Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

ULKOINEN IHMINEN <> SISÄINEN IHMINEN


Millainen ihminen on? Luomme nopeasti käsityksen ihmisestä, siitä millainen hän on, vaikka emme tuntisi häntä. Arvioimme häntä ulkoisten asioiden perusteella. Ulkonäön, puheen, pukeutumisen ja siisteyden perusteella. Mutta myös koulutuksen ja työpaikan perusteella. Päädymmekö tätä kautta oikeaan arvioon tai totuuteen? Halusin itse näyttää ulkoisesti hyvältä. Se on helppoa. Mutta mietin usein, millainen minä oikeasti olen? Saati sitten lähimmäiseni. Pitäisikö meidän kaikkien alkaa ajatella toisin? Siirtää katseemme ulkoisesta sisälliseen ihmiseemme? Tämä siksi, että ulkoiset tekijät eivät määritä ihmistä.

Millainen on sisäinen ihminen? Ihmisen sielu? Raamatun mukaan Jumala on meidät ja sielumme luonut. Se on ainutkertainen. Ei ole toista sinua, eikä minua. Vaali sitä tietoa. Olet arvokas. Sinä. Uskon, että meistä ihmisistä on moneksi. Jumala ei luonut minua pelkästään toteuttamaan itseäni yhdellä tavalla, vaan minussa on muutakin. Se on piilossa minussa. Kaivelemalla ja miettimällä se ei näytä löytyvän. Kokeilemalla kylläkin. En edes lukenut runoja ja sitten aloin vain kirjoittamaan. Ihmettelen, mitä vielä löydän itsestäni. Missä olen parhaimmillani? Miksi minut on luotu? Miten voisin olla avuksi muille? En haluaisi olla itsekäs individualisti. Haluaisin yhteisöllisyyttä.

Miten saan sen piilossa olevan sisäisen ihmiseni esille, näkyville? Olen varma siitä, että se että keskittyisin ulkoiseen olemukseeni ei ole ratkaisu. Vaan se on sivuseikka. Päätän kiinnittää siihen vähemmän huomiota ja keskittyä siihen, mitä Jeesus saa minussa sisäisesti aikaan. Jokin prosessi on minussa menossa. Jätin hiusteni värjäämisen pois kesäkuussa, samoin meikkaamisen. Välillä katson itseäni ja pidän ulkonäöstäni. Toisinaan en lainkaan. Silloin kun meikkasin, en aina ollut silloinkaan tyytyväinen. Nykyisin välillä kauhistelen ja irvistelen harmaita hiuksiani. Haluan tähdentää: minulla ei ole mitään sitä vastaan, että meikkaat ja parantelet ulkoista olemustasi, mutta mitä jos keskittyisit siihen, millaiseksi Jumala on sinut luonut? Mikä todella olet? Mikä saa sinut innostumaan, hehkumaan ja iloitsemaan? Kuule tiedätkö? Juuri sitä Herrakin haluaa. Sitä, että löydät itsesi. Sitä, että iloitset, naurat ja hymyilet aina, jos mahdollista. Sitä, että kiität ja ylistät Hänen nimeään. Mikä sääli on,että keskittyisit ulkoiseen olemukseesi, kun sinulla on valtava ja kaunis aarre sisälläsi. Elämä on meille lahjaksi annettu. Siitä saa iloita!

Olen itse halunnut tutustua suureen kirjaan, Raamattuun, mikä on syystäkin maailman luetuin kirja. Ei tarvitse mennä merta edemmäksi kalaan eli etsiä itseään muuta kautta. Olen itse varovainen. En halua itämaisia vaikutteita. En halua joogaa, mindfulnessia, enkä muutakaan itämaisiin uskontoihin perustuvia opetuksia. Kyllä Raamattu riittää.

Jeesukseen uskovalle luvataan suuriakin muutoksia. Gal. 5:22 "Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen." Seuraava aihealue mistä kirjoitan tulee olemaan ilo. Huomaa, että se on Hengen hedelmien joukossa toisena! Niin tärkeä se on.

Olen tällä Raamatun tutkimusmatkallani alkanut huomata, että kiitollisuuteni, iloni ja rauhan tuntemukseni on kasvanut. Mutta se on tarkoittanut sitä, että minulla on ollut voimakas halu heittäytyä Jeesuksen käsivarsille ja jättää kaikki vanha Hänelle. Raamatussa puhutaan uudesta sisäisestä luomuksesta. 2 Kor. 5:17 "Jokainen, joka on Kristuksessa, on siis uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle!"

Olen itse antanut oman purteni hallinnan Herralle Jeesukselle. Itse voin istua kannella levossa ja rauhassa ja nauttia elämäni matkasta. Tekemättä itse mitään. Mihin Herra haluaa, sinne pursi lipukoon!