Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

ANTEEKSIANTO

Teen synnin. 

Teen väärin.

Jatkuvasti.

Herra Jeesus antaa anteeksi. 

Yhä uudelleen.

Osaanko kiittää?

Niin kuin pitäisi. 

Kallis veri edestäni vuodatettu!

 

Voin nousta ja

jatkaa matkaa

Taivastiellä.

Kukaan ei voi syyttää minua

tunnustamastani synnistä.

Sehän on heitetty

merten syvyyksiin!

Kuka sitä sieltä kaivelee?

Ei ainakaan Herra.

 

Annanko itse anteeksi?

Yksin en pysty.

Yksi pystyy.

Herra Jeesus ja

Hänen sivellyn verensä voima.

 

Oletko lukenut kirjan hollantilaisesta naisesta, joka oli natsien miehityksen aikana keskitysleirissä? Tämä nainen, Corrie ten Boom, oli kristitty. Vapauduttuaan tältä kuoleman leiriltä, hän piti puheita Jeesuksesta. Siitä, että ilo tunkeutuu syvemmälle kuin epätoivo! Hänellä oli paljon anteeksiantamusta. Mutta ei omasta voimastaan.

Hän kertoo kirjassaan Kätköpaikka tukalasta tilanteesta, kun hän näkee entisen SS-miehen, joka oli ollut vartijana suihkuhuoneen ovella Ravensbruckin leirissä. Tämä mies tulee juttelemaan Corrie ten Boomin kanssa erään jumalanpalveluksen jälkeen. Hän sanoo hymyillen Corrielle: "Kiitän teitä lämpimästi puheestanne, se oli ihana sanoma se, että Hän on pessyt pois syntimme." Mies ojentaa kätensä puristaakseen Corrien kättä. Corrie, joka oli lukemattomia kertoja saarnannut anteeksiantamisen tarpeellisuutta, pitää kätensä alhaalla. Hänen mielensä on täynnä vihaa uhkuvia, kostonhimoisia ajatuksia, mutta hän tajuaa silti koko ajan, että ne ovat syntiä. Jeesus Kristus oli antanut henkensä tämän miehen edestä, oliko hänellä itsellään oikeutta välittää muusta? Herra Jeesus, Corrie rukoilee, anna minulle anteeksi ja auta minua antamaan anteeksi tälle miehelle. Corrie yrittää hymyillä miehelle ja ponnistelee kyetäkseen kohottamaan kätensä, mutta ei pysty. Hän ei tunne yhtään, ei hitustakaan lämpöä tai anteeksiantamusta tätä miestä kohtaan. Hän huokaa taas mielessään hiljaisen rukouksen. "Jeesus en voi antaa hänelle anteeksi. Anna minulle Sinun anteeksiantamuksesi." Kun hän tarttuu miehen käteen, tapahtuu ihmeellinen asia. Hänen olkapäästään lähtee virta, joka kulkee hänen käsivarttaan pitkin entiseen SS-mieheen, ja samalla Corrien sydämeen syttyy sellainen rakkaus tätä miestä kohtaan, että se on hukuttaa hänet. 1)

Jeesus opetti Isä meidän rukouksen. Tiesitkö tämän? Siinä on kohta, jossa sanotaan,että "..ja anna meille meidän syntimme anteeksi, niin kuin mekin annamme anteeksi niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet." Jos sinulla on anteeksiantamattomuutta jotakin ihmistä kohtaan, niin haluathan päästä siitä eroon? Anteeksianto voi olla pitkäkestoinen prosessi. Anteeksiantamattomuus on kuin kiviriippa. Se vie energiaasi ja kallisarvoista iloa elämästäsi. Jos vain voit, niin tee sovinto kyseisen ihmisen kanssa mahdollisimman pian. Se helpottaa elämääsi, vaikka lähtö sovinnon tekoon tuntuu niin kovin vaikealta.

 

1) Ote kirjasta Kätköpaikka, Corrie ten Boom