Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

LIEKANARU


Hoos. 3:3 Sanoin hänelle: "Sinun täytyy nyt kauan aikaa olla täällä ja odottaa. Varo, ettet ole uskoton ja mene muiden miesten mukaan. Kun tottelet minua, niin aikanaan minä tulen luoksesi."(-92)

Amplified Holy Bible: "And I said to her, "You shall stay with me for many days. You shall not play the prostitute nor shall you have a man; so I will also be toward you [until you have proved your faithfulness (uskollisuus)]."

Raamatussa sana uskottomuus tarkoittaa uskottomuutta Jumalalle. Selän kääntämistä Jumalalle. Uskoton ei halua olla ja elää Jumalan tahdon mukaan. Sen sijaan uskoton haluaa noudattaa omia mielijohteitaan, halujaan. Hän voi olla itsekäs ja ahne. Hänellä on ylpeät silmät. Hänelle on tärkeämpiä asioita raha, avioliiton ulkopuolinen seksi tai vallanhalu. Näitä oman egon nostattamisen keinoja voi olla useita.

Uskonelämässä tulee valintatilanteita joka päivä. Joka ikinen päivä. Aina pitää valita oikein. On mahdollista valita aina oikea polku. Mikä sitten on oikea polku? Mitä Raamattu siitä sanoo? Mietitäänpä asiaa käytännössä.

Joku työkaverini loukkaa minua. Ensimmäinen reaktioni on puolustautua ja vastata samalla mitalla takaisin. Mutta Raamattu ei kehota tähän. Päinvastoin. Se sanoo, että käännä toinenkin poskesi. Ja siunaa vihollistasi, älä kiroa. Koska olen temperamenttinen, niin todennäköisesti olen jo sivaltanut takaisin, ennen kuin huomaankaan. Jos ehdin jo sivaltaa kielelläni, niin tehdäkseni oikein, minun pitää mennä pyytämään anteeksi tältä ihmiseltä ja yrittää muuttaa käytöstäni vastaisuudessa. Ei ole helppoa mennä toisen luo anomaan anteeksiantoa. Mutta näin pitää tehdä. Minun pitää osata myös katua aiheuttamaani mieliharmia ja pahaa. Sen lisäksi pyydän syntiäni anteeksi Jumalalta. Joka kerta. Joka kerta Hän myös nostaa minut ylös, antaa anteeksi ja näyttää suuntaa, mihin seuraavaksi suuntaan kulkuni. Suunnan Hän näyttää Raamatun sanan kautta.

En voi luottaa ja tukeutua omiin tunteisiini ja tuntemuksiini. Olethan itsekin oppinut, että ärsyyntynyt, vihainenkin tunne voi muuttua jo piankin aivan toisenlaiseksi tunteeksi. Mikä on pysyvää? Minun pitää katsoa ainoastaan Jeesukseen, Jumalan Sanaan. Minun on mietittävä aina, joka kerta, mitä Raamattu tästä on mieltä. No mitä Raamattu tästä sanoo? Se sanoo, että rakasta Jumalaa yli kaiken. Kaikesta mielestäsi, sielustasi ja voimastasi ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Näihin kahteen käskyyn voit luottaa.

Rakastan Jumalaa paljon. En uskalla sanoa että yli kaiken, mutta siihen suuntaan, ehdottomasti. En halua pahoittaa Isäni mieltä huonolla käytökselläni. Onko sinulla arka omatunto? Hyvä, jos näin on. Jos ei ole, niin rukoile saadaksesi sen. Tehdessäsi väärin, se alkaa soimata sinua huonosta käytöksestäsi. Me olemme vastuussa tekemistämme valinnoista itsellemme, läheisillemme, muille ihmisille..ja ennen kaikkea Jumalalle.

