Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Saman arvoisille ihmisille saman arvoiset lahjat

PERILLINEN


Gal. 4:6-7 "Ja koska tekin olette Jumalan lapsia, hän on lähettänyt meidän kaikkien sydämiin Poikansa Hengen, joka huutaa: "Abba! Isä!" Sinä et siis enää ole orja vaan lapsi. Ja jos kerran olet lapsi, olet myös perillinen, Jumalan tahdosta."

2. Kor. 3:18 "Me kaikki, jotka kasvot peittämättöminä katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kirkkauden kaltaisiksi, kirkkaudesta kirkkauteen. Tämän saa aikaan Herra, joka on Henki."

Raamattu sanoo, että Jeesukseen uskova on Jumalan lapsi ja perillinen. Jumala on Isäni ja perin valtakunnan. Iankaikkinen elämä on varattu sinulle ja minulle. Jeesus on mennyt valmistamaan sinulle ja minulle sijaa. Kaikki on jo valmiina suurta juhlaa, hääateriaa varten.

Mitä me Jeesukseen uskovat perimme? Iankaikkisen elämän Jumalan yhteydessä. Mitä iankaikkinen elämä on? "ja hän pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut" (Ilm. 21:4). "Karitsa [Jeesus], joka on valtaistuimen edessä, kaitsee heitä ja vie heidät elämän veden lähteille [elämään sisälle], ja Jumala pyyhkii heidän silmistään kaikki kyyneleet" (Ilm. 7:17). (Hakasulut minun)

Perimme myös hengellisiä asioita Jeesuksen ristintyön kautta. Perimme ne jo tässä elämässä. Saamme ne käyttöömme Pyhän Hengen työn kautta, joka on meidän sydämiimme annettu, kun tulimme uskoon. Näitä Pyhän Hengen vaikuttamia asioita ovat: rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus (Gal. 5:22), viisaus, anteeksiantavaisuus, sydämellisyys, muiden ihmisten palveleminen ja auttaminen sekä vastuuntunto muista ihmisistä ja luonnosta. Muutamia asioita mainitakseni. Siis kaikki mahdollinen hyvyys on meidän perintömme, se mikä Jeesuksessa, Jumalassa oli ja on. Pyhä Henki saa meissä aikaan sekä tahtomisen, että tekemisen.

On tärkeää, että valitset oikein. Olen kirjoittanut asiasta blogissani otsikolla "Liekanaru". Elä mahdollisimman hyvä elämä. Elä elämää, jossa huomioit muiden ihmisten tarpeet, ole kaikille rakastava lähimmäinen. Kun ihminen tulee uskoon, niin Jeesus jakaa armolahjat, jotka katsoo tälle ihmiselle sopivan hänen sielunsa puolesta. Ja samoin Jeesus katsoo sen, että mikä on Hänen valtakuntansa laajenemisen kannalta tarpeen. Armolahjojen jakaminen on ennakkoperintöä.

Mitä armolahjoja on? Suurimpia on usko Jeesukseen, sekin on lahja. Ja iankaikkinen elämä. "Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme" (Room. 6:23). Armolahjoista on kerrottu Uudessa testamentissa näissä jakeissa: 1. Kor. 12:8-10, Room. 12:6-8, 1. Kor. 12:28, 1. Kor. 14:6,26 ja Ef. 4:11.

Kuinka paljon armolahjoja on? Niin paljon kuin on Jeesukseen uskovia ihmisiä maailmassa. Kun puhutaan Jumalasta, niin aavistamme, että kaikki on mahdollista. Ei ole toista samanlaista ihmistä. Ei ole myöskään täysin samanlaista armolahjaa, vaan ne ovat yksilöllisiä. Juuri tälle kristitylle sopivia armolahjoja. Häntä varten muokattu muotoonsa. Muotokin voi muuttua, niin kuin savi savenvalajan käsissä. Eikö olekin niin, että vain taivas on rajana! Ota armolahjasi käyttöön, muuta maailma!

Itselläni on opettamisen ja evankelistan armolahjat. Muitakin on. Oliko tämä minulle itsestään selvää? Ei todellakaan! Pyhän Hengen kautta olen saanut tietää armolahjani. Kaikki on minulle pitänyt ilmoittaa. En itse olisi sitä käsittänyt. En olisi ymmärtänyt, koska minulla oli sellainen mielikuva itsestäni, että olen numeroihmisiä, eikä minussa ole mitään luovuutta. Mutta se oli valhetta. Jumala antaa sinulle ja minulle paljon armolahjoja. Sitä enemmän, miten hyvin hän katsoo sinun suoriutuvan elämässäsi hengellisellä tasolla Jumalan valtakunnan hyväksi. Armolahjojenhan on tarkoitus syvimmältään auttaa meitä kaikkia selviytymään tässä elämässä yhteiseksi hyväksi. Ne tuovat Jeesukselle kunniaa. Kunnia sille, jolle kunnia kuuluu. Minä vain vastaanotan armolahjat, ne eivät toimi minun avustuksellani. Ne toimivat Pyhän Hengen kautta ja avulla. Pyhä Henki ilmoittaa minulle mistä aiheesta seuraavaksi kirjoitan. Se on se paketti, minkä Hän haluaa toimittaa sinulle, lukijani, perille ja tiettäväksi. Hän vaikuttaa myös sen mitä kirjoitan. Kerran eräs henkilö pyysi minua kirjoittamaan muusta kuin Jeesuksesta. Tein niin. En julkaissut sitä. Se oli kuiva ja hengetön. Ainoastaan loppulause oli hyvä: siinä puhuttiin Jumalan rakkaudesta.

Haluan sanoa sinulle vielä: muistathan aina, joka tilanteessa, armolahjasi on Jumalan. Jeesuksen kunnian osoitusta tässä maailman ajassa. Ei sinun kunniasi nostamiseksi. Ei sinun egosi nostattamiseksi. Ei koskaan. Lahjaksi olet saanut ja lahjaksi annat tälle maailmalle edelleen välitettäväksi. Rakennetaan yhdessä tästä maailmasta parempi paikka asua ja elää. Tämä onnistuu meitä siunaavan Jumalan avulla. Tuodaan taivas niin lähelle maata kuin voimme. Yhdessä.

Tämä on win-win-tilanne. Kaikki voittavat. Jeesuksen kunnia ja Jumalan valtakunta kasvavat. Ja toisaalta sinä, joka nämä kallisarvoiset armolahjat saat, sinä nautit joka hetkestä, kun käytät armolahjojasi muiden ihmisten hyväksi. Sinä myös muutut "kirkkaudesta kirkkauteen" Jeesuksen kuvan kaltaisuuteen (2. Kor. 3:18). Jeesuksen, joka oli täydellinen ihminen ja Jumala ja esikuva siitä, miten meidän pitää kohdella lähimmäisiämme. Opit tuntemaan paremmin Jumalan lisäksi oman sielusi, elämäsi tarkoituksen. Sen mitä Jumala on alun perin tahtonut sinun tekevän lähiympäristösi ja maailman hyväksi. Maailma muuttuu väistämättä parempaan suuntaan. Minne vain menet, mitä vain teet, suuri, ihmeellinen ja Pyhä Jumala on sinun kanssasi.

Jeesus on minun Herrani, aamen.