Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Usko todeksi se, mitä Raamattu sanoo

 

Matt. 9:22 Jeesus kääntyi, näki ja sanoi: "Ole rohkealla mielellä, tyttäreni, uskosi on parantanut sinut." Siitä hetkestä nainen oli terve.

vrt. Amplified Holy Bible: .."Take courage, daughter; your (personal trust and confident) faith (in Me) has made you well."...woman was (completely) healed.

Uskon Jeesukseen Kristukseen. Siihen perustuu kaikki, ihan kaikki. Jos sinulla ei ole uskoa, sinulla ei ole mitään. Uskotko Raamattuun? Uskotko, että vanha luontosi on kuollut? Se on kuollut ristillä Jeesuksen ristinkuoleman kautta. Niin Raamattu sanoo. Sinä ja minä olimme Jeesuksessa silloin kun hän kuoli ristillä. Jos ihminen kuolee ristillä, niin hän totisesti kuolee. Ei hän nouse elämään yhä uudelleen. Vanha luontosi on se, mikä tekee syntiä. Jos se on kuollut, niin se ei voi tehdä syntiä. Tietenkään. "Kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi," (Room. 6:6). Uskotko nämä Raamatun perustotuudet?

Nee Watchman, kiinalainen kristitty, oli ymmärtänyt asian syvällä sisimmässään. Hän riemuitsi huutaen: "Minä olen kuollut! minä olen kuollut!". 1) Muistatko, mitä rakkauden apostoli Johannes sanoikaan tästä asiasta? "Yksikään Jumalasta syntynyt ei tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä. Hän ei voi tehdä syntiä, koska on syntynyt Jumalasta" (1. Joh. 3:9). Tässä on kyse uudesta luonnosta Jeesuksessa Kristuksessa. Uusi luonto ei voi tehdä syntiä. Mutta tämä pitää uskoa todeksi omalla kohdalla, että se toteutuu. Tämäkin perustuu uskoon.

Jotkut kristityt huomauttavat, että he tekevät jatkuvasti syntiä. He siis sanovat, että vanha luonto herää kuolleista yhä uudelleen. Raamattu ei sano näin. "Seitsemänkymmentä vuosiviikkoa on määrätty kansallesi ja pyhälle kaupungillesi. Sitten jumalattomuus päättyy, synnistä tulee loppu, pahat teot sovitetaan, ikuinen oikeudenmukaisuus saatetaan voimaan, näky ja profetia sinetillä vahvistetaan ja kaikkeinpyhin voidellaan" (Dan. 9:24).

Jos sinusta tuntuu, että synti sinua vain hallitsee ja sinun on vaikea päästä siitä eroon, niin siihen on keinoja. Anna Raamatun sanan imeytyä sinuun, niin että omaksut sen kohdallasi todeksi. Rukoile väsymättä ja jatkuvasti. Käänny Herran puoleen ja pyydä anteeksi syntejäsi. Pyydä kokosydämisesti, että haluat eroon tästä ongelmastasi. Silloin Herra voi auttaa sinua. Mutta sinun pitää haluta sitä. Ja ymmärtää se synniksi. Itse teen niin, että ongelmatilanteissa käännyn Herran puoleen ja sanon: "Vetoan Jeesuksen ristinkuolemaan ja ylösnousemukseen, että pääsisin eroon.."

Itse ymmärsin asian 3.11.2019. Ja riemuitsin siitä pitkään! On eri asia lukea Raamattua ja eri asia ymmärtää Raamattua sisimmässään ja järjellään, koko olemuksellaan. Ymmärtää jopa solutasolla. Kyse oli siitä, että Herra armossaan avasi sydämeni silmät näkemään totuuden. Tieto iskee kuin miekka syvälle sielusi sopukoihin asti. Tuntuu kuin kaikki ovet aukeavat taivaallisiin. Huusin mielessäni: "Olen perillä taivaallisissa yhdessä Jeesuksen kanssa, Jeesuksen läsnäolossa!" Olin jo v. 2012-2013 alkanut ihmetellä Raamatun jaetta "Iloitkaa aina Herrassa! Vieläkin minä sanon: iloitkaa!" (Fil. 4:4). Uskon siihen, että tämä jae pitää uskoa, niin se toteutuu. Olen kirjoittanut asiasta blogissani "Ilo". Niin yksinkertaista se on. Usko on pohjimmiltaan lapsen uskoa. 2) Olin aikaisemmin pessimisti, nyt uskon valoisaan tulevaisuuteen ja iloitsen.

