Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Rakkaus Raamattuun

Jesus said to him, “I am the way, the truth, and the life. No one comes to the Father except through me." (Joh. 14:6)

Ilo

DBTL - "I HAVE A DREAM"


27.7.2019 oli festari Turussa, DBT. Siellä esiintyivät: Mikael Monroe, Suurlähettiläät, Anssi Kela, Neljä Ruusua ja Juha Tapio. Näissä ammattimuusikoiden esityksissä oli poweria ja ihailin taitoa laulaa. Yleisö oli mahtavasti mukana: he muistivat sanat ääneen, kädet ylhäällä huojuen ja useat tanssien.

Raamatun sanassa on myös poweria, voimaa. Se muuttaa sinut ja minut. Lue sitä joka päivä, niin se muuttaa sinut, muuten ei voisi olla, koska Raamattu on Pyhän Hengen henkäyttämä. Juud. 1:25 "ainoan Jumalan, Hänen, joka on pelastanut meidät Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme kautta, Hänen on kirkkaus, korkeus, voima ja valta, ennen aikojen alkua, nyt ja ikuisesti. Aamen."

Kristityt myös laulavat, ylistävät Jumalaa samalla tavoin kuin yleisö rokkia festareilla. Miten mahtavaa olisi, jos voisimme kaikki yhdessä kokoontua yhteen samalla festarilla. Tapahtuman järjestäjänä olisi kaikki protestanttiset yhteisöt. Evankelioidaan ei-uskoville siten, että heidän on helppo tulla tilaisuuteen, heidän ehdoillaan. Joku lukisi ääneen Raamattua. Mikä joukkovoima! Sillä koko Raamattuhan on rukousta. Jos luemme sitä yhdessä ja pyydämme pelastusta ja herätystä kansallemme, niin mitä muuta voi tapahtua kuin juuri se, koska se on Jumalan mieleistä rukousta.

Mietein asiaa niin, että festareilla olisi vuorotellen musiikkia (sen hetken Suomen suosituimmat artistit) ja Raamatun lukua. DBTL:ssä oli vain yksi esiintymislava. Musiikkia soitettiin noin tunti ja sen jälkeen oli noin tunnin väliaika. Nyt väliajalla olisi Raamatun lukua, vrt. Vanhan testamentin Nehemian kirja 8.luvusta lähtien: "Silloin kokoontui kaikki kansa yhtenä miehenä..ja he pyysivät Esraa, kirjanoppinutta, tuomaan Mooseksen lain kirjan, jonka lain Herra oli antanut Israelille...kaiken kansan kuunnellessa lain kirjan lukemista...ja kun hän avasi sen (kirjan), nousi kaikki kansa seisomaan. Ja Esra kiitti Herraa, suurta Jumalaa, ja kaikki kansa vastasi, kohottaen kätensä ylös:"Amen, amen"; ja he kumarsivat ja rukoilivat Herraa...Sitten...leeviläiset opettivat kansalle lakia...Ja he lukivat Jumalan lain kirjaa kappale kappaleelta ja selittivät sen sisällyksen, niin että luettu ymmärrettiin...jotka opettivat kansaa, sanoivat kaikelle kansalle: "Tämä päivä on pyhitetty Herralle, teidän Jumalallenne, älkää murehtiko älkääkä itkekö". Sillä kaikki kansa itki, kun he kuulivat lain sanat. (sulkumerkinnät minun)

Mitä Raamatusta pitäisi opettaa? syntiinlankeemus ja mitä se tarkoittaa suomeksi, vrt. 1. Moos. 3:1-24. Miksi olemme tällaisessa maailmassa? Miksi emme enää paratiisissa? Mitkä ovat Jumalan, Jeesuksen ja Pyhän Hengen tehtävät? Miksi jokainen tarvitsee Jeesuksen pelastajakseen, sovittajakseen ja vapahtajakseen, jos haluaa taivaaseen, iankaikkiseen elämään? Mitä tarkoittaa kadotus? Miksi kuvittelemme, että "sitten nähdään taivaassa kaikki". Mikä on totuus? Suurin ja tärkein aihealue on se, että "Jumala on rakkaus" (agape -rakkaus). 1 Joh. 4:8-9: "Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus. Siinä ilmestyi meille Jumalan rakkaus, että Jumala lähetti ainokaisen Poikansa maailmaan, että me eläisimme hänen kauttansa". Kaikki etsivät rakkautta eilen, tänään ja huomenna, siksi siitä pitää puhua. Rakkaus on Jumalan luonto.

Jumala rakastaa kaikkia ihmisiä, ei ole mitään, eikä ketään poikkeusta: "Herra, sinun Jumalasi, on sinun keskelläsi, sankari, joka auttaa. Hän ilolla iloitsee sinusta, hän on ääneti, sillä hän rakastaa sinua, hän sinusta riemulla riemuitsee." (Sef. 3:17) Tähdennän vielä: huolimatta siitä, että tunnet kenties olevasi arvoton, rakkaudeton, alkoholisoitunut, rikollinen jne. Hän silti rakastaa sinua ja minua. 1 Joh. 4:10 "Siinä on rakkaus-ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi"

Tie, jonka valitsin on kaita, vrt. ed.blogini. se ei ole helppo, vaan vaikea. Valitse, kärsi ja koe se. Koska se tuo rauhan hedelmän niille, jotka sen kautta ovat harjoitetut. Alat tuntemaan Pyhän kolmiyhteisen Jumalan, saat hengellisiä siunauksia. Eli rauhan lisäksi olen saanut suurta iloa ja rakkautta. En kadu yhtäkään päivää, että tein tämän ratkaisun. Tosin Jumala vei minut paikalle, jossa ymmärsin, että tämä tie, jota kuljen oli nyt sitten tässä. Ihan kuin tiiliseinä olisi ollut vastassa. Sekä edessä että sivuilla ja takana. Tiesin, että koska tällä tiellä on tiiliseinä vastassa, niin mun on käännyttävä Jeesuksen puoleen ja valittava toinen ihan eri tie. Muuta vaihtoehtoa ei ollut. Kun tuli kovat ajat, vaikeuksia, niin tiesin koko ajan, vaikken vaikeuksia ymmärtänytkään ollenkaan, että näin sen pitää mennä. Valo pilkottaa ylhäällä, siellä on vastaus: totuus. Ole sinnikäs, jatka matkaa, lue Raamattua. Kaikella on tarkoituksensa! En ikinä, milloinkaan olisi alkanut kirjoittamaan blogeja, se ei olisi tullut mieleenikään, mutta Pyhä Henki on avannut minulle, että se on minun juttuni. Niin vakuutan sinulle, että kaikki on ollut tämän arvoista. Valitse oikea tie: se on Jeesus.

Unelmoin siitä, että koko Suomen kansa evankelioitaisiin. Unelmoin siitä, että koko Suomen kansa liittyisi yhteen. Unelmoin siitä, että kaikki suomalaiset pelastuisivat iankaikkiseen elämään. Unelmoidaan isosti! (I have a dream/Martin Luther King)