimonsa kautta. Sama koskee heidän lapsiaan.
Milloin tämä ykseys tuhoutuu? Se tuhoutuu, kun miehellä tai naisella on seksuaalinen suhde toiseen henkilöön. Seurauksena on, että Jumala siunaa edelleen uskovan kristityn elämää, mutta ei-uskova puoliso ja ei-uskovat lapset menettävät ykseydestä johtuvat siunaukset.

Tiedäthän, että Pyhä Jumala siunaa sinua sitä enemmän mitä lähempänä Jeesusta olet, mitä enemmän sydämesi Häntä rakastaa ja mitä enemmän rakastat lähimmäistäsi. Usko näkyy aina tekoina. Mutta ei toisin päin. Sinun tekosi, ilman uskoa, eivät ole pyhiä. Siunaukset tulevat aina Jeesuksen ristintyön ja ylösnousemuksen kautta.

Miettikäämme jaetta 1. Kor. 7:16. Pelastuuko kristityn puoliso ja lapset iankaikkiseen elämään, vaikka eivät usko Jeesukseen? Hehän ovat osa Kristuksen ruumista ykseyden kautta. Eivät pelastu, koska Raamattu sanoo yksiselitteisesti, että pelastus tapahtuu aina vain Jeesuksen kautta. Se on Jumalan teko, että ihminen tulee uskoon. Jumala tekee kaikki, mitä voi tehdä jokaisen ihmisen kohdalla, jotta hän tulisi uskoon. Se on aina meidän oma valintamme. Jumala arvostaa ja kunnioittaa sinun omaa päätöstäsi. Hän ei pakota ketään uskoon. Hän ei käytä väkivaltaa. Hän suostuttelee aikansa. Puhutaan ns. etsikkoajasta, jonka Jumala antaa. Silloin sinua alkaa kiinnostaa hengelliset asiat. Ja toivottavasti Raamatun sana. Ap.t. 4:12 "Ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla." Jos sinusta tuntuu, että etsikkoaikasi on mennyt ohi, niin huuda Jeesuksen puoleen, voit vedota Hänen ristinkuolemaansa. "Kaikki ne, jotka Isä minulle antaa, tulevat minun luokseni, ja sitä, joka luokseni tulee, minä en aja pois" (Joh. 6:37).

Jää Herran rauhaan.