Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

Jumalasta syntynyt ja Jumalan kunnioittaminen

 

 

Turku 25.5.2019

JUMALASTA SYNTYNYT 

 

Nikean uskontunnustuksen mukaan: (Ekumeeninen uskontunnustus 300-luvulta)

Me uskomme yhteen Jumalaan, kaikkivaltiaaseen Isään, taivaan ja maan, kaiken näkyvän ja näkymättömän Luojaan. Me uskomme yhteen Herraan, Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, joka on syntynyt Isästä ennen aikojen alkua, Jumala Jumalasta, valo valosta, tosi Jumala tosi Jumalasta, syntynyt, ei luotu, joka on samaa olemusta kuin Isä.

Kiinnitä huomiotasi kohtaan "syntynyt Isästä" ja sitten kiinnität huomiotasi Uuden testamentin sanaan 1. Joh. 5:1 "Jokainen, joka uskoo, että Jeesus on Kristus, on Jumalasta syntynyt" Me olemme samaa olemusta kuin Isä!

JUMALAN KUNNIOITTAMINEN

4. käsky kuuluu: kunnioita isääsi ja äitiäsi. Mitä se tarkoittaa? Voisiko sen liittää Jumalan kunnioittamiseen? Onko taivaallinen Isäsi sinulle kunnioituksen kohde? Mitä kunnioitus tarkoittaa? 

Wikipedian mukaan: Kunnioitus on myönteinen, ihmistä tai muuta entiteettiä, kuten kansakuntaa tai uskontoa, kohtaan tunnettu ihaileva tai arvostava tunne. Kunnioitus voi kohdistua myös johonkin luonnonilmiöön tai johonkin muuhun abstraktina kuvattuun asiaan. Kunnioituksen osoittaminen teoin tai elein on usein osa ihmisen moraalia tai sosiaalista kanssakäyntiä.

Tämä on vaikea asia mieltää, liian abstraktia tekstiä. Mutta miten sinä teoin ja elein osoitat kunnioittavasi Jumalaa? Mitä tarkoittaa Raamatun lause: Ps.119:131 "Minä avaan suuni ja huohotan, sillä minä halajan sinun käskyjäsi." Oletteko kokeneet tällaista? Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että uusi luonto, Jumalassa uudestisyntynyt luonto rakastaa Jumalan käskyjä ilolla ja riemulla. Katso myös Room. 7:22 "sillä sisällisen ihmiseni puolesta minä ilolla yhdyn Jumalan lakiin"

Nyt päästään asiaan, mistä haluan teille puhua. ILOSTA. 1 Piet. 3:3 "Älköön teidän kaunistuksenne olko ulkonaista, ei hiusten palmikoimista eikä kultien ympärillenne ripustamista eikä koreihin vaatteisiin pukeutumista" Jumala avasi minulle tämän kohdan. Hän valaisi sen. Mitä, jos laitettaisiin minun vanha luontoni kuriin? Kumpi minulle on tärkeämpää ulkoinen, vai sisäinen kauneus? Olin hyvin innostunut asiasta. Tottakai ilolla yhdyn Jumalan lakiin! Haluan noudattaa Jumalani opastusta. Mitä tapahtui seuraavana päivänä? Aamulla herätessä katsoin itseäni peilistä enkä todellakaan pitänyt näkemästäni. Mitä Jumala tarkoitti Sanassaan? Eihän Hän vain tarkoittanut, että jätän pois meikkaamisen ja huulipunan käytön? Mitä perheeni ja työkaverini sanovat? Näytän rumalta jo itsenikin silmissä. Koin myös, että hiusten värjääminen saa luvan loppua. Mitä ihmettä? Mitä luulet, oliko nyt äänessä vanha luonto vai uusi luonto? Mitä uusi luonto haluaa? Se iloitsee ja riemuitsee. Minä voin muuttua, uudistua päivä päivältä. Sisäinen ihmiseni saa kasvaa. Vanhaa luontoa kuritetaan, sen ei anneta nousta. Halleluja Herralle! Jokin minussa aivan kuin kuplii, niin otettu olen, että Herra huolehtii minun kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistani.

JUMALAN KUNNIOITUS NRO 2

Mitä siis Jumalan kunnioitus on käytännössä? Eikö sitä, että me teemme mitä Jumala ohjaa meidät tekemään. Pitääkö meidän kaikkien nyt lakata meikkaamasta ym, ym? Ei todellakaan! Mitä se hyödyttää, että lakihenkisesti noudatat kaikkea mitä Raamatussa sanotaan? Mutta, jos teet sen iloiten ja riemuiten, niin se on jo toinen juttu. Mitä Jumala muuta haluaa kuin, että olet Hänen omansa ilossa. Sinä uuvut ihan täysin, jos lakihenkisesti noudatat rakkaan Jumalasi ohjeita. No mistä sen ilon saa? rakkaudesta Jumalaan ja siitä, että uusi luonto kasvaa ja kehittyy sellaiseen muotoon, kuin Herra Jeesus on sen tarkoittanut. Se ei tapahdu ilman, että vanha luonto häivytetään.

Mistä johtuu, että lehdet ovat pullollaan kuvia, kuvia vanhasta ihmisestä tai luonnosta. Siksi, että me keskittyisimme siihen. Mutta se ei auta meitä yhtään matkalla Jeesuksen luo. Jumalan kunnioitusta on myös se, että kunnioitamme hänen luomistyötänsä. Hänen suurin luomistyönsä on me ihmiset. Kun kunnioitamme kaikkia ihmisiä, kunnioitamme samalla Jumalaa.