Ainoa mitä sinun ja minun pitää tehdä on uskoa kukin Raamatun jae todeksi, niin se toteutuu. Harjoittele tätä käytännössä yhä uudelleen. Älä luovuta, ole sitkeä! Jumala on luvannut Sanassaan meille yltäkylläisen elämän. Miksi antaisimme helmasyntiemme vaivata meitä, kun Jeesus on sen mahdin jo voittanut! Usko se.

Haluan vielä käytännössä selittää tätä asiaa. Eräs henkilö puhuu minulle alamittaisesti. Tiedän hänen puhuneen minusta pahaa selkäni takana. Yllätyksekseni huomaan jälkeenpäin, että pystyin olemaan hänelle rakkaudellinen. En puolustanut itseäni millään tavalla. Olin hiljaa. En ottanut asiaa sydämelleni. Se ei vaikuttanut minuun mitenkään. Mistä oikein oli kyse? Siitä, että riemukseni Pyhä Henki on saanut minussa ihmeitä aikaan. Kiitos kuuluu Herralle! "Eikä toivo ole turha, sillä Jumala on vuodattanut rakkautensa meidän sydämiimme antamalla meille Pyhän Hengen" (Room. 5:5).

Jos uskomme Raamattuun ja mehän uskomme, niin meidän tulisi rukoilla myös köyhien puolesta. Monissa maissa on puute vedestä. Mitä jos rukoilisimme vettä kuivuuden keskelle a.o. jakeen mukaisesti. Rukoilisimme kiittäen ja ylistäen. Rukoilisimme uskoen ikään kuin jo vedet virtaisivat autiomaissa. Jos me kaikki rukoilisimme joka päivä sen puolesta, niin Jumala toimii. Jumalahan on luvannut kuulla meitä. Ja tämä olisi varmasti Jumalan mieleinen rukous. "Katso: minä luon uutta. Nyt se puhkeaa esiin -- ettekö huomaa? Minä teen tien autiomaahan ja joet kuivuuden keskelle. Villieläimetkin kunnioittavat minua, sakaalit ja strutsit, koska olen tuonut vedet autiomaahan ja joet kuivuuden keskelle antaakseni juotavaa kansalleni, valitulleni" (Jes 43:19-20).

Miksi uskon vahvasti, että tämä voisi tapahtua? Koska meille on annettu tehtäväksi rukoilla tässä maailmankaikkeudessa. Jumala toimii rukousten kautta ja Kaikkivaltiaalle Jumalalle kaikki on mahdollista. Se vaatii vain rukousta, ei muuta. Rukous muuttaa maailmaa!

Voin tukeutua edelleenkin jo tuhansia vuosia sitten kirjoitettuun Pyhään Raamattuun joka asiassa. Mitä Jeesus sanoikaan asiasta: "Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut" (Matt. 5:18).

 

1)Ote kirjasta "Elämän rikkaus Kristuksessa", Nee Watchman

2)Matt. 19:14 Niin Jeesus sanoi: "Antakaa lasten olla, älkääkä estäkö heitä tulemasta minun tyköni, sillä senkaltaisten on taivasten valtakunta."

 

P.s. Sähköpostiosoitteeni on sirkkasomela@gmail.com

Teen seuraavaksi blogin nimeltä RUKOUSTA. Mistä sinä haluaisit rukoiltavan? Mieti isoja aihealueita, kiitos. Raamattu on Pyhän Hengen henkäyttämä ja Jumala haluaa, että pyydämme Hänelle mieleisiä asioita. Meillä kaikilla on iloa siitä, että voimme vaikuttaa maailman tapahtumien kulkuun.