Mitä jos valitsen koko ajan väärän polun? Hoosea 3:3 kertoo tällaisesta tilanteesta. Jumala odottaa, että olemme Hänelle uskollisia ja valitsemme Hänen sanansa mukaisen tien. Aina hyvän. Muistatko vanhan sanonnan "kun antaa pahalle pikkusormen se vie koko käden"? Hoosea 3:3:ssa sanotaan myös, että "Herra aikanaan tulee luoksesi". Uskon, että me kaikki olemme Jeesuksen sylissä. Hän haluaa pitää meistä huolen. Milloin Hän ei voi pitää meistä huolta? Kyllä Hän aina pitääkin, mutta meissä on liekanaru. Sen toisessa päässä olet sinä ja toisessa Jeesus. Jos välttämättä haluat valita väärin, niin kannat siitä seuraukset. Tiesi voi johtaa syvälle metsän siimekseen, niin syvälle, että Herralla on tekemistä siinä, että sinä suostut palaamaan Hänen tiellensä. Metsään on helppo eksyä. Herra ei pakota sinua tiellensä, sinun pitää haluta sitä itse. Älä syytä Jeesusta ja katkeroidu, jos itse olet tehnyt vääriä valintoja.

Tiesithän, että Raamatussa sanotaan, että Hänen armonsa sinua kohtaan kestää iankaikkisesti. Sinun ei tarvitse kuin huutaa avuksi Jeesuksen nimeä, niin Hän haluaa auttaa sinua (Ps. 50:15). Muista aina rukoilla. Hyvä rukous on Ps. 139:24 "Katso, olenko vieraalla, väärällä tiellä, ja ohjaa minut ikiaikojen tielle". Kadu siis vääriä valintojasi. Tee parannusta. Pyydä Jumalalta apua siinä, että Pyhä Henki saa tehdä sinussa työtään. Pyhä Henki on kaikissa ihmisissä, jotka uskovat Jeesukseen. Jos toimin itsessäni, niin teen jatkuvasti erehdyksiä, mutta Pyhä Henki muuttaa minua niin Jeesuksessa Kristuksessa, että voin pysyvästi muuttua.

Jospa usko ei riitä? Se tuntuu mielestäsi vähäiseltä? Niin kauan kuin on uskoa, on myös toivoa. Toivoa siitä, että valitset oikean polun. Jos valitset väärän polun jatkuvasti, yhä uudelleen ja uudelleen (ei satunnaisesti) sekä jopa mielihyvän tuntein- niin olethan varovainen? Jos usko Jeesukseen sammuu, niin sinussa ei ole Pyhää Henkeäkään. Raamattu puhuu iankaikkisesta helvetistä, erosta Jumalasta.

Toisaalta itse uskon siihen, että jos on uudestisyntynyt ja silti kääntää selkänsä Jumalalle, niin hän tulee pelastumaan, koska Jumala ei salli, että Jumalan lapsi tuhoutuu. Jumalalla on kuitenkin kaikki valta taivaassa ja maan päällä. On toki selvää, että tällaisen kristityn pitää kulkea kivinen, tuskien tie, koska hän liian pitkään ei huoli apua Jumalalta.

Vähäinenkin usko siis Jeesukseen riittää. Enempää ei vaadita. Mutta jos luovutat elämäsi Hänelle kokonaan, niin se näkyy elämässäsi, siunauksissa. Jatka matkaasi sisukkaasti oikeilla valinnoillasi, niin lopulta, kun uskollisuutesi Jumalaa kohtaan on koeteltu, niin löydät sateenkaaren päästä aarteen. Sinut palkitaan. Suurin palkinto on kuitenkin rakastavan Jumalan läsnäolo! Hoos. 10:12 Minä sanoin: "Kylväkää oikeudenmukaisuutta, korjatkaa uskollisuutta! Raivatkaa itsellenne uudispelto! Nyt on aika etsiä minua, Herraa, minä tulen varmasti ja annan teille siunauksen sateen."

Jumala on luonut sinut ja minut. Hän on Isämme. Isä rakastaa lapsiaan. Hän haluaa heille pelkästään hyvää. Hän kärsii, kun valitset väärin. Hän kärsii, kun käännät Hänelle selkäsi liekanaruinesi. Ota Hänet mukaan elämääsi. Sitä Hän tahtoo. Hän haluaa pitää sinut sylissään. Ja liekanarun käyttämättömänä jalkojensa juuressa. Hän haluaa johdattaa sinut vetten ääreen, siellä saat levätä. Hän haluaa virvoittaa sinun sielusi. Hän haluaa ympäröidä sinut hyvyydellään, rakkaudellaan, anteeksiantamuksellaan ja armollaan.

 

p.s. minulle voi laittaa sähköpostia osoitteeseen: sirkkasomela@gmail.com, jos jokin asia jäi mietityttämään.