Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Rumaa ja kaunista

 

24.9.2019

Muistan niitä aikoja, jolloin en ollut vielä uudistunut uskossa. En voinut mitään itselleni. Puhuin selän takana pahaa muista ihmisistä. Kahvipöytäkeskustelumme töissä oli tällaista. Nyt häpeän paljon käytöstäni. Jossakin vaiheessa omatunto alkoi soimata, että tämä ei ole oikein. Sitten tapahtui taas jotakin ja minusta tuntui, että minun on saatava purkaa jollekin tämä tuntoni. Pahan puhuminen jatkui. Oloni ei helpottunut, vaan paheni. Tämä on sitä, mitä sanotaan synniksi. Haluaisin toimia oikein, mutta en pysty siihen. Olen ikään kuin pakotettu toimimaan väärin. Kuka minut vapauttaa tästä synnin kahleesta ja vankilasta?

Onneksi Jeesus vapautti minut tästä. Nyt saan itse valita. Muistan tämän ikävän ajanjakson elämässäni. Yritän valita oikein. Pystyn Jeesuksen väkevyyden ja rukouksen avulla valitsemaan oikein. Mutta jos toimin itsenäni, niin ennen kuin huomaankaan, saatan tehdä edelleen väärin.

Me olemme tasa-arvoisia taivaassa. Näin uskon. Tälle ei ole perustetta Raamatussa. Tai en löydä sitä. En vain usko sitä, että taivaassa ylistetään ketään muuta kuin Pyhää kolmiyhteistä Jumalaa. Me emme kumarra taivaassa toinen toistamme. Ainoastaan Jeesusta. Arvostamme toki Jeesuksen lähimpiä opetuslapsia ja Vanhan testamentin profeettoja ja muitakin, mutta Pyhän Hengen voimalla hekin toimivat, eivät omassa voimassaan. Muistammehan tässä elämässä, ettemme korota ketään, emmekä alenna ketään. Kukaan ei ole parempi toista. Jos korotamme itseämme toisen ihmisen kustannuksella, niin ruokimme virheellisesti omaa egoamme. Se ei johda mihinkään hyvään, koska se ei ole totta. Jos taas me aliarvostamme itseämme, niin sekään ei ole hyvä. Raamattu sanoo apostoli Paavalin sanoneen, että ajattele itsestäsi kohtuudella.

Uskon myös, että meissä kaikissa on jotakin käsittämättömän kaunista, uniikkia, jonka Jumala on meihin luonut. Se tulee esille vain Jeesuksen kautta. Kork.v. 4:12-15 sanoo: "Rakkaani, valittuni! Sinä olet suljettu puutarha, lukittu tarha, sinetöity lähde, paratiisi, jonka purojen äärellä kasvaa granaattiomenoita, monia maukkaita hedelmiä, hennaa ja nardusta, nardusta ja sahramia, kanelia ja mausteruokoa ja suitsukepuita, mirhaa ja aaloeta, kaikkein parasta balsamia. Sinä olet puutarhan lähde, elävän veden kaivo, johon virtaavat Libanonin vuorten vedet!" (-92)

Sinä olet puutarhan lähde, josta vesi ei ehdy