Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

I L O

 

Aion tänään puhua Hengen hedelmästä, tärkeästä hedelmästä. Ilosta 1). Puhun ensin siitä, miten hedelmä kasvaa. Omena ei kehity itsestään käsin, vaan omenapuun juuriston ja ravinteiden sekä sateen kautta. Omena ei itse tee mitään.

Jumalan rakkaus on vuodatettu sydämiimme Pyhän Hengen kautta. Samoin on ilon laita. Ilo ei synny sinussa pusertamalla väkisin, omin voimin. Se ei synny sillä, että nyt vain päätät olla iloinen. Iloa ei voi teeskennellä. Ilo on jotakin, joka ankkuroituu ja ripustautuu toivon avulla Jeesukseen. Olosuhteet voivat olla minkälaiset vain, mutta jos sinulla on usko ja toivo Jeesuksessa, niin voit olla iloinen.

Apostoli Paavali sanoi: "Iloitkaa aina Herrassa! Sanon vielä kerran: iloitkaa!" (Fil. 4:4). Se on hämmästyttävää. Tämä mies joutui kestämään ruoskaniskuja viisi erillistä kertaa. Hän lojui meressä vuorokauden, odottaen pelastusta. Hänet kivitettiin, mutta hän säilyi hengissä. Ja hän oli useita kertoja vankilassa todistaessaan Jeesuksesta. Miten ihmeessä hän oli iloinen? Raamattu sanoo, että "ilo Herrassa on teidän voimanne" 2). Voimanne tai väkevyytenne tai linnoituksenne/linnakkeenne/kulmakivenne. Riippuen eri Raamatun käännöksistä. Amplified Holy Bible (käännös kreikasta ja hebreasta) sanoo näin: "..And do not be worried, for the joy of the Lord is your strength (voima) and your stronghold (linnake/linnoitus/kulmakivi)."

Ensinnäkin Raamatun sanaston mukaan Jeesus on kulmakivi. Jeesus on meidän linnakkeemme. Millainen oli ennen aikaan linnake? Se oli tarkasti vartioitu ja sen muurit kohosivat korkealle, jotta vihollinen ei päässyt valloittamaan sitä. Jos linnake haluttiin valloittaa, niin vihollinen pani sen saarroksiin, rakensi sen ympärille piiritysvallin ja otti muurinmurtajat käyttöön. Nyt Raamattu sanoo, että ilo Herrassa on teidän linnakkeenne. Mielestäni vihollinen voi tässä tapauksessa tarkoittaa pahaa henkivaltaa. Tiedäthän, että on olemassa hyvä henkivalta, enkelit. Mutta sen vastapooli on paha henkivalta. Hyvää henkivaltaa edustaa ilo. Kun uskot Jeesukseen, niin ilo suojaa sinua pahalta henkivallalta. Ilon linnake seisoo vahvana muurina pahaa vastaan. Miten voin olla iloinen kaikissa olosuhteissa? Usko, luottamus ja toivo, joka on ankkuroitu Jeesukseen auttaa tässä asiassa. En voi olla iloinen ja murheellinen yhtä aikaa. Murhe väistyy ilon tieltä. Myös valo voittaa pimeyden. Edith Södergran on sanonut kauniisti Valkeudesta: "Kristusta vasten kaikki on yötä".

Mikä lisää iloamme? Kiitollisuus. Kiitollisuus Jeesukselle, että sinun ja minun rikkomukset Pyhää Jumalaa kohtaan on sovitettu! Kiitollisuus siitä, että olen selvinnyt pimeydestä valoon. Kiitollisuus siitä, että Jumala rakastaa sinua ja minua. Hän kuulee ja vastaa rukouksiimme. Hän kannattelee sinua ja minua kotkan siivillä. Kiitollisuus, että aina kun kaaduin, niin Hän nosti minut ylös ja näytti suunnan, mihin jatkaa matkaa Taivastiellä kohti ikuista elämää. Kiitollisuus siitä, että pahin on takana, uusi toivo on virinnyt. Kiitollisuus aiheuttaa ylistystä ja ylistys iloa. Tästä syntyy lumipalloefekti. Kun päällimmäisinä tunteinamme ovat usko, toivo, luottamus Jumalaan, kiitollisuus ja ylistys, niin ilo alkaa pursuta meistä yhä enemmän ja enemmän.

 

Teksti on kirjoitettu a.o. Raamatun jakeiden pohjalta:

1)Gal. 5:22 "Hengen hedelmää taas ovat rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus"

2)Neh. 8:10 Ja Esra jatkoi: "Menkää koteihinne, nauttikaa hyviä ruokia ja juomia ja lähettäkää maistiaisia niille, joilla ei itsellään ole mitään. Tämä päivä on pyhitetty meidän Herrallemme! Älkää siis olko murheellisia, vaan iloitkaa, sillä Herra on teidän voimanne."